Kies data
Palermo

Shows & musicals

Palermo Shows & musicals: Onze meest aanbevolen

Palermo: rondleiding door het Teatro Massimo

1. Palermo: rondleiding door het Teatro Massimo

Maak kennis met het beroemde operagebouw van Palermo tijdens deze rondleiding van 30 minuten. Verken het prachtige auditorium en andere ruimtes in het op twee na grootste operahuis van Europa. Je begint je rondleiding in de foyer. Bewonder de sculpturen en met brons versierde kandelaars op deze weelderige plek. Ga vervolgens naar het auditorium en geniet van het gouden stucwerk, de houten versieringen en elementen in fluweel en glas. Bezoek het podium en kijk wat er nodig is om de enscenering van een opera mogelijk te maken. Bewonder de prachtige koninklijke loge, evenals andere gebieden zoals het wapenschild en de Pompeiaanse Kamers. Leer fascinerende feiten over het operagebouw en geniet van een adembenemend uitzicht op Palermo vanaf het dak van het gebouw.

Corleone: Beyond the Godfather begeleide wandeltocht

2. Corleone: Beyond the Godfather begeleide wandeltocht

Betreed het stadje op het Siciliaanse platteland dat bekend staat om het geweld van de maffia en de beruchte maffiabaas Toto Riina. Ontdek de geschiedenis van Corleone met een lokale activist en leer over het verzet tegen de antimaffia. Ontdek de namen die nu symbolisch zijn voor de bevrijding van de anti-maffia. Loop door het stadscentrum en klim naar prachtige panoramische uitkijkpunten op het dorp en het Siciliaanse platteland. Bewonder de schilderijen van Gaetano Porcase in het 'Laboratory of Legality' en bekijk zelf de geschiedenis van het verzet.

Palermo Tour: prachtig mengsel van architecturale stijlen

3. Palermo Tour: prachtig mengsel van architecturale stijlen

De wandeling begint vanaf het Piazza Politeama-plein, waar de hoofdstraten van de stad samenkomen. Je passeert Via Ruggero VII, ook wel "de woonkamer van Palermo" genoemd, via Principe di Belmonte, met zijn historische winkels, totdat je aankomt voor het grootste lyrische theater in Italië en het op twee na grootste van Europa: het Teatro Massimo . De tour gaat verder langs de steegjes en straten van de wijk Arabisch tot je de Capo-markt bereikt, de beroemdste markt in Palermo. De tour gaat verder naar de kathedraal waar de overblijfselen van Frederik II van Zwaben en zijn familie worden bewaard. Daarna bezoekt u de historische open markt van Vucciria en keert u terug naar het Piazza San Domenico.

  • Toegangstickets
1 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Shows & musicals in Palermo

Welke andere activiteiten dan Shows & musicals zijn de moeite waard in Palermo?

Welke Shows & musicals in Palermo nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Palermo

Wil je alle activiteiten in Palermo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Palermo

Heel mooi theater. Het bezoek duurt een half uur....en dat is jammer, want het theater en zijn geschiedenis zouden meer tijd verdienen. De nogal haastige beschrijving werd ook beperkt door het gebruik van het masker. Het bezoek is echter een must.

Ik kwam vroeg in de ochtend in Palermo aan en begin van de middag ging ik naar Theatro Massimo. Werd gelijk goed geholpen, er zijn ook 2 liften aanwezig, als nodig is. Prachtig!, dit moet je gezien hebben!.

Una meraviglia di teatro, purtroppo la visita era un po' troppo corta.