Dingen om te doen Panama

Panama: De beste dingen die je niet wil missen

Panama-Stad: hop on, hop off-sightseeingbus

1. Panama-Stad: hop on, hop off-sightseeingbus

Zie Panama-Stad vanaf het bovendek van een open bus. Als nieuw aanbod in de stad brengt deze tour je naar alle belangrijke bezienswaardigheden van de hoofdstad van Panama. Temidden van de Stille Oceaan, het regenwoud en het Panamakanaal is Panama-Stad een opvallende, moderne stad, niet in het minst omwille van haar unieke attracties. De tour is ontworpen om ervoor te zorgen dat je alle belangrijke bezienswaardigheden ziet, te beginnen met het wereldberoemde Panamakanaal. Leer over de bouw van dit Achtste Wereldwonder met een live gids. De bus rijdt ook naar de koloniale stad Casco Antiguo, zoals deze in het Spaans bekendstaat. Deze stad, uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed, biedt prachtige koloniale, Spaanse en Italiaanse architectuur. Panama bevat ook prachtige voorbeelden van Franse architectuur, als gevolg van de Franse aanwezigheid in het laatste decennium van de 19e eeuw, toen de Fransen probeerden het kanaal te bouwen. Bezoek de eilanden die zijn verbonden door een dam. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op de toegang tot het Panamakanaal en de Brug van de Amerika's, evenals een prachtig uitzicht op de skyline van Panama-Stad met haar wolkenkrabbers. Op weg naar de eilanden en bij de toegang tot de dam bevindt zich het fantastische Bio-Museum, ontworpen door Frank Gehry. Dit museum, ook bekend als "De Brug van het Leven", vertelt hoe Panama uit de zee is gerezen en Noord- met Zuid-Amerika verbindt. Naast de belangrijkste historische plekken in Panama-Stad, zie je ook het bruisende openbare leven met verschillende café's, waar je kunt uitstappen en kunt rondkijken. Je kunt plekken bezoeken waar je vele restaurants en bars vindt, gericht op ieders smaak, evenaals winkelgebieden, zoals de Albrook Mall, waar je merken van over de hele wereld vindt, die soms met grote korting worden verkocht. Bushaltes: 1. Balboa Boutiques Plaza 2. Parque Urraca 3. Mi Pueblito 4. Albrook Mall 5. Miraflores Locks - Kanaal 6. Entrada de Amador 7. Biomuseum 8. Punta Culebra 9. Isla Flamenco 10. Isla Perico 11. Sabores Del Chorrillo 12. Casco Antiguo 13. Multicentro

Panama-stad: stadstour van een halve dag en Panamakanaal

2. Panama-stad: stadstour van een halve dag en Panamakanaal

Geniet van 2 uur aan het fascinerende Panamakanaal voordat je de geschiedenis en bezienswaardigheden van Panama-Stad gaat verkennen. Ontdek 4 niveaus van tentoonstellingen over het kanaal in het bezoekerscentrum van Miraflores. Maak een panoramische rit langs de uitlopers van Ancon, waar u kunt genieten van het weelderige groen en meer te weten kunt komen over het belang van het gebied tijdens de wereldoorlogen. Stop bij de Amador Causeway voor een kans om ongelooflijke foto's van de stad te maken, een van de beste ceviche-plaatsen te proberen, een fantastisch zelfgemaakt ijsje te eten of boodschappen te doen. Loop door de straten van de oude stad en bezoek de kathedraalbasiliek Santa Maria la Antigua. Maak een begeleide wandeling die eindigt op de Plaza de Francia op de oude muren die de stad door de jaren heen beschermden tegen invasies.

Panama: all-inclusive catamarantocht Isla Taboga

3. Panama: all-inclusive catamarantocht Isla Taboga

Je all-inclusive daguitstap met een catamaran begint bij de Balboa Yacht Club. Je vaart in 45 minuten naar het eiland Taboga en hebt onder het genot van kleine snacks een adembenemend uitzicht op de skyline van Panama-stad, Cinta Costera en schepen die wachten om door het Panamakanaal te varen. Nadat je Taboga bereikt, vaar je naar de achterkant van het eiland naar een geheime plek waar een geweldige baai met een prachtig uitzicht op je wacht. Je krijgt de gelegenheid om van de boot te springen en je eerste duik in het water te nemen. Je kunt ook met een trap van de boot het water in als je geen zin hebt om erin te springen. Na wat plezier in het water kun je terug aan boord klimmen en genieten van een koud biertje terwijl je in de netten van de boot ligt of dansen met de bemanning terwijl je richting de andere kant van het eiland vaart. Je legt aan zodat je het strand en het kleine dorpje Taboga kunt bezoeken. Ontspan lekker op het strand of speel een spelletje volleybal. Na je bezoek aan het strand en het dorp ga je terug aan boord voor een heerlijke lunch met kip met witte saus, rijst met groenten, groentesalade, aardappelsalade en pasta. Als de wind goed staat, gaan de zeilen open en kun je lekker doorfeesten terwijl je over het open water vaart.

Van Panama City: Panamakanaal en Monkey Island Tour

4. Van Panama City: Panamakanaal en Monkey Island Tour

Breng de dag door met het verkennen van het Panamakanaal en leer over de geschiedenis en creatie ervan. Bezoek het museum en begeef je naar de Chagres-rivier voor een boottocht over het Gatun-meer. Laat je ophalen bij je hotel of een andere locatie in Panama City en reis naar het bezoekerscentrum van het Panamakanaal voor een gedetailleerde uitleg over hoe het kanaal en de beroemde Miraflores-sluizen werken. Bezoek het museum om meer te weten te komen over deze belangrijke waterdoorgang tussen de Atlantische en de Stille Oceaan. Keer terug naar het voertuig en passeer het Miraflores-meer en de Pedro Miguel-sluizen terwijl je je een weg baant naar de stad Gamboa. Bij aankomst bij de Chagres-rivier klim je aan boord voor een mooie boottocht over het kunstmatige meer van Gatun. Bewonder het omringende landschap van het grootste en belangrijkste meer in het Panamakanaal. Bekijk de grote schepen die door het kanaal varen om een idee te krijgen van de omvang van dit meesterwerk van techniek. Kom aan bij een groep eilanden om verschillende soorten dieren en apen te zien. Keer terug naar Panama City en word afgezet bij je hotel.

Van Panama City: Monkey Island en Sloth Sanctuary Tour

5. Van Panama City: Monkey Island en Sloth Sanctuary Tour

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, ga je naar het Gamboa Rainforest Resort in het Soberania National Park. Vanaf hier gaat u aan boord van een boot en vaart u op Gatun Lake naast de enorme schepen die het Panamakanaal oversteken. Bewonder de fauna en vegetatie van het tropische woud, evenals Monkey Island, waar je de kans krijgt om witte kapucijnapen en brulapen in hun natuurlijke habitat te zien. Ga verder naar het Luiaardreservaat om drievoudige en tweevingerige luiaarden te observeren die zijn gered. Leer over het leven en de gewoonten van de luiaards, evenals de inspanningen voor het behoud van de soort door de vrijwilligers en gespecialiseerde gidsen. Ga vanuit het Sloth Sanctuary naar het Butterfly House, waar je de vlinders kunt zien die in het regenwoud leven, zoals de kleurrijke Blue Morpho Butterfly. Je bezoekt ook de tentoonstellingen over orchideeën en kikkers om meer te ontdekken over de soorten die in het regenwoud leven.

Vanuit Panama: 3-daagse uitstap San Blas-eilanden

6. Vanuit Panama: 3-daagse uitstap San Blas-eilanden

Geniet van een uniek avontuur van 2 nachten op de San Blas-eilanden. Je wordt eerst opgehaald bij je hotel in Panama en begint daarna aan je avontuur met een boottocht naar de eilanden. Je verblijft in een privéhut op het eiland Ina, bezoekt het eiland Pelicano (waar scènes uit het 3e seizoen van de Netflix-serie Money Heist zijn gefilmd) en kunt zwemmen in een kristalhelder natuurlijk zwembad en het eiland Demar Achudup bezoeken. Op de 2e dag bezoek je een Guna-gemeenschap en ervaar je het dagelijks leven op een school en in een gezondheidscentrum. Daarna ga je naar de Guna-jungle en steek je de Sigra- of Masargandi-rivier over. Je pauzeert onderweg bij de begraafplaats Rio Sidra en leert meer over de geschiedenis hiervan van je gids. Onderweg kun je kleurrijke vlinders, diverse vogelsoorten en met een beetje geluk zelfs toekans bewonderen. Na een wandeling van 40 minuten bereik je de prachtige Saiba-waterval waar je een duik kunt nemen en kunt baden in het water van dit kristalheldere natuurwonder. Op de laatste dag ontbijt je en verlaat je het paradijs om terug te gaan naar Panama.

Van Panama-stad: rondleiding door het Gamboa-regenwoud met lunch

7. Van Panama-stad: rondleiding door het Gamboa-regenwoud met lunch

Verken het Panamese regenwoud terwijl je soepel door de boomtoppen glijdt op een luchttram. Leer de meest interessante feiten van de jungle van een natuurgids. Kijk hoe kleurrijke vogels om je heen vliegen. Maak een boottocht door het Panamakanaal en observeer het onderwaterleven. Sluit je tour af met een heerlijke lunch. Stap aan boord van een tram op weg naar een piek van 280 voet, omringd door lommerrijke jungle. Terwijl u naar de uitkijktoren gaat, kunt u genieten van een fantastisch uitzicht op de rivier de Chagres, de inheemse gemeenschap Embera en een groot deel van het Soberania National Park. Gamboa is de thuisbasis van vele natuurlijke laboratoria, waaronder een vlinderboerderij, een orchideeëncentrum en een kikkervijver. Bekijk ongeveer 20 soorten vlinders die inheems zijn in Panama in het Butterfly House. Kom dicht bij de luiaards in het Sloth Sanctuary. Dit heiligdom biedt onderdak aan een revalidatie- en trainingsprogramma voor gewonde, zieke en verweesde luiaards. Geniet van een schilderachtige boottocht langs de waterwegen van het Panamakanaal. Bekijk de fascinerende tropische flora en fauna van het Gatun-meer en het omliggende bos. Krijg de kans om krokodillen, kaaimannen, luiaards, apen en een groot aantal vogels te spotten met de hulp van je gids.

Panama-stad: 4-daags avontuur San Blas-eilanden

8. Panama-stad: 4-daags avontuur San Blas-eilanden

Ontdek het lokale leven op de San Blas-eilanden tijdens dit 4-daags avontuur. Je maakt kennis met de prachtige eilanden van dit Centraal-Amerikaanse paradijs en de witte zandstranden en turquoise oceaan. Je kunt de standaard vervoersoptie kiezen met een maximum van 6 passagiers per voertuig of upgraden naar de comfortabelere optie met maximaal 4 passagiers per voertuig. Dag 1 De ophaalservice bij geselecteerde hotels in Panama-stad begint om 05:20 uur. Na de ophaaldienst kun je een supermarkt bezoeken in het geval je snacks of drankjes wilt kopen. Dan ga je naar de San Blas-heuvels. De reis duurt ongeveer 2,5 uur en wordt gevolgd door een boottocht van 30 minuten naar het eiland Perro Chico. Op dag 1 ga je snorkelen bij de gezonken boot, bezoek je een natuurlijk zwembad en kun je volleyballen met locals. Lunch en diner zijn inbegrepen. Dag 2 Na het ontbijt neem je een boot naar het eiland Aguja waar je de grootste Guna-gemeenschap van de San Blas-eilanden bezoekt. Als dit op zaterdag of zondag is, wordt je verwelkomd met traditionele Guna-dans, een zeer belangrijk evenement in de lokale gemeenschap. Op dag 2 maak je een zelfgeleide kajaktocht, kun je volleyballen of voetballen, leer je meer over de molas (typische kleding en kunst) en is er 's avonds een kampvuur. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. Dag 3 Na het ontbijt neem je de boot naar het eiland Franklin dat bekendstaat om zijn prachtige strand. Je maakt een wandeltocht door de jungle van San Blas waar je apen, luiaards, talloze vogels en iguana's kunt spotten. Je bezoekt ook het eiland Pelicano waar de populaire Netflix-serie La Casa de Papel is opgenomen. Dit is het eiland waar Tokio en Rio naartoe ontsnapt zijn. Andere activiteiten op dag 3 zijn racquetballen of volleyballen op het strand en een afscheidsdiner met kreeft. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. Dag 4 Na het ontbijt neem je de boot terug naar Panama-stad. Ontbijt is inbegrepen.

Panama: 6 uur durende noordwaartse Panamakanaalcruise & lunch

9. Panama: 6 uur durende noordwaartse Panamakanaalcruise & lunch

Ervaar een ontspannende cruise in noordelijke richting op het Panamakanaal aan boord van de glorieuze Pacific Queen. Geniet van een gratis lunch terwijl je het adembenemende landschap bewondert dat langzaam aan je voorbij trekt. Ga door de Culebra Cut, de Pedro Miguel Locks en het technische wonder van de Miraflores Locks. Leer hoe de sluizen worden bediend om schepen door te laten, terwijl u uw lunch nuttigt. Voel de golven onder je voeten terwijl je een schilderachtig uitzicht hebt op de Puente Centenario, de Chagres-rivier en de schitterende Bridge of the Americas, die Noord- en Zuid-Amerika met elkaar verbindt. Zwaai vaarwel tegen de Pacific Queen, maar houd vast aan de herinneringen, terwijl je van boord gaat in Gamboa voordat je terugkeert naar Panama City.

Panama-stad: dagtrip met Money Heist en San Blas-eilanden

10. Panama-stad: dagtrip met Money Heist en San Blas-eilanden

Word opgehaald vanaf je accommodatie in Panama-Stad tussen 05:20 uur en 06:00 uur om de dagtrip te beginnen. Rijd 2,5 uur naar de haven van San Blas, Carti, en neem vervolgens een lokale Panga-boot naar de eerste van de San Blas-eilanden. Geniet hier van een licht ontbijt met vers fruit en neem de tijd om te zonnebaden met de meegeleverde parasols, strandstoelen en handdoeken. Je kunt ook kajaks of paddleboards gebruiken om de omgeving van het eiland te verkennen. Geniet daarna van een lunch met verse vis, rijst en salade. Na de lunch vaar je verder naar Perro Chico, bekend als de beste snorkellocatie op de San Blas-eilanden. Hier zie je een verscheidenheid aan kleurrijke vissoorten en een gezonken boot. Bezoek vervolgens Island Pelicano, beroemd gemaakt door de Netflix-serie Money Heist. Ga ten slotte naar het natuurlijke zwembad. Dit is een zandbank midden in de oceaan waar je kunt rondlopen of zwemmen en je zeester vinden. Vaar om 15:30 uur terug naar de haven en keer 's avonds terug naar Panama-stad. In het weekend, voordat je terugkeert naar de haven, bezoek je één van de grootste gemeenschappen in San Blas om getuige te zijn van een traditionele dans die wordt opgezet door de lokale bewoners.

Sitemap Panama

Wil je alle activiteiten in Panama ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Panama

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.336 beoordelingen

De 4-daagse reis is zeker de moeite waard. Door te hoppen krijg je veel verschillende indrukken en zijn de dagen erg afwisselend. Je hebt nog genoeg tijd om te ontspannen en diep adem te halen. De accommodaties zijn heel eenvoudig, maar we hebben niets gemist. Het eten was ook goed en voldoende. We waren op het eiland Pelicano - heel mooi, geweldig en vertrouwd -, Aroma - een beetje groter, mooi aangelegd maar niet gezinsvriendelijk, de Banos nogal verwaarloosd -, Perro Chico - heel mooi en goed onderhouden strand, levendig, groot restaurant met een selectie van eten, leuke familie.

Geweldige dag. Alles is zoals beschreven in het schema. Ophalen om 5u30, 3u rijden inclusief een redelijk veelbewogen uur. Aankomst rond 9u-9u30 om aan boord te gaan van kleine boten. 1e drop op een prachtig eiland met een bar, een schommel enz. 2e stop: eiland waar vers fruit, peddel en kano op je wachten. 3: richting het natuurlijke zwembad: snorkelen om vissen en sterren te bewonderen 4: richting Pero chico (casa de papel) om te eten, zwemmen en ontspannen. Rond 16.00 uur terug op het droge. Zonder aarzelen opnieuw te doen.

De gids (Daniel) was zeer goed geïnformeerd, en zowel hij als de chauffeur (Mizrael) zorgden ervoor dat we extra sites in het gebied zagen waar we in geïnteresseerd waren / alle dieren die we wilden zien - ook al ben ik vrij zeker dat de reis langer duurde dan de verwachte tijd.

Een zeer interessante rondleiding. We brachten een heel leuke tijd door met de Guna-indianen die goed voor ons zorgden. Mooie kleine eilanden, eenvoudige accommodatie, reis naar de waterval - al met al een heel leuke ervaring en ten zeerste aanbevolen.

Adembenemende eilanden om te verkennen en briljante organisatie van het team - van het ophalen in Panama City tot het beantwoorden van vragen tijdens de tour