Doe mee aan deze workshop om een culturele benadering van koken te ervaren. Verken Mallorca's beste terroir, typische gerechten en culinaire tradities volgens familierecepten en de voedselkalender van het eiland.
Algemene informatie
- Gratis annuleren
- Annuleer tot 24 uur van tevoren en krijg een volledige terugbetaling
- Reserveer nu en betaal later
- Blijf flexibel: boek nu en betaal pas later
- Duur: 4 uur
- Bekijk de beschikbaarheid om de starttijden te zien
- Instructeur
- Engels, Spaans
- Kleine groep
- Beperkt tot 8 deelnemers
Je belevenis
Sommige informatie is automatisch vertaald. Bekijk hier de originele tekst in het Engels.
Highlights
- Pas oude Mallorcaanse kooktradities toe
- Meer informatie over seizoensgebonden en lokale producten
- Proef de smaken van een traditioneel Mallorcaans feestmaal
- Ontdek het veelzijdige aanbod van lokale producten bij de beroemde Mercat de L'Olivar
- Bezoek Forn de la Llotgeta, een karakteristieke bakkerij uit de 18e eeuw
Volledige beschrijving
Seizoensgebondenheid, lokale producten, soberheid, harmonie met de natuur, dankbaarheid zijn waarden die onze relatie met de natuur sinds onheuglijke tijden hebben geïnspireerd. Bij Forn de la Llotgeta geloven we dat traditionele eetculturen een geweldige bron van kennis zijn om ons te helpen bij het aanpakken van grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, inclusief de manier waarop we onze reiservaringen experimenteren.
In deze workshop stelt onze culturele benadering van koken je in staat om Mallorca's beste terroir, typische gerechten en culinaire tradities te ontdekken volgens familierecepten en de voedselkalender van het eiland: van belangrijke seizoensingrediënten tot iconische producten, allemaal gecombineerd met biologische wijnen en een duurzaam voedingsethos .
We werken samen met kleine producenten en boeren om uw culinaire ervaring te overbruggen met de meest authentieke ambachtelijke voedselproductie van Mallorca. Je zult niet alleen genieten van de smaak van hun gepassioneerde en harde werk, maar ook de mogelijkheid hebben om de ingrediënten en materialen die tijdens de workshop zijn gebruikt mee te nemen, zodat je de recepten kunt repliceren en de authentieke smaak van Mallorca naar huis kunt brengen.
We hebben deze ervaring voor u gecreëerd om op een diepe, oprechte en meeslepende manier contact te maken met onze cultuur en traditionele lokale gerechten te eren. Onze open groepen zijn zeer klein gehouden met een maximum van 8 pax, om u een intieme ervaring te bieden. Als u de voorkeur geeft aan volledige exclusiviteit, kunnen de cursussen ook privé worden gemaakt van 2 tot 15 personen en zijn afhankelijk van beschikbaarheid. De cursussen worden niet aanbevolen voor kinderen onder de 10 jaar, maar ze zijn welkom in privégroepen.
Gelegen in het centrum van Palma, op slechts 10 minuten van mijn atelier, is Mercado del Olivar de grootste typische markt in de stad. Tijdens deze wandeling kunt u zich verdiepen in de levendige mediterrane sfeer. We zullen de kraam met fruit, vis en andere lekkernijen bekijken, de verkopers ontmoeten en een aantal ingrediënten kopen die we nodig hebben voor onze workshop.
Eenmaal in mijn atelier starten we met een hands-on kookworkshop om samen een compleet Mallorcaans seizoensmenu te bereiden. Inclusief een aperitief, een voorgerecht, een hoofdgerecht, een dessert en natuurlijk lokale wijn.
Voorbeeldmenu
Lokale vleeswaren en ambachtelijke kazen met druiven en amandelen
Mallorcaanse flatbread met greens en rozijnen
Artisjokken & sobrasada meloso rijst gekookt in aarden pot (greixonera)
Gató (amandelcake) met amandelijs
Alle ingrediënten zijn lokaal en duurzaam geproduceerd. Dierlijke eiwitten zijn erg belangrijk om de traditionele Mallorcaanse eetcultuur te begrijpen, maar deze workshop kan gemakkelijk vegetarisch of veganistisch worden gemaakt voor privégroepen. Gelieve eventuele dieetwensen door te geven, we zullen ons best doen om de cursus aan uw behoeften aan te passen.
Duur: 1 uur marktbezoek + 3 uur workshop
Als u zeer specifieke dieetbeperkingen of ernstige voedselallergieën heeft, neem dan contact met ons op voordat u online boekt.
Inbegrepen
- Markttour van 1 uur, inclusief proeverij van lokale lekkernijen (bijv. ham) - avonden: Aperitief 1 Vermut & Banderilla
- Ingrediënten, materialen en recepten
- Begeleide hands-on workshop
- 4-gangenlunch op basis van de uitwerkingen
- Twee wijnglazen per persoon
- ophalen/afzetten bij het hotel
- extra wijn
- persoonlijk cadeau winkelen op de markt
- fooien
Niet geschikt voor
- Kinderen onder de 12 jaar
Selecteer deelnemers en datum
Deelnemers
Geselecteerde datum
Trefpunt
Badal hoek
Openen in Google Maps ⟶