Kies data

Parijs Cultuur & geschiedenis

Parijs Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Parijs: ticket voor het Louvre met vaste toegangstijd

1. Parijs: ticket voor het Louvre met vaste toegangstijd

Verken het Louvre in je eigen tempo met een toegangsticket met tijdsaanduiding, zodat je binnen 30 minuten naar binnen kunt. Bekijk niet te missen en iconische kunstwerken zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo. Ontdek meesterwerken uit de renaissance en oude Egyptische relikwieën, samen met schilderijen uit de 13e tot de 20e eeuw. Het museum opende voor het eerst zijn deuren op 10 augustus 1793 en toonde toen slechts 537 schilderijen. Het werd in 1796 gesloten en vervolgens in 1801 weer heropend als Musée Napoléon, met een grotere collectie.  De collectie omvat inmiddels 20.000 werken. Tegenwoordig zijn er 8 afdelingen: Egyptische oudheden, oudheden van het nabije oosten, Griekse, Etruskische en Romeinse oudheden, Islamitische kunst, beeldhouwkunst, decoratieve kunsten, schilderijen, en prenten en tekeningen.

Parijs: ticket voor het Louvre met tijdslot en audiogids

2. Parijs: ticket voor het Louvre met tijdslot en audiogids

Verken het Louvre in je eigen tempo met dit voorrangsticket. Ontdek de collecties van het museum met de audiogids op het nieuwe Nintendo 3DS-systeem. Begrijp de geschiedenis achter de collecties met routes, beschikbaar in 9 verschillende talen. Bekijk niet te missen en iconische bezienswaardigheden zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo. Ontdek meesterwerken uit de renaissance en oude Egyptische relikwieën, en bewonder schilderijen uit de 13e tot 20e eeuw, prenten uit de Royal Collection en nog veel meer. Wandel door 8 curatoriële afdelingen: Egyptische Oudheden, Oudheden van het Nabije Oosten, Griekse, Etruskische en Romeinse Oudheden, Islamitische kunst, beeldhouwkunst, decoratieve kunsten, schilderijen, prenten en tekeningen.

Parijs: ticket zonder wachtrij & audiogids Catacomben

3. Parijs: ticket zonder wachtrij & audiogids Catacomben

Vermijd het gedoe bij de kassa's. Laat gewoon je voucher zien, begin je zelfgeleide tour en verken de 'Lichtstad' in je eigen tempo met een informatieve audiogids. Terwijl je een wereld onder de straten van Parijs ontdekt, zie je tunnels en kamers versierd met de menselijke beenderen en schedels van ongeveer 6 miljoen Parijzenaars. De catacomben waren oorspronkelijk een groeve onder de straten van Parijs met gangenstelsels van honderden kilometers. Toen de begraafplaatsen van Parijs overvol raakten, begon de stad de lijken naar de catacomben te verplaatsen. 

Parijs: entreeticket Paleis en Tuinen van Versailles

4. Parijs: entreeticket Paleis en Tuinen van Versailles

Bezoek het kasteel en de tuinen van Versailles met een vooraf geboekt 1- of 2-daags ticket voor volledige toegang. Verken de rijkelijk gedecoreerde staatsvertrekken en de adembenemende Spiegelzaal in de officiële residentie van de Franse monarchie van 1682 tot 1789. Kom meer te weten over Lodewijk XIV en andere Franse vorsten. Dwaal door de schitterende Spiegelzaal en krijg een idee van het leven in het Franse hof. Wandel op je eigen tempo door de legendarische tuinen en bewonder de fonteinen, sculpturen en perfect bijgehouden gazonnen. Profiteer van toegang tot het Grand en Petit Trianon. Bekijk de ruimte waar de Zonnekoning zijn privégasten ontving, en waar hij even uit het leven aan het hof kon ontsnappen. Ga vervolgens naar het landgoed van Marie-Antoinette en je kunt zien waar zij zich terugtrok. Kies voor de optie met fonteinenshow en rond je bezoek af met een spectaculaire show of met de iconische muzikale tuinen.

Vanuit Parijs: begeleide dagtrip naar Mont Saint Michel

5. Vanuit Parijs: begeleide dagtrip naar Mont Saint Michel

Bezoek Mont Saint-Michel tijdens een begeleide dagtrip vanuit Parijs. Ontdek de hoogtepunten met je gids voordat je een rondleiding met audiogids maakt door de abdij van Mont-Saint-Michel. Geniet daarna van wat vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Stap vanuit Parijs in een privébus naar het eiland Mont Saint Michel. Luister onderweg terwijl je gids interessante verhalen vertelt uit de geschiedenis van de abdij. Volg je gids tijdens een oriëntatietour om ervoor te zorgen dat je de belangrijkste bezienswaardigheden ziet, waaronder de abdij op de heuveltop van Mont Saint Michel. Geniet van een paar uur op uw gemak om de abdij te verkennen en de pracht van het interieur op te snuiven met een audiogids, of slenter door de pittoreske straatjes. Kies uit een verscheidenheid aan lunchopties, variërend van eetzalen met rustiek vlees tot verfijnde restaurants met terrassen met uitzicht op de baai die gespecialiseerd zijn in zeevruchten. Of stop bij een van de crêperieën van Mont Saint Michel om te smullen van galettes (boekweitpannenkoeken) met Normandische cider. In de late namiddag stapt u in de bus voor een terugreis naar Parijs.

Dagtocht naar Mont-Saint-Michel vanuit Parijs

6. Dagtocht naar Mont-Saint-Michel vanuit Parijs

Reis door Normandië op weg naar de middeleeuwse Mont-St-Michel op een dagtrip vanuit Parijs aan boord van een bus met airconditioning. Kies ervoor om alleen te gaan, met een live gids of met een audiogids. Ontdek het eiland dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en de gotische abdij. Leer over de fascinerende geschiedenis en legendarische verhalen. Vertrek uit Parijs en reis door het Franse platteland met een bus met airconditioning naar de verbazingwekkende vestingstad Mont Saint-Michel voor de kust van Normandië kust. Leun achterover en ontspan en geniet onderweg van een prachtig uitzicht op het landschap. Stop voor een pauze in een nabijgelegen dorp dat dateert uit de tijd van de Noormannen en wandel door de kronkelende straatjes en smalle paadjes om het beste uitzicht op de baai te vinden. Ga verder naar de monding van de rivier de Couesnon, waar Mont-Saint-Michel werd gebouwd op een eilandje op slechts een paar honderd meter van het vasteland. Breng de middag door met het verkennen van de opmerkelijke monumenten van de ommuurde stad, die sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Neem de tijd om het rotsachtige eilandje in uw eigen tempo te ontdekken. Klim langs de wallen om naar de abdij op de top van de stad te gaan. Bezoek de abdij van Mont-Saint-Michel met een inbegrepen toegangsticket. dit benedictijnse gebouw heeft een cruciale rol gespeeld in de geschiedenis van de commune en de feodale samenleving die het vertegenwoordigt. Bewonder dit magnifieke voorbeeld van gotische architectuur uit het begin van de 13e eeuw. Bewonder het uitzicht op de omliggende baai voordat u in de late namiddag de Mont-Saint-Michel verlaat. Laat je terugrijden naar de Franse hoofdstad om bij het startpunt te worden afgezet.

Parijs: Fondation Louis Vuitton Ticket Monet en Mitchell

7. Parijs: Fondation Louis Vuitton Ticket Monet en Mitchell

Het gebouw waarin de Fondation Louis Vuitton zich bevindt, ontworpen door architect Frank Gehry, is een kunstwerk op zich. Bewonder het bouwwerk van buitenaf voordat je met je toegangsticket het museum betreedt. Verken de 11 galerieën en zowel de permanente als de tijdelijke tentoonstellingen. Besteed zoveel tijd als je wilt bij de diverse tentoonstellingen, of kom meer te weten over de vele diensten die de stichting biedt. Het documentatiecentrum beschikt over duizenden artikelen die je kunt printen, een boekwinkel en een restaurant met Michelinster - voor ieder wat wils dus. De lopende tentoonstelling tot 27 februari 2023 is 'Monet - Mitchell' die een ongekende 'dialoog' tot stand brengt tussen de werken van twee uitzonderlijke kunstenaars, Claude Monet (1840-1926) en Joan Mitchell (1925-1992). Ontdek de 'Claude Monet - Joan Mitchell, Dialogue' die wordt ingeleid door 'Joan Mitchell, Retrospective', waardoor het publiek in Frankrijk en Europa haar werk kan ontdekken. De tentoonstellingen van Monet en Mitchell tonen op meeslepende wijze het unieke antwoord van beide kunstenaars op een landschap en de natuur. Ontdek hoe Monet in zijn laatste schilderijen, de 'Waterlelies', in zijn atelier de motieven wilde nabootsen die hij uitvoerig observeerde op het oppervlak van zijn waterlelievijver in Giverny.  Vergelijk dit met hoe Joan Mitchell een herinnering of een gevoel van de emoties zou onderzoeken die ze voelde terwijl ze op een plek was die haar dierbaar was. Bewonder hoe haar waarnemingen levendig zijn gebleven en voorbijgaan aan ruimte en tijd, en in abstracte werken zijn geïllustreerd in haar atelier in Vétheuil, een klein Frans dorp.

Parijs: rondleiding en voorrangstoegang Louvre

8. Parijs: rondleiding en voorrangstoegang Louvre

Sla de lange wachtrijen van het Louvre over en bezoek de onmisbare kunstwerken van het museum. Je deskundige gids onthult subtiele details die de meeste bezoekers nooit leren over de tentoongestelde kunstwerken. Ontdek de Mona Lisa, de Venus van Milo en de Gevleugelde Overwinning van Samothrace. De rondleiding omvat ook Griekse en Romeinse oudheden zoals de 4000 jaar oude Grote Sfinx van Tanis" andere herkenbare werken van Da Vinci en Rafaël en hoogtepunten uit de Franse Romantiek. Standbeelden zoals de Stervende Slaaf van Michelangelo en Amor en Psyche van Antonio Canova voegen een extra dimensie toe aan de rondleiding. In de Apollogalerie vang je een glimp op van de geschiedenis van het Louvre als Koninklijk Paleis, voordat Lodewijk XIV verhuisde naar het hof van Versailles. Het al even weelderige decor van het tweede keizerrijk is ook bewaard gebleven in de appartementen van Napoleon III. Na de rondleiding kun je op eigen gelegenheid het Louvre blijven verkennen.

Parijs: dagticket Musée d'Orsay met gereserveerde toegang

9. Parijs: dagticket Musée d'Orsay met gereserveerde toegang

Verken één van 's werelds beste kunstmusea in je eigen tempo met dit gereserveerde entreeticket voor Musée d'Orsay. Sla de lange wachtrijen en het gedoe bij de kassa over. Toon eenvoudig je voucher bij de speciale ingang voor bezoekers met reeds gekochte tickets. Na de veiligheidscontrole kun je zo naar binnen lopen. Musée d'Orsay is gevestigd in het voormalige treinstation Gare d'Orsay en beschikt over één van Frankrijks grootste kunstcollecties. Het grootste gedeelte van het museum is gewijd aan impressionistische en post-impressionistische schilderijen, maar er zijn ook een aantal sculpturen, foto's en meubels te zien. Het wordt beschouwd als één van de beste museums in Parijs met meesterwerken zoals 'Dance at Le Moulin de la Galette' van Renoir, 'Appels en sinaasappels' van Cézanne, de zelfportretten van Van Gogh en vele andere unieke stukken.

Voorrangstoegangsticket Paleis Versailles met audiogids

10. Voorrangstoegangsticket Paleis Versailles met audiogids

Sla met je ticket voor het paleis van Versailles de rijen over en ga snel naar het paleis. Tijdens uw bezoek krijgt u de gelegenheid om de King's Apartments te bewonderen, evenals de beroemde Spiegelzaal, een kamer waarvan de muren bedekt zijn met spiegels. Gebouwd tijdens het bewind van Lodewijk XIV, is het Paleis van Versailles een van de grootste symbolen van de absolute monarchie en de belangrijke rol van Frankrijk in de 18e eeuw. Dankzij je audiogids die direct op je smartphone beschikbaar is, kom je meer te weten over de verschillende kamers van het kasteel, de kunstwerken die het bevat en zijn rijke geschiedenis.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Combi-aanbiedingen
  • Meerdaagse tours
  • Andere belevenissen
  • Wateractiviteiten
  • Workshops en cursussen
243 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 16

Veelgestelde vragen over Parijs

Welke topattracties zijn een must-see in Parijs?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Parijs?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Versailles

Overzicht activiteiten in Parijs

Wil je alle activiteiten in Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parijs

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 26.807 beoordelingen

Leuke zelfstandige tour, met audiogids gedaan op 30 december 2022. De drukte in de gangen viel gelukkig mee. het was rustig. de audiotour is van prima tijdsduur. De Engelstalige was goed te verstaan. Ook de informatieborden naast de objecten zijn vertaald in het Engels. Perfect voor iemand die de Franse taal niet geheel beheerst. Mondkapjes gelukkig niet meer verplicht, ook al zegt getyourguide van wel.

The tour was well organized. It is a must to see if u are in Paris. We went with kids and it was such a time saver to enter easy and fast with the tour guide. I do not recommend a stroller, in December it was too busy and many stains/old stone ground. The office was close by and very helpful. Thank you

Louvre was zeer interessant. Boottocht was goed met goede begeleiding middels geluid.

Goed om vooraf te boeken. Om de kerstvakantie was het volgeboekt. Indrukwekkend.

Goede rondleiding, leuke uitleg. Valerie was onze gids. Super enthousiast.