Kies data

Parijs Kunst

Parijs Kunst: Onze meest aanbevolen

Parijs: ticket voor het Louvre met vaste toegangstijd

1. Parijs: ticket voor het Louvre met vaste toegangstijd

Verken het Louvre in je eigen tempo met een toegangsticket met tijdsaanduiding, zodat je binnen 30 minuten naar binnen kunt. Bekijk niet te missen en iconische kunstwerken zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo. Ontdek meesterwerken uit de renaissance en oude Egyptische relikwieën, samen met schilderijen uit de 13e tot de 20e eeuw. Het museum opende voor het eerst zijn deuren op 10 augustus 1793 en toonde toen slechts 537 schilderijen. Het werd in 1796 gesloten en vervolgens in 1801 weer heropend als Musée Napoléon, met een grotere collectie.  De collectie omvat inmiddels 20.000 werken. Tegenwoordig zijn er 8 afdelingen: Egyptische oudheden, oudheden van het nabije oosten, Griekse, Etruskische en Romeinse oudheden, Islamitische kunst, beeldhouwkunst, decoratieve kunsten, schilderijen, en prenten en tekeningen.

Parijs: entreeticket Paleis en Tuinen van Versailles

2. Parijs: entreeticket Paleis en Tuinen van Versailles

Bezoek het kasteel en de tuinen van Versailles met een vooraf geboekt 1- of 2-daags ticket voor volledige toegang. Verken de rijkelijk gedecoreerde staatsvertrekken en de adembenemende Spiegelzaal in de officiële residentie van de Franse monarchie van 1682 tot 1789. Kom meer te weten over Lodewijk XIV en andere Franse vorsten. Dwaal door de schitterende Spiegelzaal en krijg een idee van het leven in het Franse hof. Wandel op je eigen tempo door de legendarische tuinen en bewonder de fonteinen, sculpturen en perfect bijgehouden gazonnen. Profiteer van toegang tot het Grand en Petit Trianon. Bekijk de ruimte waar de Zonnekoning zijn privégasten ontving, en waar hij even uit het leven aan het hof kon ontsnappen. Ga vervolgens naar het landgoed van Marie-Antoinette en je kunt zien waar zij zich terugtrok. Kies voor de optie met fonteinenshow en rond je bezoek af met een spectaculaire show of met de iconische muzikale tuinen.

Vanuit Parijs: rondleiding Versailles met voorrangstoegang

3. Vanuit Parijs: rondleiding Versailles met voorrangstoegang

Ga mee met een deskundige tolk-gids op deze tour van een halve dag naar het schitterende Kasteel van Versailles en krijg voorrangstoegang. Laat je meenemen door de geschiedenis van het kasteel, een van de belangrijkste monumenten ter wereld. Ontmoet je gids voor het Pullman Hotel in Parijs. Stap aan boord van een luxe touringcar met airconditioning, leun achterover en ontspan tijdens de korte rit naar Versailles. Dit was ooit de woning van Lodewijk XIV, ook wel bekend als de Zonnekoning. Je proeft de glorie van de Parijse koninklijke familie. Neem alles in je op terwijl de gids je door de prachtigste kamers van het kasteel leidt, waaronder de Statievertrekken, de Spiegelzaal en de grote appartementen van de koning en koningin. Na het grootse interieur in je op te hebben genomen, kun je nog lekker rondlopen door de prachtige tuinen van Versailles, vol met beelden, bustes en marmeren vazen daterend uit 1661, toen groepen beeldhouwers door de officiële schilder van Koning Lodewijk XIV, Charles Le Brun, werden begeleid.

Versailles: rondleiding met voorrang & toegang tot de tuinen

4. Versailles: rondleiding met voorrang & toegang tot de tuinen

Ontdek de weelde, schoonheid en geschiedenis van het paleis van Versailles tijdens een interactieve rondleiding met gids. Ga via een aparte ingang het paleis in om je rondleiding te beginnen en ga vervolgens met een gids of alleen naar de beroemde tuinen. Bekijk tijdens de 90 minuten durende rondleiding door het hoofdpaleis de staatsappartementen, de koninklijke slaapkamer en de beroemde Spiegelzaal. Kom meer te weten over de sleutelfiguren van de Franse monarchie, van Lodewijk XIV tot Marie Antoinette. Luister naar verhalen over de fascinerende historische gebeurtenissen die plaatsvonden in vele van de kamers van het paleis, voordat je eropuit trekt om, met je gids of alleen, het uitgestrekte tuinencomplex te verkennen. Bewonder de grootsheid van de tuinen, de bronzen beelden en de sierbassins vergezeld van rijen grote bomen. Als je de tuin met een gids bezoekt, kun je tijdens een rondleiding van 45 minuten fascinerende inzichten verwachten.

Voorrangstoegangsticket Paleis Versailles met audiogids

5. Voorrangstoegangsticket Paleis Versailles met audiogids

Sla met je ticket voor het paleis van Versailles de rijen over en ga snel naar het paleis. Tijdens uw bezoek krijgt u de gelegenheid om de King's Apartments te bewonderen, evenals de beroemde Spiegelzaal, een kamer waarvan de muren bedekt zijn met spiegels. Gebouwd tijdens het bewind van Lodewijk XIV, is het Paleis van Versailles een van de grootste symbolen van de absolute monarchie en de belangrijke rol van Frankrijk in de 18e eeuw. Dankzij je audiogids die direct op je smartphone beschikbaar is, kom je meer te weten over de verschillende kamers van het kasteel, de kunstwerken die het bevat en zijn rijke geschiedenis.

Parijs: ticket voor het Louvre met tijdslot en audiogids

6. Parijs: ticket voor het Louvre met tijdslot en audiogids

Verken het Louvre in je eigen tempo met dit voorrangsticket. Ontdek de collecties van het museum met de audiogids op het nieuwe Nintendo 3DS-systeem. Begrijp de geschiedenis achter de collecties met routes, beschikbaar in 9 talen. Bekijk niet te missen en iconische bezienswaardigheden zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo. Ontdek meesterwerken uit de renaissance en oude Egyptische relikwieën, en bewonder schilderijen uit de 13e tot 20e eeuw, prenten uit de Royal Collection en nog veel meer. Wandel door 8 curatoriële afdelingen: Egyptische Oudheden, Oudheden van het Nabije Oosten, Griekse, Etruskische en Romeinse Oudheden, Islamitische kunst, beeldhouwkunst, decoratieve kunsten, schilderijen, prenten en tekeningen.

Parijs: toegangsbewijs Centre Pompidou

7. Parijs: toegangsbewijs Centre Pompidou

Verken Centre Pompidou met dit ticket. Ontdek de bibliotheek, het muziekcentrum, het onderzoekscentrum voor akoestiek en het museum van deze buitengewone culturele instelling. Kies voor een rondleiding met of zonder toegang tot een tijdelijke tentoonstelling. Geniet van het uitzicht over Parijs vanaf het dakterras. Ontdek moderne en hedendaagse creaties, waaronder beeldende kunst, boeken, design, muziek en films. Dwaal langs meer dan 100.000 werken met collecties die samen een van 's werelds belangrijkste referentie vormen voor de kunst van de 20e en 21e eeuw.  Wandel langs belangrijke historische collecties en de meest recente aanwinsten op het gebied van beeldende kunst, tekenen, fotografie, nieuwe media, experimentele film, architectuur, design en industriële vooruitzichten.  Vind sleutelwerken of herontdek iconische kunstenaars, zoals Henri Matisse, Georges Rouault, Georges Braque, Pablo Picasso, Sonia & Robert Delaunay, Fernand Léger, Vassily Kandinsky, František Kupka, André Breton, Alberto Giacometti en Jean Dubuffet. Kom meer te weten over de grondleggers van moderne kunststromingen, zoals fauvisme, kubisme, surrealisme, lyrische abstractie en geometrische abstractie. Volg de hoogtepunten in de ontwikkeling van de moderniteit en werp een licht op uitwisselingen, cross-overs en de tussenpersonen die hebben bijgedragen aan het vormen van de 20e-eeuwse kunst. Bekijk de hedendaagse collecties, gewijd aan werken die onlangs aan het museum zijn toegevoegd, dankzij de vrijgevigheid van mecenassen, kunstenaars en donateurs. 

Parijs: gereserveerde toegang tot Musée de l'Orangerie

8. Parijs: gereserveerde toegang tot Musée de l'Orangerie

Het Musée de l'Orangerie is een museum met impressionistische en post-impressionistische schilderijen en is gelegen in de westerlijke hoek van de Tuilerieën naast de Place de la Concorde in Parijs. Hoewel het museum het meest bekend staat als het permanente thuis voord de 8 Waterlelie-schilderijen van Claude Monet, bevat het museum onder anderen ook werken van Paul Cézanne, Henri Matisse, Amedeo Modigliani, Pablo Picasso, Pierre-Auguste Renoir, Henri Rousseau, Alfred Sisley, Chaim Soutine en Maurice Utrillo. Toon eenvoudigweg je voucher bij de aparte ingang voor bezoekers met reeds gekochte tickets. Na de veiligheidscontrole kun je zo naar binnen lopen.

Vanuit Parijs: Paleis van Versailles & Tuinen, incl. vervoer

9. Vanuit Parijs: Paleis van Versailles & Tuinen, incl. vervoer

Wandel door de uitgestrekte koninklijke tuinen, bekijk jezelf in de 357 spiegels van de glinsterende Spiegelzaal, en leer meer over de monarchale geschiedenis van Frankrijk tijdens dit bezoek aan het Paleis van Versailles. Laat het gedoe om vanuit Parijs naar het paleis te komen achter je met vooraf gereserveerd vervoer en toegang. Waan je een lid van het Franse hof terwijl je door de sierlijke staatsievertrekken loopt die van 1682 tot 1789 onderdak boden aan de Franse monarchie. Hoor alle details over paleisroddels en de revolutionaire geschiedenis van Frankrijk met een inbegrepen audiogids. Breng uren door met het verkennen van de legendarische tuinen. Bewonder de ongerepte fonteinen, beeldhouwwerken en prachtig verzorgde gazons. Ontdek het privédomein van Marie Antoinette en het omstreden gehucht door te kiezen voor de dagoptie.

Versailles: rondleiding door het paleis en de tuinen van Versailles

10. Versailles: rondleiding door het paleis en de tuinen van Versailles

Duik in het Parijse leven terwijl je het beroemde paleis en de tuinen van Versailles verkent tijdens een rondleiding. Bekijk de appartementen van de koning en de koningin, de kapel, weelderige glooiende gazons en meer terwijl je hoort over de extravagantie van de Franse monarchie. Ontmoet je Engelssprekende gids in Versailles waar je je tour begint. Met een maximum van 20 personen per groep zal uw rondreis door Versailles intiem, ongehaast en plezierig zijn. Sla de wachtrij over met een vooraf geboekte toegang tot Versailles, waar je gids je van de ene prachtige kamer naar de andere zal leiden, waarbij hij aangeeft waar Lodewijk XIV zijn vrienden en familie kwelde met lange, saaie ceremonies en waar Marie Antoinette haar cake at. Bewonder de enorme omvang van het paleis van Versailles, een van de grootste en mooiste landgoederen ter wereld met 700 kamers. Bekijk de ongelooflijke reeks beeldende kunst en het ingewikkelde ontwerp van de 1250 open haarden terwijl je je een weg baant door de hoogtepunten van het paleis. Sta versteld van de appartementen van de koning en de koningin, de kapel, de kroningskamer, de spiegelzaal en de salon van overvloed. Na de rondleiding door het binnenland, barst je in het zonlicht uit om de oogverblindende en verzorgde tuinen van de grond te zien met meer dan 1.800 hectare. Op donderdag heb je een rondleiding door de tuinen en wat vrije tijd om rond te dwalen of, bij het boeken, kies je een tourdatum wanneer de beroemde fonteinshows van Versailles of de muzikale tuinen plaatsvinden. Kijk hoe de fonteinen exploderen op de klanken van een cello voor de Fountain Shows of laat je betoveren door de eenvoudige schoonheid van klassieke muziek tijdens het evenement Musical Gardens. Het ticket voor deze shows is inbegrepen in je tourprijs. Als je klaar bent om te vertrekken, spring je op de volgende trein terug naar de stad. Terwijl de trein voortstuwt, denk je terug aan de dag van pure verwennerij en breng je jezelf langzaam terug door de eeuwen heen naar het hedendaagse Parijs.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Combi-aanbiedingen
  • Andere belevenissen
  • Workshops en cursussen
86 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 6

Veelgestelde vragen over Parijs

Welke topattracties zijn een must-see in Parijs?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Parijs?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Versailles

Overzicht activiteiten in Parijs

Wil je alle activiteiten in Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parijs

The tour was well organized. It is a must to see if u are in Paris. We went with kids and it was such a time saver to enter easy and fast with the tour guide. I do not recommend a stroller, in December it was too busy and many stains/old stone ground. The office was close by and very helpful. Thank you

Er stond een behoorlijke rij te wachten bij het paleis van Versailles. Prima geregeld omdat er per aanvangstijd een rij staat waardoor je niet lang hoeft te wachten. Was wel heel druk in het kasteel.

Zeer snel binnen geraakt, na het tonen van ticket waren we nog geen 5 minuten later binnen. Ter vergelijking met andere wachtrijen aan het louvre die waarschijnlijk een uur duurden. TOP

Gewoon compleet, tuin en chateau. Jammer dat er nihil bordjes in het engels zijn

Goede rondleiding, leuke uitleg. Valerie was onze gids. Super enthousiast.