Parijs Concerten & opera's

Parijs Concerten & opera's: Onze meest aanbevolen

Parijs: ticket Opera Garnier

1. Parijs: ticket Opera Garnier

Met haar eclectische en opzichtige barokke stijl is de Opéra Garnier één van de meest extravagante uitingen van de architectuur van het Tweede Keizerrijk in Frankrijk. Profiteer van een snelle en gemakkelijke toegang tot dit prachtige gebouw in het centrum van Parijs. Het grootste operahuis van Europa werd ingehuldigd in 1875 en is vernoemd naar de jonge architect Charles Garnier. Bewonder de kronkelende slangen van het bronzen Pythonisse-beeld voordat je de dubbele trap van de Grand Escalier (hoofdtrap) beklimt. Stel je je de slingerende hoepelrokken voor terwijl je het adembenemende decor bewondert en wandelt door enorme foyers, gevuld met sprankelende mozaïeken, kleurrijke marmeren pilaren en bladgoudbloesems. Alles wat je ziet is een lust voor het oog. Je ontvangt je digitale ticket direct na je reservering, dat je gewoon laat zien bij de ingang van de Opera om daarna te genieten van je bezoek.

Parijs: ticket Opera Garnier en Seine

2. Parijs: ticket Opera Garnier en Seine

Met deze combinatie, profiteer je van toegang tot 2 van de meest beroemde culturele attracties van Parijs. Het Palais Garnier, of Opéra Garnier, is een operagebouw met 1.979 zitplaatsen. Toen het nieuwe operagebouw, de Opéra Bastille, op de Place de la Bastille werd geopend, begon het Palais Garnier voornamelijk voor ballet. Het theater is sinds 1923 een historisch monument van Frankrijk. Ontmoet daarna naast de Eiffeltoren om aan boord te gaan van een Parijse boot voor een boottocht op de rivier de Seine. Kom tot rust terwijl je de geschiedenis van Parijs overdenkt, en bewonder de vele monumenten zoals het Louvre Museum, het Orsay Museum, de Notre Dame kathedraal, en de vele bruggen met hun unieke architectuur. De audiogids aan boord van de boot is beschikbaar in 13 talen en je kunt deze ook beluisteren via een applicatie op je smartphone. Bij aankoop kun je je ticket op elk moment gebruiken, geldig tot de datum die op het ticket staat vermeld.

Paris Jazz Walking Tour: diner met wijn en concert

3. Paris Jazz Walking Tour: diner met wijn en concert

Tijdens dit gecombineerde programma van 4 uur begin je met een wandeltocht en leer je de geschiedenis van de jazz in Parijs kennen. De eerste haltes zijn bij 2 nabijgelegen cafés, Les Deux Magots en Café de Flore, die het epicentrum vormden voor schrijvers, intellectuelen en muzikanten. Jazz bloeide in deze open kring van mensen. Verderop zie je de voormalige locatie van Club Saint-Germain-des-Prés. Omdat er optredens werden gehouden in de kelders van de clubs, werden jazzfans bekend als troglodytes of grotbewoners. Bekijk het hotel waar jazzgrootheden Kenny Clarke en Bud Powell na hun optredens 's avonds laat jamsessies hielden. Kenny Clarke's bebop-drumwerk veranderde het ritme van de jazz en maakte een grotere verkenning van de muziek mogelijk. Stop in de buurt van de voormalige Tabou-club, waar de Franse schrijver, zanger, songwriter, muzikant en jazzpromotor Boris Vian in 1947 optrad. Vian speelde een belangrijke rol bij het introduceren van Amerikaanse jazzgrootheden in de menigte van Parijs. Je gids stopt bij Pont Neuf en vertelt je over de jazzscene in Montmartre. Het gebied, dat ooit wemelde van nachtclubs, zag de ontwikkeling van het Franse chanson in de periode vóór de Eerste Wereldoorlog. Toen de jazz in 1919 arriveerde, was er een botsing tussen de traditionalisten die het Franse chanson bewonderden en degenen die de nieuwe jazzstijl prefereerden. Je gaat verder naar het 5e arrondissement naar de Caveau de la Huchette, de oudste jazzclub in Parijs. Bebop-jazzpianist Bud Powell speelde in de inmiddels ter ziele gegane Chat Qui Pêche, een club die tegenover de Caveau stond. In de nabije omgeving zijn nog 2 andere historische clubs waar nog jazz wordt gespeeld. Trompettist en jazzzanger Chet Baker en blueszanger Memphis Slim traden hier op. Als je de rivier de Seine oversteekt, ga je naar de wijk Châtelet en je laatste stop op de tour. Er zijn verschillende jazzclubs in dit gebied, waaronder Le Duc des Lombards, waar u kunt genieten van een diner met wijn, begeleid door een live concert.

Parijs: Jazz-wandeltocht met liveconcert en brunch

4. Parijs: Jazz-wandeltocht met liveconcert en brunch

Dompel jezelf onder in de jazzscene van Parijs tijdens deze 3 uur durende tour. Begin je ervaring met een wandeling van 1 uur, waarbij je eerst stopt bij Les Deux Magots en Café de Flore, 2 cafés die het epicentrum vormden voor jazzmuzikanten. Bekijk later de voormalige locatie van Club Saint-Germain-des-Prés en het hotel waar jazzgrootheden Kenny Clarke en Bud Powell 's avonds laat jamsessies hielden na hun optredens. Stop in de buurt van de locatie van de voormalige Tabou-club, waar de Franse zanger en jazzpromotor Boris Vian in 1947 optrad. Luister in Pont Neuf naar de uitleg van je gids over de jazzscene in Montmartre voordat je doorgaat naar het 5e arrondissement naar de Caveau de la Huchette , de oudste jazzclub van Parijs. Steek de rivier de Seine over, begeef je naar de wijk Châtelet en je laatste stop op de tour. Er zijn verschillende jazzclubs in dit gebied, waaronder Le Duc des Lombards, waar u kunt genieten van een brunch met een glas champagne (als de optie is geselecteerd), vergezeld van een liveconcert.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Combi-aanbiedingen
4 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Parijs

Welke topattracties zijn een must-see in Parijs?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Parijs?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Versailles

Sitemap Parijs

Wil je alle activiteiten in Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parijs

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.619 beoordelingen

Fantastische kaartjes, operahuis fantastisch, er vroeg dus snel in, riviercruise was fantastisch, helaas was het weer heet, maar verpestte het niet wat een zeer mooie en informatieve cruise was. Zou het goed aanbevelen dat tickets goed werkten, gemakkelijk gescand vanaf de telefoon. De kaart die met een beetje hulp van de lokale bevolking werd verstrekt, werkte goed.

Het is echt een prachtig gebouw. Met overal unieke elementen. De audio ondersteuning is ook aan te raden.

Het is absoluut de moeite waard om l’ Opéra van binnen te bekijken, prachtig gebouw

Prachtig gebouw, zeker de moeite waard om te bezoeken.

Zalig gebouw! Zeker de moeite waard om te bezoeken.