Datums kiezen

Pantheon

Pantheon: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Rome: voorrangsticket voor Pantheon met audiogids-app

1. Rome: voorrangsticket voor Pantheon met audiogids-app

Ontdek de fascinerende geschiedenis en adembenemende schoonheid van het Pantheon in Rome met een audiorondleiding van 35 minuten op je smartphone. Haal het meeste uit een van de beroemdste bezienswaardigheden van Rome en leer over zijn rijke verleden en de verbluffende architectuur. Begin je reis op het trefpunt op Piazza Navona, op een ontspannen wandeling van 5 minuten van het Pantheon. Dompel jezelf onder in de betoverende schoonheid van de beroemde pleinen en fonteinen van Rome tijdens jouw zelfgeleide wandeling. Download de app en ontdek de meest fascinerende en must-visit attracties van de stad terwijl je op reis gaat. Reis langs het ontzagwekkende Pantheon op weg naar de majestueuze Trevi-fontein, met als hoogtepunt het charmante Piazza di Spagna. Reserveer jouw plek online en sla de lange rijen over met deze naadloze en tijdbesparende ervaring. Kom alles te weten over de legendes en mythen rond het Pantheon, de geschiedenis achter de oculus, de eminente graftombes en nog veel meer. Luister naar de fascinerende verhalen over de koepel van het Pantheon en zijn archeoastronomische verhaal, het interieur en de vloer. Luister naar 12 interessante audiopunten en raadpleeg een digitale kaart om deze punten in de basiliek te lokaliseren. In overeenstemming met ons streven naar transparantie, respect en passie in alle aspecten van ons bedrijf presenteren wij de kostenspecificatie van dit pakket ter overweging: - Tickets voor het Pantheon met Fast Track: 5 EUR. - Audiogids voor het Pantheon: 7.50 EUR. - Zelfgeleide rondleiding langs de beste pleinen en fonteinen in Rome: 5.00 EUR.

Rome: toegang zonder wachtrij tot het Pantheon en rondleiding

2. Rome: toegang zonder wachtrij tot het Pantheon en rondleiding

Ontdek het illustere Pantheon, een architectonisch juweeltje gelegen in het hart van Rome, met een rondleiding. Vermijd lange wachtrijen met skip-the-line toegang en ga vervolgens naar binnen met uw lokale gids om alles te leren over het rijke verleden en de verbluffende architectuur van het gebouw. Begin met het ontmoeten van je gids op het Piazza della Minerva naast het olifantenstandbeeld. Vanaf daar luister je naar je gids die je een kort overzicht geeft van de geschiedenis van het Pantheon. Ga vervolgens naar de tempel. Bewonder het gebouw van buitenaf en bewonder de massieve Corinthische zuilen en enorme koepel. Ga naar binnen. Scheur voorbij de wachtrijen met skip-the-line toegang. Dompel jezelf onder in een combinatie van kunst, geschiedenis en spiritualiteit. Bewonder het plafond versierd met gouden sterren. Als je wilt, kun je je respect betuigen aan beroemde figuren zoals Raphael, die daar samen met Italiaanse koningen en kunstenaars uitrust.

Rome: rondleiding door het Pantheon met audiogids

3. Rome: rondleiding door het Pantheon met audiogids

Bezoek het Pantheon en verken het best bewaard gebleven monument van het oude Rome. Haal je audiogids op bij de balie in het Pantheon en kom meer te weten over de boeiende geschiedenis van het gebouw. Maak gebruik van de 15 luisterpunten en een plattegrond om de interessantste plekken in de beroemde basiliek te vinden. Kom meer te weten over de geschiedenis van het gebouw en over hoe het later als kerk en als mausoleum werd gebruikt. Het Pantheon, dat tussen 25 en 27 voor Christus werd gebouwd, is het enige gebouw uit het oude Rome dat door de eeuwen heen bijna volledig intact is gebleven. De tempel was gewijd aan alle goden van het heidense Rome en werd in opdracht van keizer Hadrianus gebouwd op de plaats van een vroegere tempel, die tijdens de regeerperiode van Augustus in opdracht van Marcus Agrippa was gebouwd. Het wordt aangenomen dat het Pantheon een tempel is, maar hoe deze oorspronkelijk werd gebruikt en op welke manier mensen de goden aanbeden is niet bekend, want de structuur van het gebouw is anders dan andere traditionele Romeinse tempels, zoals het Forum Romanum.

Rome: rondleiding door het Pantheon Museum met Skip-the-line ticket

4. Rome: rondleiding door het Pantheon Museum met Skip-the-line ticket

Als je het museum binnenkomt, word je begroet door een deskundige gids die je kennis laat maken met de geschiedenis en betekenis van het Pantheon. Het gebouw werd oorspronkelijk gebouwd als een tempel gewijd aan alle goden van het oude Rome en het is nog steeds een van de best bewaarde bouwwerken uit die tijd. Laat u verrassen door de adembenemende koepel, die wordt beschouwd als een meesterwerk van Romeinse techniek, terwijl u het interieur van het Pantheon verkent. Je gids legt uit hoe de koepel is gebouwd en je krijgt een close-up van het ingewikkelde ontwerp. Ga vervolgens verder naar de indrukwekkende verzameling kunstwerken en artefacten van het Pantheon. Je ziet verbluffende sculpturen, oude mozaïeken en fascinerende historische objecten die het verhaal vertellen van de lange en gevarieerde geschiedenis van het Pantheon. Een van de beroemdste artefacten in het museum is het graf van de beroemde schilder Rafaël, die in 1520 in het Pantheon werd begraven. Je gids vertelt verhalen over Rafaëls leven en werk, en je leert over de impact die hij had op de kunstwereld tijdens de Renaissance. Tijdens de tour geeft je gids je inzicht in de rijke geschiedenis en culturele betekenis van het Pantheon. Je verlaat het museum met een beter begrip van dit ongelooflijke bouwwerk en zijn plaats in de Romeinse geschiedenis.

Rome: hoogtepunten van de stad, Vatican Pass, gratis vervoer

5. Rome: hoogtepunten van de stad, Vatican Pass, gratis vervoer

Maak je verblijf in Rome onvergetelijk en uniek met de 3-daagse OMNIA Vatican Card en Roma Pass. Dit zijn eigenlijk twee passen in één! Met de Roma Pass ga je gratis naar 2 van de 5 topatracties, krijg je korting op 30 andere bezienswaardigheden en een gratis travel card. De OMNIA Vatican Card geeft toegang tot alle belangrijkste bezienswaardigheden in Vaticaanstad, en is inclusief een 3-daagse hop on, hop off-bustour. Je ontvangt ook een gratis gidsje en een plattegrond om je te helpen met het plannen van je route, maar ook met uitgestippelde routes die het mogelijk maken om de stad in je eigen tempo te ontdekken. De OMNIA Card bevat: • Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel - reservering vooraf noodzakelijk (instructies op de bevestigingsvoucher) • Toegang Pauselijke Aartsbasiliek van Sint-Jan van Lateranen en klooster met multimedia-audiogids • Toegang tot de Sint-Pietersbasiliek inclusief meertalige audiogids - reservering vooraf noodzakelijk (instructies op de bevestigingsvoucher) • Carcer Tullianum / Mamertijnse Gevangenis (Sint-Pietersgevangenis) - vooraf reserveren verplicht (instructies op de bevestigingsvoucher) • Vox stadsgids-app • Vaticaan en Rome in een bus met open dak De Roma Pass omvat gratis toegang tot 2 van de volgende attracties (alleen tickets voor volwassenen): • Musei Capitolini • Castel Sant'Angelo • Het Colosseum, het Forum Romanum & de Palatijnse Heuvel - vooraf reserveren noodzakelijk (instructies op de bevestigingsvoucher) • Galerij Borghese - reservering vooraf noodzakelijk (instructies op de bevestigingsvoucher) Je krijgt ook korting bij vele musea en attracties, waaronder de volgende: Musea: • Nationaal Museum Castel Sant'Angelo • Museo Nazionale Romano – Palazzo Massimo alle Terme • Museo Nazionale Romano – Palazzo Altemps • Museo Nazionale Romano – Crypta Balbi • Museo Nazionale Romano – Baden van Diocletianus • Galleria Nazionale in Palazzo Barberini • Etruskisch Museum Villa Giulia • Musei Capitolini • Centrale Montemartini • Nationaal Museum van Orientaalse Kunst • MACRO - Museo d'Arte Contemporanea Roma • MAXXI - Nationaal Museum van XXI-Eeuwse Kunst • Planetarium en astronomisch museum Attracties: • Markten van Trajanus • Palazzo Valentini – Archaeological Gebied van Domus Romane • Ara Pacis Open bustour door Roma Cristiana. Deze panoramische hop on, hop off-bustour stopt bij: 1. Sint-Pietersbasiliek 2. Piazza Navona 3. Santa Maria ad Martyres Pantheon 4. Santa Maria in Aracoeli 5. Centraal station Termini 6. Santa Maria Maggiore 7. San Giovanni - Heilige trappen 8. Colosseum - Forum Romanum 9. Circus Maximus 10. Tibereiland 11. Palazzo Farnese

Rome: avondrit per elektrische fiets

6. Rome: avondrit per elektrische fiets

Bekijk de belangrijkste monumenten van Rome op een E-bike. Bezoek de must-see symbolen van de stad: het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon en de romantische Trevifontein. Fiets verder naar een aantal beroemde pleinen: Piazza di Spagna, Piazza Venezia en Piazza Navona.   Bewonder de schoonheid van Rome bij zonsondergang: de vele beroemde monumenten, majestueuze fonteinen, kerken en oude gebouwen gehuld in warme kleuren door een spel van licht en reflecties op het marmer en de oude bouwwerken van het Rijk.   Kom meer te weten over de interessante geschiedenis van Rome, bewonder de zonsondergang vanaf de beste plekken en maak prachtige foto's.    

Rome: Imperial City Tour per golfkar met optionele transfer

7. Rome: Imperial City Tour per golfkar met optionele transfer

Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden in Rome tijdens een privétour met een golfkar van 3 uur met een gids. Rijd naar alle belangrijke historische monumenten, waaronder het Forum Romanum, het Colosseum, Circus Maximus en het Pantheon. Bekijk het balkon van Aventino en Villa Borghese Pincio en geniet van de elegantie van de straten Corso en Condotti en de Spaanse Trappen. Bewonder de schoonheid van het barokke tijdperk bij de fonteinen en sculpturen van Bernini, zoals de Trevifontein en het Piazza Navona. Stop voor een kopje koffie of een cappuccino in een van de oudste cafés van Rome, de tuinen van Villa Borghese. U kunt de optie kiezen voor een hotelovername en uw vakantie in de eeuwige stad onvergetelijk maken met deze unieke tour in het comfort van een golfkar.

Rome: stadstour in de avond per golfkar met gelato

8. Rome: stadstour in de avond per golfkar met gelato

Laat ons u comfortabel door de stad rijden en u alle bezienswaardigheden laten zien. Met elke avond een vertrek voor een rondleiding met gids tot uw beschikking, kunt u echt het meeste uit uw tijd in Rome halen. Hoogtepunten: Spaanse trappen Volksplein Mausoleum van keizer Augustus Trevi fontein Pantheon Navona-plein Venetië Plein Victor Emanuele II-monument en graftombe van de onbekende soldaat Trajanuskolom

Rome: sightseeing-fietstocht met gids

9. Rome: sightseeing-fietstocht met gids

Verken Rome op een leuke, bijzondere manier tijdens een 3 uur durende fietstocht met gids door de Italiaanse hoofdstad. Ontdek de stad op een actieve manier, met een informatieve audiogids en een tourleider. Vanaf een comfortabele cruiser-fiets zie je het beste van de stad, van het oude Rome tot Vaticaanstad. Ontdek het wonderbaarlijke oude Colosseum, gebouwd in 72 na Christus tijdens het bewind van keizer Vespasianus. Het staat er nog steeds als een herinnering aan de rijke Romeinse geschiedenis. Ervaar de grandeur van Vaticaanstad, het hart van de Rooms-Katholieke kerk en de thuisbasis van de paus. Bewonder de schoonheid van de paleizen, tuinen, en de prachtige Sint-Pietersbasiliek. Fiets langs de Fontana di Trevi, de grootste barokke fontein van de stad, en bewonder het prachtige vakmanschap en elegante ontwerp. Het Pantheon, vroeger een tempel ter ere van alle goden van het Oude Rome, is een opmerkelijk staaltje architectuur, zoals je zelf zult zien. De Korinthische zuilen en massieve betonnen koepel hebben over de hele wereld gebouwen geïnspireerd, met inbegrip van het Pantheon van Parijs. Tot slot fiets je naar Circus Maximus, het voormalige terrein van spannende wagenrennen, of kun je je verwonderen over de geschiedenis van het Forum Romanum. Maar vergeet niet om je camera mee te nemen. Een trip als deze moet worden gedocumenteerd, zodat je de herinneringen opnieuw kunt beleven.

Rome: hop on, hop off-bustour

10. Rome: hop on, hop off-bustour

De dubbeldekkerbus met open dak biedt een fantastisch uitzicht en een geweldige sfeer om van de charme van Rome te genieten. Van het iconische Colosseum en de beroemde Spaanse Trappen tot het prachtige Vaticaan, de geschiedenis van de stad en de majestueuze architectuur zullen je de adem benemen. Met de volledige audiotour ontdek je meer dan 10 locaties in de stad. De bus vertrekt dagelijks vanaf het vertrekpunt bij het treinstation Termini. Je kunt deelnemen aan de bustour vanaf elk van de haltes op de route. Je kunt de "eeuwige stad" ook te voet beleven met fantastische digitale, zelfgeleide wandeltocht. Enkele van de locaties die je tijdens je tour zult zien zijn: Colosseum Forum Romanum Trevifontein Spaanse Trappen Piazza di Spagna Vaticaan Sint-Pietersplein Piazza Navona Pantheon Castel Sant'Angelo Basilica di Santa Maria Maggiore Circus Maximus Piazza Venezia Altare della Patria Piazza Barberini Treinstation Termini

Beschikbare activiteiten

285 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 18

Andere activiteiten in Pantheon

Wil je alle activiteiten in Pantheon bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pantheon

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 26.511 beoordelingen

Patricia is een hele fijne gids. Mooie indruk van Rome gekregen. Waren blijkbaar 2 excuries door elkaar. Panoramisch tour en classic tour. Om bij de groep te blijven hebben we voor de upgrade van 10,00 pp gekozen voor de classic tour. Prima keuze. Het is wel een flinke wandeltocht aangezien de bus op 2 plaatsen stopt en daarna ga le te voet verder. Moe maar voldaan kijken we terug op een mooie dag!

Prachtige stad met veel bezienswaardigheden. Met de Omnia en Rome pas bijna overal met voorrang naar binnen. Ook het gebruik van het OV was erg fijn en praktisch

Super leuke en interessante tour met de e-bike om de highlights van Rome te zien. Onze gids Mario was zeer profesioneel en vriendelijk. Een aanrader !

Het was een heel kundige gids Elianora, die veel wist over de historie maar ook ons vakkundig en veilig door het drukke verkeer in Rome lootte.

Hop on Hop off is echt een aanrader om de bezienswaardigheden in de stad te bezoeken.