Parijs
Citycards

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Top 5 monumenten om te bezoeken met de Paris pass

Parijs biedt haar bezoekers twee stadspassen waarmee je attracties kunt bezoeken, rijen overslaat, het OV gebruikt en veel meer. Hier een paar van de beste plekken die bij de prijs zijn inbegrepen!

 • Louvre

  1. Louvre

  Het meest gelauwerde kunstmuseum ter wereld bevat meesterwerken van de Mona Lisa tot de Venus de Milo. Schrik van de ellenlange rijen en besef dan met een gniffel dat jouw stadspas je de rij laat overslaan.

 • Versailles

  2. Versailles

  Een stukje buiten Parijs ligt Versailles, één van de meest extravagante paleizen in Europa. Ontdek waar de Franse monarchen zo veel ondeugends uitspookten!

 • Tour Montparnasse

  3. Tour Montparnasse

  De schoonheidsprijs zal de toren niet snel winnen, maar het uitzicht vanaf de bovenste etage is ongeëvenaard.

 • Centre Pompidou

  4. Centre Pompidou

  Het Centre Pompidou is met zijn 50.000 kunstwerken uit de 19e en 20e eeuw de Europese hoofdstad van moderne kunst.

 • Palais Garnier

  5. Palais Garnier

  Palais Garnier is het operahuis van Parijs en vormt haast een karikatuur van de 19e-eeuwse smaak. Zelfs in die tijd kreeg het de nodige kritiek te verduren omdat het gebouw zo opzichtig is. Marmeren trappenhuis en kroonluchter van 7 ton, anyone?

Plan je bezoek

 • Haal je het geld eruit?

  Naast gratis skip-the-line-toegang tot attracties zijn bij de Paris Pass gratis tours, een stadsgids, openbaar vervoer en korting bij geselecteerde winkels en restaurants inbegrepen. Wees je er wel van bewust dat EU-bewoners onder de 26 sowieso gratis toegang krijgen tot staatsmusea (maar wel na in de rij te hebben gestaan!). Als je alleen in de musea geïnteresseerd bent, is het waarschijnlijk voordeliger om enkel de Museumpas te kopen en het openbaar vervoer apart te betalen.

 • Waar kan je de kaarten kopen?

  Uiteraard online (ook op GetYourGuide!), maar als je liever wacht kun je in Parijs de Museumpas kopen op luchthavens Orly en Charles de Gaulle. De all-inclusive Paris Pass koop je bij het kantoor: "Les Delices" Grand Rex, 33 rue Poissonniere, 75002.

Sitemap Parijs

Wil je alle activiteiten in Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parijs

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 1.902 beoordelingen

Zeer praktische pas, van 5 musea voor 4 dagen, het betaalt zichzelf terug. Het team is zeer bekwaam en begripvol. Ik maakte me zorgen over de cruise en ze hebben het probleem zonder extra kosten en met vertrouwen voor me opgelost. Aanbevelen !

tickets hebben we opgehaald. door de corona moesten we nog wel reserveren, maar de tickets werken prima. voor de tuinen van versailles 10 pp bij betalen

De pas is erg handig, je kunt er veel musea en bezienswaardigheden in. Absoluut om te kopen.

Perfect programma, compleet genoeg om Parijs te ontdekken

Perfect, we besparen tijd bij de ingang van musea.