Parijs
Fietstours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Parijs Fietstours: Onze meest aanbevolen

Parijs: fietstocht in de charmante steegjes en pleintjes

1. Parijs: fietstocht in de charmante steegjes en pleintjes

Je fietstocht van 3 uur begint voor het stadhuis. Met deze begeleide fietstocht ontdek je in een klein gezelschap de historische wijken van Parijs. De ervaren lokale gids zal je de verborgen pareltjes van het oude Parijs laten zien en meer vertellen over de indrukwekkende geschiedenis. Je begint op het Île de la Cité, rijdt richting  Île Saint-Louis, dat grotendeels onveranderd is gebleven sinds de 17e eeuw. Je steekt de Seine over en gaat de middeleeuwse Marais in, beroemd om zijn joodse gemeenschap en zijn rijke gay-cultuur. Fietsend langs oude huizen en trendy hotspots bereik je het eerste Koningsplein met zijn prachtige gebouwen. Fiets daarna over Place de la Bastille en maak kennis met de geheimen van de legendarische gevangenis en de beroemde Dag van de Bastille. Je ontsnapt aan het stadsverkeer en fietst  over het fietsvriendelijke pad langs de Seine en bereidt je voor op een pauze met een lekker drankje langs het water. Daarna, is het tijd om de linkeroever te ontdekken. Van 's werelds oudste bedrijf, dat 1154 jaar oud is, ga je naar het literaire Saint Germain des Prés en ontdek je de geliefde cafés en kunstgalerieën van de Parijzenaren. Odéon en Luxembourg laten je zien hoe de koningen, koninginnen, revolutionairen en Napoléon zich mengden in een ballet dat eindigde in een bloedbad. Na een rustpauze in de favoriete tuin van de locals bereik je de Sorbonne-universiteit en het Quartier Latin, waar antieke Romeinse ruïnes zich afwisselen met de achterafstraatjes, die ten tijden van de middeleeuwen tot de gevaarlijkste van de stad behoorden. Deze tocht is perfect om je vakantie mee te beginnen,   je leert de stad kennen en hebt daarna een goed overzicht om zelfstandig op avontuur te gaan.

...
Parijs: fietstour langs de highlights

2. Parijs: fietstour langs de highlights

Maak kennis met de straten van het centrum van Parijs tijdens een inleidende fietstour. Ontdek de highlights en de sfeer van de stad met een handige en makkelijke fietsbeleving. Tref je deskundige lokale gids en de rest van de groep voordat je op ontdekkingstocht gaat om de bezienswaardigheden te zien. Onmisbare highlights zijn onder meer de Eiffeltoren, Avenue des Champs-Elysées, de Arc de Triomphe en de rivier de Seine, waarmee het een geweldige introductietour is voor als je nog nooit in de stad bent geweest. Profiteer van de lokale kennis van je gids en luister naar verhalen en interessante toelichting over de stad. Voor zowel ervaren als onervaren reizigers is fietsen dé manier om de lichtstad te verkennen.

...
Verborgen parels van Parijs met elektrische fiets

3. Verborgen parels van Parijs met elektrische fiets

Er is meer te zien in Parijs dan alleen de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe. Deze unieke 4-uur durende ervaring per elektrische fiets zal verder gaan dan de attracties die iedereen kent en je een aantal van de meest verborgen schatten, geheimen en verhalen van Parijs laten ontdekken. Nadat je jouw elektrische fiets opgehaald hebt, volg je de gids door de stad op een avontuur van de vredige oevers van de Seine naar het reuzenhoge uitkijkpunt van Montagne Sainte-Geneviève. Elektrisch fietsen is makkelijk en leuk - als je moe begint te worden, geeft de milieuvriendelijke motor je een boost om zo gemakkelijk de heuvel over te komen. Hoor nieuwe en verrassende verhalen over monumenten in Parijs terwijl je door de historische straten van Saint-Germain-des-Près fietst. Je ontdekt een aantal van de meest romantische plekken van de stad. Je kunt ook voor de avondtocht kiezen, deze neemt een andere route door de stad en is geeft je een prachtig beeld van de stad en de vele lichtjes.

...
Parijs: Street Art openluchtmuseum fietstocht

4. Parijs: Street Art openluchtmuseum fietstocht

Verken 's werelds grootste openluchtkunstmuseum op de fiets en fotografeer muurschilderingen van Tristan Eaton, Invader, Faile, Btoy, D * Face, Shepard Fairey, Cryptik, Hush, Conor Harrington, INTI en misschien zelfs Banksy. Sluit je aan bij je gids in het centrum van Parijs en fiets naar de modernste wijk van de stad, ZAC Paris 13. Hier lieten enkele van de grootste architecten los en creëerden uitzinnige gebouwen versierd door sterrengraffitikunstenaars van over de hele wereld. Bewonder fresco's van 40 meter lang en een levendige botsing van stijlen en kleuren. Neem na het verkennen een koffiepauze in 's werelds grootste startup-incubator, Station F. Bekijk het vlaggenschip van Big Mama met 10 themarestaurants en geniet van de creatieve sfeer.

...
Parijs: elektrische fietstocht van een halve dag

5. Parijs: elektrische fietstocht van een halve dag

Laat het comfort en gemak van een elektrische fiets je meenemen op een onvergetelijk Parijs avontuur. Binnen in Marais kunt u genieten van een spelletje jeu de boules bij het oudste Parijse monument. Ervaar het studentenleven in het Quartier Latin, leun achterover op de "Luco" en wandel door de typisch Parijse zijstraten in de wijk Mouffetard. Terwijl de altijd drukke kunstenaarscafés van Saint-Germain-des-Prés zijn waar u de actie kunt vinden, als u even wilt pauzeren, biedt de Nouvelles Berges de Seine de rust en stilte van de rivieroever. De allure van deze prachtige stad is er voor het oprapen. En geluk voor jou, deze tour maakt het allemaal mogelijk.

...
Parijs ontdekken op een ouderwetse zijspanmotor

6. Parijs ontdekken op een ouderwetse zijspanmotor

Stap in het zijspan van een ouderwetse zijspanmotor en verken Parijs op drie wielen. Reis in stijl en laat je chauffeur/gids de motor door het verkeer loodsen. Passeer een paar van de beroemdste monumenten van de stad al rijdend langs de elegantste lanen ter wereld. Reis terug in de tijd en bezoek minder bekende erfgoedlocaties aan smalle straatjes en achterafgelegen steegjes. Hoor vermakelijke en vaak ondeugende anekdotes over elke geheime plek die je tegenkomt. Klassieke Retrotour: Maak een 40 minuten durende rit door Parijs, waarbij je topbezienswaardigheden zoals de Champs-Elysées, de Arc de Triomphe en de Eiffeltoren passeert. Bewonder de Champs de Mars, Les Invalides en nog veel meer.  Grote Ontsnappingstour: Beleef de charme van de Franse hoofdstad op een 1,5 uur durende zijspantour. Profiteer van de kennis en ervaring van je chauffeur/gids terwijl deze de stad voor je ogen tot leven brengt. Kies uit 3 verschillende thema's/locaties: 'Boheems Parijs', 'Île de la Cité' of het 'Quartier Latin'. Retro Nachttour: Neem de romantiek en magie van de Lichtstad in je op bij nacht. Zie Parijs onder de maan en sterren en in de gloed van de straatlantaarns. Op het zijspan heb je geen last van een dak of raam dat het zicht belemmert en kun je ongestoord foto's maken. Deze intieme tour met een attente chauffeur is ideaal voor romantici, vrijdenkers en flaneurs, inclusief een glas champagne voor de Eiffeltoren.

...
Parijs bij nacht: begeleide fietstocht van 3 uur

7. Parijs bij nacht: begeleide fietstocht van 3 uur

Je fietstocht van 3 uur begint bij de Parking Etoile-Foch, vlakbij de Arc de Triomphe. Nadat je je fiets hebt opgehaald, ga je op pad met je gids, die je meeneemt op een rit door de straten van Parijs. Stop bij alle belangrijke bezienswaardigheden, waaronder de Champs-Elysées, de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre-Dame, en geniet in het donker van de schoonheid van de verlichte monumenten. Luister naar verhalen over het verleden van de stad en leer meer over hoe het leven in Parijs is. Deze tour is een uitstekende manier om de stad te leren kennen als de straten niet zo druk zijn. Neem gerust wat versnaperingen mee!

...
4-Hour Small Group Parijs Fietstocht & Louvrebezoek

8. 4-Hour Small Group Parijs Fietstocht & Louvrebezoek

Deze 4-uur durende rondleiding stelt u in staat om op uw eigen tijdschema ontspannen Parijs en het Louvre te verkennen. Sla de wacht bij het grootste museum ter wereld en vermijd tegelijkertijd de files in Parijs tijdens deze kleine groepsfietstour die elk monument in een context plaatst en de mooiste meesterwerken verbindt met zowel de grote als de minder bekende delen van de hoofdstad. Je enthousiaste en professionele gids vergezelt je per fiets van de bruisende Halles naar het Palais Royal voordat je naar het Louvre gaat, waar de glimlach van Mona Lisa, de mysterieuze Venus van Milo en de prachtige koninklijke juwelen op je wachten. Na het verlaten van het museum gaat u verder met de fiets naar de linkeroever voor verschillende andere bezienswaardigheden, waaronder een toren van schandalen in de eerbiedwaardige Franse Academie, het eerste café van Parsis en een district van theologen die later de thuisbasis zouden worden van de New Wave-bioscoop.

...
Verborgen Parijs: 3-uur durende fietstocht

9. Verborgen Parijs: 3-uur durende fietstocht

Ontdek samen met een gids de mooiste plekken van Parijs tijdens een 3 uur durende fietstocht. Ervaar Parijs als een Parijzenaar en ontdek verborgen plekken die het ware karakter van de stad laten zien. Vertrek van nabij de Notre Dame en fiets weg van de gebaande paden om zo de ziel van de stad te ontdekken. Waan jezelf in een romantische filmscène terwijl je onontdekte pleintjes, verborgen trappen en de geheime steegjes van het stadscentrum ontdekt. De plekken die je zult zien zijn strikt geheim; daarom is dit de `Verborgen Parijs'-rondleiding! Schenk de gids je vertrouwen om zo een kijkje achter de schermen te krijgen van één van de mooiste steden van de wereld. Om in de romantische stemming te blijven geniet je van een drankje in een idyllische stadsoase. Ideaal voor diegenen die willen zichzelf te verliezen in de romantiek en charme van Parijs, vertelt de tour ook veel over de geschiedenis van het 2000 jaar oude Parijs.

...
Monet's Garden Fietstour vanuit Parijs

10. Monet's Garden Fietstour vanuit Parijs

Begin deze Monet-fietstocht van een hele dag met een schilderachtige busreis door de spectaculaire tarwe- en zonnebloemvelden van Normandië. Vaar langs de luie rivier de Seine en stop bij het dorp Vernon. Hier bezoekt u de charmante boerenmarkt om picknickbenodigdheden te kopen. Spring dan op je fiets en pedaal de rivier over naar een prachtig park langs de oevers van de Seine. Geniet na de lunch van een ontspannende rit van 5 kilometer over fietspaden naar het dorp Giverny. Vaar langs de kerk van Giverny en zijn begraafplaats, waar graven zijn van lokale burgers die dateren uit de 17e eeuw, evenals Britse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog, en zelfs Monet zelf begraven in de kluis van zijn familie. Passeer Hotel Baudy, waar de impressionistische schilders Manet en Renoir vroeger schilderden. Je komt dan aan bij het hoogtepunt van de dag, Monet's Garden. Besteed ongeveer 90 minuten aan het verkennen van de tuinen en het huis, inclusief de beroemde waterlelievijver waar enkele van zijn beroemdste werken zijn ontstaan. Daarnaast kunt u het dorp Giverny verkennen, met het American Museum of Art, gelegen aan de overkant van Monet's Gardens, evenals talrijke cafés en kleine straatjes die erom smeken om ontdekt te worden.

...

Plan je bezoek

  • Is het veilig?

    Door Parijs fietsen is geweldig, en fietsongelukken zijn ongebruikelijk in vergelijking met andere grote steden. Om een stressvolle ervaring tijdens je fietstocht te vermijden, raden we je wel aan om met een boog om de Arc de Triomphe te rijden!

  • Kun je een fiets huren?

    Vélib is het officiële fietshuursysteem van Parijs, voor mensen die zelfstandig op pad willen gaan. Door de stad zijn 20.000 fietsen verdeeld over 1.200 locaties. Je betaalt een abonnement - €1.70 per dag of €8 per week - en een extra bedrag voor de huur. Het eerste half uur is gratis!

Sitemap Parijs

Wil je alle activiteiten in Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parijs

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.010 beoordelingen

De fietstocht met Frederique is echt een aanrader om Parijs beter te leren kennen. Je fietst door heel leuke wijken en langs mooie gebouwen, Fred is super vriendelijk en heeft leuke en boeiende verhalen. Zeker doen deze fietstocht.

Leuke fietstocht gedaan met een actieve gids. Veel gezien maar ook even een gezellige pauze ingelast waardoor de tour wel uitliep. Het was gewoon gezellig.

Vriendelijke Nederlands sprekende gids, Frédéric is echt geweldig, en weet heel goed waarmee hij bezig is. We hebben een super leuke tijd gehad.

Super fietsroute, fantastische gids! Echte aanrader voor wie Parijs op een alternatieve manier wil bewonderen!

Informatief Leuke route Klein groepje Tijd voor koffietje