Kies data

Pantheon

Pantheon: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Rome: app voor een zelfgeleide audiotour door het Pantheon

1. Rome: app voor een zelfgeleide audiotour door het Pantheon

Geniet van de voordelen van een audio-app op je smartphone met historische informatie over het Pantheon in Rome en haal alles uit je bezoek aan het Pantheon. Download een informatieve audiotour om een van de beroemdste plekken van Rome te verkennen. Verken het Pantheon in Rome, oorspronkelijk gebouwd in 27 voor Christus, toen het diende als tempel gewijd aan alle goden van het oude Rome - van het verleden, het heden en de toekomst. Kom meer te weten over de geschiedenis van het Pantheon, zoals hoe het in 609 n.C. werd omgebouwd tot Christelijke kerk. Ervaar het Pantheon, het oudste voorbeeld van een tot Christelijke kerk omgebouwde heidense tempel die tot op de dag van vandaag bijna volledig zijn oorspronkelijke ontwerp heeft overleefd. En luister naar alle informatie en feiten in de audio-app terwijl je op ontdekkingstocht gaat. Kom van alles te weten over de legendes en mythen rond het Pantheon, de geschiedenis achter de oculus, de eminente graftombes en nog veel meer. Luister naar de fascinerende verhalen over de koepel van het Pantheon en zijn archeoastronomische verhaal, het interieur en de vloer.

Rome: hop on, hop off-bustour

2. Rome: hop on, hop off-bustour

De dubbeldekkerbus met open dak biedt een fantastisch uitzicht en een geweldige sfeer om van de charme van Rome te genieten. Van het iconische Colosseum en de beroemde Spaanse Trappen tot het prachtige Vaticaan, de geschiedenis van de stad en de majestueuze architectuur zullen je de adem benemen. Met de volledige audiotour ontdek je meer dan 10 locaties in de stad. De bus vertrekt dagelijks vanaf het vertrekpunt bij het treinstation Termini. Je kunt deelnemen aan de bustour vanaf elk van de haltes op de route. Je kunt de "eeuwige stad" ook te voet beleven met fantastische digitale, zelfgeleide wandeltocht. Enkele van de locaties die je tijdens je tour zult zien zijn: Colosseum Forum Romanum Trevifontein Spaanse Trappen Piazza di Spagna Vaticaan Sint-Pietersplein Piazza Navona Pantheon Castel Sant'Angelo Basilica di Santa Maria Maggiore Circus Maximus Piazza Venezia Altare della Patria Piazza Barberini Treinstation Termini

Rome: 4-uur durende privérondleiding met golfkar in de middag

3. Rome: 4-uur durende privérondleiding met golfkar in de middag

Rijd door de straten van de Eeuwige Stad comfortabel zittend in uw eigen privévervoer met een chauffeur/gids tot uw dienst. Geniet van je tour met fascinerend en informatief commentaar in het Engels, Spaans of Italiaans. Verken rustige en schaduwrijke smalle straatjes en de bruisende pleinen van de stad. Je chauffeur/gids neemt je mee naar de belangrijkste hoogtepunten van Rome, waaronder de Trevifontein, het Colosseum, het Pantheon, de Spaanse Trappen en nog veel meer. Ervaar de bezienswaardigheden van de stad op een andere manier dan andere toeristen, terwijl je opgaat in de stad en zie hoe de lokale bevolking hun leven leidt. Neem de geuren en geluiden van Rome in je op zoals je wilt, met je eigen privé en milieuvriendelijke vervoer door de Eeuwige Stad.

Rome: hoogtepunten van de stad, Vatican Pass, gratis vervoer

4. Rome: hoogtepunten van de stad, Vatican Pass, gratis vervoer

Maak je verblijf in Rome onvergetelijk en uniek met de 3-daagse OMNIA Vatican Card en Roma Pass. Dit zijn eigenlijk twee passen in één! Met de Roma Pass ga je gratis naar 2 van de 5 topatracties, krijg je korting op 30 andere bezienswaardigheden en een gratis travel card. De OMNIA Vatican Card geeft toegang tot alle belangrijkste bezienswaardigheden in Vaticaanstad, en is inclusief een 3-daagse hop on, hop off-bustour. Je ontvangt ook een gratis gidsje en een plattegrond om je te helpen met het plannen van je route, maar ook met uitgestippelde routes die het mogelijk maken om de stad in je eigen tempo te ontdekken. De OMNIA Card bevat: • Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel - reservering vooraf noodzakelijk (instructies op de bevestigingsvoucher) • Toegang Pauselijke Aartsbasiliek van Sint-Jan van Lateranen en klooster met multimedia-audiogids • Toegang tot de Sint-Pietersbasiliek inclusief meertalige audiogids - reservering vooraf noodzakelijk (instructies op de bevestigingsvoucher) • Carcer Tullianum / Mamertijnse Gevangenis (Sint-Pietersgevangenis) - vooraf reserveren verplicht (instructies op de bevestigingsvoucher) • Vox stadsgids-app • Vaticaan en Rome in een bus met open dak De Roma Pass omvat gratis toegang tot 2 van de volgende attracties (alleen tickets voor volwassenen): • Musei Capitolini • Castel Sant'Angelo • Het Colosseum, het Forum Romanum & de Palatijnse Heuvel - vooraf reserveren noodzakelijk (instructies op de bevestigingsvoucher) • Galerij Borghese - reservering vooraf noodzakelijk (instructies op de bevestigingsvoucher) Je krijgt ook korting bij vele musea en attracties, waaronder de volgende: Musea: • Nationaal Museum Castel Sant'Angelo • Museo Nazionale Romano – Palazzo Massimo alle Terme • Museo Nazionale Romano – Palazzo Altemps • Museo Nazionale Romano – Crypta Balbi • Museo Nazionale Romano – Baden van Diocletianus • Galleria Nazionale in Palazzo Barberini • Etruskisch Museum Villa Giulia • Musei Capitolini • Centrale Montemartini • Nationaal Museum van Orientaalse Kunst • MACRO - Museo d'Arte Contemporanea Roma • MAXXI - Nationaal Museum van XXI-Eeuwse Kunst • Planetarium en astronomisch museum Attracties: • Markten van Trajanus • Palazzo Valentini – Archaeological Gebied van Domus Romane • Ara Pacis Open bustour door Roma Cristiana. Deze panoramische hop on, hop off-bustour stopt bij: 1. Sint-Pietersbasiliek 2. Piazza Navona 3. Santa Maria ad Martyres Pantheon 4. Santa Maria in Aracoeli 5. Centraal station Termini 6. Santa Maria Maggiore 7. San Giovanni - Heilige trappen 8. Colosseum - Forum Romanum 9. Circus Maximus 10. Tibereiland 11. Palazzo Farnese

Rome: stadstour in de avond per golfkar met gelato

5. Rome: stadstour in de avond per golfkar met gelato

Laat ons u comfortabel door de stad rijden en u alle bezienswaardigheden laten zien. Met elke avond vertrek voor een rondleiding met een gids tot uw beschikking, kunt u echt het meeste uit uw tijd in Rome halen. Hoogtepunten: Spaanse Trappen (Piazza di Spagna) Populo-plein (Piazza del Popolo) Mausoleum keizer Augustus Trevifontein (Fontana di Trevi) Pantheon Piazza Navona (Piazza Navona) Sint-Pietersplein (Piazza San Pietro) Fontana Acqua Paola Piazza Venetië Victor Emanuele II-monument en graf van de onbekende soldaat (Vittoriano) Zuil van Trajanus (Colonna Traiana)

Rome: avondgolfkartocht met drankjes

6. Rome: avondgolfkartocht met drankjes

Beleef een golfkarretour met een ervaren gids. Geniet van de prachtige avondlichten van Rome. Vanuit het comfort van uw eigen golfkar. Zie en leer over het Pantheon, het Colosseum, de Palatijn en de Aventijn, de Mond der Waarheid, de Trevifontein, Piazza Navona en nog veel meer. Ontdek adembenemende uitzichten over de stad vanaf panoramische uitkijkpunten, rijd over de kleine kronkelende wegen van middeleeuwse buurten en stop bij drie verschillende bars om te genieten van prosecco, ambachtelijk bier en lokale aperitivo-snacks. Leer uit de eerste hand de kunst van de Italiaanse aperitivo en geniet van het proeven van lokale producten. Deze opwindende avondervaring is een geweldige manier om echt te genieten van la dolce vita (het goede leven) zoals het bedoeld was.

Rome: ochtend stadstour per golfkar met gelato

7. Rome: ochtend stadstour per golfkar met gelato

Geef je voeten rust en ontdek Rome op een unieke manier tijdens deze golfkarretour door de stad. Bekijk de grootste hoogtepunten van de stad, zoals het Colosseum, Piazza Navona, de Trevifontein, het Sint-Pietersplein en meer. Leun achterover op een golfkar terwijl je gids je rondrijdt door de eeuwige stad. Geniet tijdens je reis van korte stops op een aantal locaties en geniet van de unieke sfeer van de stad terwijl je voorbijrijdt. Bekijk bezienswaardigheden zoals de Spaanse Trappen, het Volksplein, de Trevifontein, het Pantheon, Piazza Navona, Castel Sant Angelo en de Ga Niculum-heuvel.

Rome: Rondleiding Pantheon Express

8. Rome: Rondleiding Pantheon Express

Geniet van een 40 minuten durende rondleiding door de fascinerende Romeinse tempel gewijd aan alle goden met een professionele gids. Bewonder de wonderbaarlijk bewaard gebleven interieurs en de indrukwekkende koepel. Ontdek de technische geheimen waardoor dit monument het enige van zijn grootte en leeftijd is dat de effecten van tijd en zwaartekracht heeft overleefd. Bewonder de schoonheid van de verhoudingen zoals Michelangelo deed toen hij dit architecturale juweel voor het eerst zag, en ontdek het heidense rationele erachter. Loop naar binnen door de Korinthische zuilen die helemaal uit Egypte zijn meegebracht en stap op de oude originele marmeren vloer van de tempel. Kom meer te weten over het latere gebruik ervan als christelijke kerk en als rustplaats voor christelijke martelaren, Italiaanse koningshuizen en beroemde kunstenaars zoals Rafaello zelf. Optioneel kun je in gezelschap van je gids de omliggende pleinen en kerken verder verkennen in nog een 40 minuten durende tour. U kunt deze optie toevoegen tijdens het boekingsproces.

Rome: Imperial City Tour per golfkar met optionele transfer

9. Rome: Imperial City Tour per golfkar met optionele transfer

Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden in Rome tijdens een privétour met een golfkar van 3 uur met een gids. Rijd naar alle belangrijke historische monumenten, waaronder het Forum Romanum, het Colosseum, Circus Maximus en het Pantheon. Bekijk het balkon van Aventino en Villa Borghese Pincio en geniet van de elegantie van de straten Corso en Condotti en de Spaanse Trappen. Bewonder de schoonheid van het barokke tijdperk bij de fonteinen en sculpturen van Bernini, zoals de Trevifontein en het Piazza Navona. Stop voor een kopje koffie of een cappuccino in een van de oudste cafés van Rome, de tuinen van Villa Borghese. U kunt de optie kiezen voor een hotelovername en uw vakantie in de eeuwige stad onvergetelijk maken met deze unieke tour in het comfort van een golfkar.

Klassiek Rome: dagtour per bus vanuit Civitavecchia

10. Klassiek Rome: dagtour per bus vanuit Civitavecchia

Ontdek de grandeur van Rome tijdens een dagtocht vanuit Civitavecchia. Reis in een comfortabele bus met airconditioning en stop bij hoogtepunten zoals de Sint-Pietersbasiliek, het Colosseum, de Trevifontein en het Pantheon. Vertrek 's ochtends met de bus uit de haven van Civitavecchia en ontspan tijdens je rit naar Rome. Bij aankomst ontmoet je je erkende gids en ga je naar de imposante Leoninische Muren. Luister terwijl jouw gids je uitleg geeft over de historische tradities en de kunst van Rome. Ga naar het Sint-Pietersplein voor een prachtig uitzicht op de Sint-Pietersbasiliek, die wordt omgeven door Bernini's zuilengalerijen uit 1656.  Ga de Sint-Pietersbasiliek binnen, maar als er lange rijen staan om binnen te komen, zal je gids jou van buitenaf over de basiliek vertellen. Bekijk de beroemde kunstwerken in de grootste kerk ter wereld.  Ontmoet je gids op een aangewezen punt voor het tweede deel van de tour. Stap in de bus voor een panoramische rit door de straten. Steek de Tiber over in de buurt van het Tibereiland, passeer de Capitolijnse heuvel die door Michelangelo werd ontworpen.  Kijk uit op het Theater van Marcellus dat gebouwd werd in opdracht van keizer Augustus. Kijk hoe jouw gids monumenten aanwijst zoals de Tempel van Portuno en de Tempel van Hercules, twee van de mooiste tempels in het centrum van Rome. Eindig jouw sightseeingtour met een stop in de buurt van het Colosseum en begin het wandelgedeelte van je tour met gids aan de voet van het Colosseum. Wandel langs het Circus Maximus, het grootste stadion dat in het oude Rome werd gebouwd en waar ooit spannende wagenrennen plaatsvonden.  Ga verder langs de beroemde Dei Fori Imperiali weg die naar de Piazza Venezia leidt. Bekijk het Altaar van het Vaderland en bezoek de spectaculaire Trevifontein, die oorspronkelijk werd ontworpen door Bernini, maar uiteindelijk werd gebouwd door de architect Nicola Salvi.  Neem 30-40 minuten pauze om een lichte lunch of een ijsje te kopen in een van de lokale winkels. Wandel naar het Pantheon, de grote tempel die 2000 jaar oud is.  Sluit jouw tour af met een bezoek aan de Piazza Navona, waar je de meesterwerken van Bernini en Borromini, de grootste architecten van de 17e eeuw, kunt bezichtigen. Bewonder Borromini's Kerk van Sant'Agnese in Agone en Bernini's Vier-Stromen-Fontein. Keer vervolgens per bus terug naar Civitavecchia. 

261 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 17

Overzicht activiteiten in Pantheon

Wil je alle activiteiten in Pantheon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pantheon

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 26.511 beoordelingen

Goedkoper dan aanbiedingen van cruiseschepen en probleemloos. Op de terugweg hadden we wat file door een ongeval, maar dankzij voldoende buffers was dat geen probleem. Als we dat nog een keer zouden doen, durven we Zug ook. Nog een tip: als je iets echt goed wilt zien, moet je van tevoren beslissen en kaartjes kopen. Anders is er alleen genoeg tijd voor een kijkje van buitenaf.

Brengt je naar verschillende bezienswaardigheden in Rome. Retour afhankelijk van het verkeer enz. Zou tot 1 uur 30 duren (geven of nemen) Bussen rijden ongeveer elke 20 minuten. Ik zou op zijn minst aanraden om een dagkaart of twee te doen. Het is handig om je te oriënteren op Rome en dan lijkt rondlopen niet zo ontmoedigend.

versailles en zijn tuinen zijn een magnifiek klein tegenslag Ik kocht de dagkaart en de avondkaart tegelijkertijd - ik had maar één kaartje om af te drukken en in feite werd de avond niet meegeteld hoewel ik ervoor betaalde moest mijn toegang ter plekke terugbetalen // de show is magnifiek maar in feite duurder dan verwacht

Leuke ervaring om Rome op de fiets te zien. Flavio gidst je zelfs door zaterdagavonduitgaanspubliek met een glimlach. Azzurra zorgt dat de hekkensluiter ook veilig overkomen. Genoeg tijd om een eerste indruk van de historische trekpleisters te krijgen.

Super dat je voor die prijs van 129 een omnia kaart kan kopen Je doet er een voordeel mee ingangen en vervoer voor 3 dagen inbegrepen