De populairste activiteiten van Panajachel

Meer van Atitlan: Dagtocht per boot met deskundige gids

1. Meer van Atitlan: Dagtocht per boot met deskundige gids

Vaar over het meer van Atitlan en bezoek de dorpen van San Juan La Laguna tijdens deze gedeelde sightseeingtour van een hele dag. Het meer van Atitlan, omringd door 3 vulkanen op de zuidelijke flank, is het diepste meer van Midden-Amerika. Vertrekkend vanuit Panajachel, bij de toegangspoort tot het meer, neemt je privégids je mee op een schilderachtige gedeelde boottocht voordat je enkele lokale textielgemeenschappen en de Maya-dorpen van San Juan La Laguna gaat verkennen. Krijg een fantastisch uitzicht op de vulkanen Atitlan, Toliman en San Pedro, terwijl je zelf ervaart waarom het gebied zo'n Mekka werd voor beatniks en Boheemse schrijvers zoals Aldous Huxley. Vang de geur van koffieplantages op en probeer dan wat versgemalen koffie. Hier kun je jezelf onderdompelen in de relaxte sfeer van de Tz'utujil Maya's en de lawaaierige wijzerplaat van het moderne leven op nul zetten.

Chichicastenango en Lake Atitlan Tour vanuit Antigua

2. Chichicastenango en Lake Atitlan Tour vanuit Antigua

Je excursie van 10 uur begint met een rit naar de westelijke hooglanden van Guatemala. De regio herbergt schilderachtige en kleurrijke bergdorpjes, hooglandmeren, dennenbossen en de meerderheid van de inheemse volkeren van Guatemala. Wanneer je aankomt op de Chichicastenango-markt, begin je aan je wandeltocht. De markt ligt in het centrum van de stad en is het hart van het commerciële leven voor maxeños, de inboorlingen van Chichicastenango. Elke donderdag en zondag trekken kooplieden naar het centrale plein om hun producten te verkopen op deze indrukwekkende inheemse markt die door de eeuwen heen weinig is veranderd. Verken de paden van de markt en bewonder het kleurrijke handwerk en de producten die worden aangeboden door de lokale bevolking van de regio. In Chichicastenango bezoekt u ook de Santo Tomás-kerk, gebouwd in 1540 op de basis van een pre-Spaanse tempel. Deze kerk is een prachtig voorbeeld van koloniale architectuur en de invloeden van de Maya's en Latino's zijn duidelijk zichtbaar in zowel het interieur als het exterieur van het gebouw. Na het verkennen van de markt geniet je van een heerlijke lunch (niet inbegrepen in de tourprijs). Vervolgens ga je verder naar de stad Panajachel, gelegen aan de rand van het meer van Atitlan. Maak een wandeling langs Santander Street en geniet van het spectaculaire uitzicht op het meer van Atitlan, dat wordt beschouwd als een van de mooiste meren ter wereld. De vulkanen Tolimán, Atitlán en San Pedro vormen een natuurlijk kader voor het meer. Het meer van Atitlan heeft een oppervlakte van 125 vierkante kilometer en ligt 1.560 meter boven de zeespiegel.

Guatemala of Antigua Guatemala: boottocht op het meer van Atitlán

3. Guatemala of Antigua Guatemala: boottocht op het meer van Atitlán

Begin de dag met een reis van Antigua of Guatemala-Stad naar de Maya-stad Panajachel. Tijdens de rit is er een korte stop in Katok, een zeer beroemd restaurant waar je kunt genieten van een warm drankje. Eenmaal in Panajachel is het tijd voor een boottocht om het meer van Atitlán over te steken en het Tzutuhil-dorp Santiago de Atitlán te bezoeken. In dit dorp bezoekt u de broederschap van de plaatselijke heilige genaamd Maximon of Ri Laj Mam, bezocht door mensen over de hele wereld die komen vragen om gezondheid en welvaart in hun leven. Het meer zelf dankt zijn grootsheid aan zijn enorme omvang en spectaculaire vulkanische omgeving. Drie grote vulkanen, Atitlán Tolimán en San Pedro, rijzen gracieus op vanaf de zuidelijke oever en creëren adembenemende uitzichten over de omgeving. Je zult deze opvattingen ervaren en de traditionele praktijken die nog steeds worden uitgevoerd door de Maya-Tzutujil- en Cakchiquel-vrouwen die rond het meer leven. Na een korte transfer lunchen we in een van de meest exquise restaurants van Panajachel. Terwijl u in de stad bent, zullen gasten ook Santander Street bezoeken en de enorme, bruisende handwerkmarkt ervaren.

Acatenango-vulkaan Trek & Tour vanuit Antigua 2D / 1N

4. Acatenango-vulkaan Trek & Tour vanuit Antigua 2D / 1N

Er zijn ongeveer 5 uur wandelen om het kamp te bereiken, onderweg zullen er verschillende stops zijn voor rust, hydratatie en eten. Er is de mogelijkheid om de eerste dag de vulkaan van vuur te bezoeken met een extra wandeling van 03 uur heen en terug. Mensen die dit wensen, moeten op het moment van boeking bevestigen om een gids met ervaring in de vuurvulkaan toe te wijzen. De prijs voor een bezoek aan de vulkaan van vuur is Q200 per persoon. De accommodatie in de tenten wordt gedeeld Dag 2: 04.00 uur Begin van de klim naar de top van Acatenango 05.45 uur Aankomst op de top van Acatenango Uitzicht op de zonsopgang op de top afdaling naar de top 07.30 uur Ontbijt in het kamp team beoordeling 8.30 uur Begin van de afdaling 11:30 Aankomst in La Soledad Village 12:30 Aankomst in Antigua Guatemala

Van Guatemala-stad: Chichicastenango en het meer van Atitlan

5. Van Guatemala-stad: Chichicastenango en het meer van Atitlan

Verken de Westelijke Hooglanden, de regio van Guatemala waar de meeste reizigers die bekend zijn met Guatemala denken aan wanneer ze dagdromen over een reis naar dit land. De regio herbergt schilderachtige en kleurrijke bergdorpen, hooglandmeren, dennenbossen en de meerderheid van de inheemse volkeren van Guatemala. Kom aan op de Chichicastenango-markt en begin je wandeltocht op de markt. Het is het centrum van de stad en het hart van het commerciële leven voor de maxeños. De kooplieden gaan elke donderdag en zondag naar het centrale plein om hun producten te verkopen op deze indrukwekkende inheemse markt die door de eeuwen heen weinig is veranderd. Verken de paden van de markt en bekijk het kleurrijke handwerk en de producten die worden aangeboden door de lokale bevolking van de regio. In Chichicastenango bezoeken we ook de Santo Tomás-kerk, gebouwd in 1540 op de voet van een archeologische pre-Spaanse tempel. Deze kerk is een prachtig voorbeeld van koloniale architectuur, aangezien de Maya- en Latino-invloeden zowel binnen als buiten het gebouw vermengd zijn. Je hebt wat vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen). Ga dan verder naar de stad Panajachel, die aan het meer van Atitlan ligt, waar je tijd hebt om te verkennen. Bezoek Santander Street en geniet van een spectaculair uitzicht op het meer van Atitlan, dat wordt beschouwd als een van de mooiste meren ter wereld. Drie spectaculaire vulkanen, Tolimán, Atitlán en San Pedro vormen het natuurlijke kader van het meer zelf. Het heeft een oppervlakte van 125 vierkante kilometer en ligt 1.560 meter boven de zeespiegel.

Van Antigua: 3 Maya-dorpen op Lake Atitlan Day Tour

6. Van Antigua: 3 Maya-dorpen op Lake Atitlan Day Tour

Dit is een echte onderdompeling in de Maya-cultuur en je zult de levensstijl van de Maya-bevolking zien. Zie hoe oude technologie wordt gebruikt voor de textielproductie terwijl je drie Maya-dorpen rond het meer van Atitlan bezoekt. Het vertrek is vanuit Antigua, met een rit van 2,5 uur naar Panajachel (Lake Atitlán). Bezoek vervolgens San Juan la Laguna, San Pedro en Santiago Atitlan en keer aan het einde terug naar Panajachel. Dit is een rondvaart rond het meer van Atitlan, en er is een stop van een uur in elke stad. Bewonder het kleurrijke stadje San Juan. Bezoek de attracties in de hoofdstraten, zoals galerieën en vrouwenhokken, en wees getuige van een demonstratie van chocolade- en koffieproductie. Verken vervolgens San Pedro. Een klein stadje bevolkt door Maya Tzutujil. Ontdek de interessante bezienswaardigheden en leer er meer over de lokale cultuur. Maak ten slotte een stop in Santiago Atitlán, waar u een bezoek kunt brengen aan een godheid die wordt vereerd door de lokale bevolking en bezoekers. De marktdag is erg kleurrijk en u kunt een bezoek brengen aan de parochiekerk Santiago Apóstol, gebouwd in de koloniale tijd in renaissancestijl.

Vanuit Guatemala-Stad: dagtour Lake Atitlan

7. Vanuit Guatemala-Stad: dagtour Lake Atitlan

Breng een dag door op het meer van Atitlán, het diepste meer in Midden-Amerika, tijdens een dagexcursie vanuit Guatemala-Stad. Geniet van een cruise over het water en bezoek nabijgelegen dorpen. Vertrek 's ochtends vanuit Guatemala-Stad en reis naar Panajachel. Neem dan een openbare boot over Atitlán en bezoek Santiago Atitlán, waar je meer te weten komt over de plaatselijke heilige; Maximon. Geniet van de levendige kleuren en lokale smaak van dit dorp terwijl je de traditionele Tz'utujil Maya-levensstijl ervaart. Santiago is de meest populaire nederzetting aan het meer buiten Panajachel, en veel atitecos (zoals de mensen worden genoemd) houden vast aan een traditionele Tz'utujil Maya-levensstijl. Vrouwen weven en dragen huipiles (tunieken) geborduurd met schitterend gekleurde vogels en bloemen, en de cofradías-steden houden de ceremonies en rituelen van de traditie in stand - de syncretische tradities en gebruiken van het Maya-katholicisme. Er is hier ook een grote kunst- en handwerkscène. Je krijgt dan vrije tijd voor de lunch, waarna je via Antigua Guatemala wordt teruggebracht naar Guatemala-Stad.

Antigua - Panajachel eigen pendeldienst

8. Antigua - Panajachel eigen pendeldienst

Huur een eigen pendeldienst voor uw reizen tussen Antigua en Panajachel. U zult worden opgehaald bij een plaatselijke hotel of verblijfplaats, reizen in comfort en veiligheid op deze 2,5 uur overdracht, en worden afgezet bij het adres dat u te vragen. In tegenstelling tot de gedeelde shuttles, is deze dienst niet over een vast schema, waarmee u een reistijd van uw keuze in te stellen. Als je een huis huurt, kunt u de chauffeur vragen om te stoppen bij een markt, zodat u kunt halen wat je nodig hebt. U kunt ook stoppen bij een bank om geld te wisselen, of in een restaurant voor een maaltijd. De voertuigen worden geleverd door Xocomil Tours, een betrouwbaar reisbureau actief sinds 1995 en biedt een veilige en comfortabele transfers. Alle auto's zijn recente modellen en zijn volledig verzekerd. De chauffeurs zijn allemaal professioneel en behulpzaam, helpt ervoor te zorgen dat u geniet van uw bezoek aan Guatemala.

Lake Atitlan Tour Volledige dag vanuit Antigua

9. Lake Atitlan Tour Volledige dag vanuit Antigua

Neem de weg naar de westelijke hooglanden, de thuisbasis van schilderachtige en kleurrijke bergdorpjes, hooglandmeren, dennenbossen en de meerderheid van de inheemse bevolking van Guatemala. Dit is de regio waar de meeste reizigers die Guatemala kennen aan denken als ze dagdromen over een reis naar dit prachtige land. Bij aankomst in Panajachel neemt u een openbare boot om het meer van Atitlan over te steken en San Juan La Laguna te bezoeken. Geniet van de levendige kleuren en lokale smaak van dit dorp. Santiago is de meest populaire nederzetting aan het meer buiten Panajachel, en veel atitecos (zoals de mensen worden genoemd) houden vast aan een traditionele Tz'utujil Maya-levensstijl. Vrouwen weven en dragen huipiles (tunieken) geborduurd met schitterend gekleurde vogels en bloemen, en de cofradías-stad handhaaft de ceremonies en rituelen van de traditie, de syncretische tradities en gebruiken van het Maya-katholicisme. Er is hier ook een grote kunst- en handwerkscène. Terug naar Panajachel. In Panajachel neem je een heerlijke lunch (NIET INBEGREPEN) Verken het dorp Panajachel, een precolumbiaanse stad van Kakchiquel-oorsprong, gevestigd naast de rivier met dezelfde naam en aan de oever van het meer van Atitlán. De stad was getuige van de laatste strijd tussen de Spanjaarden en hun Kakchiquel-bondgenoten tegen de Tzujiles en het was ook een vestigingsplaats voor de Franciscaanse missionarissen die in de buurt een klooster stichtten. In de middag wordt u teruggebracht naar Antigua Guatemala.

Lake Atitlán-zonsondergangtour

10. Lake Atitlán-zonsondergangtour

De Lake Atitlan Sunset Tour is een van de beste middagactiviteiten die je kunt doen tijdens een bezoek aan Lake Atitlan. Dit avontuur begint op ons kantoor in Panajachel en we gaan naar onze eerste stop in Barrio Jucanya en bezoeken "Playa los Salpores", het plaatselijke strand aan de rand van het meer om ons eerste heldere zicht op het meer en zijn omgeving te krijgen. Nadat we daar enige tijd hebben doorgebracht, begeven we ons naar San Andres Semetabaj naar een uitkijkpunt genaamd "Ojo De Aguila". Zodra we aankomen, kunnen we een luchtfoto maken van het hele meer, waarbij we de vulkanen, verschillende steden, alle boten die in het meer varen en als we geluk hebben, enkele paragliders opstijgen of landen van hun vluchten. Nadat we hier enige tijd hebben doorgebracht, gaan we terug de berg af en bezoeken we de stad Santa Catarina Palopo, waar we het culturele centrum van de stad bezoeken, waar we handgemaakte weefsels, lokale kunst, traditionele kleding en zelfs wat lokale koffie kunnen zien. Voor degenen die er graag op uit trekken, kunt u de tijd nemen om langs de rand van het meer te wandelen en de lokale bevolking te ontmoeten. Na een bezoek aan Santa Catarina gaan we naar onze laatste stop, die van de weg af is die teruggaat naar Panajachel, het is een kleine uitkijkpost waarmee we de zonsondergang over het meer kunnen bekijken. Hier hebben we de gelegenheid om wat hapjes en drankjes te pakken terwijl we vanaf de oever van het meer naar de zonsondergang kijken. Als we klaar zijn, hebben we een rit van 15 minuten terug naar het kantoor in Panajachel.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Panajachel

Alle activiteiten

29 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Panajachel

Meer zien

Andere activiteiten in Panajachel

Wil je alle activiteiten in Panajachel bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.