Kies data
Panama

Tours

Panama Tours: Onze meest aanbevolen

Panama-stad: stadstour van een halve dag en Panamakanaal

1. Panama-stad: stadstour van een halve dag en Panamakanaal

Geniet van 2 uur aan het fascinerende Panamakanaal voordat je de geschiedenis en bezienswaardigheden van Panama-Stad gaat verkennen. Ontdek 4 niveaus van tentoonstellingen over het kanaal in het bezoekerscentrum van Miraflores. Maak een panoramische rit langs de uitlopers van Ancon, waar u kunt genieten van het weelderige groen en meer te weten kunt komen over het belang van het gebied tijdens de wereldoorlogen. Stop bij de Amador Causeway voor een kans om ongelooflijke foto's van de stad te maken, een van de beste ceviche-plaatsen te proberen, een fantastisch zelfgemaakt ijsje te eten of boodschappen te doen. Loop door de straten van de oude stad en bezoek de kathedraalbasiliek Santa Maria la Antigua. Maak een begeleide wandeling die eindigt op de Plaza de Francia op de oude muren die de stad door de jaren heen beschermden tegen invasies.

Panama: all-inclusive catamarantocht Isla Taboga

2. Panama: all-inclusive catamarantocht Isla Taboga

Je all-inclusive daguitstap met een catamaran begint bij de Balboa Yacht Club. Je vaart in 45 minuten naar het eiland Taboga en hebt onder het genot van kleine snacks een adembenemend uitzicht op de skyline van Panama-stad, Cinta Costera en schepen die wachten om door het Panamakanaal te varen. Nadat je Taboga bereikt, vaar je naar de achterkant van het eiland naar een geheime plek waar een geweldige baai met een prachtig uitzicht op je wacht. Je krijgt de gelegenheid om van de boot te springen en je eerste duik in het water te nemen. Je kunt ook met een trap van de boot het water in als je geen zin hebt om erin te springen. Na wat plezier in het water kun je terug aan boord klimmen en genieten van een koud biertje terwijl je in de netten van de boot ligt of dansen met de bemanning terwijl je richting de andere kant van het eiland vaart. Je legt aan zodat je het strand en het kleine dorpje Taboga kunt bezoeken. Ontspan lekker op het strand of speel een spelletje volleybal. Na je bezoek aan het strand en het dorp ga je terug aan boord voor een heerlijke lunch met kip met witte saus, rijst met groenten, groentesalade, aardappelsalade en pasta. Als de wind goed staat, gaan de zeilen open en kun je lekker doorfeesten terwijl je over het open water vaart.

Van Panama City: Panamakanaal en Monkey Island Tour

3. Van Panama City: Panamakanaal en Monkey Island Tour

Breng de dag door met het verkennen van het Panamakanaal en leer over de geschiedenis en creatie ervan. Bezoek het museum en begeef je naar de Chagres-rivier voor een boottocht over het Gatun-meer. Laat je ophalen bij je hotel of een andere locatie in Panama City en reis naar het bezoekerscentrum van het Panamakanaal voor een gedetailleerde uitleg over hoe het kanaal en de beroemde Miraflores-sluizen werken. Bezoek het museum om meer te weten te komen over deze belangrijke waterdoorgang tussen de Atlantische en de Stille Oceaan. Keer terug naar het voertuig en passeer het Miraflores-meer en de Pedro Miguel-sluizen terwijl je je een weg baant naar de stad Gamboa. Bij aankomst bij de Chagres-rivier klim je aan boord voor een mooie boottocht over het kunstmatige meer van Gatun. Bewonder het omringende landschap van het grootste en belangrijkste meer in het Panamakanaal. Bekijk de grote schepen die door het kanaal varen om een idee te krijgen van de omvang van dit meesterwerk van techniek. Kom aan bij een groep eilanden om verschillende soorten dieren en apen te zien. Keer terug naar Panama City en word afgezet bij je hotel.

Panama-stad: 4-daags avontuur San Blas-eilanden

4. Panama-stad: 4-daags avontuur San Blas-eilanden

Ontdek het lokale leven op de San Blas-eilanden tijdens dit 4-daags avontuur. Je maakt kennis met de prachtige eilanden van dit Centraal-Amerikaanse paradijs en de witte zandstranden en turquoise oceaan. Je kunt de standaard vervoersoptie kiezen met een maximum van 6 passagiers per voertuig of upgraden naar de comfortabelere optie met maximaal 4 passagiers per voertuig. Dag 1 De ophaalservice bij geselecteerde hotels in Panama-stad begint om 05:20 uur. Na de ophaaldienst kun je een supermarkt bezoeken in het geval je snacks of drankjes wilt kopen. Dan ga je naar de San Blas-heuvels. De reis duurt ongeveer 2,5 uur en wordt gevolgd door een boottocht van 30 minuten naar het eiland Perro Chico. Op dag 1 ga je snorkelen bij de gezonken boot, bezoek je een natuurlijk zwembad en kun je volleyballen met locals. Lunch en diner zijn inbegrepen. Dag 2 Na het ontbijt neem je een boot naar het eiland Aguja waar je de grootste Guna-gemeenschap van de San Blas-eilanden bezoekt. Als dit op zaterdag of zondag is, wordt je verwelkomd met traditionele Guna-dans, een zeer belangrijk evenement in de lokale gemeenschap. Op dag 2 maak je een zelfgeleide kajaktocht, kun je volleyballen of voetballen, leer je meer over de molas (typische kleding en kunst) en is er 's avonds een kampvuur. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. Dag 3 Na het ontbijt neem je de boot naar het eiland Franklin dat bekendstaat om zijn prachtige strand. Je maakt een wandeltocht door de jungle van San Blas waar je apen, luiaards, talloze vogels en iguana's kunt spotten. Je bezoekt ook het eiland Pelicano waar de populaire Netflix-serie La Casa de Papel is opgenomen. Dit is het eiland waar Tokio en Rio naartoe ontsnapt zijn. Andere activiteiten op dag 3 zijn racquetballen of volleyballen op het strand en een afscheidsdiner met kreeft. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. Dag 4 Na het ontbijt neem je de boot terug naar Panama-stad. Ontbijt is inbegrepen.

Panama-stad: Legends of Casco Viejo Sightseeing Tour

5. Panama-stad: Legends of Casco Viejo Sightseeing Tour

Loop rond in Casco Viejo met een lokale gids, verken het historische centrum en reis terug in de tijd naar de gouden dagen van dit bijzondere deel van de stad. De gids vertelt je interessante feiten en verhalen over liefde, glorie en fortuin, maar ook over intriges, oorlog en conflict. Zij of hij kan u ook adviseren over waar u kunt eten en drinken tijdens uw verblijf. Aan het einde van de tour weet je meer dan een local! Dit is een tour gemaakt voor liefhebbers van buitenwandelingen, het is gemaakt voor mensen zoals jij, die verlangen om ervaringen op te doen met echte lokale mensen. Nadat je je gids hebt ontmoet, zal hij / zij je door Plaza Herrera, Plaza de Francia, Plaza Bolivar, Plaza de la Independencia, de kerk van San Jose, de kathedraal, de Santo Domingo-kerk, het presidentieel paleis, de "bóvedas" of kerkers leiden , het Nacional Theater en andere interessante bezienswaardigheden die Casco te bieden heeft. Er zijn ook mogelijkheden om ambachtelijke winkels, coffeeshops, ijssalons en restaurantaanbevelingen te bezoeken om het meeste uit uw dag te halen in een van de meest populaire buurten van Panama. Je kunt je gids ontmoeten bij het startpunt of opgehaald worden bij een locatie, hotel of accommodatie in de stad. Zorg er wel voor dat je de juiste boekingsoptie selecteert. Ook hebben we genoeg paraplu's voor iedereen voor het geval het regent, laat je zorgen achter.

Panama-stad: dagtrip met Money Heist en San Blas-eilanden

6. Panama-stad: dagtrip met Money Heist en San Blas-eilanden

Word opgehaald vanaf je accommodatie in Panama-Stad tussen 05:20 uur en 06:00 uur om de dagtrip te beginnen. Rijd 2,5 uur naar de haven van San Blas, Carti, en neem vervolgens een lokale Panga-boot naar de eerste van de San Blas-eilanden. Geniet hier van een licht ontbijt met vers fruit en neem de tijd om te zonnebaden met de meegeleverde parasols, strandstoelen en handdoeken. Je kunt ook kajaks of paddleboards gebruiken om de omgeving van het eiland te verkennen. Geniet daarna van een lunch met verse vis, rijst en salade. Na de lunch vaar je verder naar Perro Chico, bekend als de beste snorkellocatie op de San Blas-eilanden. Hier zie je een verscheidenheid aan kleurrijke vissoorten en een gezonken boot. Bezoek vervolgens Island Pelicano, beroemd gemaakt door de Netflix-serie Money Heist. Ga ten slotte naar het natuurlijke zwembad. Dit is een zandbank midden in de oceaan waar je kunt rondlopen of zwemmen en je zeester vinden. Vaar om 15:30 uur terug naar de haven en keer 's avonds terug naar Panama-stad. In het weekend, voordat je terugkeert naar de haven, bezoek je één van de grootste gemeenschappen in San Blas om getuige te zijn van een traditionele dans die wordt opgezet door de lokale bewoners.

Van Panama City: Monkey Island en Sloth Sanctuary Tour

7. Van Panama City: Monkey Island en Sloth Sanctuary Tour

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, ga je naar het Gamboa Rainforest Resort in het Soberania National Park. Vanaf hier gaat u aan boord van een boot en vaart u op Gatun Lake naast de enorme schepen die het Panamakanaal oversteken. Bewonder de fauna en vegetatie van het tropische woud, evenals Monkey Island, waar je de kans krijgt om witte kapucijnapen en brulapen in hun natuurlijke habitat te zien. Ga verder naar het Luiaardreservaat om drievoudige en tweevingerige luiaarden te observeren die zijn gered. Leer over het leven en de gewoonten van de luiaards, evenals de inspanningen voor het behoud van de soort door de vrijwilligers en gespecialiseerde gidsen. Ga vanuit het Sloth Sanctuary naar het Butterfly House, waar je de vlinders kunt zien die in het regenwoud leven, zoals de kleurrijke Blue Morpho Butterfly. Je bezoekt ook de tentoonstellingen over orchideeën en kikkers om meer te ontdekken over de soorten die in het regenwoud leven.

Panama-stad: historische wijk en kanaaltour met transfer

8. Panama-stad: historische wijk en kanaaltour met transfer

- ophalen bij uw hotel - bezoek het Miraflores Locks-kanaal, u zult de doorvoer van de schepen door de sluizen zien, tegelijkertijd zal ik de werking van het kanaal uitleggen - Bezoek de Causeway Amador, ik zal je naar de eilanden rijden die met het vasteland zijn verbonden via een 6 km lange weg genaamd Naos, Perico en Flamenco met een prachtig uitzicht op de skyline. - Lunchtijd (optioneel) u kunt tijdens uw tour genieten van traditionele Panamese gerechten. - bezoek de historische wijk van Panama, de Casco Viejo, daar kunnen we door de smalle straatjes lopen en ik zal je alle informatie van die interessante site geven, ook kun je wat handwerk kopen rond de verschillende pleinen. - eindelijk kan ik je afzetten bij je hotel, winkelcentrum in Panama-stad.

Van Panama: Gamboa Zip Line-ervaring

9. Van Panama: Gamboa Zip Line-ervaring

Ga naar de Gamboa-gemeenschap voor deze spannende zipline-ervaring. Ga via een reeks kabels naar de top van de bomen en krijg een onovertroffen helder zicht op het groen en de landschappen van het regenwoud terwijl je je een weg baant door 10 zipline-platforms. Om te beginnen, wordt u opgehaald uit Panama City voordat u een rit van ongeveer 1 uur naar Gamboa maakt. Maak kennis met de zipline-instructeur en krijg een basiscursus zip-lining voordat je aan je avontuur begint. Het voltooien van de 10 zipline-platforms duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Nadat je van je tijd in het regenwoud hebt genoten, word je weer afgezet in Panama.

Vanuit Panama-Stad: boottocht Monkey Island & Indian Village

10. Vanuit Panama-Stad: boottocht Monkey Island & Indian Village

Ga vanuit de stad in de ochtend naar de rivier de Chagres en stap aan boord van een boot voor een tocht van 2 uur over het meer Gatun (ooit het grootste kunstmatige meer ter wereld) en het Panamakanaal. Verken de nabijgelegen baaien van binnen en van buiten, zoek naar wilde dieren en bezoek het beroemde Monkey Island, waar de eigenaardige kapucijnapen wonen. Houd je ogen ook open voor schildpadden, krokodillen, kaaimannen, tal van vogels en andere verrassingen. Op de terugweg naar Gamboa kom je langs de kade en vaar je stroomopwaarts naar Indian Village. In tegenstelling tot de meeste tochten naar Indiaanse dorpen is deze authentiek. Kom meer te weten over de lokale cultuur, geschiedenis en kunst. Maak vervolgens een korte wandeling over een pad om de lokale planten die daar groeien te zien en hoe de lokale bevolking daar gebruik van maakt (praktische, artistieke en medische toepassingen) en aanschouw een dans die deel uitmaakt van hun tradities. Na je bezoek aan het dorp keer je weer terug naar Panama-Stad met onderweg een lunchpauze, waarna je in de late namiddag aankomt bij je hotel.

Sitemap Panama

Wil je alle activiteiten in Panama ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Panama

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 284 beoordelingen

Mijn vrouw en ik hebben enorm genoten van deze eilandhoppende tour van 3 nachten naar de Guna Yala (San Blas) eilanden. We brachten de eerste nacht door op Narasgandub Island, de 2e nacht op Aroma Island en de 3e nacht op Perro Chico Island, dus een beetje anders dan de reisroute die op de website staat, maar over het algemeen werkte het heel goed als elk eiland is zo uniek en heeft zoveel te bieden. De eerste 2 nachten verbleven we in hutten met rieten daken, en de 3e nacht in een meer rustieke hotelkamer. Het eten was geweldig en zo waren de inbegrepen activiteiten van wandelen naar de waterval en snorkelen. Je kunt zelf naar San Blas gaan en proberen het allemaal uit te zoeken, maar we vonden het leuk om alles voor ons te regelen, zodat we alleen maar hoefden te komen opdagen en ervan te genieten!

Het 4-daagse eilandhoppen was geweldig en zeer goed georganiseerd. De accommodaties zijn erg basic. Er is vers water om te douchen. Als voedsel is er rijst en vis of kip of brood en roerei. De eilanden zijn erg klein maar mooi: palmbomen, witte zandstranden, kristalhelder, turquoise water. Ik kan deze reis alleen maar aanraden, we hebben er echt van genoten.

Naar de kust gaan is niet voor bangeriken! Het is ongeveer 1 uur lang door het tropische woud. De weg daarheen heeft veel diepe kuilen, dus de rit kan erg hobbelig zijn. De dag als geheel was gewoon geweldig! Wat je te zien krijgt, is altijd de reis waard! De eilanden zijn een paradijs op aarde.

Geweldige rondleiding. Grappig. Kwaliteit eten en drinken. Ik raad het iedereen aan! Het is de moeite waard.

Echt een geweldige ervaring. Je moet het gewoon zien, iets heel bijzonders.