Kies data

Parco Sempione

Parco Sempione: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Milaan: 1-, 2-, of 3-daags hop on, hop off-busticket

1. Milaan: 1-, 2-, of 3-daags hop on, hop off-busticket

Profiteer met deze pas van de hop on, hop off-bus met open dak en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad. Met dit ticket heb je toegang tot vier afzonderlijke maar aansluitende bustrajecten, en kun je uit de bus stappen bij attracties die je verder wilt verkennen. Je kunt kiezen uit audiocommentaar in 10 verschillende talen via de audiogids, en luisteren naar weetjes over bijzondere gebouwen zoals het operahuis en het Castello Sforzesco. Ook kom je meer te weten over lokale gerechten, waaronder het recept voor Cotoletta alla Milanese en de geschiedenis van de beroemde panettone. De bussen rijden elke 60 minuten. Heb je aan boord meer informatie nodig, dan helpen de medewerkers je graag met tips over monumenten, winkels, restaurants en wandeltochten. Blijf de hele rit zitten in buslijn A (ongeveer 75 minuten) of stap uit om een van de volgende attracties te verkennen: Lijn A:  Halte 1 - Castello Halte 2 - Cadorna Halte 3 - Cenacolo Halte 4 - Corso Magenta Halte 5 - Duomo Halte 6 - Manzoni - Scala Halte 7 - Manin Halte 8 - Moscova Lijn B: Halte 1 - Duomo Halte 2 – La Scala Halte 3 - Manin Halte 4 - Repubblica Halte 5 - Palazzo Lombardia Halte 6 - Stazione Centrale Halte 7 - Buenos Aires Halte 8 - Porta Venezia Halte 9 - San Babila Lijn C: Halte 1 - Castello Halte 2 - Acquario Halte 3 - Garibaldi Halte 4 - City Life Halte 5 - Casa Milan Halte 6 - Mico - Congrescentrum Halte 7 - Lotto - Montebianco Halte 8 - Lido Halte 9 - Ippodromo Halte 10 - Stadio San Siro Halte 11 - Lotto - Monterosa Halte 12 - Buonarroti Halte 13 - Pagano Halte 14 - Conciliazione Halte 15 - Parco Sempione Lijn D (van april t/m oktober): Halte 1 - Castello Halte 2 - Cadorna Halte 3 - Cenacolo Halte 4 - Navigli Halte 5 - Via Olona Halte 6 - Corso Magenta Halte 7 - Duomo Halte 8 – La Scala Halte 9 - Brera

Brancatoren: entreeticket

2. Brancatoren: entreeticket

In de jaren dertig bouwde Milaan zijn totem op de open plek van Parco Sempione. Ontworpen door Gio Ponti, wordt deze toren beschouwd als een waar kunstwerk waarin moderne architectuur en nieuwe technieken samenkomen. Slank en transparant, een echte architecturale uitdaging, het werd in recordtijd gebouwd, slechts twee en een halve maand. De prachtige behuizing en de muur, met uitzicht op de zijkant van het park in hoogwaardig transparant kristal, bieden een perspectief van de toren van binnenuit. Gemaakt van een speciaal staal, geflensd en geschroefd, is de toren 108,60 meter hoog. Tegenwoordig kan een modern liftsysteem 7 mensen tegelijk naar de top brengen in minder dan een minuut. Zodra je de top bereikt, geniet je van een ontspannend drankje in de Belvedere Club terwijl je het uitzicht bewondert.

Milaan: rondleiding per Segway

3. Milaan: rondleiding per Segway

Ontdek Milaan vanaf je Segway tijdens een rondleiding door de stad en al haar hoogtepunten. Volg je gids al zoemend door de straten en luister naar zijn/haar verhalen over wat je onderweg ziet. Bovendien profiteer je met een maximum van 8 deelnemers per activiteit van een persoonlijke sfeer. De Segwayervaring begint met een oriëntatiesessie. Zodra je je comfortabel voelt op je Segway, begint je reis naar het historische centrum van Milaan. Hier heb je de gelegenheid om alle belangrijke hoogtepunten te bezichtigen terwijl je rustig luistert naar je gids. Rij door Sempione Park naar Sforzescokasteel, waar de heersende families van Milaan woonden. Ga verder naar het prachtige Domplein en maak kennis met de beroemde galerij gewijd aan Vittorio Emanuel. Vandaag dient het als winkelcentrum en huist het de beste merken ter wereld, zoals Prada en Armani. Je zet je zintuigen vervolgens uit naar de prachtige kathedraal van Milaan en schiet door de elegante voetgangersstraat Via Dante. Daarna bezoek je de Piazza dei Mercanti, het centrum van het middeleeuwse Milaan.

Milaan: historische 3,5 uur durende Segway-tour - ochtend

4. Milaan: historische 3,5 uur durende Segway-tour - ochtend

Deze groepsreis begint met een bezoek aan Castello Sforzesco, een van de belangrijkste symbolen van Milaan en zijn geschiedenis. Vandaag de dag. het is de locatie van belangrijke culturele instellingen en een toeristische bestemming, naast een van de grootste kastelen in Europa. Steek Parco Sempione over om Arco della Pace te zien, een iconisch neoklassiek monument, en La Triennale, waar tentoonstellingen, conferenties en evenementen op het gebied van kunst, design, architectuur, mode, film, communicatie en samenleving worden gehouden. Vervolgens verken je het hart van de stad door een bezoek te brengen aan Piazza della Scala, waar je Palazzo Marino en het Teatro alla Scala, het operagebouw, zult zien. Na een kijkje te hebben genomen in Galleria Vittorio Emanuele II (De Lounge van Milaan), kom je aan bij Piazza Duomo en zijn prachtige kathedraal. Deze groepsreis gaat dan verder aan de westkant van het historische centrum om Piazza Santa Maria delle Grazie te zien, een plein dat beroemd is om zijn kerk, een opmerkelijk voorbeeld van Renaissance-architectuur toegeschreven aan Bramante. Ga verder naar de wijk Navigli die bekend staat om zijn ingenieuze systeem van bevaarbare kanalen en de Darsena, de oude handelshaven van Milaan. Dit gebied wordt ook verrijkt door Piazza XXIV Maggio, gedomineerd door de neoklassieke Porta Ticinese. Hier bevindt u zich in de wijk Ticinese, een van de meest fascinerende delen van de stad, niet alleen vanwege de culturele waarde en historische gebouwen (zoals de basiliek van Sant'Eustorgio en de basiliek van San Lorenzo), maar ook vanwege de mode, underground popcultuur en nachtleven.

Milaan: sightseeingtour van 1 uur per riksja

5. Milaan: sightseeingtour van 1 uur per riksja

Verken de mooiste bezienswaardigheden van Milaan vanuit het comfort van een milieuvriendelijke riksja, vergezeld van een meertalige persoonlijke gids. Bewonder monumenten, paleizen, kerken, pleinen en parken terwijl je door de stad raast. Bekijk bezienswaardigheden zoals de majestueuze Duomo-kathedraal, het Sforza-kasteel en het Sempione-park met zijn indrukwekkende Arch of Peace-monument. Bewonder de architectuur van de Santa Maria Delle Grazie-kerk, de thuisbasis van het beroemde schilderij van het Laatste Avondmaal van Da Vinci, en bewonder de gevel van de Sant'Ambrogio-basiliek. Geniet van de rijke sfeer van traditionele Italiaanse pleinen zoals het Mercanti-plein, terwijl u beschermd bent tegen regen en zon in uw persoonlijke riksja.

Milaan: wandeltocht renaissance en Laatste Avondmaal

6. Milaan: wandeltocht renaissance en Laatste Avondmaal

Ga mee op een begeleide wandeltocht door Milaan en verken de schatten uit de renaissance, inclusief toegang tot da Vinci's 'Het Laatste Avondmaal' in het werelderfgoed Santa Maria delle Grazie, de 16e-eeuwse kerk San Maurizio al Monastero Maggiore en de middeleeuwse vestingwerken van het Sforza-kasteel. Sla de wachtrijen over bij het Dominicaanse klooster waar Da Vinci's legendarische fresco van Het Laatste Avondmaal te zien is. Bekijk dit meesterwerk van dichtbij terwijl je gids uitleg geeft over de compositie, het perspectief en het kleurgebruik. Bezoek enkele blokken verder een verborgen parel van de stad in de 16e-eeuwse kerk van San Maurizio al Monastero Maggiore, ook wel de ‘Sixtijnse kapel van Milaan’ genoemd. Ga naar het imposante Castello Sforzesco (Sforza-kasteel), waar de hertogen van Milaan het hof hielden. Bekijk het prachtige terrein van het Parco Sempione rondom het fort, passeer de iconische klokkentoren van de Torre del Filarete en slenter door de militaire binnenplaatsen terwijl je meer te weten komt over de familie Sforza en waarom zij Da Vinci inhuurden en hem uitnodigden om decennia als gast in het kasteel te laten wonen.  

Milaan: Leonardo's Vineyard & Sforza Castle met audiogids

7. Milaan: Leonardo's Vineyard & Sforza Castle met audiogids

Download een self-guided tour door Sforza Castle en Leonardo's Vineyard. Luister naar de audiogids die de geschiedenis, cultuur en feiten van deze twee iconische locaties van Milaan uitlegt. Begin uw rondleiding door uw QR-code te scannen om de app te downloaden en de door u gekozen inhoud te installeren. De app helpt je door Milaan te navigeren en toont je de meest pittoreske korte wandelroute van Leonardo's Vineyard naar het Sforza-kasteel. Begin de tour bij Leonardo's Vineyard. Ontdek met gereserveerde toegang het vergeten verhaal dat Leonardo da Vinci met Milaan verbond. De wijngaard was een van Leonardo's meest gekoesterde bezittingen. Vandaag is het weer tot leven gewekt en zijn de oorspronkelijke wijnstokken hersteld, klaar om door u te worden ontdekt. Vervolg je zelfgeleide avontuur in Sforza Castle. Verken een enorm fort dat ooit een van de grootste in zijn soort in Europa was. Leer meer over de fascinerende geschiedenis terwijl je historische displays en iconische kunstwerken van onder meer Michelangelo en da Vinci ziet. Je kunt via de app ook genieten van een zelfgeleide audiotour door Milaan. Gebruik de navigatiefunctionaliteit op voorgestelde wandelroutes terwijl je wordt ondergedompeld in de cultuur en geschiedenis van de stad. Bekijk iconische bezienswaardigheden zoals de Duomo di Milano, het Sforza-kasteel, Santa Maria delle Grazie en het Sempione-park.

Milaan: 2,5 uur durende stadstour per tram

8. Milaan: 2,5 uur durende stadstour per tram

Ontdek Milaan tijdens een langzame tramrit door het stadscentrum, beginnend in Piazzale Cadorna, onder het beroemde "Needle-and-Thread" -monument. Bezoek het kasteel van Sforza, waar je gids je de geschiedenis vertelt van de hertogelijke residentie en een van de grootste burchten van Europa. Het kasteel ligt aan de rand van het park Sempione en biedt een panoramisch uitzicht op de Boog van Vrede, de herdenkingsboog van Milaan, gebouwd door Luigi Cagnola op verzoek van Napoleon. Als u op lijn 1 reist, steekt u het stadscentrum over om de historische trams van de jaren 1930 te zien. Rij door de wijk Brera op weg naar Cordusio, het hart van het financiële district van Milaan. Maak vervolgens een wandeling door het stadscentrum om de imposante Duomo (kathedraal), de overdekte Galleria Vittorio Emanuele en het La Scala Opera House te zien. Terug op tram 1 rijdt u door het modedistrict. Passeer de consulaatgebouwen van de diplomatieke wijken en bewonder de monumenten van Piazza della Repubblica. De tour eindigt op Corso Buenos Aires, een van de belangrijkste winkelstraten van Milaan, wat zorgt voor een perfecte drop-off om te genieten van wat vrije tijd om te winkelen!

Milaan: riksja-sightseeingtour van 2 uur

9. Milaan: riksja-sightseeingtour van 2 uur

Reis in stijl terwijl je de mooiste locaties van Milaan verkent vanuit het comfort van een milieuvriendelijke riksja, vergezeld van een meertalige persoonlijke gids. Bewonder monumenten, paleizen, kerken, pleinen en parken terwijl je door de stad raast. Bekijk bezienswaardigheden zoals de majestueuze Duomo-kathedraal, het Szfora-kasteel en het Sempione-park met zijn indrukwekkende Arch of Peace-monument. Bewonder de architectuur van de Santa Maria Delle Grazie-kerk, de thuisbasis van het beroemde schilderij van het Laatste Avondmaal van Da Vinci, bewonder de gevel van de Sant'Ambrogio-basiliek en ontdek het financiële district, waar u het provocerende LIEFDE-standbeeld kunt zien. Geniet van de rijke sfeer van traditionele Italiaanse pleinen zoals het Mercanti-plein en het La Scala Opera House-plein en bezoek de elegante wijk Brera en vele andere attracties tijdens deze sightseeingtour.

Milaan: zelfgeleide audio-smartphonetour

10. Milaan: zelfgeleide audio-smartphonetour

Bekijk de hoogtepunten in Milaan met een handige smartphonetour. Creëer een persoonlijke route door de stad met voorgestelde wandelroutes. Dompel jezelf onder in de cultuur, geschiedenis en het erfgoed van deze oude stad. Bewonder de opvallende gotische architectuur van de Duomo di Milano (kathedraal van Milaan). Leer de geschiedenis achter de imposante middeleeuwse vestingwerken van Sforzesco Castle. Bekijk de rode bakstenen Santa Maria delle Grazie-kerk met ' Het Laatste Avondmaal' van Leonardo da Vinci. Verken de groene ruimte in het historische centrum van Sempione Park. Luister naar audiocommentaar over toeristische hotspots. Start of pauzeer de tour wanneer je maar wilt. Gebruik de app om de bezienswaardigheden te lokaliseren die u het meest interesseren en de beste foto-hotspots te vinden.

Sitemap Parco Sempione

Wil je alle activiteiten in Parco Sempione ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parco Sempione

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 3.832 beoordelingen

Hoe dan ook, het was het waard. Je krijgt een goed overzicht van de stad en de Torre ligt op loopafstand van het stadscentrum. De Torre zelf is ongeveer 10 minuten. Op dit moment worden er altijd groepen van maximaal 5 personen opgevoed en verlaat je - eventueel ivm Covid maatregelen - weer samen het platform

Bus deels overvol, afstanden tussen opeenvolgende ritten (deels 75 minuten) te groot

Te doen. Dit maakt het mogelijk om een globale visie op de stad te hebben

Alles werkte prima. Dit is een geweldige manier om de stad te verkennen!

Vaak weinig vertraging op maandag door verkeersdrukte!