Toegangsticket

Parijs: entreeticket Paleis en Tuinen van Versailles

Parijs: entreeticket Paleis en Tuinen van Versailles

Snel uitverkocht

Vanaf € 21,50 per persoon

Snel uitverkocht

Geniet met dit entreekaartje van een dagje Versailles. Bezoek het paleis, het Trianon, het landgoed van Marie Antoinette en de tuinen, en bekijk de beroemde muzikale tuinen of de fonteinenshow als je hebt gekozen voor de optionele upgrade.

Over dit ticket

Annuleringsbeleid
Deze activiteit is niet-restitueerbaar
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Er gelden speciale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Bekijk na het boeken je voucher voor meer informatie.
Geldig 1 dag
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Bevestiging van het ticket binnen 48 uur
Zodra je geboekt hebt ontvang je een bevestiging van de activiteitenaanbieder.

Je belevenis

Highlights
 • Geniet van volledige toegang tot het Paleis en de Tuinen van Versailles
 • Kom meer te weten over de Zonnekoning en andere legenden van de Franse monarchie
 • Maak een wandeling door de formele en informele tuinen en bezoek het privélandgoed van Marie-Antoinette
 • Bekijk hoe de fonteinen op de maat van de muziek worden verlicht (optioneel)
 • Wandel door de schitterende Spiegelzaal
Volledige beschrijving

Bezoek het kasteel en de tuinen van Versailles met een vooraf geboekt 1- of 2-daags ticket voor volledige toegang. Verken de rijkelijk gedecoreerde staatsvertrekken en de adembenemende Spiegelzaal in de officiële residentie van de Franse monarchie van 1682 tot 1789. Kom meer te weten over Lodewijk XIV en andere Franse vorsten. Dwaal door de schitterende Spiegelzaal en krijg een idee van het leven in het Franse hof. Wandel op je eigen tempo door de legendarische tuinen en bewonder de fonteinen, sculpturen en perfect bijgehouden gazonnen. Profiteer van toegang tot het Grand en Petit Trianon. Bekijk de ruimte waar de Zonnekoning zijn privégasten ontving, en waar hij even uit het leven aan het hof kon ontsnappen. Ga vervolgens naar het landgoed van Marie-Antoinette en je kunt zien waar zij zich terugtrok.

Kies voor de optie met fonteinenshow en rond je bezoek af met een spectaculaire show of met de iconische muzikale tuinen.

Inbegrepen
 • 1-daags ticket voor het paleis
 • 1 dag toegang tot het hele terrein van Versailles (inclusief het landgoed van Marie-Antoinette, Trianon en de tuinen van Versailles)
 • Toegang tot de muzikale tuinen of de fonteinenshow (indien optie geselecteerd)
 • Gids
 • Eten en drinken

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Presenteer uw ticket direct bij het Paleis van Versailles.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Niet vergeten mee te nemen

 • Paspoort of identiteitskaart
 • Paspoort of identiteitskaart voor kinderen

Goed om te weten

 • Met je ticket kun je het paleis van binnen bezoeken tijdens het geboekte tijdvenster. Je kunt de tuinen en het landgoed van Marie-Antoinette voor of na afloop van je tijdvenster bezoeken
 • Van mei-juni, september-oktober (dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag) is de toegang tot het paleis gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar. Voor bezoekers van 7 t/m 17 jaar dien je ter plaatse een kaartje te kopen (€ 10 per persoon)
 • Op woensdagen is de toegang tot het paleis gratis voor bezoekers onder de 18 jaar. Je moet ter plaatse wel een gratis kaartje halen
 • In de maanden juli en augustus is de toegang tot het paleis elke dag gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar. Voor bezoekers van 7 tot 17 jaar moet ter plaatse een ticket worden gekocht (€10 per persoon)
 • De tuinen zijn geopend van 08:00 - 20:30 uur. Op zaterdag, tijdens de nachtfonteinen-shows, is de laatste toegang eerder, namelijk om 17:30 uur
 • De laatste toegang tot het paleis is om 18:00 uur
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,3 /5

gebaseerd op 13146 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • prijs / kwaliteit
  4,1/5
 • dienstverlening
  4,2/5
 • organisatie
  3,9/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Het paleis van Versailles en de tuinen is zeker de moeite. Toch, ik had de dag voordien het Louvre gedaan, en hier heb je, vind ik, toch meer aan en is nog meer te zien. Ik vond vooral de ingangsprocedure ook minder goed georganiseerd dan in het Louvre, je moest lang aanschuiven om binnen te kunnen (ondanks tijdsslot), eenmaal binnen moest je nog eens aanschuiven om een audiogids te krijgen indien je wouw en zelf voor een plannetje te kunnen krijgen moest je aanschuiven, dat gaat in het Louvre toch beter. Een groot minpunt vond ik dat op de meeste aanduidingen / uitleg bij de kunstwerken en dergelijke de teksten enkel in het Frans stonden, niet in het Engels. Het paleis van Versailles wordt ook meer bezocht door mensen die minder in cultuur geïnteresseerd zijn en eerder meer komen uit benieuwdheid, deze lopen dan heel de tijd in de weg, foto's van van alles en nog wat te nemen, en sommige bekijken Versailles meer door het schermpje van hun gsm of camera dan eroverheen met eigen ogen.

Verder lezen

26 oktober 2022

Boeken ging eenvoudig en snel - via mail werden we goed geïnformeerd waar de ingang en rij was om binnen te komen. Er liepen vrij veel mensen voor de ingang van Versailles te zoeken naar hun plek om binnen te komen dus we waren blij dat we duidelijk geïnformeerd waren

28 september 2022

Allemaal erg goed! Ik vond het onnodig om het kinderticket ter plaatse te moeten kopen, wat voor wat overlast zorgde in ons schema (waarom maken ze geen online aankoop mogelijk?). Gezien de toegang tot de tuinen, voelde ik een gebrek aan kwaliteit in een deel van de informatie die door de medewerkers ter plaatse werd verstrekt.

31 juli 2022

Product ID: 59565