1. Frankrijk
 2. Île-de-France
 3. Parijs
 4. Versailles

Kasteel van Versailles: entreeticket met audiogids

Product ID: 59528
Bekijk gallery
Vanwege de uitbraak van COVID-19 kunnen tours, attracties en locaties in deze plaats tijdelijk gesloten zijn. Kijk op onze pagina met reisupdates voor de actuele stand van zaken. Meer informatie.
Ontdek het centrum van de macht in Frankrijk voor de Franse Revolutie. Bezichtig het kasteel, bewonder het weelderige decor van de Zonnekoning in de Spiegelzaal en wandel door de paleistuinen (in het hoogseizoen).
Over dit ticket
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Geldig 1 dag
Begintijden 09:30, 13:30, 14:30
Sla de rij voor de kassa over
Directe bevestiging
Audiogids/koptelefoon
Spaans, Chinees, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Pools, Portugees, Russisch

Selecteer deelnemers, datum en taal:

Laden...

Belevenis

Highlights
 • Kom dankzij de audiogids, beschikbaar in 11 talen, meer te weten over de hoofdfiguren van de Franse monarchie, zoals de legendarische Zonnekoning
 • Wandel door de schitterende Spiegelzaal
 • Ontdek de formele en informele tuinen van de kasteelgronden (alleen op bepaalde dagen tijdens het hoogseizoen)
Volledige beschrijving
Bewonder de rijk versierde Staatsapartementen en de adembenemende Spiegelzaal in de officiële residentie van de Franse monarchie van 1682 tot 1789 – het Kasteel van Versailles. Leer over Louis XIV en andere Franse adel met de gratis audiogids.

Versailles was een slaperig dorpje op slechts 30 minuten van het centrum van Parijs, totdat Lodewijk XIII in 1623 een jachthuis begon te bouwen. Tegen het einde van de eeuw zagen de stad en het kasteel het voortdurende uitbreidingsproces van het symbolische centrum van de absolute monarchie van het Ancien Régime.

Lodewijk XIV verhuisde de koninklijke familie naar het paleis in 1682, en 2 enorme nieuwe vleugels werden toegevoegd tijdens een 2e fase van het bouwen (1678-1715). Dit ticket geeft toegang tot de sierlijke Staatsappartementen, gebouwd door Le Vau. Hier voel je hoe het leven aan het Franse hof was en loop je door de schitterende Spiegelzaal.

Leer over de belangrijkste figuren van de Franse monarchie, tot aan de Franse Revolutie, toen de koninklijke familie werd gedwongen om terug te keren naar Parijs in oktober 1789. Maak een wandeling door de legendarische tuinen in je eigen tempo en bewonder de fonteinen, sculpturen en prachtig gemanicuurde gazons.

Hou er rekening mee dat de wachttijden voor het Kasteel van Versailles in het hoogseizoen kunnen oplopen tot meer dan 2 uur, zelfs met een vooraf geboekt ticket. Arriveer vroeg in de ochtend of midden op de dag om lange rijen te ontwijken.
Inbegrepen
 • Sla de wachtrij voor het loket van het Paleis van Versailles over
 • Toegang tot de kasteeltuinen (alleen als er geen fonteinshow is, zie onder 'additionele informatie')
 • Downloadbare audiogids (beschikbaar in het Spaans, Chinees, Engels, Frans, Duits, Itailiaans, Japans, Koreaans, Pools, Portugees en Russisch)
Niet inbegrepen
 • Toegang tot de tuinen van het Paleis van Versailles op Grandes Eaux Spectacles dagen
 • Toegang tot het Trianon
 • Toegang tot het landgoed van Marie Antoinette
 • Gids

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Toon je voucher direct bij de ingang van het kasteel. Kom om 08:45 uur (vlak voor openingstijd) om de lange wachtrij bij de veiligheidscontrole in het hoogseizoen voor te zijn. Kasteel van Versailles, Place d'Armes, 78000 Versailles. Vanwege werkzaamheden aan de trein RER C van 15 juli tot 25 augustus, kun je de trein alleen vanaf station Javel (metro 10) nemen.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie
Wat mee te brengen
 • Paraplu
 • Paspoort of identiteitskaart voor kinderen
Goed om te weten
• Vanwege COVID-19 is de audiogids niet ter plekke beschikbaar, maar kun je 'm downloaden van de website van het kasteel
• Toegang is gratis voor kinderen onder de 18 jaar en EU-burgers onder de 26 jaar Het is niet nodig om een ticket te reserveren, maar geldig legitimatie is vereist Niet-EU-burgers tussen 18-25 dienen wél een kaartje te kopen
• Soms moet je wachten bij de security Houd er rekening mee dat je met dit ticket alleen de kassarij kunt overslaan
• Op die dagen geldt een toeslag van 9 EUR voor toegang tot de tuinen. Je kunt kiezen voor de optie met dagtoegang tot het kasteel en de tuinen inclusief fonteinshow
• Het dragen van een mondkapje is verplicht voor de bezoekers van het kasteel
• Toegang is gratis voor kinderen onder de 18 jaar en EU-burgers onder de 26 jaar Het is niet nodig om een ticket te reserveren, maar een geldig identiteitsbewijs is vereist Je dient alsnog een gratis ticket af te halen bij het loket Niet-EU-burgers tussen 18 en 25 dienen wél een kaartje te kopen

Vanaf € 18 per persoon

Klantenbeoordelingen
Gemiddelde beoordeling
4,0 / 5
gebaseerd op 1434 beoordelingen
Beoordelingsoverzicht
dienstverlening
4,0/5
organisatie
3,8/5
prijs / kwaliteit
3,8/5
veiligheid
4,3/5

Georganiseerd door