Datums kiezen

Ontdek het beste van
Panajachel

Onze aanbevelingen voor Panajachel

Meer van Atitlan: Dagtocht per boot met deskundige gids

1. Meer van Atitlan: Dagtocht per boot met deskundige gids

Vaar over het meer van Atitlan en bezoek de dorpen van San Juan La Laguna tijdens deze gedeelde sightseeingtour van een hele dag. Het meer van Atitlan, omringd door 3 vulkanen op de zuidelijke flank, is het diepste meer van Midden-Amerika. Vertrekkend vanuit Panajachel, bij de toegangspoort tot het meer, neemt je privégids je mee op een schilderachtige gedeelde boottocht voordat je enkele lokale textielgemeenschappen en de Maya-dorpen van San Juan La Laguna gaat verkennen. Krijg een fantastisch uitzicht op de vulkanen Atitlan, Toliman en San Pedro, terwijl je zelf ervaart waarom het gebied zo'n Mekka werd voor beatniks en Boheemse schrijvers zoals Aldous Huxley. Vang de geur van koffieplantages op en probeer dan wat versgemalen koffie. Hier kun je jezelf onderdompelen in de relaxte sfeer van de Tz'utujil Maya's en de lawaaierige wijzerplaat van het moderne leven op nul zetten.

Vanuit Antigua: 2-daagse Acatenango-vulkaanwandeltocht met eten

2. Vanuit Antigua: 2-daagse Acatenango-vulkaanwandeltocht met eten

Er zijn ongeveer 5 uur wandelen om het kamp te bereiken, onderweg zullen er verschillende stops zijn voor rust, hydratatie en eten. Er is de mogelijkheid om de eerste dag de vulkaan van vuur te bezoeken met een extra wandeling van 03 uur heen en terug. Mensen die dit wensen, moeten op het moment van boeking bevestigen om een gids met ervaring in de vuurvulkaan toe te wijzen. De prijs voor een bezoek aan de vulkaan van vuur is Q200 per persoon. De accommodatie in de tenten wordt gedeeld Dag 2: 04.00 uur Begin van de klim naar de top van Acatenango 05.45 uur Aankomst op de top van Acatenango Uitzicht op de zonsopgang op de top afdaling naar de top 07.30 uur Ontbijt in het kamp team beoordeling 8.30 uur Begin van de afdaling 11:30 Aankomst in La Soledad Village 12:30 Aankomst in Antigua Guatemala

Guatemala of Antigua Guatemala: Boottocht over het Atitlán meer

3. Guatemala of Antigua Guatemala: Boottocht over het Atitlán meer

Begin de dag met een reis van Antigua of Guatemala-Stad naar de Maya-stad Panajachel. Tijdens de rit is er een korte stop in Katok, een zeer beroemd restaurant waar je kunt genieten van een warm drankje. Eenmaal in Panajachel is het tijd voor een boottocht om het meer van Atitlán over te steken en het Tzutuhil-dorp Santiago de Atitlán te bezoeken. In dit dorp bezoekt u de broederschap van de plaatselijke heilige genaamd Maximon of Ri Laj Mam, bezocht door mensen over de hele wereld die komen vragen om gezondheid en welvaart in hun leven. Het meer zelf dankt zijn grootsheid aan zijn enorme omvang en spectaculaire vulkanische omgeving. Drie grote vulkanen, Atitlán Tolimán en San Pedro, rijzen gracieus op vanaf de zuidelijke oever en creëren adembenemende uitzichten over de omgeving. Je zult deze opvattingen ervaren en de traditionele praktijken die nog steeds worden uitgevoerd door de Maya-Tzutujil- en Cakchiquel-vrouwen die rond het meer leven. Na een korte transfer lunchen we in een van de meest exquise restaurants van Panajachel. Terwijl u in de stad bent, zullen gasten ook Santander Street bezoeken en de enorme, bruisende handwerkmarkt ervaren.

Van Antigua: 3 Maya-dorpen op Lake Atitlan Day Tour

4. Van Antigua: 3 Maya-dorpen op Lake Atitlan Day Tour

Dit is een echte onderdompeling in de Maya-cultuur en je zult de levensstijl van de Maya-bevolking zien. Zie hoe oude technologie wordt gebruikt voor de textielproductie terwijl je drie Maya-dorpen rond het meer van Atitlan bezoekt. Het vertrek is vanuit Antigua, met een rit van 2,5 uur naar Panajachel (Lake Atitlán). Bezoek vervolgens San Juan la Laguna, San Pedro en Santiago Atitlan en keer aan het einde terug naar Panajachel. Dit is een rondvaart rond het meer van Atitlan, en er is een stop van een uur in elke stad. Bewonder het kleurrijke stadje San Juan. Bezoek de attracties in de hoofdstraten, zoals galerieën en vrouwenhokken, en wees getuige van een demonstratie van chocolade- en koffieproductie. Verken vervolgens San Pedro. Een klein stadje bevolkt door Maya Tzutujil. Ontdek de interessante bezienswaardigheden en leer er meer over de lokale cultuur. Maak ten slotte een stop in Santiago Atitlán, waar u een bezoek kunt brengen aan een godheid die wordt vereerd door de lokale bevolking en bezoekers. De marktdag is erg kleurrijk en u kunt een bezoek brengen aan de parochiekerk Santiago Apóstol, gebouwd in de koloniale tijd in renaissancestijl.

Vanuit Guatemala-Stad: dagtour Lake Atitlan

5. Vanuit Guatemala-Stad: dagtour Lake Atitlan

Breng een dag door op het meer van Atitlán, het diepste meer in Midden-Amerika, tijdens een dagexcursie vanuit Guatemala-Stad. Geniet van een cruise over het water en bezoek nabijgelegen dorpen. Vertrek 's ochtends vanuit Guatemala-Stad en reis naar Panajachel. Neem dan een openbare boot over Atitlán en bezoek Santiago Atitlán, waar je meer te weten komt over de plaatselijke heilige; Maximon. Geniet van de levendige kleuren en lokale smaak van dit dorp terwijl je de traditionele Tz'utujil Maya-levensstijl ervaart. Santiago is de meest populaire nederzetting aan het meer buiten Panajachel, en veel atitecos (zoals de mensen worden genoemd) houden vast aan een traditionele Tz'utujil Maya-levensstijl. Vrouwen weven en dragen huipiles (tunieken) geborduurd met schitterend gekleurde vogels en bloemen, en de cofradías-steden houden de ceremonies en rituelen van de traditie in stand - de syncretische tradities en gebruiken van het Maya-katholicisme. Er is hier ook een grote kunst- en handwerkscène. Je krijgt dan vrije tijd voor de lunch, waarna je via Antigua Guatemala wordt teruggebracht naar Guatemala-Stad.

Antigua - Panajachel eigen pendeldienst

6. Antigua - Panajachel eigen pendeldienst

Huur een eigen pendeldienst voor uw reizen tussen Antigua en Panajachel. U zult worden opgehaald bij een plaatselijke hotel of verblijfplaats, reizen in comfort en veiligheid op deze 2,5 uur overdracht, en worden afgezet bij het adres dat u te vragen. In tegenstelling tot de gedeelde shuttles, is deze dienst niet over een vast schema, waarmee u een reistijd van uw keuze in te stellen. Als je een huis huurt, kunt u de chauffeur vragen om te stoppen bij een markt, zodat u kunt halen wat je nodig hebt. U kunt ook stoppen bij een bank om geld te wisselen, of in een restaurant voor een maaltijd. De voertuigen worden geleverd door Xocomil Tours, een betrouwbaar reisbureau actief sinds 1995 en biedt een veilige en comfortabele transfers. Alle auto's zijn recente modellen en zijn volledig verzekerd. De chauffeurs zijn allemaal professioneel en behulpzaam, helpt ervoor te zorgen dat u geniet van uw bezoek aan Guatemala.

Lake Atitlán-zonsondergangtour

7. Lake Atitlán-zonsondergangtour

De Lake Atitlan Sunset Tour is een van de beste middagactiviteiten die je kunt doen tijdens een bezoek aan Lake Atitlan. Dit avontuur begint op ons kantoor in Panajachel en we gaan naar onze eerste stop in Barrio Jucanya en bezoeken "Playa los Salpores", het plaatselijke strand aan de rand van het meer om ons eerste heldere zicht op het meer en zijn omgeving te krijgen. Nadat we daar enige tijd hebben doorgebracht, begeven we ons naar San Andres Semetabaj naar een uitkijkpunt genaamd "Ojo De Aguila". Zodra we aankomen, kunnen we een luchtfoto maken van het hele meer, waarbij we de vulkanen, verschillende steden, alle boten die in het meer varen en als we geluk hebben, enkele paragliders opstijgen of landen van hun vluchten. Nadat we hier enige tijd hebben doorgebracht, gaan we terug de berg af en bezoeken we de stad Santa Catarina Palopo, waar we het culturele centrum van de stad bezoeken, waar we handgemaakte weefsels, lokale kunst, traditionele kleding en zelfs wat lokale koffie kunnen zien. Voor degenen die er graag op uit trekken, kunt u de tijd nemen om langs de rand van het meer te wandelen en de lokale bevolking te ontmoeten. Na een bezoek aan Santa Catarina gaan we naar onze laatste stop, die van de weg af is die teruggaat naar Panajachel, het is een kleine uitkijkpost waarmee we de zonsondergang over het meer kunnen bekijken. Hier hebben we de gelegenheid om wat hapjes en drankjes te pakken terwijl we vanaf de oever van het meer naar de zonsondergang kijken. Als we klaar zijn, hebben we een rit van 15 minuten terug naar het kantoor in Panajachel.

Lake Atitlan Villages Tour

8. Lake Atitlan Villages Tour

Tijdens onze geweldige Lake Atitlan Villages Tour hebben we plezier en opwinding gebracht en dit vermengd met de schoonheid en culturele ervaringen die het meer te bieden heeft. We vertrekken vanuit ons kantoor in Panajachel en gaan naar Barrio Jucanya en bezoeken Playa los Salpores, het plaatselijke strand aan de rand van het meer om ons eerste heldere zicht op het meer en de omgeving te krijgen. Nadat we daar enige tijd hebben doorgebracht, begeven we ons naar het kleurrijke dorp Santa Catarina Palopo. In dit dorp kunnen we zien en leren over lokaal weefsel, dekens, nahuales en andere goederen gemaakt en verkocht door de lokale bevolking. Op het plein van dit dorp bezoeken we een lokaal koffiehuis waar je je eigen koffie kunt malen en de lokaal geteelde bonen kunt proeven. Eenmaal klaar in Santa Catarina stappen we weer op onze ATV's en vervolgen we onze rit nog een paar kilometer tot we bij het dorp San Antonio Palopo aankomen. Eenmaal in San Antonio parkeren we bij de plaatselijke pier en lopen we naar de plaatselijke keramiekfabriek waar we een bezoek brengen en leren over het proces om al deze ongelooflijke goederen te maken. We bezoeken ook een lokale chocoladefabriek in San Antonio, waar we leren over het proces van het omzetten van de cacao in een eindproduct en ook wat chocolade proeven. Eenmaal klaar in San Antonio gaan we terug naar ons kantoor in Panajachel voor een drankje.

Chichicastenango en Panajachel eendaagse tour

9. Chichicastenango en Panajachel eendaagse tour

Deze dagtour door Guatemala, beginnend vanuit Antigua of Guatemala-Stad, omvat marktdorpen tot pittoreske meren en zal je zeker een introductie geven tot enkele van de mooiste bezienswaardigheden van het land! Begin uw dag op de open markt van Chichicastenango. Hier kun je de inheemse markt verkennen en getuige zijn van de onophoudelijke uitwisseling van fruit, groenten en handwerk tussen lokale mensen en buitenlanders. Deze charmante lokale markt biedt echt zo ongeveer alles - je kunt zelfs winkelen voor houtproducten, keramiek en het soort geschenken dat de Maya-priesters aanbieden op hun pre-Spaanse altaren. We gaan dan verder om de Santo Tomás-kerk te bezoeken, waar de Popol Vuh (het heilige boek van de Maya's) werd gevonden. Voor het perfecte einde van de dag zullen we de rest van onze tijd doorbrengen met uitzicht op een van 's werelds mooiste meren.

Vanuit Antigua: Atitlan meer rondvaart dagvullende tour

10. Vanuit Antigua: Atitlan meer rondvaart dagvullende tour

Nadat je bent opgehaald door je lokale chauffeur uit Antigua, ga je op weg naar Panajachel Lake Atitlan en maak je een boottocht over het vredige water. Luister terwijl je tweetalige gids feiten deelt over het leven in de Guatemalteekse Hooglanden en bezoek de dorpen San Juan La Laguna en Santiago Atitlan. Na al deze ervaringen keer je terug naar Panajachel om in het busje te stappen en terug te keren naar Antigua. Leer meer over de lokale Mayacultuur in deze traditionele gemeenschappen en over de voordelen die de textiel- en koffieteelt opleveren voor deze vredige regio van Guatemala. Terwijl je in San Juan La Laguna bent, kun je genieten van een workshop womas verven. Bewonder daarna het uitzicht op de 3 majestueuze vulkanen in de buurt: Atitlan, Toliman en San Pedro.

Alle activiteiten

24 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Panajachel

Wat zijn de topattracties van Panajachel?

De topattracties van Panajachel zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Panajachel?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Meer van Atitlán

Andere activiteiten in Panajachel

Wil je alle activiteiten in Panajachel bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.