Pantheon

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 feiten uit de geschiedenis van het Pantheon

Tot de 20ste eeuw was het Pantheon het grootste stenen bouwwerk ter wereld. Zelfs Michelangelo wijdde er studie aan! Hier een aantal interessante feiten om door te nemen voordat je er op bezoek gaat.

 • Historisch gebruik

  1. Historisch gebruik

  Met zo'n lange geschiedenis heeft het Pantheon in Rome allerlei functies gehad. Hoofdzakelijk dient het als begraafplaats voor een aantal belangrijke figuren in de Italiaanse historie.

 • Architectuur van de koepel

  2. Architectuur van de koepel

  Je bent al gauw geneigd om meteen bij binnenkomst naar de enorme koepel te staren. Het is de grootste koepel van ongewapend beton ter wereld,

 • Interieur

  3. Interieur

  Binnenin het Pantheon zie je tomben tegen de muren aan. Audiogidsen en tours kunnen je meer toelichting geven over wie er allemaal in liggen!

 • Exterieur

  4. Exterieur

  Ook de toegangsweg naar het indrukwekkende Pantheon is een nadere bestudering waard. Neem de tijd om langs de prachtige zuilen te lopen voordat je vertrekt.

 • De oculus

  5. De oculus

  De oculus in de koepel is de enige lichtbron van het Pantheon. Het grote gat vult de ruimte met licht en is een echte eyecatcher!

Plan je bezoek

 • Wat zijn de openingstijden?

  De openingstijden verschillen gedurende het jaar. Doordeweeks en op zaterdag is de basiliek open van 9:00 en 19:30, en op zondag van 9:00 tot 18:00. Op doordeweekse feestdagen is de basiliek tussen 9:00 en 13:00 open. Gesloten op 1 januari, 1 mei en 25 december.

 • Wat kost het?

  Helemaal niks: het Pantheon is gratis te bezoeken! De perfecte attractie dus, om op een citytrip naar Rome mee te pakken, of om langer rond te hangen en een tour te nemen.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Maandag - zaterdag 9:00 tot 19:30. Zondag 9:00 tot 13:00.
 • Toegangsprijzen
  Gratis!
 • Heb ik een gids nodig?
  Nee, je kunt lekker rondstruinen. Er zijn wel audiogidsen en tours beschikbaar als je je ervaring wilt verrijken.
 • Hoe kom ik er?
  Het Pantheon is, met de hulp van bordjes, gemakkelijk te voet te bereiken. Het ligt vlakbij de Trevifontein.
 • Extra tips
  Het Pantheon is nog steeds een religieuze plek, dus praat zachtjes en kleed je gepast.

Wat anderen zeggen over Pantheon

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 10.856 beoordelingen

Prima geregeld vanaf de haven terminal. Duidelijk aangegeven waar je wordt verwacht en om hoe laat. Chauffeur zeer behulpzaam, gids goed te verstaan. Rondrit was interessant, helaas onmogelijk op bij highlights te stoppen en begrijpelijk. Zeer behulpzame gids met assistentie zoeken naar taxi naar airport. Online boeken gaf geen problemen. Noodnummer beschikbaar, gelukkig niet nodig gehad. Met hartelijke groet, tevreden gebruiker.

zeer vriendelijk personeel handig om alles rustig te bekijken en dan hop on naar de volgende hop off plaats met de bus die via een app op gsm te volgen is, waardoor je weet wanneer je moet klaar staan gids-uitleg via oortjes die je krijgt bij het opstappen

Prachtige rondtocht gemaakt door Rome, gids gaf leuke en interessante uitleg over de prachtige bezienswaardigheden in Rome. De gehele tour bleef interssant ondanks de 4 uur durende tour.

Wad echt heel leuk om alles zo op de fiets te bekijken. Alle kleine straatjes van Rome waren niet vergeten. Ik zou dit aan iedereen aanbevelen. Ook onze gids Carmen was top!

Stunning tour, ahead of the crowd. All the time to absorb the beauty of the Sistine Chapel and St. Peters. Good additional information from the enthusiastic tour-guide.