Kies data
Parijs

Graffiti & urban art

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevingen
  • Workshops en cursussen
17 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 17

Parijs Graffiti & urban art: Onze meest aanbevolen

Parijs: Belleville Street Art Tour met een kunstenaar

1. Parijs: Belleville Street Art Tour met een kunstenaar

Ontdek Belleville, simpelweg de beroemdste straatkunstbuurt van Parijs, met de hulp van een gids die minimaal 6 jaar ervaring heeft met straatkunsttours. Verken het gebied dat sinds het begin van de jaren tachtig een bestemming voor kunstenaars is geweest, toen veel arme kunstenaars verhuisden naar kraakpanden die in de loop der jaren veranderden in kunstgalerijen, studio's en kunstgemeenschappen. Deel in een intieme geschiedenis van hoe de buurt en zijn straatkunst zijn geworden zoals ze nu zijn. Bekijk het gebied dat een favoriet is geweest voor veel Franse kunstenaars zoals Nemo, Jérôme Mesnager en Philippe Herard en voor verenigingen zoals Art Azoi en Le MUR die vaak internationale artiesten naar de scène brengen. De artistieke gemeenschap maakt dit gebied levendig en de lokale bevolking wordt vaak uitgenodigd om deel te nemen aan activiteiten, niet alleen in het maken van kunst, maar ook in poëzie en tuinieren. Leer meer over de geschiedenis van straatkunst in Parijs en hopelijk begin je tijdens de rest van je verblijf in de stad enkele van de meest actieve straatartiesten te herkennen. Aangezien Belleville de op één na grootste heuvel van Parijs is, heb je ook een prachtig uitzicht over Parijs. Elke zaterdag wordt de tour afgesloten met een live optreden en soms zelfs een gratis drankje om de nieuwe muur in de wijk in te huldigen.

Paris Street Art Workshop

2. Paris Street Art Workshop

Ontdek je innerlijke Obey - of Cost - en leer hoe je je eigen stuk street art in Parijs kunt maken. Neem deel aan een straatartworkshop om je creativiteit los te laten en alle stappen te verkennen om een stuk graffitikunst te creëren in een vriendelijke sfeer. Ontmoet echte straatartiesten en neem deel aan een creatieve brainstormsessie met een kunstenaar om aan je eerste ideeën te werken. Maak vervolgens uw eerste schets op een vel papier en verken verschillende straatkunsttechnieken. Leer hoe je je creatie kunt verfijnen en nog veel meer. Beheer kleurenassociaties om je creatie te realiseren op een grote graffiti-muurschildering in een stedelijke omgeving en voeg vervolgens de laatste details toe met penselen om deel uit te maken van de straatkunstbeweging!

Parijs: straatkunst in het 13de arrondissement

3. Parijs: straatkunst in het 13de arrondissement

Straatkunst stamt uit de jaren '60 en is een beweging die alle vormen van kunst in de openbare ruimte bij elkaar brengt. Kunstenaars gebruiken diverse technieken zoals stencils, graffiti en zelfs aanplakbiljetten. De kunstvorm is te vinden in Europese hoofdsteden zoals Berlijn, en met steun van de overheid heeft de straatkunst zich ook in Parijs ontwikkeld. In de afgelopen maanden hebben forenzen in de metro op lijn 6 een aantal fresco's zien opbloeien. Deze creaties zijn gemaakt door groepen of artiesten van internationale faam. Op deze tour van 2 uur neemt een stedelijke gids je mee om de fresco's van de wijk te ontdekken tijdens een wandeling van het Place d'Italie naar de oevers van de Seine. Houd je ogen op de hemel gericht! De bereidheid van de overheid en de interesse van de burgemeester van het 13de arrondissement hebben geleid tot de ontwikkeling van straatkunst op de gebouwen in deze wijk.

Parijs: 90-minuten durende straatkunstrondleiding

4. Parijs: 90-minuten durende straatkunstrondleiding

Tijdens deze 90-minuten durende rondleiding in 2 verschillende arrondissementen laat je gids hoogtepunten zien van de straatkunst van Parijs, die de laatste jaren snel is uitgebreid. Je ontdekt stukken met kortstondige kunst en komt meer te weten over de verschillende technieken die de kunstenaars gebruiken, zoals stencils, graffiti en posters. Tijdens deze begeleide wandeling verken je delen van de 19e en 20e arrondissementen en bezoek je de belangrijkste kunstwerken van de Franse hoofdstad. Als je Belleville passeert, steek je de rue Denoyez over en bewonder je de indrukwekkende ruimte met graffiti bedektž muren. Bekijk een andere kant van Parijs over deze fascinerende glimp van de bloeiende stedelijke kunstscene van de stad.

Parijs: straatart-smartphone-rondleiding met audiogids

5. Parijs: straatart-smartphone-rondleiding met audiogids

Parijs is rijk aan street art-fresco's, de een nog indrukwekkender dan de ander, vooral in het 13e arrondissement. Ontdek waarom straatkunst hier wortel schoot tijdens deze zelfgeleide wandeling en verwonder je terwijl de ongelooflijke verhalen achter deze monumentale fresco's voor je worden onthuld. Volg met je smartphone op zak de commentaren van je professionele en gepassioneerde gids terwijl je door de straten en pleinen van de stad slentert. De audiocommentaar wordt automatisch geactiveerd, precies daar waar ze zijn opgenomen, zodat u niet met uw telefoon in uw hand hoeft rond te lopen. Tijdens de rondleiding krijg je een inleiding tot straatkunst die zowel de kunstenaars als hun werken belicht, en de paradoxen ervan in het openluchtmuseum van Parijs. Hoor over het economische model achter de straatkunstscene en bekijk werken van Invader, OBEY, C215 en nog veel meer. Volg deze leuke en ontspannende tour in je eigen tempo en stop onderweg gerust bij een terras of een winkel voordat je de tour hervat waar je deze hebt onderbroken. En maak je geen zorgen dat je verdwaalt: audio-aanwijzingen, een kaart en een geïntegreerde geolokalisatiefunctie helpen je in een mum van tijd weer op het goede spoor als je een verkeerde afslag neemt.

Parijs: Street Art openluchtmuseum fietstocht

6. Parijs: Street Art openluchtmuseum fietstocht

Verken 's werelds grootste openluchtkunstmuseum op de fiets en fotografeer muurschilderingen van Tristan Eaton, Invader, Faile, Btoy, D * Face, Shepard Fairey, Cryptik, Hush, Conor Harrington, INTI en misschien zelfs Banksy. Sluit je aan bij je gids in het centrum van Parijs en fiets naar de modernste wijk van de stad, ZAC Paris 13. Hier lieten enkele van de grootste architecten los en creëerden uitzinnige gebouwen versierd door sterrengraffitikunstenaars van over de hele wereld. Bewonder fresco's van 40 meter lang en een levendige botsing van stijlen en kleuren. Neem na het verkennen een koffiepauze in 's werelds grootste startup-incubator, Station F. Bekijk het vlaggenschip van Big Mama met 10 themarestaurants en geniet van de creatieve sfeer.

Parijs: Street Art Segway Tour van het 13e district

7. Parijs: Street Art Segway Tour van het 13e district

Maak kennis met Parijs vanuit een nieuw perspectief in deze Segway street art-tour door het 13e district. Begin uw tour met een veiligheidsbriefing, waarin uw gecertificeerde Segway-instructeur u laat kennismaken met het gebruik van een Segway. Spring dan op je segway en begin je tour door het 13e arrondissement van Parijs. Je zult enkele van de beste straatkunst zien die worden aangeboden, waaronder Microccebus Lemur van Bordalo II, 'Peace Tower' van Tristan Eaton en Dr. House van Invader. Je zult ook geweldige muurschilderingen zien van Okuda, Inti, C215 en Obey, die internationale bekendheid verwierven voor zijn Barack Obama 'Hope' poster. Breng uw camera mee om foto's van de fantastische kunst te maken of vraag uw gids om een foto van u met de kunst te maken.

Parijs: Montmartre Street Art Tour met een kunstenaar

8. Parijs: Montmartre Street Art Tour met een kunstenaar

Ontdek de artistieke geschiedenis van Montmartre tijdens een tour waar kunstgeschiedenis en straatkunst samenkomen. Bekend als de meest aantrekkelijke toeristische bestemming in Parijs sinds het begin van de 20e eeuw, verken de straatkunst van het gebied met de hulp van een gids die minimaal 6 jaar ervaring heeft met straatkunsttours. Loop door een van de meest populaire plekken voor jonge straatartiesten om zichzelf te uiten en gezien te worden. Tegen de achtergrond van de prachtige kerk op de top van de heuvel, leer je over de Boheemse kunst van het 19e- en 20e-eeuwse Parijs, toen artistieke grootheden zoals Henri Toulouse-Lautrec, Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Henri Matisse de stad beïnvloedden. Verken de achterafstraatjes en geniet van de kunst die tegenwoordig op straat wordt gemaakt, terwijl je het fenomeen van de populariteit van straatkunst in de context van de kunstgeschiedenis begrijpt. Je zult er ook versteld van staan hoe stil en kleurrijk de straten van Montmartre zijn als je de meest toeristische plekken overslaat.

Parijs: 2 uur Street Art Tour

9. Parijs: 2 uur Street Art Tour

Welkom bij de visuele geneugten van een fantastisch toeristisch-vriendelijk, buiten de gebaande paden gelegen gebied genaamd Belleville. Verken een andere en levendige kant van Parijs die maar weinigen kennen. Dit is niet het Parijs van gisteren. Nee, het is het Parijs van vandaag! Belleville, met zijn charmante kleine straatjes, is waar de iconische Franse zanger Edith Piaf opgroeide en waar veel andere artiesten hebben gewoond. Belleville werd het centrum van de stedelijke kunstbeweging van Parijs, wat je tijdens deze tour zult verkennen. Je gids is gepassioneerd door stedelijke kunst en deelt met je werken van zowel Franse als internationaal bekende straatartiesten, van een gigantisch muurfresco van Jérome Ménager tot de mozaïektegels van de kunstenaar Space Invader. De tour is ontspannen en verandering eindigt nooit, want kunstwerken verschijnen de ene dag en verdwijnen de volgende onder de kleuren van een ander stuk. Je kunt zelfs kunstenaars tegenkomen die aan een nieuwe muurschildering werken tijdens de wandeling van 2 uur!

Parijs: Urban Art Murals-wandeltocht met een expert

10. Parijs: Urban Art Murals-wandeltocht met een expert

Leer meer over de neo-muralistische beweging terwijl je de enorme kunstwerken aanschouwt die zijn geschilderd door de grootste muralisten van over de hele wereld. Met de hulp van een gepassioneerde professional die deze beweging minimaal 6 jaar van binnen en van buiten heeft bestudeerd, leer je hoe de beweging zich ontwikkelde in Parijs en hoor je de verhalen achter de muurschilderingen op de muren. Terwijl je je concentreert op stukken in opdracht van het stadhuis van het 13e arrondissement van Parijs en geïnitieerd dankzij meerdere galerijen en projecten, waaronder Boulevard Paris 13 door Galerie Itinerrance en Seres Queridos, zal je gids je enkele van de meest invloedrijke hedendaagse kunstenaars presenteren, waaronder Obey, C215 , en Jorge Rodriguez-Gerada. Je leert over verschillende technieken die op straat worden gebruikt en hoort onderweg veel onbekende feiten.

Veelgestelde vragen over Graffiti & urban art in Parijs

Welke andere activiteiten dan Graffiti & urban art zijn de moeite waard in Parijs?

Andere onmisbare dingen om te doen in Parijs:

Sitemap Parijs

Wil je alle activiteiten in Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parijs

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 237 beoordelingen

Formidable Tour au Belleville Fantastic Guide, merci