Dingen om te doen Paracas

Paracas: De beste dingen die je niet wil missen

Paracas: ochtendtour per boot naar de Ballestaseilanden

1. Paracas: ochtendtour per boot naar de Ballestaseilanden

Jouw avontuur langs de kust van   Paracas   begint 's ochtends in de jachthaven, vanwaar je vertrekt richting het open, blauwe water van de oceaan. De eerste stop tijdens de tour is de beroemde   El  Candelabro, ook bekend als de "Kandelaar van de Andes", een prehistorische  geoglyph  aan de noordelijke zijde van het schiereiland   Paracas  , bij de Baai van  Pisco  . Bewonder de imposante figuur die in het landschap is gevormd en leer meer over de geschiedenis van deze   geoglyph  van jouw gids. Vervolgens vaart de boot naar de   Ballestaseilanden , een verzameling van biodiverse eilandjes die plek bieden aan een breed scala aan beschermde en bedreigende dieren en vogels. Vanaf de boot kun je deze prachtige eilanden bewonderen en leren over de vele diersoorten die er leven, zoals de nieuwsgierige Humboldtpinguïns, de speelse zeeleeuwen en uitbundig   kleurrijke   vogels. Bezoekers mogen niet bij de eilanden aan land gaan, omdat het een beschermd natuurgebied is. Er is echter genoeg tijd om alle eilanden te zien vanaf je comfortabele boot.

Van Paracas: Scenic Boat Tour naar het eiland Ballestas

2. Van Paracas: Scenic Boat Tour naar het eiland Ballestas

Na een handige hotel ophaalservice van Paracas of Pisco, ga je naar de Marina Turistica om je avontuur op de eilanden te beginnen. Ga aan boord van een speedboot met je tweetalige, Spaans en Engels sprekende gids en struin naar de zee richting de prachtige Ballestas. Onderweg stop je op het schiereiland Paracas om de Candelabro te zien, een raadselachtige hiëroglief uitgehouwen in de zijkant van het eiland - waarvan het doel en de schepper tot op de dag van vandaag een mysterie blijven. Daarna, ga verder naar het marineschip van Ballestas. Blik op de rotsachtige kusten, tot de rand gevuld met zonnende zeehonden en pinguïns die in de troebele wateren duiken om onder het oppervlak te jagen - allemaal naast andere prachtige exemplaren, zoals majestueuze pelikanen en kleurrijke blauwvoetgenten. Een beschermde habitat voor de brede waaier van vogels en het zeeleven die deze eilanden naar huis halen, Ballestas is echt een van de natuurlijke schatten van Peru - en een speedboottocht langs hun kusten is de beste manier om de eilanden te zien, en alles wat ze te bieden hebben , dichtbij.

Van Paracas: Ballestas Islands & Paracas National Reserve

3. Van Paracas: Ballestas Islands & Paracas National Reserve

Na een handige hotel pick-up van Paracas of Pisco, ga je naar de Marina Turistica om je avontuur te beginnen. Ga aan boord van een speedboot met je tweetalige, Spaans en Engels sprekende gids en struin naar de zee richting de prachtige Ballestas. Onderweg stop je op het schiereiland Paracas om de Candelabro te zien, een raadselachtige hiëroglief uitgehouwen in de zijkant van het eiland - waarvan het doel en de schepper tot op de dag van vandaag een mysterie blijven. Daarna, ga verder naar het marineschip van Ballestas. Blik op de rotsachtige kusten, tot de rand gevuld met zonnende zeehonden en pinguïns die in de troebele wateren duiken om onder het oppervlak te jagen - allemaal naast andere prachtige exemplaren, zoals majestueuze pelikanen en kleurrijke blauwvoetgenten. Je keert dan terug naar de Marina Turistica voor een rit naar Paracas National Reserve. Een bijna buitenaards landschap, het Paracas National Reserve bestaat uit uitgestrekte, uitgestrekte woestijnen en hoge zandstenen rotsen direct naast de heldere, blauwe oceaan. Rijden door het reservaat, zie de kathedraal, een gebied waar ooit een enorme rotsformatie stond voordat deze werd verwoest door een aardbeving. Je tour sluit alles af met bezoeken aan Playa Roja en Lagunillas Beach, twee prachtige zandstranden die echt uniek zijn. Na enkele van 's werelds meest unieke natuurlijke kenmerken, flora en fauna te hebben gezien, spring je terug in de auto voor een gemakkelijke transfer terug naar je hotel.

Van Lima: dagtour door Paracas en Huacachina

4. Van Lima: dagtour door Paracas en Huacachina

Ontdek de serene landschappen van het Peruaanse platteland tijdens een dagtrip van Lima naar Paracas en Huacachina, inclusief hoteltransfers. Zie Humboldt-pinguïns en zeeleeuwen op de Ballestas-eilanden en glijd door de Huacachina-duinen door te sandboarden en met een duinbuggy te rijden. Je avontuur begint met een vroege pick-up van je hostel of hotel. Vanaf hier reis je naar Paracas, een prachtig klein stadje aan zee, met een ruime bus waar je kunt ontspannen voor de rit van 4 uur. Eenmaal in Paracas begint u aan een boottocht van 2 uur over de Ballestas-eilanden, een kleinere versie van de Galapagos. Spot zeeleeuwen, pinguïns en veel vogels van dichtbij en allemaal in hun natuurlijke habitat. Misschien krijg je zelfs de kans om een of twee dolfijnen te zien. Rond lunchtijd is het tijd om verder te gaan van Paracas naar Huacachina, een natuurlijke oase in de Ica-woestijn, de thuisbasis van de grootste zandduinen van Zuid-Amerika. Geniet hier van wat vrije tijd. Verken en lunch (op eigen kosten) in een van de lokale restaurants rond de oase. Na de lunch is het tijd voor 2 uur spannende duinbuggyritten en sandboarden. Duin buggy door de zandduinen en sandboard langs deze gigantische zandheuvels, een once-in-a-lifetime ervaring in de enige natuurlijke woestijnoase in Zuid-Amerika. In de avond stap je in de bus terug naar Lima. Eenmaal aan boord kunt u achterover leunen en ontspannen op de comfortabele stoelen terwijl u aan boord geniet van een film. U wordt later bij aankomst in Lima direct bij uw hotel/hostel afgezet.

Van Lima: Paracas en Huacachina Volledige dagrondleiding

5. Van Lima: Paracas en Huacachina Volledige dagrondleiding

Begin met het ophalen van je hotel in Lima rond 05:00 uur, alles hangt af van je locatie in Lima, waar je aan boord gaat van de bus voor een reis van 03:30 uur naar de stad Paracas. Voordat we naar Paracas gaan, stoppen we om te ontbijten. Bij aankomst in Paracas ga je naar het dok waar je aan boord gaat van een speedboot naar de Ballestas-eilanden. Bekijk tijdens je reis naar Ballestas de raadselachtige figuur van de Candelabro, een prachtig ontwerp getekend op de zijkant van een heuvel op het schiereiland. Er zijn veel hypothesen over de oorsprong ervan, sommigen geloven dat het verband houdt met de Nazca-lijnen, maar hebben nog steeds geen bewijs of bewijs gevonden dat de oprichting ervan kan definiëren. Op de Ballestas-eilanden zie je een verbluffend ruige wereld vol vogels en zeeleeuwen. Je navigeert rond de eilanden op een toegestane afstand en, afhankelijk van de zeecondities, bezoek je nabijgelegen grotten. Keer om 11.00 uur terug naar de haven en breng wat tijd door in Paracas, waar je vrije tijd hebt voor toiletten of een korte tijd om te ontspannen. Ga dan verder naar de volgende bestemming, de oase van Huacachina. Neem een kleine pauze om je voor te bereiden op je woestijntour; stap dan aan boord van een buggy voor een avontuur van 1 uur over de zandduinen die de waterbron omringen. Keer terug naar Huacachina en heb tijd voor verfrissing. Ga verder naar de traditionele wijngaard en proef het beste van de lokale wijn en Pisco of lunch in het wijngaardrestaurant, en rijd vervolgens terug naar Lima, waar u aankomt en aflevert bij uw hotel. Rond 21:30 of 22:00 uur Tijdens deze eendaagse tour heb je een assistent-gids op de reis die je zal helpen met je zorgen tijdens je reis.

Van Huacachina: Ballestas Island en Paracas Reserve Tour

6. Van Huacachina: Ballestas Island en Paracas Reserve Tour

Begin met ophalen bij je hotel in Ica/Huacachina en rijd richting Marina Turistica om je avontuur te beginnen. Stap aan boord van een speedboot met je gids en vaar de zee op richting de prachtige Ballestas. Stop bij het Paracas-schiereiland om de Candelabro te zien, een raadselachtige glyph uitgehouwen in de zijkant van het eiland, waarvan het doel en de maker tot op de dag van vandaag een mysterie blijven. Ga verder naar het zeereservaat van Ballestas. Kijk naar de rotsachtige kusten die tot de rand gevuld zijn met zonnebadende zeehonden en pinguïns die in het troebele water duiken om onder het oppervlak te jagen. Bekijk andere prachtige exemplaren, zoals majestueuze pelikanen en kleurrijke blauwvoetgenten. Keer terug naar de Marina Turistica voor een rit naar Paracas National Reserve. Ontdek het bijna buitenaardse landschap van het Paracas National Reserve, met uitgestrekte uitgestrekte woestijnen en hoge zandstenen kliffen. Rijd door het reservaat en bekijk de kathedraal, een gebied waar ooit een enorme rotsformatie stond voordat het werd vernietigd door een catastrofale aardbeving. Bezoek de prachtige kastanjebruine zandstranden van Playa Roja en Lagunillas Beach. Na enkele van 's werelds meest unieke natuurlijke kenmerken, flora en fauna te hebben gezien, rijdt u aan het einde van de tour terug naar uw hotel in Ica / Huacachina of in Paracas.

Lima: tweedaagse tour naar Paracas, Pisco Vineyards en Huacachina

7. Lima: tweedaagse tour naar Paracas, Pisco Vineyards en Huacachina

Dag 1: Lima - Ballestas-eilanden - Huacachina Begin met vroeg ophalen van je hotel in Lima of ontmoetingspunt. Reis naar Paracas, een prachtig stadje aan zee, op een reis van 4 uur. Bij aankomst in Paracas begint u aan een boottocht van 2 uur over de Ballestas-eilanden. Deze eilanden zouden een kleinere versie van de Galápagos zijn. Zie zeeleeuwen, pinguïns, vogels en zelfs dolfijnen van dichtbij in hun natuurlijke habitat. Na de boottocht ga je naar Huacachina, de enige woestijnoase in Zuid-Amerika. Breng 2 uur door met het krijgen van je spanning met duinbuggyen en sandboarden op enkele van de hoogste zandduinen. Vervolgens transfer naar uw accommodatie in Huacachina. Gebruik je vrije tijd om wat te eten of misschien een biertje te pakken. Ontspan na een avond vol adrenaline en rust uit voor de volgende dag. Dag 2: Huacachina - Lima Verlaat Huacachina en ga op weg naar een 2 uur durende pisco-wijngaardtour. Zie hoe pisco, de nationale drank van Peru, wordt gemaakt van de druif tot op de fles en probeer tal van gratis monsters. Breng de hele dag door met genieten van Huacachina. Vang wat zon bij het zwembad of lunch rond de oase voor het perfecte einde van deze reis. Reis per bus met airconditioning terug naar Lima en word afgezet bij je hotel of het oorspronkelijke ontmoetingspunt.

Lima: 7-daagse Inca-tour met vluchten en Macchu Picchu

8. Lima: 7-daagse Inca-tour met vluchten en Macchu Picchu

Ontdek de Inca-cultuur tijdens een 7-daagse tour door Peru vanuit Lima. Bezoek de Ballestas-eilanden, verken de prachtige stad Chinchero en bezoek het beroemde Machu Picchu. Dag 1 Bij uw aankomst in Lima wacht uw vertegenwoordiger met een bord met uw naam. Van daaruit wordt u naar uw respectievelijke hotel gebracht waar u kunt inchecken. Binnenkort begint u aan een stadstour door Lima, die begint met een panoramisch uitzicht op de Pucllana-piramide of Huaca Pucllana, het historische centrum van Lima. Het zal daar zijn dat je meer dan vijftig monumenten en koloniale gebouwen kunt waarderen, en zodra de tour is afgelopen, keer je terug naar je hotel. Dag 2 Begin uw dag met een pick-up van uw hotel tussen 04.30 uur en 5.00 uur. Je begint met een reis naar het schiereiland Paracas om de Ballestas-eilanden te bezoeken, een nationaal reservaat. Vanaf daar gaat u verder naar de stad Ica voor een demonstratie met wijnen en traditionele Pisco van de vallei. Daarna proef je een typische lokale lunch volgens het menu van de dag. Je reist dan ongeveer 30 minuten naar de oase van Huacachina, waar je zult genieten van de adrenaline van het rijden met buggy's en sandboards. Na dit geweldige avontuur keer je terug naar Lima in je privévervoer. Dag 3 Volgens uw vluchtschema in Cusco, wacht uw vertegenwoordiger op u op de luchthaven van Cusco. Van daaruit zal je dag worden doorgebracht door te acclimatiseren aan de hoogte van Cusco. Dag 4 Je begint tussen 8:00 en 8:30 uur, waarna je naar het kleurrijke stadje Chinchero reist. Daar leer je over Andes-stoffen in een textielinterpretatiecentrum, voordat je verder gaat naar de beroemde cirkelvormige teeltterrassen in Moray. Daarna daal je af naar de zoutmijnen in Maras, waar je de meer dan 3.000 zoutbronnen zult bezoeken. Ten slotte reis je naar het station van Ollantaytambo, waar je aan boord gaat van de trein naar Aguas Calientes. Dag 5 Op dag 5 kom je één van de 7 wereldwonderen tegen: Machu Picchu. Je begint met de bus vanuit Aguas Calientes, aangezien je gids je alle informatie geeft voor je 2 uur durende tour door deze Inca-citadel. In de middag neem je de trein terug naar Ollantaytambo, vanwaar je met privévervoer naar Cusco wordt gebracht. Dag 6 Tussen 04.30 uur en 5.00 uur haalt je vervoer je op bij je hotel vanwaar je 3 uur in de richting van Rainbow Mountain rijdt. Na het ontbijt rijd je nog 45 minuten om je 2 uur durende trektocht te beginnen. Bij het bereiken van de top van de "Mountain of Colors", heb je genoeg tijd om foto's te maken en te genieten van het landschap. Daarnaast zul je ook de hoogste sneeuwtop in Cusco kunnen waarderen: Ausangate Mountain. Dag 7 Op de laatste dag van je tour wordt je naar de luchthaven van Cusco gebracht, waar je tour eindigt.

Paracas: Mini Buggy Ride in Paracas National Reserve

9. Paracas: Mini Buggy Ride in Paracas National Reserve

Je wordt opgehaald van je hotel in Paracas naar het reisbureau. Vervolgens krijgt u een korte gezondheids- en veiligheidsinstructie over het besturen van de automatische minibuggy. Daarna krijgt u een voertuig voor twee personen (bestuurder en co-piloot). Eenmaal klaar, rijd je en volg je het voorste voertuig. Terwijl je langs het Paracas-reservaat rijdt, zie je de schoonheid en het verbazingwekkende kleurrijke landschap, waardoor het zo'n originele plek aan de Peruaanse kust is. Je zult in staat zijn om te stoppen en veel bezienswaardigheden te zien om de belangrijkste bezienswaardigheden van Paracas Reserve te zien. Aan het einde van de tour keert u terug naar het kantoor van het bedrijf en wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Van Lima: dagtour door Islas Ballestas en Huacachina

10. Van Lima: dagtour door Islas Ballestas en Huacachina

Begin uw dag helder en vroeg om 04:00 uur met een handige ophaalservice vanuit uw accommodatie in Lima City. Vanaf hier kunt u genieten van een mooie reis van 4 uur naar Paracas (Ballestas-eilanden). Zodra u aankomt, gaat u aan boord van de 'schuifregelaars', van waaruit u de iconische Candelabro de Paracas-geoglief kunt waarderen. Met deze tour kun je je vergapen aan de diversiteit van de jachthavenfauna zodra je aankomt in het nationale reservaat. Houd zeeleeuwen, Guaneras-vogels, Humbolt-pinguïns in de gaten, om er maar een paar te noemen. Vervolg je tocht en ga naar de stad Ica, waar je de Haciendas Pisqueras bezoekt, een plaats waar ze de nationale drank van Peru, "El Pisco", produceren. Hier proeft u een gevarieerd aanbod aan wijnen en Pisco, ook in de Hacienda, krijgt u wat tijd om te stoppen voor een hapje en een drankje. Nadat je hebt gegeten, ga je verder naar de oase van Huacachina, een natuurlijke lagune omringd door palmbomen en woestijnduinen. Je krijgt ook de kans om deel te nemen aan avontuurlijke sporten zoals buggy rijden en sandboarden. Dit is een perfecte plek om een aantal onvergetelijke vakantiefoto's te maken, dus vergeet niet je camera mee te nemen. Na deze ervaring ga je naar de stad Lima voor een handige terugreis naar je accommodatie.

Topbezienswaardigheden in Paracas

Sitemap Paracas

Wil je alle activiteiten in Paracas ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Paracas

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 647 beoordelingen

De tour was erg leuk en onze gids Daphne was geweldig! ! Cruz del Sur-bus was te laat om in Paracas aan te komen, ze wachtte op ons en haastte ons om de tour op tijd af te ronden. Ze hielp op veel andere manieren, geweldige gids!

Geweldig, kan alleen maar worden aanbevolen. Prima voorbereiding door Getyourguide, perfecte afhandeling. goede prijs

We waren helemaal alleen tijdens de privétour, maar het geld was het echt waard. Sterk aanbevolen.

De tour is uitstekend, de gids erg goed, met uitstekende service. Het prachtige kruisbogeneiland

Heel mooi alles en zeer punctueel. 100% aanbevolen