Toegangsticket

Parijs: toegang tot Panthéon en zelfgeleide tour

Parijs: toegang tot Panthéon en zelfgeleide tour

Vanaf € 11,50 per persoon

Verken het Panthéon, de tempel gewijd aan de mensen die de Franse geschiedenis sinds de Franse Revolutie hebben vormgegeven. Breng een uur door met een zelfgeleide tour en geniet van uitzicht op de stad vanaf de hogergelegen verdiepingen.

Over dit ticket

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Boek nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Er gelden speciale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Bekijk na het boeken je voucher voor meer informatie.
Geldig 1 dag
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over

Je belevenis

Highlights
 • Sla de rijen over en bezoek het Panthéon zonder vertraging
 • Bezoek het monument in je eigen tempo dankzij een zelfgeleide tour
 • Zie de laatste rustplaats van meer dan 70 belangrijke personen uit de Franse geschiedenis
Volledige beschrijving

Een meesterwerk gemaakt door Soufflot (1713-1780) en een voormalige kerk, het Panthéon werd de begraafplaats voor beroemde Franse persoonlijkheden uit de Franse Revolutie. Breng een uur door met het bezoeken van dit belangrijke monument tijdens een skip-the-line self-guided tour.

Een grote tentoonstelling in het Panthéon brengt hulde aan Jacques-Germain Soufflot, een van de grootste Franse architecten. Het presenteert zijn carrière en zijn monumentale prestaties, met als bekendste de koninklijke kerk van Sainte-Geneviève, het huidige Panthéon. De architect vervulde de wens van Lodewijk XV om de monarchie te verheerlijken in kerkvorm gewijd aan Saint Geneviève. Het gebouw werd tijdens de Franse Revolutie in 1791 ontwijd en omgedoopt tot Panthéon. Tijdens de turbulente 19e eeuw verschoof het tussen een religieus en patriottisch monument.

Sinds Victor Hugo's dood in 1885 is het Panthéon de rustplaats geweest voor Franse schrijvers, wetenschappers, generaals, geestelijken en politici. De crypte herbergt de graven van 70+ illustere figuren, waaronder Voltaire, Jean-Jacques Rousseau, Emile Zola, Alexandre Dumas, Pierre en Marie Currie.

Vanaf de onlangs gerestaureerde bovenste verdiepingen kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de stad (van april tot oktober).

Inbegrepen
 • Zelfgeleide tour
 • Informatieboekje (online of bij de ingang verkrijgbaar)
 • Elke middag rondleiding beschikbaar (afhankelijk van beschikbaarheid)
 • Skip-the-line toegang (kan op elke datum en op elk moment worden gebruikt)
 • Audiogids (€ 3 direct te betalen bij het monument)
 • Live gids

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Ingang van het Panthéon, Place du Panthéon, 75005 Parijs. Houd er rekening mee dat deze attractie op 24 en 31 december om 16:00 uur sluit.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Niet vergeten mee te nemen

 • Paspoort of identiteitskaart

Niet toegestaan

 • Bagage of grote tassen

Goed om te weten

 • De toegang is gratis voor personen onder de 18 jaar en bezoekers onder de 26 jaar met EU-ID
 • Om gratis toegang te krijgen tot het monument, moeten bezoekers jonger dan 18 jaar of EU-burgers jonger dan 26 jaar een identiteitsbewijs met foto en een foto laten zien bij het ticketstation voordat ze naar de ingang van het monument gaan
 • Rondleidingen van 45 minuten vinden 's middags plaats. Deze tours hoeven niet vooraf te worden gereserveerd, maar zijn afhankelijk van beschikbaarheid
 • De slinger van Foucault in het Pantheon is vanaf 26 januari niet meer te zien wegens restauratie. Dank u voor uw
 • begrip.
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,5 /5

gebaseerd op 850 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  2,5/5
 • prijs / kwaliteit
  4,4/5
 • dienstverlening
  4,5/5
 • organisatie
  4,5/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Prachtig gebouw om te zien. Af en toe word er een geluidsbandje gespeelt wasrdoor je hoort hoe mooi dat klinkt in dit gebouw. Ook is dit gebouw minder toeristisch dus hadden we alle ruimte. Wel flauw dat je voor het panaromaisch uitzicht nog eens 15 euro moedt betalen, terwijl er al betaald is voor entree

22 september 2022

Alles was perfect, toen ik een probleem had met het toegangsticket voor de boottocht op de Seine via WhatsApp, hebben ze het snel opgelost, ik zal zeker Get Your Guido opnieuw contracteren voor mijn tickets voor attracties en rondleidingen, alles is perfect en veel van vriendelijkheid en geduld van uw kant.

25 februari 2022

Zelfgeleide tour was een geweldige ervaring

Het ticket bevatte niet de audiospeler, die 3 euro extra was. De audiospeler was een beetje gedoe en ik zou het de volgende keer misschien overslaan. Ik denk ook dat de audiospeler oortelefoons accepteerde, dus dit zou handig zijn geweest om te hebben, maar dat deed ik toen niet. Ik wou dat de audio specifieker en minder algemeen was. De hele tour duurt ongeveer een uur.

Verder lezen

24 augustus 2019

Product ID: 70680