Parijs Citycards
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Top 5 monumenten om te bezoeken met de Paris pass

Parijs biedt haar bezoekers twee stadspassen waarmee je attracties kunt bezoeken, rijen overslaat, het OV gebruikt en veel meer. Hier een paar van de beste plekken die bij de prijs zijn inbegrepen!

Louvre

Louvre

Het meest gelauwerde kunstmuseum ter wereld bevat meesterwerken van de Mona Lisa tot de Venus de Milo. Schrik van de ellenlange rijen en besef dan met een gniffel dat jouw stadspas je de rij laat overslaan.

Versailles

Versailles

Een stukje buiten Parijs ligt Versailles, één van de meest extravagante paleizen in Europa. Ontdek waar de Franse monarchen zo veel ondeugends uitspookten!

Tour Montparnasse

Tour Montparnasse

De schoonheidsprijs zal de toren niet snel winnen, maar het uitzicht vanaf de bovenste etage is ongeëvenaard.

Centre Pompidou

Centre Pompidou

Het Centre Pompidou is met zijn 50.000 kunstwerken uit de 19e en 20e eeuw de Europese hoofdstad van moderne kunst.

Palais Garnier

Palais Garnier

Palais Garnier is het operahuis van Parijs en vormt haast een karikatuur van de 19e-eeuwse smaak. Zelfs in die tijd kreeg het de nodige kritiek te verduren omdat het gebouw zo opzichtig is. Marmeren trappenhuis en kroonluchter van 7 ton, anyone?

Plan je bezoek

Haal je het geld eruit?

Naast gratis skip-the-line-toegang tot attracties zijn bij de Paris Pass gratis tours, een stadsgids, openbaar vervoer en korting bij geselecteerde winkels en restaurants inbegrepen. Wees je er wel van bewust dat EU-bewoners onder de 26 sowieso gratis toegang krijgen tot staatsmusea (maar wel na in de rij te hebben gestaan!). Als je alleen in de musea geïnteresseerd bent, is het waarschijnlijk voordeliger om enkel de Museumpas te kopen en het openbaar vervoer apart te betalen.

Waar kan je de kaarten kopen?

Uiteraard online (ook op GetYourGuide!), maar als je liever wacht kun je in Parijs de Museumpas kopen op luchthavens Orly en Charles de Gaulle. De all-inclusive Paris Pass koop je bij het kantoor: "Les Delices" Grand Rex, 33 rue Poissonniere, 75002.

Wat anderen zeggen over Parijs

Fijn om met een lange rij voorrang te hebben.

Fijne pas. Alleen in ons digitale tijdperk wel raar dat je de pas moet ophalen. Verder lastig dat je moet bijbetalen voor exposities en dat een deel van het Picasso museum in museum d'Orsy staat waar je dan weer voor moet betalen om het te zien. Verder hoef je niet steeds na te denken of een museum wel de moeite waard is om binnen te gaan. Is het niets, dan ga je weer naar buiten.

Parijs Museumpas: 2, 4, of 6 dagen Beoordeeld door Connie, 16-10-2018

Heel handig en makkelijk voor elke tourist!

Alles over deze pasje is geweldig, einige probleem is dat erbij staat dat er is inbegrepen "skip de line" service, maar het klopt helemaal niet!!!! Nergens! Op geen een plek!!! Boekje heb een update nodig.

Paris Pass®: gratis toegang tot 60+ attracties Beoordeeld door Miroslava, 17-05-2015

Heel handig, aan de musea kortere wachtrijen.

Aan de musea kon je direct doorgaan, zonder aanschuiven aan de kassa's voor de tickets. Zeker aan de Arc de Triomphe hebben we 2 rijen kunnen overslaan.

Parijs Museumpas: 2, 4, of 6 dagen Beoordeeld door Jo, 25-07-2016

zeer interessante optie, nergens wachtrijen

ideaal om vlot musea binnen te gaan; enkel 1 tijdelijke tentoonstelling niet mogen bezoeken

Parijs Museumpas: 2, 4, of 6 dagen Beoordeeld door Erwin, 19-08-2015