Palermo

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Palermo: de beste attracties

Palermo: 9 hoogtepunten en bezienswaardigheden

Palermo is kleurrijk, intens, historisch en nooit saai. In de hoofdstad van het eiland Sicilië, is het avontuur nooit ver weg. Plak deze toeristische hoogtepunten tussen je verkenningstochten!

 • Orto Botanico di Palermo

  1. Orto Botanico di Palermo

  Dit wonderland is naast botanische tuin ook een prestigieuze onderzoeksfaciliteit, verbonden aan de Universiteit van Palermo.

 • De Zisa

  2. De Zisa

  Dit Moorse kasteel is uniek in de regio; een must-see met een fascinerende historie.

 • 3. Stadio Renzo Barbera

  Palermo ademt voetbal, en de wedstrijdsfeer in dit stadion is onvergeteijk. Juich mee met de locals!

 • Quattro Canti

  4. Quattro Canti

  Quattro Canti is een vroeg voorbeeld van stedelijke planning in Europa. Het plein is omringd door 4 indrukwekkende barokgebouwen, die staan voor de 4 seizoenen, 4 Spaanse koningen en 4 beschermheiligen.

 • Palazzo dei Normanni

  5. Palazzo dei Normanni

  De oudste koninklijke residentie van Europa staat in Palermo. Tegenwoordig zetelt het regionale parlement er, maar de mooiste Arabisch-Byzantijnse kamers zijn open voor publiek.

 • Kathedraal van Palermo

  6. Kathedraal van Palermo

  De architectuurfanaat zal in de Kathedraal van Palermo allerlei invloeden ontdekken: Normaans, Moors, gotisch, barok en neoklassiek.

 • Cappella Palatina

  7. Cappella Palatina

  Deze kerk wordt soms "paleiskerk" genoemd; koninklijk is het interieur zeker. De Saraceense bogen met Byzantijnse mozaïek zullen je versteld doen staan.

 • Teatro Massimo

  8. Teatro Massimo

  Teatro Massimo is het op twee na grootste operahuis ter wereld en is beroemd om zijn perfecte akoestiek.

 • Catacombe dei Cappuccini

  9. Catacombe dei Cappuccini

  Enge bestemming of fantastische historische locatie? Hoe dan ook, een bezoek aan de catacomben in Palermo zal je bijblijven.

Plan je bezoek

 • Palermo dagtrip: neem de bus naar het strand

  Mondello is het dichtstbijzijnde strand, en vanuit Palermo makkelijk te bereiken met bus 806.

 • Wandel!

  Dat kan in de meeste Europese steden, maar Palermo is er extra geschikt voor. Begin in de Oude Stad, ga op excursie, bewonder de architectuur en neem pauzes op de vele pleinen.

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  In september is de temperatuur goed te doen, de zomerdrukte is minder, het water is er nog steeds aangenaam warm en dus perfect weer om Palermo te bezoeken.

Sitemap Palermo

Wil je alle activiteiten in Palermo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Palermo

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.893 beoordelingen

Hele leuke wandeling door het oude centrum van Palermo. Onderweg bezoek je de lokale markt, waar je traditionele Siciliaanse streetfood kunt eten. Je leert veel over de Siciliaanse keuken en hoe deze ontstaan is. Ook leer de typisch Siciliaanse woorden van de gids. Onze gids was Fabricio, die met veel passie en enthousiasme de rondleiding verzorgde. Echt een aanrader voor iedereen!

We had a wonderful tour! There was enough time to make a relaxed walk through the market and city centre and to taste the different streetfoods. Fabrizio was great, he gave us a lot of information and made us laugh many times. I would highly recommend the trip, it’s a unique way to get to know the historic centre and learn about the food traditions of Palermo/Sicily!

Heel leuk om de stad Palermo te ontdekken met de fiets. Makkelijke manier om veel highlights af te kunnen tikken. Je leert ook veel over de geschiedenis van de stad. Onze gids Laura wist ons veel te vertellen, op een enthousiaste en humoristische manier. Een aanrader voor iedereen die van fietsen houdt en veel van de stad wil zien.

Hele leuke dag gehad! De reistijden zijn heel goed te doen en je komt op hele mooie plekken waar voldoende tijd voor wordt vrijgemaakt. Wij komen uit Nederland en onze gids had zelf jaren in Amsterdam gewoond, waardoor hij ook goed Nederlands sprak. Dit hadden we totaal niet verwacht, maar dat maakte het echt extra leuk!

Fabrizio is very friendly and knows a lot about Sicily and its history. He also gives an explanation with everything you eat on the tour.