Parijs
Fietstours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 tips voor een perfecte fietstour door Parijs

Of je nu op fietstour door Parijs gaat met gids of zelf een route uitstippelt, met deze vijf tips zorg je dat alles vlekkeloos verloopt.

 • Draag een helm

  1. Draag een helm

  Zo'n regel die heel belangrijk is, maar bijna niemand volgt hem op... Toch: de overgang van rustige stegen naar de absurd chaotische rotondes van Parijs kan gevaarlijke situaties opleveren.

 • Leer de verkeersregels

  2. Leer de verkeersregels

  Buiten het logische feit dat je moet stoppen voor rood licht, zijn er specifiek Franse regels en gewoontes waar je je over zou moeten informeren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

 • Neem een kaart mee

  3. Neem een kaart mee

  Parijs verkennen is fantastisch, maar verdwaald raken des te makkelijker! Of het nu op papier is of op je telefoon, zorg dat je de weg altijd kunt vinden.

 • Gebruik je bel

  4. Gebruik je bel

  Ook als je normaal gesproken nooit rinkelt, is het een uitkomst om in het drukke Parijs je medeweggebruikers te kunnen laten weten dat je er bent.

 • Ga vroeg voor rustig verkeer

  5. Ga vroeg voor rustig verkeer

  Als je wil cruisen zonder al te veel rumoer om je heen, sta dan op voordat de rest van de stad ontwaakt. Vooral zondag is hiervoor perfect; kijk alleen wel uit voor het gebroken glas van de afgelopen nacht!

Plan je bezoek

 • Is het veilig?

  Door Parijs fietsen is geweldig, en fietsongelukken zijn ongebruikelijk in vergelijking met andere grote steden. Om een stressvolle ervaring tijdens je fietstocht te vermijden, raden we je wel aan om met een boog om de Arc de Triomphe te rijden!

 • Kun je een fiets huren?

  Vélib is het officiële fietshuursysteem van Parijs, voor mensen die zelfstandig op pad willen gaan. Door de stad zijn 20.000 fietsen verdeeld over 1.200 locaties. Je betaalt een abonnement - €1.70 per dag of €8 per week - en een extra bedrag voor de huur. Het eerste half uur is gratis!

Sitemap Parijs

Wil je alle activiteiten in Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parijs

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.010 beoordelingen

We hadden bij toeval een privé tour met goede weersomstandigheden. Franse. student Joan, onze gids was heel goed op de hoogte en in het Engels goed te volgen. Leuk ook om de minder bekende plekken aan te doen en de indrukwekkende historie tot je te nemen.

Wat een enthousiasme en verhalen. De elektrische fiets is prima en alles goed verzorgd. Houd er wel rekening mee dat het nog koud kan zijn in de avond. Handschoenen zijn geen overbodige luxe. Een optie is ook de motor van de fiets uit te zetten.

Superleuke fietstocht met mooie verhalen door de Parijse gids, die vloeiend engels sprak. Maakt de geschiedenis levend door de verhalen die de gids persoonlijk maakt door te mengen met eigen verhalen.

Duidelijke info vooraf, makkelijk te vinden locatie, goede fietsen, fijne gids. We hebben enorm veel van Parijs gezien en erover gehoord. Echt een super leuke ochtend gehad!

Fiets was oud en niet echt handig, De gids was top, weet buiten gewoon veel, wel af en toe wat gevaarlijk tussen de autos. Bedankt.