Palma de Mallorca

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Palma de Mallorca: de beste attracties

Palma de Mallorca: hoogtepunten en bezienswaardigheden

Natuurlijk kun je in Palma de Mallorca feesten tot in de vroege uurtjes, maar er is ook van alles te beleven buiten het nachtleven om - kijk maar naar de onderstaande activiteiten!

 • Palma oude stad

  1. Palma oude stad

  In het historisch centrum zie je Arabische en Romeinse invloeden. Ga mee op een wandeltour voor een volledige historische ervaring en geniet van de diverse architectuur!

 • Grotten van Drach

  2. Grotten van Drach

  Met de Grotten van Drach voeg je een uitzonderlijk element toe aan je trip. In de buitenaardse grotten zie je onder meer het grootste ondergrondse meer ter wereld, Martel.

 • 3. Rancho Grande

  Een dagje paardrijden is de ultieme manier om het mooie landschap van Mallorca in je op te nemen. Ook voor beginners!

 • Valldemossa

  4. Valldemossa

  Het dorpje Valldemossa aan de voet van het Tramuntanagebergte is een stukje Meditteraans paradijs. Geen wonder dat Frederic Chopin er zijn winters doorbracht!

 • 5. Kathmandu pretpark

  Dit gezinsvriendelijke pretpark is schijnbaar Mallorca ingevlogen vanuit Tibet! Kijk een 4D-film, speel een potje minigolf of een lasergame.

 • Aquarium

  6. Aquarium

  Ben je benieuwd naar de dieren van de oceaan? Ga naar het Aquario in Mallorca! Zie de grootste haaientank van Europa en zwem met reuzenroggen.

 • 7. Puerto Pollensa

  Als je dacht dat je de blauwste zee al had gezien, zul je versteld staan van Formentor en Puerto Pollensa. Boek een boottrip, wandel over het perfecte strand en geniet van je middag.

Plan je bezoek

 • Hoe lang heb ik nodig in Palma de Mallorca?

  Voor een ontspannende vakantie met winkelen, feesten en strand in combinatie met het bekijken van alle attracties, heb je aan een week genoeg.

 • Kun je alles wandelen in Palma de Mallorca?

  Het is een beetje een doolhof, maar prima te lopen. Er is ook een voordelig busnetwerk: EMT. Een auto huren om de omgeving te verkennen kan natuurlijk ook.

 • Wanneer kan ik het best naar Palma de Mallorca gaan?

  Het is er het hele jaar door heerlijk, maar tussen mei en oktober weet je zeker dat tours plaats zullen vinden (sommige boottours opereren bijvoorbeeld niet in de winter).

 • Nog meer tips?

  Drink genoeg water, neem zonnebrand mee en vermijd de directe zon rond het middaguur. Mallorca is een heel warme plaats!

Goed om te weten

 • Taal
  Spaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +34
 • De beste periode voor een bezoek
  Palma de Mallorca heeft een warm en droog klimaat. Lente, zomer en vroege herfst.

Sitemap Palma de Mallorca

Wil je alle activiteiten in Palma de Mallorca ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Palma de Mallorca

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 6.804 beoordelingen

Amazing first dive experience!! Beautiful scenery with plenty of fish, clear water in which you can see clearly for a couple of meters and very fun and helpful instructors. You really feel like you're in a whole new world when swimming with the fishes. Some information about the event: when arriving at the diving center, the staff picks out diving gear for you and you get an introduction to diving in your selected language (how to breath, what the hand signs mean etc.). Afterwards, you load your gear in a van, drive 10-15 minutes to the diving spot and gear up. Be aware that you will have to carry diving weights and your diver tank for a small walk to the water (it's heavy, but you'll manage). Once in the water, the diving instructor walks you through everything and the adventure can begin! Don't be scared about not having dived before, this was my first time and everything went perfectly, no one in the group had any problems and the team acts very professionally about your safety.

Prachtig, hoog, niet te veel opsmuk, mooie glas in lood en a

Hoog! Oude kathedraal, door en voor gewone mensen dus niet te veel opsmuk. Prachtige roset e.a. glas in lood, bijzonder altaar. Op het hele uur ontroerende engelachtige zang. Zeker waard om kaartje te kopen (tip: van te voren online. Dan aan zeekant van kathedraal zonder rij naar binnen bij bordje "alleen voor groepen" maar is dus ook voor niet-groepen)

Het is inderdaad een voorrangsticket. Een normale ticket kost bij de kathedraal 7 euro maar hiervoor sta je lang in de rij. Koop dit ticket voor 8.50 en loop naar de groepeningang (aan de waterzijde) en je bent meteen binnen. Een echte aanrader. Het is de moeite waard om de kathedraal van binnen te bezoeken, het is prachtig!

Volgens de kapitein konden er 120 gasten mee. Nu waren het er Iets minder dan 80 En toch leek de boot al redelijk gevuld. Uitsluitend gevaren op de motor. Op terugvaart met motor en klein zijl Voor het idee. Was leuk, maar had evengoed een motorboot kunnen boeken.

Fijn dat je via de groepsingang naar binnen kon. Scheelde een boel wachttijd. Klein min puntje is wel als je een een audio tour zou willen dat je dan alsnog naar de reguliere kassa moet om dat te regelen!