Kies data

Parijs Musea & tentoonstellingen

Parijs Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Parijs: ticket voor het Louvre met vaste toegangstijd

1. Parijs: ticket voor het Louvre met vaste toegangstijd

Verken het Louvre in je eigen tempo met een toegangsticket met tijdsaanduiding, zodat je binnen 30 minuten naar binnen kunt. Bekijk niet te missen en iconische kunstwerken zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo. Ontdek meesterwerken uit de renaissance en oude Egyptische relikwieën, samen met schilderijen uit de 13e tot de 20e eeuw. Het museum opende voor het eerst zijn deuren op 10 augustus 1793 en toonde toen slechts 537 schilderijen. Het werd in 1796 gesloten en vervolgens in 1801 weer heropend als Musée Napoléon, met een grotere collectie.  De collectie omvat inmiddels 20.000 werken. Tegenwoordig zijn er 8 afdelingen: Egyptische oudheden, oudheden van het nabije oosten, Griekse, Etruskische en Romeinse oudheden, Islamitische kunst, beeldhouwkunst, decoratieve kunsten, schilderijen, en prenten en tekeningen.

Parijs: entreeticket Paleis en Tuinen van Versailles

2. Parijs: entreeticket Paleis en Tuinen van Versailles

Bezoek het kasteel en de tuinen van Versailles met een vooraf geboekt 1- of 2-daags ticket voor volledige toegang. Verken de rijkelijk gedecoreerde staatsvertrekken en de adembenemende Spiegelzaal in wat van 1682 tot 1789 de officiële residentie van de Franse monarchie was. Kom meer te weten over Lodewijk XIV en andere Franse vorsten. Dwaal door de schitterende Spiegelzaal en krijg een idee van het leven aan het Franse hof. Wandel in je eigen tempo door de legendarische tuinen en bewonder de fonteinen, sculpturen en de perfect bijgehouden gazonnen. Krijg toegang tot het Grand en Petit Trianon. Bekijk de ruimte waar de Zonnekoning zijn privégasten ontving, en waar hij even uit het leven aan het hof kon ontsnappen. Ga vervolgens naar het landgoed van Marie-Antoinette om te zien waar zij zich kon terugtrekken. Kies in de lente en zomer voor de optie met fonteinenshow en rond je bezoek af met een spectaculaire show of met de iconische muzikale tuinen.

Parijs: ticket voor het Louvre met tijdslot en audiogids

3. Parijs: ticket voor het Louvre met tijdslot en audiogids

Verken het Louvre in je eigen tempo met dit voorrangsticket. Ontdek de collecties van het museum met de audiogids op het nieuwe Nintendo 3DS-systeem. Begrijp de geschiedenis achter de collecties met routes, beschikbaar in 9 verschillende talen. Bekijk niet te missen en iconische bezienswaardigheden zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo. Ontdek meesterwerken uit de renaissance en oude Egyptische relikwieën, en bewonder schilderijen uit de 13e tot 20e eeuw, prenten uit de Royal Collection en nog veel meer. Wandel door 8 curatoriële afdelingen: Egyptische Oudheden, Oudheden van het Nabije Oosten, Griekse, Etruskische en Romeinse Oudheden, Islamitische kunst, beeldhouwkunst, decoratieve kunsten, schilderijen, prenten en tekeningen.

Versailles: rondleiding met voorrang & toegang tot de tuinen

4. Versailles: rondleiding met voorrang & toegang tot de tuinen

Ontdek de weelde, schoonheid en geschiedenis van het paleis van Versailles tijdens een interactieve rondleiding met gids. Ga via een aparte ingang het paleis in om je rondleiding te beginnen, en ga vervolgens met een gids of alleen naar de beroemde tuinen. Bekijk tijdens de 90 minuten durende rondleiding door het hoofdpaleis de staatsappartementen, de koninklijke slaapkamer en de beroemde Spiegelzaal. Kom meer te weten over de sleutelfiguren van de Franse monarchie, van Lodewijk XIV tot Marie Antoinette. Luister naar verhalen over de fascinerende historische gebeurtenissen die plaatsvonden in vele van de kamers van het paleis, voordat je eropuit trekt om, met je gids of alleen, het uitgestrekte tuinencomplex te verkennen. Bewonder de grootsheid van de tuinen, de bronzen beelden en de sierbassins vergezeld van rijen grote bomen. Als je de tuin samen met een gids bezoekt, kun je tijdens een rondleiding van 45 minuten fascinerende inzichten verwachten.

Parijs: gereserveerde toegang tot Musée de l'Orangerie

5. Parijs: gereserveerde toegang tot Musée de l'Orangerie

Ontdek Musée de l'Orangerie in je eigen tempo met een gereserveerd toegangsticket. Zeg vaarwel tegen lange wachtrijen en wachten tot de kassa's opengaan met je vooraf geboekte ticket. Verken het museum in je eigen tempo - zonder dat je hoeft te wachten op een grote groepstour - en houdt meer tijd over om de beroemde kunstwerken te bewonderen. Bezoek Musée de l'Orangerie - een kunstgalerie met impressionistische en post-impressionistische schilderijen in de westelijke hoek van de Tuin van de Tuilerieën naast Place de la Concorde in Parijs. Hoewel het museum vooral bekend is als de permanente thuisbasis voor acht Waterlelies-muurschilderingen van Claude Monet, zie je ook de andere werken van het museum van onder andere Paul Cézanne, Henri Matisse, Amedeo Modigliani, Pablo Picasso, Pierre-Auguste Renoir, Henri Rousseau, Alfred Sisley, Chaim Soutine en Maurice Utrillo. Voel een nauwere band tussen de twee delen van de collectie dankzij de nieuwe indeling van Musée de l'Orangerie: Waterlelies en de École de Paris (Parijse school) in het begin van de 20e eeuw. Geniet van de elegante, vloeiende, educatieve en stimulerende route door het museum. Bij de ingang van de collectie zie je grote veelluiken van Joan Mitchell (in bruikleen van Musée National d'Art Moderne) en grootschalige werken van de moderne 'primitieven' (Picasso, Douanier Rousseau, Derain, Modigliani, Matisse, etc.). In de monografische galerijen kun je de werken van dichtbij bekijken. Toon eenvoudigweg je voucher bij de aparte ingang voor bezoekers met reeds gekochte tickets. Loop na de veiligheidscontrole direct door naar binnen. Matisse 1 maart – 29 mei 2023 Modigliani (1884-1920) en Paul Guillaume (1891-1934) 20 september 2023 – 15 januari 2024 Philippe Cognée 15 maart 2023 - 4 september 2023

Vanuit Parijs: Paleis van Versailles & Tuinen, incl. vervoer

6. Vanuit Parijs: Paleis van Versailles & Tuinen, incl. vervoer

Wandel door de uitgestrekte koninklijke tuinen, bekijk jezelf in de 357 spiegels van de glinsterende Spiegelzaal, en leer meer over de monarchale geschiedenis van Frankrijk tijdens dit bezoek aan het Paleis van Versailles. Laat het gedoe om vanuit Parijs naar het paleis te komen achter je met vooraf gereserveerd vervoer en toegang. Waan je een lid van het Franse hof terwijl je door de sierlijke staatsievertrekken loopt die van 1682 tot 1789 onderdak boden aan de Franse monarchie. Hoor alle details over paleisroddels en de revolutionaire geschiedenis van Frankrijk met een inbegrepen audiogids. Breng uren door met het verkennen van de legendarische tuinen. Bewonder de ongerepte fonteinen, beeldhouwwerken en prachtig verzorgde gazons. Ontdek het privédomein van Marie Antoinette en het omstreden gehucht door te kiezen voor de dagoptie.

Vanuit Parijs: rondleiding Versailles met voorrangstoegang

7. Vanuit Parijs: rondleiding Versailles met voorrangstoegang

Ga mee met een deskundige tolk-gids op deze tour van een halve dag naar het schitterende Kasteel van Versailles en krijg voorrangstoegang. Laat je meenemen door de geschiedenis van het kasteel, een van de belangrijkste monumenten ter wereld. Ontmoet je gids voor het Pullman Hotel in Parijs. Stap aan boord van een luxe touringcar met airconditioning, leun achterover en ontspan tijdens de korte rit naar Versailles. Dit was ooit de woning van Lodewijk XIV, ook wel bekend als de Zonnekoning. Je proeft de glorie van de Parijse koninklijke familie. Neem alles in je op terwijl de gids je door de prachtigste kamers van het kasteel leidt, waaronder de Statievertrekken, de Spiegelzaal en de grote appartementen van de koning en koningin. Na het grootse interieur in je op te hebben genomen, kun je nog lekker rondlopen door de prachtige tuinen van Versailles, vol met beelden, bustes en marmeren vazen daterend uit 1661, toen groepen beeldhouwers door de officiële schilder van Koning Lodewijk XIV, Charles Le Brun, werden begeleid.

Voorrangstoegangsticket Paleis Versailles met audiogids

8. Voorrangstoegangsticket Paleis Versailles met audiogids

Sla met je ticket voor het paleis van Versailles de rijen over en ga snel naar het paleis. Tijdens uw bezoek krijgt u de gelegenheid om de King's Apartments te bewonderen, evenals de beroemde Spiegelzaal, een kamer waarvan de muren bedekt zijn met spiegels. Gebouwd tijdens het bewind van Lodewijk XIV, is het Paleis van Versailles een van de grootste symbolen van de absolute monarchie en de belangrijke rol van Frankrijk in de 18e eeuw. Dankzij je audiogids die direct op je smartphone beschikbaar is, kom je meer te weten over de verschillende kamers van het kasteel, de kunstwerken die het bevat en zijn rijke geschiedenis.

Parijs: Louvre en rondvaart over de Seine

9. Parijs: Louvre en rondvaart over de Seine

Bezoek de meesterwerken van het Louvre, een van de populairste bestemmingen ter wereld. Maak vervolgens een rondvaart over de prachtige Seine en bewonder de beroemde monumenten in de stad. Als het grootste museum ter wereld herbergt het Louvre 35.000 kunstwerken in een tentoonstellingsruimte van 73.000 vierkante meter verdeeld over 3 vleugels. Elke vleugel telt meer dan 70 zalen en toont vele schilderijen en kunstvoorwerpen. Bekijk de iconische Mona Lisa, bewonder duizenden verbazingwekkende schilderijen en wandel tussen perfecte beeldhouwwerken. Boek de optie met audiogids en verbeter je ervaring in het museum en je kennis van de getoonde werken. Na het bezoek aan het Louvre maak je een rondvaart van 1 uur over de rivier de Seine. Je bekijkt meer van de iconische monumenten van Parijs, zoals het Institut de France, de Eiffeltoren, Notre Dame, Conciergerie, het Musee de Orsay, het Hotel de Ville en meer. Aan boord heb je gratis toegang tot een audiogids, waarmee je meer te weten komt over de enorme geschiedenis die aan elk monument verbonden is.

Les Invalides: voorrangstoegang Napoleons graf & Legermuseum

10. Les Invalides: voorrangstoegang Napoleons graf & Legermuseum

Ontdek Hôtel des Invalides, opgericht door Lodewijk XIV om veteranen en gewonde soldaten in onder te brengen. Verken deze prestigieuze omgeving van het Musée de l'Armée in je eigen tempo tijdens een zelfgeleid bezoek met voorrangstoegang. De collectie van het museum omvat meer dan 500.000 stukken, en beslaat de periode van de middeleeuwen tot en met de dag van vandaag. De nieuwe educatieve route brengt je langs harnassen en wapens van de koningen van Frankrijk, zwaarden, kanonnen, uniformen, schilderijen, foto's en de persoonlijke bezittingen van belangrijke personen zoals Frans I, Lodewijk XIV en Charles de Gaulle. Je bezoek voert je ook naar de Dôme des Invalides, de koepelkerk waar sinds 1861 de monumentale graftombe van Napoleon Bonaparte te vinden is. De gouden koepel is meer dan 110 meter hoog.

192 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 12

Veelgestelde vragen over Parijs

Welke topattracties zijn een must-see in Parijs?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Parijs?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Versailles

Andere activiteiten in Parijs

Wil je alle activiteiten in Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parijs

Als je tijd hebt, bezoek dan het Château de Versailles. Het is een echt kasteel in de stad Versailles, een landelijk dorp ten tijde van de bouw, maar momenteel een buitenwijk van Parijs. Vanaf 1682, toen Lodewijk XIV Parijs verliet, totdat de koninklijke familie gedwongen werd terug te keren naar de hoofdstad in 1789, was het hof van Versailles het centrum van de macht van het Ancien Régime in Frankrijk. Als je met de trein gaat, maak dan van de gelegenheid gebruik om van het uitzicht te genieten vanaf de zeer mooie plek.

Zeer mooi museum, ondanks er veel mensen waren konden we alles goed zien. De vaart op de Seine deden we 's avonds wat heel mooi was met alle lichtjes. De audio gids was zeer handig en aanpasbaar in het Nederlands. De tickets waren goed te vinden in de app.

Tickets bleken toegang te verschaffen via VIP ingang. Hele lange wachtrij voorbij gestoken ! Bovendien hadden we met deze tickets geen tijdslot en konden we kiezen wanneer we de expo die dag wilden bezoeken.

Goed geregeld allemaal! Niet te druk in het Louvre dus je kunt rustig alles bekijken. Moesten alleen ondanks de reservering nog best lang in de rij. (30-45 min)

De route was lastig te volgen. We hebben veel de “weg” moeten vragen