Parijs Architectuur

Parijs Architectuur: Onze meest aanbevolen

Versailles: rondleiding met voorrang & toegang tot de tuinen

1. Versailles: rondleiding met voorrang & toegang tot de tuinen

Ontdek de weelde, schoonheid en geschiedenis van het paleis van Versailles tijdens een interactieve rondleiding met gids. Ga via een aparte ingang het paleis in om je rondleiding te beginnen en ga vervolgens met een gids of alleen naar de beroemde tuinen. Bekijk tijdens de 90 minuten durende rondleiding door het hoofdpaleis de staatsappartementen, de koninklijke slaapkamer en de beroemde Spiegelzaal. Kom meer te weten over de sleutelfiguren van de Franse monarchie, van Lodewijk XIV tot Marie Antoinette. Luister naar verhalen over de fascinerende historische gebeurtenissen die plaatsvonden in vele van de kamers van het paleis, voordat je eropuit trekt om, met je gids of alleen, het uitgestrekte tuinencomplex te verkennen. Bewonder de grootsheid van de tuinen, de bronzen beelden en de sierbassins vergezeld van rijen grote bomen. Als je de tuin met een gids bezoekt, kun je tijdens een rondleiding van 45 minuten fascinerende inzichten verwachten.

Parijs: voorrangstoegang en rondleiding Versailles & tuinen

2. Parijs: voorrangstoegang en rondleiding Versailles & tuinen

Reis vanuit Parijs naar Versailles op deze halve dagtrip. Bespaar tijd met voorrangstickets, een handige retourtransfer en een boeiende rondleiding door het Kasteel van Versailles en zijn historische kamers en zalen. Verzamel op een centraal punt in Parijs en reis met de bus naar Versailles. Bij aankomst betreed je het kasteel via een aparte ingang. Ontdek daarna de weelde, de schoonheid en de geschiedenis van het kasteel tijdens een interactieve rondleiding. Tijdens de rondleiding van 90 minuten kun je de staatsappartementen, de koninklijke slaapkamer en de karakteristieke Spiegelzaal bezichtigen. Kom meer te weten over de sleutelfiguren van de Franse monarchie, van Lodewijk XIV tot Marie Antoinette. Luister naar de vele fascinerende historische gebeurtenissen die plaatsvonden in de vertrekken van het kasteel. Na je bezoek aan het paleis kun je in alle rust een wandeling maken door de prachtige Franse tuinen. Nadat je tijd hebt om de tuinen zelf te verkennen, stap je weer op de bus voor de terugreis naar centraal Parijs.

Versailles: Kasteel van Versailles geleide tour met voorrang

3. Versailles: Kasteel van Versailles geleide tour met voorrang

Ontdek de pracht, schoonheid en geschiedenis van het Kasteel van Versailles tijdens een geleide tour met voorrangstickets. Ga naar binnen via een voorrangsingang en volg een deskundige gids door de weelderige zalen van dit iconische Franse architectonische meesterwerk. Kom naar het trefpunt om je gids te ontmoeten, die je een vriendelijke introductie geeft over het koninklijke complex en je naar binnen leidt om een van de grootste paleizen ter wereld te verkennen. Bekijk de sierlijke staatsappartementen en de glinsterende Spiegelzaal, een van de beroemdste zalen in het kasteel van Versailles, waar veel evenementen van grote historische betekenis plaatsvonden, waaronder het Verdrag van Versailles. Kom alles te weten over de hoofdrolspelers van de Franse monarchie, van koning Lodewijk XVI tot zijn vrouw, Marie Antoinette. Luister terwijl je gids deze legendarische personages tot leven brengt met interessante verhalen. Tijdens deze interactieve rondleiding is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Voel je daarna vrij om het kasteel te verkennen of op eigen gelegenheid door de tuinen te wandelen. Houd er rekening mee dat er op bepaalde dagen tussen april en oktober een toeslag kan gelden voor toegang tot de tuinen.

Parijs: Eiffeltoren met directe toegang naar top per lift

4. Parijs: Eiffeltoren met directe toegang naar top per lift

Bespaar kostbare tijd op een begeleid bezoek aan de Eiffeltoren met een ticket voor directe toegang. Ontmoet de gastheer om je toegangskaarten te krijgen en ga met de lift naar de tweede verdieping nadat je verhalen over de geschiedenis van de toren hebt gehoord. Bewonder vanaf dit eerste uitkijkpunt het uitgestrekte uitzicht op de stad voor je. Kijk of je beroemde bezienswaardigheden kunt aanwijzen, zoals de Seine, de tuinen van Trocadéro en de Invalides. Neem dan de volgende lift en stijg op naar de top van de Eiffeltoren. Bewonder vanaf daar het panoramische uitzicht op de iconische monumenten van de stad, zoals de Notre Dame, de Sacré Coeur-basiliek en het glazen dak van het Grand Palais. Bekijk het kantoor van Gustave Eiffel of neem een glas champagne. Stop op de terugweg even bij het observatiedek op de eerste verdieping. Hier kun je ronddwalen in de fascinerende tentoonstelling en dapper wandelen over de glazen vloer op 57 meter boven straatniveau.

Parijs: Eiffeltoren met directe toegang naar 2e verdieping per lift

5. Parijs: Eiffeltoren met directe toegang naar 2e verdieping per lift

Bespaar kostbare tijd op een begeleid bezoek aan de Eiffeltoren met een ticket met directe toegang tot de eerste en tweede verdieping. Leer meer over Parijs en de geschiedenis van de toren van je lokale gastheer of -vrouw. Ontmoet je gastheer om je kaartjes voor de Eiffeltoren te halen en ga met de lift naar de 2e verdieping, nadat je verhalen hebt gehoord over de geschiedenis van de toren. Geniet vervolgens van wat vrije tijd om het panoramische uitzicht op de iconische monumenten van de stad in je eigen tempo te bewonderen. Bewonder de Notre-Dame, de Sacré Coeur en het glazen dak van het Grand Palais vanaf je hoge uitkijkpunt. Zie de Seine zich een weg banen door het midden van Parijs en kijk hoe de rivierboten rustig over het kalme water glijden. Geniet van de stad en haar unieke sfeer vanaf jouw ideale uitkijkplek. Als je klaar bent met het verkennen van de tweede verdieping, ga je naar beneden naar het observatiedek op de eerste verdieping. Daar kun je de tentoonstelling bekijken en - als je durft - een wandeling maken over de nieuwe glazen vloer, die zich 57 meter boven straatniveau bevindt.

Eiffeltoren: tour naar 2e verdieping per trap en naar top per lift

6. Eiffeltoren: tour naar 2e verdieping per trap en naar top per lift

Maak kennis met je gids en ga de toren binnen met het beklimmen van 704 traptreden. Kom op adem bij één van de uitrustpunten en ervaar een kant van de Eiffeltoren die je zou missen als je helemaal met de lift omhoog zou gaan. Bij aankomst op de eerste verdieping neem je een welverdiende pauze. Loop over de nieuwe glazen vloer en ervaar een interactieve tentoonstelling. Op weg naar de 2e verdieping krijg je een paar onbekende weetjes te horen over de oorspronkelijke kleur van de toren en de fonkelende lichtjes. Ervaring een uniek gevoel van voldoening bij aankomst op de 2e verdieping. Je gids kan je van alles vertellen over de monumenten die je onder je ziet liggen, zoals de Sacre-Coeur, de Arc de Triomphe en de Champs-Élysées. Zet je avontuur daarna in je eentje voort en neem de lift naar de top van de toren. Eenmaal daar aangekomen kun je het kantoor van Gustave Eiffel bekijken en genieten van het uitzicht over Parijs. Wanneer je alles hebt gezien, kun je met de lift weer terug naar de begane grond en je dag voortzetten.

Parijs: rondleiding Eiffeltoren per lift

7. Parijs: rondleiding Eiffeltoren per lift

Bezoek de meest iconische attractie van Parijs met skip-the-line toegang en een gids. Geniet van de meest indrukwekkende uitzichten over de stad en leer meer over de constructie en betekenis ervan. Je kunt op de tweede verdieping blijven, of van de optionele gelegenheid gebruik maken om naar de top te gaan. Na een ontmoeting met je gids krijg je voorrangstoegang tot de tweede verdieping van de Eiffeltoren, met uitzicht over de zogenaamde Lichtstad. Terwijl je met de lift naar boven gaat, zal je gids je verrassen met verhalen en feiten over dit symbolische bouwwerk. Leer meer over het gebouw zelf en over de burgerlijk ingenieur die het heeft gemaakt, Gustave Eiffel. Uw gids wijst u ook op alle opmerkelijke bezienswaardigheden van Parijs, waaronder het Louvre, de kathedraal Notre-Dame, Montmartre en de Sacré-Cœur. Maak gebruik van de optionele mogelijkheid om met de lift langs de tweede verdieping naar de top van de toren te gaan en het uitzicht vanaf het hoogste punt van de hele stad te bewonderen.

Parijs: voorrangsticket naar Sainte Chapelle

8. Parijs: voorrangsticket naar Sainte Chapelle

Ontdek de opmerkelijke gotische stijl en het prachtige glas-in-loodwerk van de Sainte Chapelle-kathedraal in Parijs met dit voorrangsticket. Bewonder dit juweel van de Franse gotiek in je eigen tempo met een handig boekje. Breng een uur door met het bewonderen van de spectaculaire glas-in-loodramen die de Sainte Chapelle zo beroemd hebben gemaakt. De glas-in-loodramen, verdeeld over 15 ramen van elk 15 meter hoog, tonen 1.113 scènes uit het Oude en Nieuwe Testament. Leer meer over deze glasafbeeldingen met behulp van je tourboekje. Ontdek feiten over heilige relikwieën en voorwerpen zoals de Doornenkroon of het Beeld van Edessa die hier ooit werden bewaard. Kijk omhoog naar het met sterren beschilderde plafond.

Parijs: ticket Opera Garnier

9. Parijs: ticket Opera Garnier

Met haar eclectische en opzichtige barokke stijl is de Opéra Garnier één van de meest extravagante uitingen van de architectuur van het Tweede Keizerrijk in Frankrijk. Profiteer van een snelle en gemakkelijke toegang tot dit prachtige gebouw in het centrum van Parijs. Het grootste operahuis van Europa werd ingehuldigd in 1875 en is vernoemd naar de jonge architect Charles Garnier. Bewonder de kronkelende slangen van het bronzen Pythonisse-beeld voordat je de dubbele trap van de Grand Escalier (hoofdtrap) beklimt. Stel je je de slingerende hoepelrokken voor terwijl je het adembenemende decor bewondert en wandelt door enorme foyers, gevuld met sprankelende mozaïeken, kleurrijke marmeren pilaren en bladgoudbloesems. Alles wat je ziet is een lust voor het oog. Je ontvangt je digitale ticket direct na je reservering, dat je gewoon laat zien bij de ingang van de Opera om daarna te genieten van je bezoek.

Parijs: entreeticket paleis en tuinen van Versailles

10. Parijs: entreeticket paleis en tuinen van Versailles

Bezoek het kasteel en de tuinen van Versailles met een vooraf geboekt 1- of 2-daags ticket voor volledige toegang. Verken de rijkelijk gedecoreerde staatsvertrekken en de adembenemende Spiegelzaal in de officiële residentie van de Franse monarchie van 1682 tot 1789. Kom meer te weten over Lodewijk XIV en andere Franse vorsten. Dwaal door de schitterende Spiegelzaal en krijg een idee van het leven in het Franse hof. Wandel op je eigen tempo door de legendarische tuinen en bewonder de fonteinen, sculpturen en perfect bijgehouden gazonnen. Profiteer van toegang tot het Grand en Petit Trianon. Bekijk de ruimte waar de Zonnekoning zijn privégasten ontving, en waar hij even uit het leven aan het hof kon ontsnappen. Ga vervolgens naar het landgoed van Marie-Antoinette en je kunt zien waar zij zich terugtrok. Kies voor de optie met fonteinenshow en rond je bezoek af met een spectaculaire show of met de iconische muzikale tuinen.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Toegangstickets met host
  • Privétours
  • Dagtochten
297 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 19

Veelgestelde vragen over Parijs

Welke topattracties zijn een must-see in Parijs?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Parijs?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Versailles

Sitemap Parijs

Wil je alle activiteiten in Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parijs

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 19.401 beoordelingen

makkelijk en snel te boeken en je slaat de rij zo over. Alleen onhandig dat je voor een gratis kind onder 18 alsnog in de rij moet voor een gratis kaartje. Dat gaat dan weer niet via deze site.

Tot 18 jaar is gratis. Maar als online hebt geboekt moet je wel voor die persoon een ticket halen om erin te mogen

Prachtig en interessant gebouw met veel wetenswaardigheden. We waren snel binnen door jullie ticketservice.

Uitzonderlijk mooi bewaard interieur en prachtig aangelegde tuin en park.

Prachtige kapel, zo'n mooie glas-in-lood! Deze mag je niet missen.