Belevingen in
Pamukkale

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Pamukkale: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Antalya: dagexcursie naar Pamukkale en Hiërapolis met lunch

1. Antalya: dagexcursie naar Pamukkale en Hiërapolis met lunch

Je dagexcursie begint wanneer je in de vroege ochtend wordt opgehaald bij je hotel in Antalya voor de rit naar Pamukkale. Na een lunchpauze bezoek je de sneeuwwitte, trapsgewijze kliffen van dit mysterieuze 'kasteel van katoen'. Het kalkhoudende water dat dit surrealistische landschap heeft gevormd komt van bronnen op een nabijgelegen klif met een hoogte van 200 meter. Bewonder de mineraalbossen, de versteende watervallen en een opeenvolging van trapsgewijze bassins die door deze wateren zijn gevormd. Aan het eind van de 2e eeuw voor Christus vestigden de koningen van Pergamon hier het kuuroord Hiërapolis. De overblijfselen van deze baden, tempels en andere Griekse monumenten zijn er nog steeds te bezichtigen. De tempels waren belangrijke handelscentra voor het oude Hiërapolis. Bekijk het Romeinse theater, de tempel van Apollo, de Romeinse baden, fonteinen en de agora. Na de rondleiding krijg je de gelegenheid om in de thermale baden te zwemmen. Tegen extra betaling kun je ook in het bad van Cleopatra zwemmen.

...
Van Selcuk/Kusadasi/Izmir: Pamukkale-dagtour

2. Van Selcuk/Kusadasi/Izmir: Pamukkale-dagtour

Ontdek de prachtige regio Pamukkale en zijn warmwaterbronnen tijdens een dagtrip vanuit Selcuk, Kusadasi of Izmir. Begin met het ontmoeten van uw chauffeur/gids bij de receptie van uw hotel in de ochtend en een transfer naar Pamukkale. Verken de oude stad Hierapolis, gebouwd op stevige kalksteenlagen gevormd door mineraalrijk water dat millennia lang over een verhoogd plateau stroomde. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de heilige stad, waaronder het theater, de tempel van Apollo en de necropolis. Bewonder de Necropolis (begraafplaats) van Hierapolis, een van de grootste oude begraafplaatsen in Anatolië. Bekijk een Romeins bad, de poort van Domitianus, de hoofdstraat van de oude stad en de Byzantijnse poort. Loop naar de natuurlijke warmwaterterrassen, gevormd door stromend warm water dat rijk is aan calcium en het hele jaar door temperaturen van 35 graden Celsius. Krijg de kans om de glimmende witte travertijnterrassen van Pamukkale te zien, gelegen naast de ruïnes van Hierapolis. Geniet van optionele vrije tijd om te zwemmen in Cleopatra's Pool voordat je de tour beëindigt met een transfer terug naar je hotel.

...
Van Istanbul: 2-daagse Efeze, Pamukkale en Hierapolis Tour

3. Van Istanbul: 2-daagse Efeze, Pamukkale en Hierapolis Tour

Ontdek de oude steden Efeze en Hierapolis tijdens deze tweedaagse reis vanuit Istanbul. Verken de oude stad Efeze, waar u de Tempel van Artemis kunt zien. Ervaar de schoonheid van de natuurlijke witte terrassen gecreëerd door minerale afzettingen bij de warmwaterbronnen in Pamukkale. Overnacht in de stad Selcuk of Kusadasi. Trakteer uzelf op een ontbijt in het hotel. Probeer tijdens je tours authentiek Turks eten met lunch in twee lokale restaurants. Dag 1: Laat je ophalen bij je accommodatie in Istanbul en ontspan tijdens de rit naar de luchthaven. Geniet van een comfortabele vlucht naar de stad Izmir. Ontmoet je gids op de luchthaven en rijd naar het kantoor van de touroperator in de stad Selcuk. Neem een pauze met lunch in een lokaal restaurant. Ga verder naar de archeologische vindplaats in Efeze om je rondleiding te beginnen. Loop door de oude straten en zie een van de wonderen van de antieke wereld in de Tempel van Artemis. Bekijk de façade van een van de grootste bibliotheken uit de Romeinse tijd in de bibliotheek van Celsus. Stop bij het Huis van de Maagd Maria waar de religieuze figuur haar laatste dagen zou hebben doorgebracht. Bekijk de overblijfselen van een oud Romeins amfitheater. Leer meer over deze ruïnes van je lokale gids. Rijd naar uw hotel in Selcuk of Kusadasi waar u 's avonds kunt uitrusten. Dag 2: 'S Ochtends wordt u door uw gids opgehaald bij uw hotel. Geniet van het schilderachtige Turkse platteland tijdens de rit naar Pamukkale. Hoor over het gebied en de cultuur van je gids. Geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant voordat je aan je rondleiding door de ruïnes van Hierapolis begint. Wandel naar de overblijfselen van een enorm Romeins amfitheater dat ooit 15.000 toeschouwers had. Bewonder de marmeren trap bij de Griekse tempel van Apollo. Kijk hoe uw gids u wijst op alle belangrijke bouwwerken op de archeologische vindplaats Hierapolis. Doe je schoenen uit en loop langs de witte terrassen van Pamukkale. Dompel je voeten onder in de natuurlijke warmwaterbronnen. Zwem tussen de ruïnes van een tempel in Cleopatra's Pool. Heb 's middags wat vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Doe het rustig aan op de rit terug naar de luchthaven waar je je vlucht terug naar Istanbul kunt nemen. Zodra u in Istanbul bent aangekomen, staat uw chauffeur klaar om u terug te brengen naar uw accommodatie in Istanbul.

...
Van Istanbul: Pamukkale-dagtour met vluchten en transfers

4. Van Istanbul: Pamukkale-dagtour met vluchten en transfers

Geniet van de oude geschiedenis en spectaculaire natuurlijke schoonheid van Pamukkale tijdens een dagexcursie met gids inclusief vluchten en transfers vanuit Istanbul. Begin de dag helder en vroeg met een ochtendvlucht van Istanbul naar Denizli. Daar zul je een transfer nemen om je professionele gids te ontmoeten die het Grieks-Romeinse verleden van Pamukkale zal ontdekken. Verken de warmwaterbronnen in Karahayit, die door minerale afzettingen een Instagramwaardige roodtint hebben gekregen. Ga dan naar de Romeinse ruïnes in Hierapolis, een plaats die verbroederd is met Pamukkale om een enkele UNESCO-werelderfgoedlocatie te creëren. Na het verkennen van omgevallen oude zuilen en heilige tempels, krijg je de kans om te zwemmen in Cleopatra's antieke zwembad - een majestueuze plek die naar verluidt door de Egyptische koningin werd bezocht vanwege zijn genezende krachten. Neem een uur de tijd om de verborgen hoekjes van Pamukkale in je eigen tempo te ontdekken voordat je weer samenkomt met je gids en de groep voor de lunch. De volgende stop is een van de meest pittoreske plekjes in Turkije: de travertijnen van Pamukkale. Maak een wandeling op blote voeten over deze heldere, witte kalkstenen terrassen gevuld met plassen water. Stop ten slotte bij een lokale Onyx-fabriek voordat je terugkeert naar Istanbul na een onvergetelijke dag in de natuur en geschiedenis.

...
Privétour Pamukkale en Hierapolis vanuit de hele dag vanuit Istanbul

5. Privétour Pamukkale en Hierapolis vanuit de hele dag vanuit Istanbul

Nadat je bent opgehaald tussen 05:00 uur en 05:30 uur vanuit je hotel in Istanbul, word je naar het vliegveld gebracht waar je een vlucht naar Denizli zult nemen. Maak kennis met uw privégids in Denizli en maak uw eerste bezoek aan Pamukkale. De prachtige witte cascades van Pamukkale zijn een reis waard om het oog van een natuurlijke plek te zien. Wandel door Pamukkale en vind een kans om te ontspannen in het warme water van het oude zwembad. Hierapolis, gebouwd net boven de hete bronnen van Pamukkale, is een machtige oude stad en een UNESCO-werelderfgoed. Hierapolis werd gebouwd in de 2e eeuw voor Christus door de koning van Pergamon en werd een Romeinse stad. De stad was beroemd om verschillende belangrijke heiligdommen en ook als een belangrijk handelscentrum. Hierapolis was beroemd om het maken van paarse verf en stoffen en het is nog steeds beroemd om textielproducten. Nadien rijd je terug naar Denizli airport om je vlucht terug naar Istanbul te maken. De gids van Istanbul ontmoet je op de luchthaven van Istanbul en brengt je naar je hotel in Istanbul.

...
Private Pamukkale en Hierapolis Day Tour vanuit Istanbul

6. Private Pamukkale en Hierapolis Day Tour vanuit Istanbul

Stap aan boord van een vroege ochtendvlucht van Istanbul naar Pamukkale, waar deze dagtour begint. Pamukkale, wat katoenkasteel betekent, bestaat uit een reeks kalkstenen terrassen gevormd door de werking van de warmwaterbronnen die een waterval creëren. Het water bevat een hoge concentratie koolzuur en kalk en stroomt bergafwaarts om stalactieten, watervallen en bekkens te vormen. Vlakbij zijn de ruïnes van Hierapolis, waar de Romeinse baden tijdens de Byzantijnse periode werden omgebouwd tot een kerk. Bekijk het Romeinse theater en goed bewaard gebleven oude thermale baden. Baad in het water en bezoek het zwembad van Cleopatra (toegang niet inbegrepen). Na de tour gaat u aan boord van een vlucht om terug te keren naar Istanbul.

...
Vanuit Bodrum: dagtrip naar Pamukkale en Hiërapolis

7. Vanuit Bodrum: dagtrip naar Pamukkale en Hiërapolis

Verken de unieke terrassen van Pamukkale (letterlijk: 'Katoenkastelen' in het Turks) en geniet van deze dagtocht naar een van de populairste bezienswaardigheden van Turkije. Verlaat Bodrum en reis per bus met airconditioning naar Pamukkale, beter bekend als het '8ste Wereldwonder' volgens mensen die er geweest zijn. Verken het natuurlijke landschap met heldere meren, warmwaterbronnen en travertijn: terrassen van mineralen die zijn achtergelaten door stromend water. Pamukkale werd in 1988 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO en trekt jaarlijks 2 miljoen bezoekers. Bekijk de terrassen vanaf de heuvels aan de overzijde van de vallei in het plaatsje Denizli. Ga hierna naar de ruïnes van de eeuwenoude Grieks-Romeinse stad Hiërapolis die in de 2e eeuw voor Christus boven op de 'Katoenkastelen' is gebouwd. Bewonder de resten van het Romeinse amfitheater en bezoek het voormalige Russische bad dat nu een archeologiemuseum is. Ontdek waar Cleopatra zwom en bezoek de monumentale tombe van de christelijke apostel Sint Filippus. Bewonder de Necropolis van Anatolië vol sarcofagen, waaronder die van Marcus Aurelius Ammianos.

...
Pamukkale: Luchtballonvaarten

8. Pamukkale: Luchtballonvaarten

Je begint je dag terwijl je wordt opgehaald uit je accommodatie, een uur voor zonsopgang. Dit is ongeveer 06:30 in de winter en 04:30 in de zomer. Zie een geweldige zonsopgang boven in de lucht en zie een perfect panoramisch uitzicht op het prachtige landschap in Pamukkale. Kies uit een grote verscheidenheid aan routes om de unieke schoonheid van Pamukkale te zien. De landingsplaats is afhankelijk van de weersomstandigheden op de dag. Zodra je ballon is geland, vier je je ervaring met fruitsap en cake. Als de zon begint te stijgen, zweef je dan naar een hoogte van ongeveer 1000 voet (300 meter) voor buitengewone uitzichten van 360 graden op Cappadocië. De wind voert je ongeveer 45 minuten tot 1 uur door de valleien en bergen, afhankelijk van het weer. Bewonder de unieke rotsen en grotten van de regio vanuit een vogelperspectief. Rooster uw landing met een glas mousserende champagne en ontvang uw persoonlijk vliegbrevet voordat u om ongeveer 8.00 uur 's morgens aan het begin van de dag uw transfer naar uw hotel hervat.

...
Antalya: dagtour Pamukkale

9. Antalya: dagtour Pamukkale

Hierapolis, of "heilige stad", was een oude Grieks-Romeinse stad in Phrygia, gelegen op de top van hete bronnen in Zuidwest-Anatolië. De ruïnes liggen naast de moderne stad Pamukkale. Hierapolis is een UNESCO-werelderfgoed. De hete bronnen daar zijn gebruikt als een spa sinds de 2e eeuw voor Christus, toen mensen kwamen om hun kwalen te kalmeren en velen van hen gingen met pensioen of stierven daar. Enkele van de hoogtepunten zijn de grote met sarcofagen gevulde necropolis, de hoofdstraat met zijn poorten en latrines, de kathedraal, het theater en het St. Philips-graf. De hete bronnen veroorzaken watervallen die het kasteel van katoen worden genoemd. Aan het einde van uw dag sightseeing, keert u terug naar Antalya.

...
Turkije-pakketreis - 4 dagen

10. Turkije-pakketreis - 4 dagen

Begin je reis om 18.30 uur om over te stappen naar het busstation voor een nachtbus van 20.30 uur naar Cappadocië. Wanneer je aankomt op het busstation, brengen we je naar het startpunt van deze tour. Om 09:30 uur begint de dag met een bezoek aan Devrent Valley. Je volgende stop is Pashabagi, ook wel de Monnikenvallei genoemd. Ga verder naar Avanos (Venessa), het aardewerkcentrum van Cappadocië. Dit dorp ligt aan de oevers van de Kizilirmak/Red River. Het openluchtmuseum van Göreme is het belangrijkste. Hier zijn Byzantijnse grotkerken te vinden in deze ooit afgelegen valleien waar monniken en nonnen vanaf de 3e eeuw het kloosterleven nastreefden. Vanaf het panoramische uitkijkpunt Esentepe heb je een compleet uitzicht over de Goreme-vallei en het dorp Goreme: sprookjesachtige schoorstenen, rotsformaties en grotwoningen. Sluit uw dag af met een bezoek aan het kasteel van Uchisar. Daarna wordt u naar uw hotel gebracht. Op deze dag is de lunch inbegrepen. Op de tweede dag van deze tour begint u met een wandeling langs de Red & Rose Valley, de meest adembenemende en mysterieus mooie valleien in de regio. De wandeling eindigt in Cavusin Cave Village, waar je een rotskasteel en grotwoningen zult zien waar mensen tot de 20e eeuw woonden. Bezoek Kaymakli Underground City, een van de grootste en diepste van de vele ondergrondse nederzettingen van Cappadocië. Sluit de dag af met een bezoek aan de Duivenvallei waar u kunt genieten van een spectaculair uitzicht op duiventillen, oude verlaten grotwoningen en oude Griekse huizen van Uchisar. Wanneer de tour is afgelopen, wordt u naar het busstation gebracht, waar u wat vrije tijd heeft tot het vertrek van de nachtbus naar Denizli. Op deze dag zijn ontbijt en lunch inbegrepen. Bij aankomst in Denizli in de ochtend, begint je tour om 09.00 uur. Bezoek Pamukkale en Hierapolis, de Domitianuspoort, de Colannaded-poort, een kathedraal, de rode wateren van Karahayit, het Pamukkale-museum en de travertijnen van Pamukkale. Nadat de tour om 19:00 uur is afgelopen, kun je genieten van een bustransfer naar Selcuk of Kusadasi, waar je rond 19:30 uur bij je hotel aankomt. Op deze dag is de lunch inbegrepen. Op je vierde en laatste dag geniet je van het ontbijt en begin je aan je rondreis door Efeze, een van 's werelds mooiste voorbeelden van een oude klassieke stad. Bezoek de Tempel van Artemis (Diana), de plaats van een van de zeven wonderen van de antieke wereld; het huis van de Maagd Maria, waar ze de laatste jaren van Haar leven doorbracht; Isa Bey Moskee, een indrukwekkende moskee uit XIV. Eeuw na Christus, in tegenstelling tot alle andere die je in dit land zult zien. Om 17.00 uur eindigt onze tour en bent u vrij tot 21.00 uur, wanneer uw nachtbus naar Istanbul vertrekt. Op deze dag zijn ontbijt en lunch inbegrepen.  

...

Sitemap Pamukkale

Wil je alle activiteiten in Pamukkale ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pamukkale

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 476 beoordelingen

Ik werd de avond ervoor geïnformeerd over de ophaaltijd. De gids kwam punctueel en was een geweldige sport. Ook was de chauffeur erg beleefd en vriendelijk. Ik heb genoten van de tour. Omdat het een rit van 250 km was, waardeerde ik het feit dat we regelmatig moesten stoppen. De lunch werd geserveerd aan de overkant van de Pamukkale-wandeling. Het was heerlijk en genoeg, vergeet niet om het granaatappelsap te proberen! We kregen af en toe vrije tijd en ik genoot enorm van Cleopatra's bad!

Wauw wauw wauw, waar moet ik beginnen! Dit was de beste excursie die we ooit in Turkije hebben gemaakt. Pamukkale en Hierapolis is majestueus, het witte katoenen kasteel is niet van deze wereld, het zwemmen in Cleopatra-zwembaden is van onschatbare waarde. Dit is inclusief onze gids. Hij is zeer deskundig, vriendelijk en attent. Ik zou dit ten zeerste aanbevelen aan iedereen die Turkije bezoekt. Wat ons betreft, we komen zeker terug, bedankt Nirvana-tours. Sifelani en Sam

Wat een geweldige ervaring! We hadden zelfs een verrassingsstop die zowel onverwacht als ongelooflijk was. De ervaring bij Pamukkale was ook fantastisch. Toen we daar aankwamen, kregen we meer dan genoeg tijd om te verkennen. De rit ernaartoe was erg lang, maar zo gaat het, daar kan niets aan worden gedaan. Al met al een fantastische ervaring die ik zou aanbevelen.

Super service, prive tour gehad. Was echt prachtig ook super fijn dat alles op ons eigen tempo ging was niet tijd gebonden. Heerlijk gezwommen was gelukkig niet zo druk! Ga zeker opnieuw boeken. Husseyn heeft ons een unieke ervaring gegeven zeker een die we niet snel vergeten.

Geweldige ervaring, we hebben genoten van het programma en de schoonheid van de site! De gids was geweldig! Ik raad aan !