Kies data

Dingen om te doen Paracas

Paracas: De beste dingen die je niet wil missen

Van Paracas: Ballestas-eilanden en nationaal reservaat Paracas

1. Van Paracas: Ballestas-eilanden en nationaal reservaat Paracas

Na een handige ophaalservice van het hotel vanuit Paracas of Pisco, ga je naar de Marina Turistica om je avontuur te beginnen. Stap aan boord van een speedboot met je tweetalige, Spaans- en Engelssprekende gids en vlieg de zee op richting de adembenemende Ballestas. Onderweg stop je op het schiereiland Paracas om de Candelabro te zien, een raadselachtige glyph die in de zijkant van het eiland is uitgehouwen - waarvan het doel en de maker tot op de dag van vandaag een mysterie blijven. Ga daarna verder richting het zeereservaat van Ballestas. Kijk naar de rotsachtige kusten, tot de rand gevuld met zonnende zeehonden, en pinguïns die in het troebele water duiken om onder het oppervlak te jagen - allemaal naast andere prachtige exemplaren, zoals majestueuze pelikanen en kleurrijke blauwvoetgenten. Je keert dan terug naar de Marina Turistica voor een rit naar het Paracas National Reserve. Het Paracas National Reserve, een bijna buitenaards landschap, bestaat uit uitgestrekte, uitgestrekte woestijnen en hoge zandstenen kliffen direct naast de heldere, blauwe oceaan. Als je door het reservaat rijdt, zie je de kathedraal, een gebied waar ooit een enorme rotsformatie stond voordat deze werd verwoest door een catastrofale aardbeving. Je tour sluit af met een bezoek aan Playa Roja en Lagunillas Beach, twee prachtige kastanjebruine zandstranden die werkelijk uniek zijn. Nadat je enkele van 's werelds meest unieke natuurlijke kenmerken, flora en fauna hebt gezien, spring je terug in de auto voor een handige transfer terug naar je hotel.

Vanuit Lima: bustour Paracas en Huacachina van een hele dag

2. Vanuit Lima: bustour Paracas en Huacachina van een hele dag

Ontdek de serene landschappen van het Peruaanse platteland tijdens een dagtrip van Lima naar Paracas en Huacachina, inclusief hoteltransfers. Zie Humboldt-pinguïns en zeeleeuwen op de Ballestas-eilanden en glijd door de duinen van Huacachina door te sandboarden en met een buggy te rijden. Je avontuur begint als je 's ochtends vroeg wordt opgehaald bij je hostel of hotel. Vanaf hier reis je met een ruime bus naar Paracas, een prachtig klein stadje aan zee, waar je kunt ontspannen tijdens de rit van 4 uur. Eenmaal in Paracas begint u aan een boottocht van 2 uur op de Ballestas-eilanden, een kleinere versie van de Galapagos. Spot zeeleeuwen, pinguïns en veel vogels van dichtbij en allemaal in hun natuurlijke habitat. Misschien krijg je zelfs de kans om een of twee dolfijnen te zien. Rond lunchtijd is het tijd om van Paracas naar Huacachina te gaan, een natuurlijke oase in de Ica-woestijn, de thuisbasis van de grootste zandduinen van Zuid-Amerika. Geniet hier van wat vrije tijd. Verken en lunch (op eigen kosten) in een van de lokale restaurants rond de oase. Na de lunch is het tijd voor 2 uur opwindende duinbuggyritten en sandboarden. Duinbuggy de zandduinen op en met een sandboard deze gigantische zandheuvels af, een once-in-a-lifetime ervaring in de enige natuurlijke woestijnoase in Zuid-Amerika. Stap 's avonds in de bus terug naar Lima. Eenmaal aan boord kunt u achterover leunen en ontspannen op de comfortabele stoelen terwijl u geniet van een film aan boord. Je wordt later direct bij je hotel/hostel afgezet bij aankomst in Lima.

Van Lima: Paracas en Huacachina Volledige dagrondleiding

3. Van Lima: Paracas en Huacachina Volledige dagrondleiding

Begin met het ophalen van je hotel in Lima rond 05:00 uur, alles hangt af van je locatie in Lima, waar je aan boord gaat van de bus voor een reis van 03:30 uur naar de stad Paracas. Voordat we naar Paracas gaan, stoppen we om te ontbijten. Bij aankomst in Paracas ga je naar het dok waar je aan boord gaat van een speedboot naar de Ballestas-eilanden. Bekijk tijdens je reis naar Ballestas de raadselachtige figuur van de Candelabro, een prachtig ontwerp getekend op de zijkant van een heuvel op het schiereiland. Er zijn veel hypothesen over de oorsprong ervan, sommigen geloven dat het verband houdt met de Nazca-lijnen, maar hebben nog steeds geen bewijs of bewijs gevonden dat de oprichting ervan kan definiëren. Op de Ballestas-eilanden zie je een verbluffend ruige wereld vol vogels en zeeleeuwen. Je navigeert rond de eilanden op een toegestane afstand en, afhankelijk van de zeecondities, bezoek je nabijgelegen grotten. Keer om 11.00 uur terug naar de haven en breng wat tijd door in Paracas, waar je vrije tijd hebt voor toiletten of een korte tijd om te ontspannen. Ga dan verder naar de volgende bestemming, de oase van Huacachina. Neem een kleine pauze om je voor te bereiden op je woestijntour; stap dan aan boord van een buggy voor een avontuur van 1 uur over de zandduinen die de waterbron omringen. Keer terug naar Huacachina en heb tijd voor verfrissing. Ga verder naar de traditionele wijngaard en proef het beste van de lokale wijn en Pisco of lunch in het wijngaardrestaurant, en rijd vervolgens terug naar Lima, waar u aankomt en aflevert bij uw hotel. Rond 21:30 of 22:00 uur Tijdens deze eendaagse tour heb je een assistent-gids op de reis die je zal helpen met je zorgen tijdens je reis.

Paracas: ochtendtour per boot naar de Ballestaseilanden

4. Paracas: ochtendtour per boot naar de Ballestaseilanden

Jouw avontuur langs de kust van   Paracas   begint 's ochtends in de jachthaven, vanwaar je vertrekt richting het open, blauwe water van de oceaan. De eerste stop tijdens de tour is de beroemde   El  Candelabro, ook bekend als de "Kandelaar van de Andes", een prehistorische  geoglyph  aan de noordelijke zijde van het schiereiland   Paracas  , bij de Baai van  Pisco  . Bewonder de imposante figuur die in het landschap is gevormd en leer meer over de geschiedenis van deze   geoglyph  van jouw gids. Vervolgens vaart de boot naar de   Ballestaseilanden , een verzameling van biodiverse eilandjes die plek bieden aan een breed scala aan beschermde en bedreigende dieren en vogels. Vanaf de boot kun je deze prachtige eilanden bewonderen en leren over de vele diersoorten die er leven, zoals de nieuwsgierige Humboldtpinguïns, de speelse zeeleeuwen en uitbundig   kleurrijke   vogels. Bezoekers mogen niet bij de eilanden aan land gaan, omdat het een beschermd natuurgebied is. Er is echter genoeg tijd om alle eilanden te zien vanaf je comfortabele boot.

Van Paracas: schilderachtige boottocht naar het eiland Ballestas

5. Van Paracas: schilderachtige boottocht naar het eiland Ballestas

Na een handige ophaalservice van het hotel vanuit Paracas of Pisco, ga je naar de Marina Turistica om je eilandavontuur te beginnen. Stap aan boord van een speedboot met je tweetalige, Spaans- en Engelssprekende gids en vlieg de zee op richting de adembenemende Ballestas. Onderweg stop je op het schiereiland Paracas om de Candelabro te zien, een raadselachtige glyph die in de zijkant van het eiland is uitgehouwen - waarvan het doel en de maker tot op de dag van vandaag een mysterie blijven. Ga daarna verder richting het zeereservaat van Ballestas. Kijk naar de rotsachtige kusten, tot de rand gevuld met zonnebadende zeehonden en pinguïns die in het troebele water duiken om onder het wateroppervlak te jagen - allemaal naast andere prachtige exemplaren, zoals majestueuze pelikanen en kleurrijke blauwvoetgenten. Ballestas, een beschermd leefgebied voor de grote hoeveelheid vogels en het zeeleven die deze eilanden naar huis roepen, is echt een van de natuurlijke schatten van Peru - en een speedboottocht rond hun kusten is de beste manier om de eilanden te zien, en alles wat ze te bieden hebben , dichtbij.

Lima: tweedaagse tour naar Paracas, Pisco Vineyards en Huacachina

6. Lima: tweedaagse tour naar Paracas, Pisco Vineyards en Huacachina

Dag 1: Lima - Ballestas-eilanden - Huacachina Begin met vroeg ophalen van je hotel in Lima of ontmoetingspunt. Reis naar Paracas, een prachtig stadje aan zee, op een reis van 4 uur. Bij aankomst in Paracas begint u aan een boottocht van 2 uur over de Ballestas-eilanden. Deze eilanden zouden een kleinere versie van de Galápagos zijn. Zie zeeleeuwen, pinguïns, vogels en zelfs dolfijnen van dichtbij in hun natuurlijke habitat. Na de boottocht ga je naar Huacachina, de enige woestijnoase in Zuid-Amerika. Breng 2 uur door met het krijgen van je spanning met duinbuggyen en sandboarden op enkele van de hoogste zandduinen. Vervolgens transfer naar uw accommodatie in Huacachina. Gebruik je vrije tijd om wat te eten of misschien een biertje te pakken. Ontspan na een avond vol adrenaline en rust uit voor de volgende dag. Dag 2: Huacachina - Lima Verlaat Huacachina en ga op weg naar een 2 uur durende pisco-wijngaardtour. Zie hoe pisco, de nationale drank van Peru, wordt gemaakt van de druif tot op de fles en probeer tal van gratis monsters. Breng de hele dag door met genieten van Huacachina. Vang wat zon bij het zwembad of lunch rond de oase voor het perfecte einde van deze reis. Reis per bus met airconditioning terug naar Lima en word afgezet bij je hotel of het oorspronkelijke ontmoetingspunt.

Lima: 7-daagse Inca-tour met vluchten en Macchu Picchu

7. Lima: 7-daagse Inca-tour met vluchten en Macchu Picchu

Ontdek de Inca-cultuur tijdens een 7-daagse rondreis door Peru vanuit Lima. Bezoek de Ballestas-eilanden, verken de prachtige stad Chinchero en bezoek de beroemde Machu Picchu. Dag 1Bij uw aankomst in Lima wacht uw vertegenwoordiger met een bord met uw naam erop. Van daaruit wordt u naar uw respectievelijke hotel gebracht waar u kunt inchecken. U begint binnenkort aan een stadstour door Lima, die begint met een panoramisch uitzicht op de Pucllana-piramide of Huaca Pucllana, het historische centrum van Lima. Daar kun je meer dan vijftig monumenten en koloniale gebouwen waarderen, en als de tour is afgelopen, keer je terug naar je hotel. Dag 2Begin uw dag met een ophaalservice bij uw hotel tussen 04:30 en 05:00 uur. Je begint met een reis naar het schiereiland Paracas om de Ballestas-eilanden te bezoeken, een nationaal reservaat. Van daaruit vervolgt u uw reis naar de stad Ica voor een demonstratie met wijnen en traditionele Pisco van de vallei. Daarna proeft u een typische lokale lunch volgens het menu van de dag. Je reist dan ongeveer 30 minuten naar de oase van Huacachina, waar je zult genieten van de adrenaline van het rijden met buggy's en sandboards. Na dit geweldige avontuur keert u terug naar Lima in uw privévervoer. Dag 3 Volgens uw vluchtschema in Cusco wacht uw vertegenwoordiger op u op de luchthaven van Cusco. Vanaf daar wordt uw dag besteed aan het acclimatiseren aan de hoogte van Cusco. Dag 4Je begint tussen 08:00 en 08:30 uur, waarna je naar het kleurrijke stadje Chinchero reist. Daar leer je over stoffen uit de Andes in een textielinterpretatiecentrum, voordat je verder gaat naar de beroemde cirkelvormige teeltterrassen in Moray. Daarna daal je af naar de zoutmijnen in Maras waar je de meer dan 3.000 zoutbronnen zult bezoeken. Uiteindelijk reis je naar station Ollantaytambo waar je op de trein stapt naar Aguas Calientes. Dag 5Op dag 5 maak je kennis met een van de 7 wereldwonderen: Machu Picchu. Je begint met het nemen van de bus vanuit Aguas Calientes, aangezien je gids je alle informatie geeft voor je 2 uur durende tour door deze Inca-citadel. In de middag neem je de trein terug naar Ollantaytambo, vanwaar je per privévervoer naar Cusco wordt gebracht. Dag 6Tussen 04:30 en 05:00 uur haalt uw vervoer u op bij uw hotel vanwaar u 3 uur in richting Rainbow Mountain. Na het ontbijt rijd je nog 45 minuten om aan je trektocht van 2 uur te beginnen. Bij het bereiken van de top van de "Berg der Kleuren" heb je genoeg tijd om foto's te maken en van het landschap te genieten. Daarnaast zul je ook de hoogste sneeuwtop in Cusco kunnen waarderen: Ausangate Mountain. Dag 7Op de laatste dag van uw tour wordt u naar de luchthaven van Cusco gebracht, waar uw tour eindigt. >

Van Lima: Tour naar nationaal reservaat Paracas en Ballestas-eilanden

8. Van Lima: Tour naar nationaal reservaat Paracas en Ballestas-eilanden

Nadat je bent opgehaald, ga je naar het zuiden om unieke landschappen te ontdekken waar de woestijn, de eilanden en de zee elkaar allemaal ontmoeten. Maak een korte stop voor een heerlijk ontbijt en vervolg de reis. Ga vervolgens naar de haven van Paracas om een speedboot naar de Ballestas-eilanden te nemen. Verken de rotsachtige eilanden en ontdek de rijke zeefauna. Maak foto's van zeeleeuwen en vele soorten vogels zoals pinguïns. Mis de raadselachtige Candelabro Geoglyph niet, die door oude culturen als navigatiegids werd gebruikt. Bezoek na je rondreis over het eiland het indrukwekkende en geïsoleerde Paracas National Reserve. Dit natuurreservaat maakt deel uit van het Guinness World Record voor de droogste woestijn op aarde. Bewonder het adembenemende landschap van het schiereiland. Leer alles over dessertvorming in je deskundige gids. Als je geluk hebt, zie je misschien de grote roze flamingo's. Keer dan terug naar je hotel in Lima.

Van Paracas: Mini Buggy Tour & Sandboarden bij Laguna Moron

9. Van Paracas: Mini Buggy Tour & Sandboarden bij Laguna Moron

Morón Oasis ligt tussen de Paracas-woestijn en Pisco Haal je op bij je hotel in Paracas in een busje met meer passagiers en verander dan van eenheid in buggy's die ons door de woestijn naar onze bestemming zullen brengen, genietend van een prachtige reis door fijne zandduinen. Onderweg stoppen we even om het sanboarden uit te voeren, en dan gaan we verder met onze tour totdat we de prachtige lagune bereiken. In de plaats zijn er kajaks, boten, peddels, roeien, het gebruik ervan hangt af van het aantal mensen, of als je wilt, kun je een bad nemen in de lagune. Aan het einde van genieten van de lagune. Keer terug naar Paracas.

Van Lima: Ballestas, Nazca-lijnen en Huacachina-oase

10. Van Lima: Ballestas, Nazca-lijnen en Huacachina-oase

Begin je avontuur door in de vroege ochtend uit Lima te vertrekken. Reis ongeveer 300 km over de Pan-Amerikaanse snelweg tot u Paracas Bay bereikt, een zeer belangrijke plaats voor de Peruaanse geschiedenis die vol zit met dieren in het wild. Geniet van een boottocht naar de Ballestas-eilanden en pas op voor vogels, zeeleeuwen, dolfijnen en pinguïns. Ga vervolgens naar Pisco Airport en vlieg in 1 uur en 45 minuten over de Palpa-woestijn om de Nazca-lijnen te zien. Stop bij de Huacachina-oase en neem de tijd om te lunchen en rond te lopen. Test je vaardigheden bij het sandboarden tegen een meerprijs of geniet gewoon van vrije tijd met het drinken van Pisco Sours. Ga aan het einde van het avontuur via dezelfde route terug naar Lima.

Topbezienswaardigheden in Paracas

Beschikbare activiteiten

45 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 3

Andere activiteiten in Paracas

Wil je alle activiteiten in Paracas ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Paracas

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 782 beoordelingen

De tour was erg leuk en onze gids Daphne was geweldig! ! Cruz del Sur-bus was te laat om in Paracas aan te komen, ze wachtte op ons en haastte ons om de tour op tijd af te ronden. Ze hielp op veel andere manieren, geweldige gids!

Geweldig, kan alleen maar worden aanbevolen. Prima voorbereiding door Getyourguide, perfecte afhandeling. goede prijs

We waren helemaal alleen tijdens de privétour, maar het geld was het echt waard. Sterk aanbevolen.

De tour is uitstekend, de gids erg goed, met uitstekende service. Het prachtige kruisbogeneiland

Heel mooi alles en zeer punctueel. 100% aanbevolen