De populairste activiteiten van Parga

Corfu: boottocht van 1 dag naar Parga, Sivota, Blauwe Lagune

1. Corfu: boottocht van 1 dag naar Parga, Sivota, Blauwe Lagune

Bewonder de prachtige kustlijn van Griekenland tijdens een boottocht van een hele dag naar Parga en Sivota vanuit Corfu-stad. Je krijgt een prachtig uitzicht op de oude stad en vaart langs de dichte bosgebieden van het schiereiland Kanoni. Vaar langs het paleis en de tuinen van Mon Repos terwijl je richting Plataria en Sivota vaart. Ga verder langs de kust naar Parga, bekend om haar prachtige architectuur en kalme baaien. Bekijk de overblijfselen van een Venetiaans kasteel dat door de bewoners in de 11e eeuw werd gebouwd om zich te beschermen tegen piraten en de Turken. Ontdek het kleine eiland met een aan Maria gewijde kerk en haar gebouwen in Venetiaanse en Franse stijl. Wandel door de smalle straten en geniet van een lunch bij een traditionele taverne met uitzicht op zee, of ga zwemmen bij een van de vele stranden. Vaar op de terugweg naar Corfu rond de eilanden van Sivota en ga voor anker bij de Blauwe Lagune, waar volgens de overlevering Arabische piraten in de middeleeuwen hun schepen hebben aangelegd. Zwem in het blauwe water voordat je uiteindelijk weer terugvaart naar de stadshaven van Corfu.

Van Corfu: Dagtrip naar Parga en Paxos per boot met transfer

2. Van Corfu: Dagtrip naar Parga en Paxos per boot met transfer

Uw eerste bestemming, het pittoreske vissersdorpje Parga, op het tegenoverliggende vasteland, bereikt u na ongeveer 2,5 uur. Het prachtige amfitheater gelegen vissersdorp betovert met mooie kleine straatjes en tal van souvenir- en kleine ambachtelijke winkeltjes. Verken het imposante Venetiaanse fort of neem een bad aan het prachtige zandstrand. Parga wordt gegarandeerd een unieke ervaring! Na een verblijf van 2 uur gaat de reis verder naar het pittoreske eiland Paxos. Na een uur rijden bereikt u de haven van Gaios, een van de grootste zeilhavens in Noordwest-Griekenland. Geniet van het slenteren door de straten en het verkennen van het eiland. U kunt optioneel een korte excursie aan wal boeken op Paxos op het schip. Na het verblijf van twee uur op Paxos gaat de reis terug naar het eiland Corfu. Tijdens de reis is er de mogelijkheid om op het schip koffie, drankjes en snacks te kopen (niet inbegrepen). Let op: het kan zijn dat eerst Paxos en daarna Parga bezocht wordt Het is verboden om deze excursie te gebruiken als transferservice naar Parga

Preveza: Private Highlights Tour met een local

3. Preveza: Private Highlights Tour met een local

U krijgt de gelegenheid om te bezoeken: 1. Stad Preveza, gelegen aan de monding van de Golf van Amvrakikos, in West-Griekenland. Het is een gebied gezegend met prachtige landschappen, groene gebieden, geweldige stranden, een rijke geschiedenis, oude bezienswaardigheden en monumenten. 2. Het museum dat exclusief is gewijd aan de stad die werd gesticht ter herdenking van de overwinning van Octavianus Augustus in de zeeslag bij Actium in 31 v.Chr. Op basis hiervan kan het centrale thema van de permanente tentoonstelling worden samengevat in de zin: One Battle, One City, One Empire. De overwinning van Octavianus bij Actium leidde niet alleen tot de oprichting van Nicopolis; het had ook grote invloed op de vorm van het Romeinse Rijk en de loop van de geschiedenis. 3. Nikopolis of Nicopolis (het betekent de overwinningsstad) is waarschijnlijk de grootste oude stad in Griekenland, maar nog maar weinigen hebben ervan gehoord! 4. Cassope ligt heel dicht bij Zalongo, een steile helling bij het dorp Kamarina in de Preveza Peripheral Unit, waar in 1803, na de capitulatie van Souliotes voor Ali Pasha, de vrouwen uit Souli eerst hun kinderen van de klif gooiden en daarna volgde hen zingend en dansend hand in hand. Cassope, de hoofdstad van Cassopaea, werd gesticht vóór het midden van de 4e eeuw voor Christus, op een natuurlijke versterkte locatie op een uitgestrekt plateau, op een hoogte van 550 - 650 m op de hellingen van Zalongo. De stad beleefde haar hoogtijdagen in de 3e eeuw voor Christus, toen de grote openbare gebouwen werden gebouwd en het gebied van de agora zijn monumentale vorm kreeg. 5. De beroemde rivier de Acheron (44 km van Preveza) is vernoemd naar de god Aheron, die in de Griekse mythologie bekend staat als de god die de rivier van de ondergrond bewaakt. Volgens de legende werden de zielen van de doden getransporteerd naar de andere kant van de rivier de Acheron, naar de god van de ondergrondse wereld Hades, en de godin Thetis baadde haar zoon Achilles in deze rivier, hield hem vast en gaf hem onsterfelijkheid. Lopen naar de rivier duurt een kwartier door de prachtige natuur, en de laatste 5-10 minuten door een rivierbedding door heel koud en ondiep water. De kleur van het water is zachtblauw of smaragdgroen, afhankelijk van de omgeving (hoge witte rotsen of bomen).

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Parga

Parga

In de buurt van Parga

Meer zien

Andere activiteiten in Parga

Wil je alle activiteiten in Parga bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.