Parijs
Hop on, hop off-tours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Een Hop on, hop off bustour door Parijs: hierom!

De Hop on, hop offbus is een makkelijke en voordelige manier om de spectaculaire bezienswaardigheden van Parijs te verkennen op je eigen tempo. Hier een paar hoogtepunten en attracties die je kunt bezoeken.

 • Place de la Bastille

  1. Place de la Bastille

  Op dit plein staat de Opera Bastille, één van de meest opvallende moderne gebouwen van Parijs. Mis ook de Colonne de Juillet niet, die de Julirevolutie herdenkt!

 • Musée du Louvre

  2. Musée du Louvre

  Alleen al om het gebouw zelf mag je het Louvre niet overslaan. Blijf hangen om iconen als de Venus van Milo en de Mona Lisa te bekijken.

 • Arc de Triomphe

  3. Arc de Triomphe

  Stap uit bij de halte George V en zie niet alleen de beroemde boog van Napoleon, maar ook het Graf van de Onbekende Soldaat en de beruchte cabarets Lido en Crazy Horse.

 • Eiffeltoren

  4. Eiffeltoren

  Als je het beroemdste monument in Parijs al hebt gezien, overweeg dan een bezoek aan het nabijgelegen Musée du Quai Branly, waar een bijzondere kunstcollectie op je wacht.

 • Les Invalides

  5. Les Invalides

  Geen betere plek om van de zon te genieten dan op de prachtige Esplanade des Invalides of de Rodintuin ernaast. Regent het? Bezoek dan Napoleons tombe in het Legermuseum.

Plan je bezoek

 • Wat kost het?

  Een Hop on, hop offbus is één van de goedkoopste manieren om te sightseeën in Parijs. Vanaf €30 kun je een dag lang hoppen, en duurder dan €40 wordt het in de meeste gevallen niet. Vaak zit er zelfs een rondvaart over de Seine bij inbegrepen!

 • Welke route?

  De meeste busbedrijven werken met routes. Meestal dienen zij geen thematisch doel; het is gewoon praktisch. Op de tourpagina's kun je de afzonderlijke routes bestuderen. Als je vreest dat je aan één dag niet genoeg hebt, kun je in de meeste gevallen voor een paar euro meer een ticket voor twee dagen kopen.

Sitemap Parijs

Wil je alle activiteiten in Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parijs

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 5.436 beoordelingen

Leuke manier om verschillende bezienswaardigheden in parijs te zien

De tour geeft je een overzicht over de stad en de bezienswaardigheden. Makkelijk om ergens uit te stappen, rond te kijken en als je weer verder wilt, bij dezelfde halte terug op te stappen. Er rijden genoeg bussen, dus wachten op de volgende duurt nooit lang. In het begin even zoeken naar de opstapplaatsen, maar als snel gevonden. Deze staan met een 'bigbus' haltebordje in de kleuren van de bigbus donker rood met gele letters aangegeven. Bij veel haltes staan medewerkers van bigbus die je helpen met vragen, tickets of je vooraf gekochte tickets te activeren.

Vanaf Gare du Nord rijd de blauwe route ongeveer ieder kwartier. Binnen een half uur kun je overstappen naar de rode route welke om de 5 minuten rijd, dus als de bus vol is heb je zo de volgende te pakken! Het personeel is heel vriendelijk en behulpzaam. De bussen met een live gids zijn het leukst, wij hadden een hele enthausiste meid! Kortom echt een aanrader!

Je ziet veel van Parijs en je kan uitstappen wanneer je wil. Tijdens de protest aktie van zaterdag reed de bus een andere route. Daardoor kreeg je op de bus een gids die in het Engels de bezienswaardigheden vertelde. Je kwam nl niet langs alle punten die de bus normaal doet. Algemeen een dikke 8.

Prima bustour langs alle belangrijke bezienswaardigheden.

Zie boven. Enige nadelen: Jammer dat er geen Nederlandse tekst was voor de audiotour. Duidelijke adressen van de haltes aangeven. Is noodzakelijk voor de eerste opstap. ( bv. aangegeven was halte Gare du Nord, maar waar was niet duidelijk, hebben behoorlijk moeten zoeken)

Goed geregeld, aardige mensen. Duidelijke opstapplaatsen. Super druk (ivm de metrostaking misschien?) Lang moeten wachten op de blauwe bus aan het einde van de dag. Toen maar gaan lopen naar onze eindbestemming.