Kies data

Palermo Activiteiten in de openlucht

Palermo Activiteiten in de openlucht: Onze meest aanbevolen

Van Palermo: Villa Romana en Vallei van de Tempels Trip

1. Van Palermo: Villa Romana en Vallei van de Tempels Trip

Treed in de voetsporen van de Grieken en Romeinen op een dagtocht waarbij uw vervoer voor u wordt geregeld. Ontdek enkele van de mooiste Romeinse mozaïeken ter wereld in de Villa Romana del Casale. Leer alles over de archeologische vindplaats Vallei van de Tempels met een erkende lokale gids. Ontmoet je chauffeur in het centrum van Palermo en word rechtstreeks naar Piazza Armerina gebracht, waar je de Villa Romana del Casale onafhankelijk zult verkennen. Bewonder de luxueuze villa uit de 4e eeuw, de thuisbasis van een invloedrijke Romeinse familie. Neem de tijd om de prachtige mozaïekvloeren te bekijken. Ga verder naar Agrigento voor een rondleiding door de prachtige Vallei van de Tempels, gebouwd door de Grieken in de 5e eeuw voor Christus. Bekijk de ruïnes van tempels, necropolissen, huizen, straten en al het andere dat je zou verwachten in een oude stad. Keer ten slotte terug naar het ontmoetingspunt in Palermo.

Vanuit Palermo: dagtrip Segesta, Erice en zoutpannen Trapani

2. Vanuit Palermo: dagtrip Segesta, Erice en zoutpannen Trapani

Deze populaire 8 uur durende tour neemt je mee naar de meest interessante bezienswaardigheden van West-Sicilië. Onder begeleiding van een gids ga je naar Segesta, een archeologische vindplaats uit de Griekse tijd. Reis verder naar Nubië en de zoutpannen bij Trapani terwijl je onderweg het prachtige landschap bewondert. Ook bezoek je ook Erice, een middeleeuwse plaats op een heuvel. Geniet de hele dag van spectaculaire uitzichten. Alle plekken die je bezoekt liggen relatief dicht bij Palermo, dus je hebt voldoende tijd om ze allemaal goed te verkennen. Deze route staat ook bekend als de weg van de Elymiërs, genoemd naar de Elymiërs die tot de eerste bewoners van dit gedeelte van Sicilië behoorden.

Vanuit Palermo: excursie hele dag naar Etna en Taormina

3. Vanuit Palermo: excursie hele dag naar Etna en Taormina

De hoogste actieve vulkaan in Europa wordt uitvoerig bestudeerd door wetenschappers en is tevens populair bij wandelaars en natuurliefhebbers. Bezoek de vulkaan Etna en het dorp Taormina, bovenaan een klif, tijdens deze 11 uur durende excursie vanuit Palermo. Vanaf Crateri Silvestri neem je de kabeltrein met een lokale berggids, naar een hoogte van tot 2.500 meter boven zeeniveau. Vanaf dit punt heb je een onvergetelijk panoramisch uitzicht. Net ten zuiden van Taormina vind je het natuurreservaat Isola Bella, en verder naar het zuiden kom je bij de populaire badplaats Giardini Naxos. Bezoek het dorp Taormina, op 45 minuten rijden van de vulkaan Etna. Het dorp is gelegen op een klif die uitkijkt over de Ionische Zee en heeft een eeuwenoud Grieks theater, vele oude kerken, antiekwinkels, sfeervolle cafés en goede restaurants.

Sicilië: Etna vulkaan & Taormina Tour

4. Sicilië: Etna vulkaan & Taormina Tour

Ontdek de Etna, de hoogste actieve vulkaan van Europa (3,345 mt), en de stad Taormina die op de hellingen van de berg Tauro ligt tijdens deze rondleiding. Geniet van voldoende vrije tijd om de Silvestri-kraters, het Grieks-Romeinse theater van Taormina en meer te zien. Ontmoet het personeel en de rest van de groep op het ontmoetingspunt in Palermo en vertrek vervolgens naar de Etna. Geniet bij aankomst van vrije tijd om de Silvestri-kraters en andere locaties te bezoeken (dit gebied is gratis als u besluit daar te blijven) Optioneel kun je de Etna ook op twee verschillende manieren beklimmen: • Stijgen naar 2500 meter: Rijd vanaf Funivia dell'Etna met een kabelbaan tot 2500 meter (bij Montagnola). Bij aankomst op 2500 meter kunt u rondlopen, wandelen of genieten van een drankje aan de bar met uitzicht op de omgeving (extra kosten ter plaatse ca. 30 Eur per stuk) • Stijg naar de top van 2.500 meter tot 2.920 meter: spring vanuit Montagnola op ongeveer 2.500 meter aan boord van de UNI-MOG (minibus WD4X4) om 2.800 meter te bereiken met een erkende Etna-gids. Wandel vervolgens om 2.920 meter te bereiken. Deze optie ter plaatse te betalen kost ongeveer 60 Eur per persoon (ter plaatse te betalen) Vertrek daarna naar Taormina, een schilderachtig stadje op de hellingen van de berg Tauro (204 m). Deze stop is niet begeleid, dus je bent vrij om zelfstandig in je eigen tempo te verkennen. Bezoek het Grieks-Romeinse theater en bewonder het uitzicht op de Etna en de baai van Taormina. Ga later terug naar Palermo om afgezet te worden.

Palermo: privérondleiding kapucijner catacomben en Monreale

5. Palermo: privérondleiding kapucijner catacomben en Monreale

Ontdek de spookachtige overblijfselen van monniken en beroemdheden in de catacomben van de kapucijnen tijdens een 3-uur durende sightseeing-rondleiding. Dwaal door de vochtige gangen van een enorme menselijke bibliotheek van gemummificeerde lichamen. De plek werd in 1599 door de kapucijner monniken opgericht toen ze ontdekten dat de catacomben een mysterieus conserveermiddel bevatten die de doden kon mummificeren. Het doel van de catacomben is te dienen als reflectie op de broosheid van het leven, en het onbelang van wereldse goederen. Ongeveer 8.000 lichamen van mannen en vrouwen werden uiteindelijk begraven in de catacomben, waaronder de mummie van de monnik Silvestro van Gubbio, het eerste lichaam dat werd begraven in de catacomben. De lichamen zijn onderverdeeld in categorieën, zoals monniken, de maagden, en professoren, en vaak herkenbaar door hun rottende kleding. Als je door de gangen loopt, zie je afschuwelijke lichamen, waaronder het gemummificeerde lijk van de schilder Velázquez. Keer terug naar de oppervlakte vanuit de gruwelijke catacomben en reis af naar Monreale, 10 kilometer van Palermo. Hier verruil je lijken voor goud en marmer tijdens je bezoek aan de 12e-eeuwse Arabisch-Normandische kathedraal, 1 van de mooiste voorbeelden van Normandische architectuur in de wereld. Je eindigt je tocht in het Benedictijner klooster, gebouwd aan het begin van de 13de eeuw. Wandel rond in de prachtige tuin, omringd door fijne bogen en witte marmeren zuilen.

Palermo: rondleiding Normandisch paleis en paltskapel met kaartjes

6. Palermo: rondleiding Normandisch paleis en paltskapel met kaartjes

Met meer dan 800 jaar geschiedenis is het perfect voor cultuurliefhebbers! Van alle ongelooflijke attracties in Palermo, is het Palazzo dei Normanni er een die je niet mag missen op je reisschema. Eens de zetel van de koning van Sicilië, is het de oudste koninklijke residentie van Europa en je kunt de geschiedenis leren van alle dynastieën die hier hun tronen hadden - en je kunt ook een prachtig en subliem kanaal bezoeken. Palermo is gedecoreerd met geschiedenis en er zijn maar weinig gebouwen die zo duidelijk een venster op het verleden bieden als het Palazzo dei Normanni. Het Palazzo dei Normanni (of het Normandische paleis voor Engelstaligen). De bouw van het paleis begon in de 9e eeuw toen Sicilië onder islamitische heerschappij stond, hoewel het in 1072 door de Noormannen werd gerenoveerd toen hun rijk zich over Europa verspreidde. Nu is het de thuisbasis van de Siciliaanse regionale vergadering. Je krijgt exclusieve toegang tot het paleis en de tuinen Hoewel niet zo bekend als de Sixtijnse Kapel van Rome of Santa Maria delle Grazie in Milaan, is de Cappella Palatina (of Palatijnse Kapel) een van de meest spectaculaire in heel Italië. De kapel, op de tweede verdieping van het paleis, werd gebouwd in 1140 en geeft inzicht in de kunst, wetenschap en filosofie van de heersende Westerse en Midden-Oosterse culturen in die tijd. Bekijk traditionele islamitische ontwerpen, Byzantijnse mozaïeken en gouden decoraties in een van de beste voorbeelden van de Arabisch - Normandisch - Byzantijnse stijl. Met je tickets heb je niet alleen toegang tot het paleis en de kapel, maar kun je ook de tuinen verkennen met je deskundige gids. En aangezien de tour 1,5 uur duurt, heb je genoeg tijd om het prachtige historische gebouw te waarderen en de rest van de dag door het historische centrum van Palermo te dwalen.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Andere belevenissen
18 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Palermo

Wil je alle activiteiten in Palermo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Palermo

Bovenkant. We werden de dag ervoor gecontacteerd om opgehaald te worden en het ophalen was heel eenvoudig bij onze AirBnb. We gingen naar de Etna in amper 3 uur van Palermo met een pauze voor de lunch. Bezoek aan de Etna (we betaalden 58 €/pers om naar de top te gaan) in 2 uur. We namen het busje terug om naar Taormina te gaan, een heel mooi stadje met een heel mooi uitzicht. We hadden 2 uur vrij voor lunch en sightseeing. Keer dan om 18.45-19 uur terug naar Palermo. Ik raad het echt aan en we hadden een zeer vriendelijke chauffeur die ons veel geschiedenis over Sicilië en zijn omgeving vertelde.

Zeer leuke ervaring met perfecte organisatie. Het feit dat we direct aan de voet van onze accommodatie worden opgehaald is echt een pluspunt. De gids was erg vriendelijk en heeft ons veel geleerd. Denk er echter aan om ongeveer 20/30 € meer per persoon voor de dag te voorzien (toegang tot de verschillende sites + lunch)

Comfortabele Mercedes wagens brachten ons met naar de verschillende locaties. De chauffeur reed rustig en beheerst. De Etna is een must see, maar het ticket tot de top heeft een serieus prijskaartje. Zeker doen, maar hou wel rekening met de meerkost. Taormina is prachtig. Kortom, een trip om niet snel te vergeten.

Muy buena excursión, malograda door una pareja francesa de impresentables, que nos hicieron perder el tiempo de forma ellendig.

Zeer vriendelijke gids, moest halverwege de reis naar het toilet :) was erg begripvol en nam meteen de eerste afslag…