Parijs
Fietstours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 tips voor een perfecte fietstour door Parijs

Of je nu op fietstour door Parijs gaat met gids of zelf een route uitstippelt, met deze vijf tips zorg je dat alles vlekkeloos verloopt.

 • Draag een helm

  1. Draag een helm

  Zo'n regel die heel belangrijk is, maar bijna niemand volgt hem op... Toch: de overgang van rustige stegen naar de absurd chaotische rotondes van Parijs kan gevaarlijke situaties opleveren.

 • Leer de verkeersregels

  2. Leer de verkeersregels

  Buiten het logische feit dat je moet stoppen voor rood licht, zijn er specifiek Franse regels en gewoontes waar je je over zou moeten informeren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

 • Neem een kaart mee

  3. Neem een kaart mee

  Parijs verkennen is fantastisch, maar verdwaald raken des te makkelijker! Of het nu op papier is of op je telefoon, zorg dat je de weg altijd kunt vinden.

 • Gebruik je bel

  4. Gebruik je bel

  Ook als je normaal gesproken nooit rinkelt, is het een uitkomst om in het drukke Parijs je medeweggebruikers te kunnen laten weten dat je er bent.

 • Ga vroeg voor rustig verkeer

  5. Ga vroeg voor rustig verkeer

  Als je wil cruisen zonder al te veel rumoer om je heen, sta dan op voordat de rest van de stad ontwaakt. Vooral zondag is hiervoor perfect; kijk alleen wel uit voor het gebroken glas van de afgelopen nacht!

Plan je bezoek

 • Is het veilig?

  Door Parijs fietsen is geweldig, en fietsongelukken zijn ongebruikelijk in vergelijking met andere grote steden. Om een stressvolle ervaring tijdens je fietstocht te vermijden, raden we je wel aan om met een boog om de Arc de Triomphe te rijden!

 • Kun je een fiets huren?

  Vélib is het officiële fietshuursysteem van Parijs, voor mensen die zelfstandig op pad willen gaan. Door de stad zijn 20.000 fietsen verdeeld over 1.200 locaties. Je betaalt een abonnement - €1.70 per dag of €8 per week - en een extra bedrag voor de huur. Het eerste half uur is gratis!

Sitemap Parijs

Wil je alle activiteiten in Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parijs

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.010 beoordelingen

Erg leuke en interessante fietstocht met gids Frédéric die ontzettend veel wist te vertellen over de geschiedenis van Parijs. Gezellige pleinen, pittoreske winkelstraatjes ontdekt die we zonder deze fietstocht en Frédéric niet gevonden zouden hebben. De fietsen waren als nieuw. De tijdsduur van 3 uur was prima! Een aanrader om een ochtend of middag in Parijs te doen!

Vanaf het eerste moment hang je aan de lippen van gids Pierre. We hebben ons geen moment verveeld en kunnen deze trip aan iedereen adviseren!

Het was een fantastische fietstocht met veel leuke weetjes en feiten. Frédéric is een gezellige gids met een heerlijk accent.

Hele goede Nederlandstalige gids Frederik die veel weet en goed kan vertellen. Echt een aanrader.

Wat een fantastische manier om Parijs te ontdekken! De tour is aan de prijs maar elke cent waard!