Toegangsticket

Sainte-Chapelle: zelfgeleide tour & voorrangsticket

Sainte-Chapelle: zelfgeleide tour & voorrangsticket

Vanaf € 11,50 per persoon

Bewonder op een zelfgeleide tour de meer dan 1.000 glas-in-loodramen van dit pronkstuk van de gotische architectuur. Sainte-Chapelle werd in slechts 7 jaar gebouwd om belangrijke christelijke relieken te huisvesten, waaronder de doornenkroon van Jezus.

Over dit ticket

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Geldig 1 dag
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Directe boekingsbevestiging

Belevenis

Highlights
 • Maak een zelfgeleide tour in je eigen tempo en in de taal van je keuze
 • Sla de wachtrijen over dankzij toegang met voorrang tot Sainte-Chapelle
 • Bewonder de grootsheid van deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie
Volledige beschrijving
Ga op een zelfgeleide tour en bewonder Sainte-Chapelle, een juweel van de gotische bouwstijl. Met deze zelfgeleide tour krijg je de mogelijkheid om dit unieke monument te bekijken en meer te weten te komen over de fascinerende geschiedenis ervan. Krijg een ticket met voorrang en een boekje voor een zelfgeleide tour. Breng een uur door met het bewonderen van de schitterende glas-in-loodramen die bijdragen aan de reputatie van Saint-Chapelle als pronkstuk van de Franse gotiek. De glas-in-loodramen tonen, verdeeld over 15 ramen van elk 15 meter hoog, in totaal 1.113 scènes uit het Oude en Nieuwe Testament en vertellen de geschiedenis van de wereld totdat de relieken in Parijs aankwamen. Het verhaal van de Heilige Kapel is ten diepste verbonden met de heilige relieken en voorwerpen die er bewaard werden, zoals de doornenkroon en het Kleed van Edessa. Met deze heilige overblijfselen in zijn bezit, werd de toch al krachtige vorst het hoofd van het westerse christendom en verwierf macht en invloed.
Inbegrepen
 • Boekje voor een zelfgeleide tour (duurt ongeveer 1 uur)
 • De informatieboekjes zijn beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Japans, Pools, Russisch, Nederlands, Chinees en Portugees
 • Gids
 • Audiogids
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen
 • Alle deelnemers van 12 jaar of ouder moeten één van de volgende documenten overleggen: een bewijs van volledige vaccinatie, een herstelbewijs van een Covid-19-infectie in de afgelopen 6 maanden óf een negatieve test die niet langer dan 24 uur voor het begin van de activiteit is uitgevoerd

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

De ingang van Sainte-Chapelle, Boulevard du Palais 8, 75001 Parijs. Er wordt momenteel van maandag tot en met vrijdag een veiligheidszone ingesteld rond het Île de la Cité vanwege een gerechtszaak in de buurt. De toegang is alleen mogelijk via Place Lépine (bloemenmarktplein), waar een eerste controle wordt uitgevoerd door de politie. Bezoekers dienen hun toegangsbewijs voor het monument te tonen. Bezoekers van Ste Chapelle hebben een speciale rij. Het metrostation Cité blijft open. Bezoekers krijgen dan toegang tot de monumenten via het gebruikelijke adres waar een tweede controle zal worden uitgevoerd voordat ze het monument betreden. In het weekend, op feestdagen en in de kerstvakantie en op dagen zonder publiek (sommige maandagen) is de toegang tot de monumenten via het gebruikelijke adres.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Goed om te weten

 • Dit is een zelfgeleide tour. Je ontvangt een boekje dat je door de kapel leidt, maar er is geen live gids of audiogids
 • De toegang is gratis voor bezoekers onder 18 jaar en bezitters van EU-legitimatie onder 26 jaar, mits ze een tijdslot op de Sainte Chapelle-website hebben geboekt.
 • Het ticket heeft geen geldigheidsperiode en kan op elk moment gebruikt worden
 • Het gebouw is niet toegankelijk voor rolstoelen
 • Uit veiligheidsoverwegingen zijn tassen van groter dan 40x40x20 centimeter niet toegestaan. Houd er rekening mee dat er geen garderobe is om grotere tassen in op te slaan
 • Kinderen onder de 18 jaar mogen gratis naar binnen
 • Jongeren uit de Europese Unie van onder de 26 jaar oud mogen gratis naar binnen
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,6 /5

gebaseerd op 2348 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • prijs / kwaliteit
  4,3/5
 • dienstverlening
  4,6/5
 • organisatie
  4,5/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Gemakkelijke toegang tot deze prachtige kerk. Let op: de prachtige muren van glas-in-lood bevinden zich op de tweede verdieping en zijn bereikbaar via een smalle stenen wenteltrap. Het bovenste niveau is open en het glas is de belangrijkste trekpleister. Naar beneden gaan zijn een paar exposities en een cadeauwinkel met een aantal zeer leuke items. Er is een audiogids voor een e tra 3 € die we hebben doorgegeven maar waarschijnlijk een goed idee was.

Verder lezen

30 augustus 2021

Prachtige architectuur en kunstzinnigheid. De rij was erg kort de dag dat we gingen en we kregen geen waarde voor de skip-the-line tickets. Dat gezegd hebbende, ik zou niet aarzelen om ze opnieuw te kopen. De trap naar de hoofdkapel is steil, smal en spiraalvormig. Ik ben een beetje claustrofobisch en voelde me ongeveer halverwege in paniek. Iedereen die claustrofobisch is, zou hen niet willen ascenderen.

Verder lezen

29 november 2019

Mooie locatie, prachtige glasramen!

Dochter van 12 had geen ticket nodig, na de veiligheidscontrole zijn wij vlot binnen gewandeld, er stond een gigantisch lange rij om een ticket te kopen, wij dolgelukkig met het get your guide ticket echt veel tijd gewonnen. De Nederlandstalige gids (boekje) waar we recht op hadden ben ik vergeten te vragen.

28 juli 2019

Georganiseerd door

Product ID: 70689