Palma de Mallorca
Kerken en kathedralen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Palma de Mallorca Kerken en kathedralen: Onze meest aanbevolen

Mallorca: voorrangsticket voor Kathedraal La Seu in Palma

1. Mallorca: voorrangsticket voor Kathedraal La Seu in Palma

Sla de rijen over bij de Kathedraal La Sue, gebouwd door de koning van Aragon waar eerst een moskee stond uit het tijdperk van de Moren. Het indrukwekkende bouwwerk van zandsteen, gebouwd onder koning Jaime II, is een religieus kunstwerk. Het bestaat uit 3 beuken, waaronder de hoofdbeuk met de Trinidad-kapel, waar de koningen Jaime II en Jaime III zijn begraven. Bewonder de hoogtepunten van de façade, waaronder de indrukwekkende zuilen van de hoofdingang en de beelden van Guillermo Sagrera op de Portal del Mirador op het zuiden. Ontdek welke toevoegingen architect Antoni Gaudí begin 20e eeuw deed en bekijk de werken van kunstenaar Miquel Barceló in de Santísimo-kapel.

...
Mallorca: tocht van 5 uur langs geheime plekken

2. Mallorca: tocht van 5 uur langs geheime plekken

Reis door de geschiedenis, cultuur, en keuken van Mallorca op deze tour, vergezeld door een lokale gids. Nadat je wordt opgehaald bij je hotel, begint je reis langs de Serra de Tramuntana, UNESCO Werelderfgoed. Je eerste tussenstop is de Hermitage van  Valldemossa, een fascinerende kapel waar je kunt genieten van panoramisch uitzicht over het gebied. Maak een wandeling van 10 minuten naar de kapel en proef een versgebakken ensaimada, een traditioneel Mallorcaans dessert. Verlaat Valldemossa en ga naar het Miramar klooster, een klooster dat werd omgebouwd tot een zomerhuis voor de aartshertog Luis Salvador en zijn illustere gasten. Bezoek eerst de oude molen en ga dan verder naar de residentie van de aartshertog. Hier bewonder je extravagante interieurs en ontdek je legendes van de indrukwekkende Byzantijnse Tuinen terwijl je geniet van het uitzicht op de zee. Maak je bezoek aan het klooster compleet met een snack die voor de meeste Mallorcanen dagelijkse kost is; Quelitas crackers met kaas. Ten slotte ga je naar de olijfoliemolen Sóller, gelegen in een traditioneel Mallorcaans huis. Krijg een privérondleiding door het pand van één van de eigenaren en leer over het familiebedrijf, de productie van olijfolie, en het verbouwen van sinaasappels. Sluit de dag af met een traditionele Mallorcaanse lunch van "pa amb oli", met lokaal rustiek brood, tomaten, olijven, kaas, ham en olijfolie. Als toetje geniet je van een Gato, een typische amandeltaart van het eiland. Drink wijn, water, en heerlijk vers geperst sinaasappelsap terwijl je geniet van de lunch voordat je teruggaat naar je hotel.

...
Palma de Mallorca: stadswandeling met de kathedraal

3. Palma de Mallorca: stadswandeling met de kathedraal

Ontdek de geschiedenis samen met de meest emblematische locaties in het centrum van Palma de Mallorca tijdens een begeleide wandeling van 60 minuten. Vertrek vanuit Parc de la Mar en alle belangrijke historische plekken in de unieke stad Palma. Sta versteld van de schoonheid van het standbeeld van de Mallorcaanse slingeraar, een bronzen sculptuur in de prachtige tuinen van S'Hort del Rei, tuinen van middeleeuwse oorsprong. Je leert over de geschiedenis van de Torre dels Caps (toren van hoofden), die zijn naam dankt aan het sinistere feit dat de geëxecuteerde hoofden van de personen daar werden opgehangen als een openbare waarschuwing in de middeleeuwen. De huidige toren staat in het Palacio Real de La Almudaina. Verken vervolgens de smalle straatjes van het historische centrum en andere plaatsen zoals de Plaza de la Reina, het Parlement of de Plaza de Cort. Maak met behulp van een deskundige gids kennis met de typische "Mallorcaanse patio" van een herenhuis. Bewonder de adembenemende schoonheid van de kathedraal van Mallorca, die de baai van Palma domineert en een icoon is van het historische en culturele erfgoed van het eiland. Ontvang een rondleiding door de prachtige kathedraal en verken verschillende plaatsen zoals het San Sebastián-altaar, de poort Puerta Mayor, het middenschip, het roosvenster, het San Bernat-altaar (Rubió i Bellver), het graf van bisschop Torrella, het orgel, het hoofdaltaar (Gaudí) en de Altaar van het Heilig Sacrament (Miquel Barceló).

...
Privé begeleide wandeltocht door Palma

4. Privé begeleide wandeltocht door Palma

Ontdek de historische huizen van de hoofdstad van Mallorca tijdens een 3 uur durende wandeling door de oude stad van Palma. Het werd gesticht door de Romeinen en heeft een turbulente geschiedenis gehad, die vóór de christelijke herovering overging op de Byzantijnen en Moren. Met de hulp van een persoonlijke gids met volledige vergunning, verken je de mooie straten van de oude stad en de patio's van de statige huizen. Met monumentale schoonheid en weelderige indrukken blijven deze unieke architecturale ruimtes onaangetast door de tijd. Je zult vooral gefascineerd zijn door de 4 raadsels van de Middeleeuwen. Verken de 4 kleuren van het enigma - wit, groen, rood en geel - en ontdek hoe ze constant aanwezig zijn in de monumenten en huizen van de stad. Leer de betekenis van de groene luiken op de ramen van Mallorcaanse huizen en waarom de martelaren altijd in het rood gekleed waren in christelijke iconografie. Ontdek hoe kleuren en cijfers verbonden zijn met de cirkel van het leven. Je wandelt door de oudste straten van de stad. Stel je het leven voor van de mensen die door de eeuwen heen toegewijd waren aan verschillende beroepen en overtuigingen, van kooplieden tot Joodse kolonisten, de adel tot piraten.

...
Palma, Kathedraal & Valldemossa: begeleide wandeling

5. Palma, Kathedraal & Valldemossa: begeleide wandeling

Ontdek de geschiedenis samen met de meest emblematische locaties in het centrum van Palma tijdens een begeleide wandeling van 60 minuten. Vertrek vanuit Parc de la Mar en alle belangrijke historische plekken in de unieke stad Palma. Sta versteld van de schoonheid van het standbeeld van de Mallorcaanse slingeraar, een bronzen sculptuur in de prachtige tuinen van S'Hort del Rei, tuinen van middeleeuwse oorsprong. Je leert over de geschiedenis van de Torre dels Caps (toren van hoofden), die zijn naam dankt aan het sinistere feit dat de geëxecuteerde hoofden van de personen daar werden opgehangen als een openbare waarschuwing in de middeleeuwen. De huidige toren staat in het Palacio Real de La Almudaina. Vervolgens kunt u de smalle straatjes van het historische centrum en andere plaatsen zoals de Plaza de la Reina, het Parlement of de Plaza de Cort verkennen. Maak met behulp van een deskundige gids kennis met de typische "Mallorcaanse patio" van een herenhuis. Bewonder de adembenemende schoonheid van de kathedraal van Mallorca, die de baai van Palma domineert en een icoon is van het historische en culturele erfgoed van het eiland. Ontvang een rondleiding door de kathedraal en verken verschillende plaatsen zoals het San Sebastián-altaar, de poort Puerta Mayor, het middenschip, het roosvenster, het San Bernat-altaar (Rubió i Bellver), het graf van bisschop Torrella, het orgel, het hoofdaltaar (Gaudí) en het altaar van het Heilig Sacrament (Miquel Barceló). Vertrek naar het pittoreske stadje Valldemossa, in de Serra de Tramuntana, een Werelderfgoed. Eenmaal daar bezoekt u de bekendste plaatsen in Valldemossa, zoals de Cartuja-tuinen, de Plaza Mayor, de Mirador des Lledoners en de Palacio Rei Don Sancho-façade.

...
Palma de Mallorca: begeleide wandeltocht van 1 uur

6. Palma de Mallorca: begeleide wandeltocht van 1 uur

Verken de prachtige stad Palma en bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden tijdens een begeleide wandeling van 1 uur. Leer de fascinerende geschiedenis achter elke bocht van je deskundige gids. Begin je wandelavontuur in de prachtige tuinen van S'Hort del Rei. Bewonder hier het standbeeld van de "Mallorcan Slinger", een bronzen sculptuur in de middeleeuwse tuinen. Ga verder naar de Torre dels Caps (toren van hoofden) en leer de donkere geschiedenis achter zijn naam kennen. Verken de kronkelende straatjes van het historische centrum terwijl je gids je lokale legendes en anekdotes vertelt. Passeer de Plaza de la Reina, het Parlement of Plaza de Cort en bekijk het stadhuis. Maak ten slotte een bocht en arriveer bij de spectaculaire kathedraal van Mallorca. Stop hier voor ongelooflijke foto's en bewonder een symbool van het historische en culturele erfgoed van het eiland.

...
Palma de Mallorca: Palma Tour en Valldemossa Bezoek

7. Palma de Mallorca: Palma Tour en Valldemossa Bezoek

Maak een wandeltocht door Palma en bezoek het pittoreske stadje Valldemossa met een lokale gids. Leer de geschiedenis en cultuur van de regio kennen terwijl je de belangrijke bezienswaardigheden bezoekt en schitterende architectuur ziet. Vertrek vanuit Parc de la Mar en begin aan een begeleide wandeling van 1 uur om de meest emblematische plekken in het centrum van Palma te ontdekken. Leer meer over de geschiedenis van de stad terwijl je het standbeeld van de Mallorcaanse slingeraar bewondert in de prachtige tuinen van S'Hort del Rei. Zie waar de originele Torre dels Caps stonden en hoor over hun sinistere verleden. Wees onder de indruk van de huidige torens die in het Palacio Real de La Almudaina staan. Verken de smalle straatjes van het historische centrum van Palma en andere plaatsen zoals de Plaza de la Reina, het parlement of de Plaza de Cort, waar het stadhuis zich bevindt. Bezoek een typisch Mallorcaanse patio van een herenhuis en bekijk de kathedraal van Mallorca, een icoon van het historische en culturele erfgoed van het eiland. Na je tour in Palma reis je met de bus naar het pittoreske stadje Valldemossa, gelegen in de Serra de Tramuntana, een UNESCO-werelderfgoed. Eenmaal daar bezoekt u de bekendste plaatsen van de stad, zoals de Cartuja-tuinen, de Plaza Mayor, de Mirador des Lledoners en de façade van Palacio Rei Don Sancho.

...
Palma: wandeltocht geheimen, mysteries en legendes

8. Palma: wandeltocht geheimen, mysteries en legendes

Ontmoet je gids in Parc de la Mar en geniet van een spectaculair uitzicht op de kathedraal van Palma. Bewonder de sierlijke architectuur van de kathedraal en leer hoe het een van de meest emblematische gebouwen van de stad werd. Van daaruit ga je naar de charmante straten van Palma en meng je je onder de lokale bevolking die hun dag doorbrengt. Passeer beroemde bezienswaardigheden en monumenten en leer over de indrukwekkende geschiedenis van Palma, met een oorsprong die teruggaat tot het Romeinse rijk. Hoogtepunten van de tour zijn de Santa Eulàlia-kerk en de Sant Francesc-basiliek, evenals statige binnenplaatsen en belangrijke gebouwen. Je luistert ook naar fascinerende verhalen over de geheimen, mysteries en legendes van Palma. De tour eindigt in de bruisende Mercat del Olivar (markt), waar u de rest van de dag kunt winkelen voor lokale producten en traditionele delicatessen kunt proeven.

...
Palma: City Tour met een auteur

9. Palma: City Tour met een auteur

Ontmoet je gids in de fascinerende kathedraal van Palma. Je gids, die een auteur is, deelt details over de geschiedenis en mythische geheimen van het gebouw. Vanaf de kathedraal kun je het Parc de la Mar en de koninklijke tuinen zien. Terwijl je geniet van het prachtige uitzicht, hoor je verhalen over het park en de omgeving. Loop door de schaduwrijke laan met palmbomen en bereik de boulevard. Hier vind je de maritieme handelsbeurs, gebouwd in de prachtige gotische stijl. Op slechts een paar meter afstand ligt de Consolat de Mar, die getuigt van de belangrijke zeevaarttraditie van Mallorca. Vanaf hier ga je naar de oude stad met zijn kronkelende steegjes. Hier vertelt je gids enkele van de spannende verhalen die zich afspelen in de oude stad. Bezoek een van de oudste banketbakkers in de stad en proef een ensaimada, een specialiteit van Mallorca. Geniet van een heerlijke warme drank, water of frisdrank met je ensaimada. Vanaf hier leidt de auteur je naar het oudste deel van de stad Palma, waar de Romeinen de stad Palma ongeveer 2150 jaar geleden stichtten. Onderweg passeert u het historische stadhuis, de prominente kerk van St. Eulalia en de Joodse wijk. Het bisschoppelijk paleis, het diocesaan museum en het Almudaina-paleis zijn je laatste haltes voordat de tour ten einde loopt.

...

Sitemap Palma de Mallorca

Wil je alle activiteiten in Palma de Mallorca ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Palma de Mallorca

Gemiddelde beoordeling

4.0 / 5

gebaseerd op 1 beoordelingen

Ideal om een skip the line kaart te hebben. Stond alleen niet goed aangegeven.

Fijn om vooraf kaarten te kopen Tip voeg mogelijkheid om toren te bezoeken toe

Het is een hele mooie kerk om te bezoeken zeker de moeite waard om te doen.

We waren super snel binnen, stond hele rij bij kassa. Super!!!

Bijzonder hoe dit gebouwd is en hoe groots het is.