1. Frankrijk
 2. Île-de-France
 3. Parijs
 4. Montmartre

Parijs: verborgen parels van Montmartre met een lokale gids

Product ID: 141603
Bekijk gallery
Ontsnap aan de jungle van selfie-sticks en ontdek een romantische enclave in Parijs. Volg je lokale gids langs de verborgen pareltjes van Montmartre. Wandel ook de zijstraatjes in en spot de Parijse optrekjes van Van Gogh en Picasso.
Over deze activiteit
Annuleer tot 2 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Duur 2 uur
Begintijd 10:30
Directe bevestiging
Tourgids
Engels

Selecteer deelnemers en datum:

Laden...

Belevenis

Highlights
 • Wandel over de geplaveide straten van Montmartre, de legendarische 2000 jaar oude wijk waar ooit wereldberoemde kunstenaars woonden
 • Proef een van de beste botercroissants van Parijs
 • Maak een perfecte foto van de stad vanaf een van de beste (en onbekendste) uitkijkpunten
 • Bekijk de Sacré-Coeur vanuit een nieuwe hoek
 • Laat je onderweg verrassen door de laatste wijngaard van Parijs, tegenover een van haar beroemdste cabaretclubs, Agile
Volledige beschrijving
Welkom in Montmartre, het Parijs uit je dromen.Deze rondleiding gaat van start tegenover een bekende Parijse blikvanger: de Moulin Rouge.   Vanaf hier beklim je de heuvel, langs het café waar de film Amélie werd opgenomen en het voormalige huis van Van Gogh. Je eerste bestemming is een van de beste bakkers van Parijs, die al vele prestigieuze prijzen won voor z'n broden en gebak. Hier proef je een van typisch Frans zoet broodje: de niet te versmaden botercroissant. Leer hoe je in 250 talen “Je t’aime” kunt zeggen en luister naar een grappige legende over de eerste bisschop van Parijs. Daarna beklim je nog een paar trappen naar een van de charmantste pleinen van Montmartre, waar ooit Pablo Picasso woonde. Een goede plek om meer te weten te komen over de moeilijke weg die veel lokale kunstenaars moesten afleggen naar roem en rijkdom.  

Vanaf hier wandel je langs het huis van Dalida, een van de beroemdste zangeressen van Frankrijk en een icoon van Montmartre. Je gids vertelt je over haar dramatische leven, en waarom ze voor de homogemeenschap een idool werd, in Parijs en ver daarbuiten. Ook loop je langs een van de laatst overgebleven windmolens van Parijs, nu helemaal in privéhanden. Flaneer verder over de Champs-Élysées van Montmartre, waar je de duurdere villa's van de hoofdstad kunt bewonderen. Je gids leidt je door een geheime doorgang naar een van de mooiste uitzichten over Parijs, en een prachtig geplaveid straatje.

Hierna zijn de beroemde wijngaarden van Montmartre aan de beurt. Op een klein stukje van de top van de heuvel kijken de wijnstokken uit over de buitenwijken van Parijs. Verrassend genoeg is deze rode stadswijn ook erg lekker. Tegenover de wijngaard is de ingang naar het beroemde theater 'Le Lapin Agile'. Hier vertelt de gids je de legende van Lolo, de schilderende ezel. Tot slot loop je naar de markante basiliek de Sacré-Coeur. Je blijft staan op een uitkijkpunt dat maar weinig toeristen kennen; hier zie je de kerk vanuit een bijzonder perspectief. Dit schitterende vergezicht over Parijs is een waardig sluitstuk van je wandeling door Montmartre. Vergeet niet voordat je afscheid neemt van elkaar, je gids nog even de oren van het hoofd te vragen. Hij of zij geeft je graag tips voor de rest van je verblijf. 
Inbegrepen
 • Lokale, Engelssprekende gids
 • 1 croissant
Niet inbegrepen
 • Extra eten en drinken
 • Souvenirs en persoonlijke aankopen
 • Fooien voor de gids

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Buiten metrostation Blanche (lijn 2) op straatniveau.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie
Goed om te weten
Dit is een kindvriendelijke wandeling. Kinderen van 6 tot en met 11 jaar mogen meewandelen tegen het bovengenoemde tarief. Kies 'kind' tijdens het boeken Kinderen onder de 6 jaar wandelen gratis mee. Laat ons tijdens het boeken weten of je een kind onder de 6 meeneemt.

Op dit stadsavontuur wandel je in een kleine groep van maximaal 12 personen.

De route kan op nationale feestdagen iets afwijken, omdat sommige winkels dan gesloten kunnen zijn.

Vanaf € 35 per persoon

Klantenbeoordelingen
Gemiddelde beoordeling
4,8 / 5
gebaseerd op 21 beoordelingen
Beoordelingsoverzicht
dienstverlening
4,8/5
organisatie
4,8/5
prijs / kwaliteit
4,7/5
veiligheid
4,8/5

Georganiseerd door

Urban Adventures

Product ID: 141603