Datums kiezen

Ontdek het beste van
Parco Sempione

Parco Sempione: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Milaan: 24, 48 of 72-uurs Hop-On Hop-Off Bus Ticket

1. Milaan: 24, 48 of 72-uurs Hop-On Hop-Off Bus Ticket

Profiteer met deze pas van de hop on, hop off-bus met open dak en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad. Met dit ticket heb je toegang tot vier afzonderlijke maar aansluitende bustrajecten, en kun je uit de bus stappen bij attracties die je verder wilt verkennen. Je kunt kiezen uit audiocommentaar in 10 verschillende talen via de audiogids, en luisteren naar weetjes over bijzondere gebouwen zoals het operahuis en het Castello Sforzesco. Ook kom je meer te weten over lokale gerechten, waaronder het recept voor Cotoletta alla Milanese en de geschiedenis van de beroemde panettone. Route A: Halte 1 - Castello Halte 2 - Cadorna Halte 3 - Cenacolo Halte 4 - Corso Magenta Halte 5 - Duomo Halte 6 - Manzoni - Scala Halte 7 - Manin Halte 8 - Moscova Route B: Halte 1 - Duomo Halte 2 – La Scala Halte 3 - Manin Halte 4 - Repubblica Halte 5 - Palazzo Lombardia Halte 6 - Stazione Centrale Halte 7 - Buenos Aires Halte 8 - Porta Venezia Halte 9 - San Babila Route C: Halte 1 - Castello Halte 2 - Acquario Halte 3 - Arco della Pace Halte 4 - City Life Halte 5 - Casa Milan Halte 6 - Mico - Congrescentrum Halte 7 - Lotto - Montebianco Halte 8 - Lido Halte 9 - Ippodromo Halte 10 - Stadio San Siro Halte 11 - Lotto - Monterosa Halte 12 - Buonarroti Halte 13 - Pagano Halte 14 - Conciliazione Halte 15 - Parco Sempione Route D: Halte 1 - Castello Halte 2 - Cadorna Halte 3 - Cenacolo Halte 4 - Navigli Halte 5 - Via Olona Halte 6 - Corso Magenta Halte 7 - Duomo Halte 8 – La Scala Halte 9 - Brera

Milaan: Toegangbewijs kasteel Sforza met digitale audiogids

2. Milaan: Toegangbewijs kasteel Sforza met digitale audiogids

Boek vooraf uw toegangsticket voor een van de populairste bezienswaardigheden van Milaan, het Sforza-kasteel, een middeleeuws-renaissancistisch fort gebouwd in de 14e eeuw. Verken het kasteelterrein en de ontelbare kunstwerken van het museum ter plaatse terwijl je leert met een persoonlijke app-gebaseerde audiogids. Begin je avontuur door je voucher in te wisselen bij het ontmoetingspunt voor het kasteel op Piazza Castello. Zorg ervoor dat je je audiogids-app al hebt gedownload, want dit zorgt ervoor dat je sightseeingtour door het kasteel en het museum van Sforza educatief en inzichtelijk is. Ontdek tijdens je verblijf in Sforza Castle waarom dit een van de grootste citadellen van Europa was en dompel jezelf onder in de fascinerende geschiedenis van dit iconische bouwwerk. U zult zeker begrijpen waarom dit een van de meest gekoesterde en bezochte bezienswaardigheden van Milaan is. Maak een uitstapje naar het museum op het terrein dat talloze historische en iconische kunstwerken toont van onder meer grote kunstenaars als Michelangelo en Leonardo da Vinci. Uw audiogids is geldig vanaf het moment dat u Milaan binnenstapt. De audiogids geeft je tal van voorgestelde wandelroutes om kennis te maken met de cultuur en geschiedenis van de stad.

Brancatoren: entreeticket

3. Brancatoren: entreeticket

In de jaren dertig bouwde Milaan zijn totem op de open plek van Parco Sempione. Ontworpen door Gio Ponti, wordt deze toren beschouwd als een waar kunstwerk waarin moderne architectuur en nieuwe technieken elkaar ontmoeten. Slank en transparant, een ware architectonische uitdaging, in recordtijd – slechts twee en een halve maand – gebouwd. De prachtige omkasting en muur, gericht naar de zijkant van het park in zeer sterk transparant kristal, bieden een perspectivisch zicht op de toren van binnenuit. Gemaakt van speciaal staal, geflensd en geschroefd, de toren is 108,60 meter hoog. Tegenwoordig kan een moderne lift 7 personen tegelijk naar de top brengen in minder dan een minuut.

Milaan: Ticket voor het Laatste Avondmaal en rondleiding kasteel Sforza

4. Milaan: Ticket voor het Laatste Avondmaal en rondleiding kasteel Sforza

Maak kennis met je Engelssprekende gids en begin aan een rondleiding door Leonardo's meesterwerk Het Laatste Avondmaal. Charme en mysterie, passie en verraad: het Laatste Avondmaal en zijn geheimen vind je in de kloosterrefter in Santa Maria delle Grazie. Het is een van de beroemdste en meest bezochte werken ter wereld. Aan het einde van het bezoek kun je genieten van een rondleiding met gids naar het kasteel van Sforza, waar je dankzij onze gids een buitengewoon bezoek kunt brengen aan enkele van de musea van het kasteel. Proef het echte middeleeuwse leven! Je bezoekt zelf de resterende musea van het kasteel die niet met de gids zijn bezocht

Milaan: Hoogtepunten en verborgen juweeltjes E-Bike Tour

5. Milaan: Hoogtepunten en verborgen juweeltjes E-Bike Tour

Begin je tour in de buurt van het Centraal Station, een populair aperitiefgebied met prachtige grachten. Ga vervolgens onder andere naar de Beurs van Milaan, de Duomo en het kasteel Sforzesco. Luister naar je deskundige gids die je de geschiedenis van de stad en interessante anekdotes over het heden vertelt. Verken de nieuwe stadswijken zoals Gae Aulenti, bewonder het Vertical Wood gebouw en bezoek de meest elegante pleinen. Fiets door het weelderige Sempione Park en de Vittorio Emanuele Gallery terwijl je het stadscentrum verkent. Ontdek de oude stad die zowel het glorieuze verleden van de stad laat zien als de adembenemende moderniteit die de ontwikkeling van Milaan in de 21e eeuw kenmerkt.

Milaan: wandeltocht renaissance en Laatste Avondmaal

6. Milaan: wandeltocht renaissance en Laatste Avondmaal

Ga mee op een begeleide wandeltocht door Milaan en verken de schatten uit de renaissance, inclusief toegang tot da Vinci's 'Het Laatste Avondmaal' in het werelderfgoed Santa Maria delle Grazie, de 16e-eeuwse kerk San Maurizio al Monastero Maggiore en de middeleeuwse vestingwerken van het Sforza-kasteel. Sla de wachtrijen over bij het Dominicaanse klooster waar Da Vinci's legendarische fresco van Het Laatste Avondmaal te zien is. Bekijk dit meesterwerk van dichtbij terwijl je gids uitleg geeft over de compositie, het perspectief en het kleurgebruik. Bezoek enkele blokken verder een verborgen parel van de stad in de 16e-eeuwse kerk van San Maurizio al Monastero Maggiore, ook wel de ‘Sixtijnse kapel van Milaan’ genoemd. Ga naar het imposante Castello Sforzesco (Sforza-kasteel), waar de hertogen van Milaan het hof hielden. Bekijk het prachtige terrein van het Parco Sempione rondom het fort, passeer de iconische klokkentoren van de Torre del Filarete en slenter door de militaire binnenplaatsen terwijl je meer te weten komt over de familie Sforza en waarom zij Da Vinci inhuurden en hem uitnodigden om decennia als gast in het kasteel te laten wonen.  

Milaan: rondleiding per Segway

7. Milaan: rondleiding per Segway

Ontdek Milaan per Segway tijdens deze rondleiding. Volg je reisleider terwijl je door de straten glijdt en luister naar het commentaar van je gids dat context toevoegt aan de prachtige plaatsen, kerken en monumenten die je passeert. Begint met een oriëntatiesessie die is ontworpen om u te helpen zelfverzekerd te rijden. Zodra u zich op uw gemak voelt op de Segway, reist u naar het historische centrum van Milaan. Heb de mogelijkheid om alle belangrijke sites te zien, terwijl je comfortabel luistert naar je gids. Rijd door het Sempione-park naar het Sforzesco-kasteel, waar de heersende families van Milaan woonden. Ga naar het prachtige Kathedraalplein, waar je de galerij gewijd aan Vittorio Emanuel te zien krijgt, wat nu een luxe winkelcentrum is met merken als Prada en Armani. Zet uw zinnen op de magnifieke kathedraal van Milaan en vaar door de elegante voetgangersstraat Via Dante voordat u een bezoek brengt aan Piazza dei Mercanti, in het centrum van het middeleeuwse Milaan.

Milaan: privétour - Duomo, kasteel Sforza en gelato-proeverij

8. Milaan: privétour - Duomo, kasteel Sforza en gelato-proeverij

Deze privérondleiding van 3 uur laat je kennismaken met de belangrijkste bezienswaardigheden in Milaan en legt uit waarom hun historische, culturele waarden zo belangrijk zijn voor Milaan en Italië. En om de echte waarde van de Italiaanse cultuur te delen, ervaar je ook een degustatie van een van de beste gelato-plekken in Milaan! De rondleiding begint op Piazza Duomo, waar je de unieke en prachtige gotische architectuur kunt bewonderen van de grootste kerk in Italië die 6 eeuwen in beslag nam om te worden voltooid. Met vooraf geboekte en gegarandeerde skip-the-line tickets, betreedt u onmiddellijk het dakterras van de Duomo met de lift voor een panoramisch uitzicht van 360 graden over Milaan. Daarna betreedt u de Duomo-kathedraal en uw privégids helpt u het ondergrondse archeologische gebied onder de Duomo en het museum van de Duomo te verkennen. De Duomo van Milaan is de grootste kerk in Italië en de vierde grootste ter wereld, met een capaciteit van maximaal 40.000 mensen. In de jaren dertig van de vorige eeuw werd in Milaan een speciale wet ingevoerd (zoals je tijdens de rondleiding zult ontdekken, werd deze later niet gerespecteerd...) waarvoor geen enkel gebouw hoger mocht zijn dan het hoogste punt van de Duomo. Op de daken staan ongeveer 3400 beelden en het zijn niet allemaal heiligen of engelen. U kunt bijvoorbeeld het standbeeld bewonderen van de bokser Primo Carnera (wereldkampioen zwaargewicht boksen in de jaren 1930 – hij was de eerste Italiaan ooit die deze titel behaalde), het standbeeld van de duif, een van een tennisracket, en het Vrijheidsbeeld (volgens de mythe inspireerde het dat van New York!). Na de Duomo zal uw persoonlijke deskundige gids u begeleiden door Galleria Vittorio Emanuele II, genoemd naar de eerste koning van Italië. Gebouwd in de 19e eeuw, werd de Galleria gebouwd op initiatief van de koning met als doel de modernisering van Milaan te vertegenwoordigen en La Scala en Piazza Duomo, de belangrijkste bezienswaardigheden van die tijd, met elkaar te verbinden. Nu is het een grote tentoonstelling van vele prachtige high-end modeboetieks en beroemde restaurants, allemaal binnen een enorm versierd glazen dak van de Galleria. Na Galleria Vittorio Emanuele II brengt je deskundige gids je naar Piazza della Scala, waar je van buitenaf een van de toonaangevende opera- en ballettheaters ter wereld kunt observeren. De tour eindigt met een wandeling door het majestueuze Piazza Cordusio en de Via Dante om het beroemde Sforza-kasteel te bezoeken. Als een van de mooiste, versterkte bouwwerken in Italië en een van de grootste in Europa, verbindt het Sforza-kasteel zich met het Sempione-park en biedt het een adembenemend uitzicht op de beroemde Boog van Vrede (Arco della Pace).

Milaan: Hoogtepunten wandeltour met kathedraal en daken

9. Milaan: Hoogtepunten wandeltour met kathedraal en daken

Ben je slechts voor een korte tijd in de stad en wil je graag de belangrijkste bezienswaardigheden van Milaan bezoeken? Dan is deze begeleide wandeling de perfecte oplossing! We ontmoeten elkaar voor de kathedraal en nemen de lift naar een adembenemend dakterras van ongeveer 8.000 vierkante meter. Het is bijna niet te geloven, maar de Duomo heeft zo'n 3.400 beelden! En als je denkt dat de Duomo nu compleet is, heb je het mis! De afgelopen tijd zijn er nieuwe beelden uitgehouwen en geïnstalleerd om de hedendaagse geschiedenis van de stad weer te geven. Als we van de terrassen naar beneden komen, stappen we rechtstreeks de kathedraal binnen, een absoluut meesterwerk, een verbluffende architectuur die eeuwen heeft geduurd om te voltooien. In 1386 gaf de eerste hertog van Milaan, Gian Galeazzo Visconti, opdracht tot de bouw van deze kathedraal op de ruïnes van twee eerdere kerken, Santa Maria Maggiore en Santa Tecla. Je verkent een plek vol geschiedenis, kunst en geloof en bewondert fantastische glas-in-loodramen, uitstekende kunstwerken, aanbeden relikwieën en ongeëvenaarde architecturale oplossingen. Ten slotte breng je nog een mooi uur door met slenteren door het centrum van Milaan terwijl je alles ontdekt over de geschiedenis, kunst, cultuur en architectuur. De wereldberoemde Galleria Vittorio Emanuele II zal ons verwelkomen met zijn imposante glazen koepel en high street fashion boetieks. Terwijl je gefascineerd bent door de pracht van de Galleria, hoor je het tragische verhaal van de architect, Giuseppe Mengoni, en de daaropvolgende legendes die voortkomen uit zijn plotselinge en mysterieuze dood. Onze volgende stop is op Piazza della Scala, de thuisbasis van 's werelds beroemdste operagebouw, het stadhuis, musea en monumenten. Onze laatste stop is voor het Sforza-kasteel, een prachtig monument dat de geschiedenis van de stad als geen ander omvat. Het kasteel heeft de stad gedurende vele tumultueuze eeuwen vergezeld en is een van de meest representatieve symbolen. Deze tour laat je eindelijk kennismaken met het prachtige Parco Sempione, het grootste park in de stad, dat zich uitstrekt aan de achterkant van het kasteel. Omringd door zeldzame plantensoorten kun je eindelijk genieten van je welverdiende rust! Deze tour is als geen ander. Het wordt een geweldige ervaring in het centrum van Milaan, waarbij je nieuwsgierige details en Milanese feiten ontdekt.

Het beste van Milaan: een zelfgeleide audiotour

10. Het beste van Milaan: een zelfgeleide audiotour

Als je de geheimen van Milaan wilt ontdekken en je wilt verdiepen in de verhalen en bezienswaardigheden van de stad, dan is deze wandeltocht iets voor jou! We verkennen alle belangrijke bezienswaardigheden, beginnend in het hart van Milaan op Piazza della Scala, vervolgens richting de Duomo, voordat we het majestueuze Sforza-kasteel verkennen en eindigen in de hippe wijk Brera. Onderweg leer je over de symbolen die belangrijk zijn voor de lokale bevolking, de transformatie van de oriëntatiepunten van de stad door de eeuwen heen en de meest interessante buurten die je vandaag kunt bezoeken. Je hoort ook over: • La Scala, het bekendste theater van de stad • Het middelpunt van alles wat elegant is in onze modieuze stad, Galleria Vittorio Emanuele • De Duomo, het echte symbool van Milaan met zijn betoverende architectuur • Het verhaal van Sforza Castle, het oude fort en de personages die het hebben gevormd • Sempione Park, het groene hart van Milaan • De zeer belangrijke traditie van aperitivo en wat de lokale bevolking graag drinkt • Alles wat kunstzinnig en chic is in de wijk Brera Laat me je het Milaan laten zien dat je niet in de toeristenboeken zult vinden.

Alle activiteiten

27 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Parco Sempione

Wil je alle activiteiten in Parco Sempione bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parco Sempione

Gemiddelde beoordeling

4.2
(3.358 beoordelingen)

Vroeg in de ochtend namen we de busrit gemarkeerd met gele strepen. De gids scant snel onze kaartjes en geeft ons een rood papiertje. Als u overdag andere strips wilt gebruiken, moet u dit papier laten zien. Ik vind het belachelijk om in dit tijdperk van de technologie papieren tickets te gebruiken. Je krijgt dan een headset als je inlogt. Mijn hoofdtelefoon was kapot. We zijn erin geslaagd met de koptelefoon van mijn vriendin, ik denk dat een tour van één dag voldoende zal zijn. We konden de gele, rode en groene stroken in één dag zonder rust gebruiken.

Alles was heel goed, de bussen waren ruim, de audio was erg goed, het enige wat we konden verbeteren was dat een van de bussen die we hadden naar de tweede verdieping ging en deze niet bedekt was met plastic en het erg winderig was.

Als je minder tijd hebt om een stad te bezoeken, is dit de beste optie om zowel de willekeurige omgeving als de beroemde bezienswaardigheden te bekijken

Rondleidingen door de stad zijn behoorlijk compleet, waardoor je alle bezienswaardigheden en monumenten kunt zien die ik aanbeveel

De gehele stad kunnen bezichtigen. En makkelijk om op en af te kunnen stappen om dingen te kunnen bekijken.