Parijs Wandeltours

Parijs Wandeltours: Onze meest aanbevolen

Versailles: rondleiding met voorrang & toegang tot de tuinen

1. Versailles: rondleiding met voorrang & toegang tot de tuinen

Ontdek de weelde, de schoonheid en de geschiedenis van het paleis van Versailles tijdens een interactieve rondleiding. Ga via een aparte ingang het paleis in om je rondleiding te beginnen en ga vervolgens met een gids of alleen naar de beroemde tuinen. Bekijk tijdens de 90 minuten durende rondleiding door het hoofdpaleis de staatsappartementen, de koninklijke slaapkamer en de beroemde Spiegelzaal. Kom meer te weten over de sleutelfiguren van de Franse monarchie, van Lodewijk XIV tot Marie Antoinette. Luister naar verhalen over de fascinerende historische gebeurtenissen die plaatsvonden in vele van de kamers van het paleis, voordat je eropuit trekt om, met je gids of alleen, het uitgestrekte tuinencomplex te verkennen. Bewonder de grootsheid van de tuinen, de bronzen beelden en de sierbassins vergezeld van rijen grote bomen. Als je de tuin met een gids bezoekt, kun je tijdens een rondleiding van 45 minuten fascinerende inzichten verwachten.

Versailles: Kasteel van Versailles geleide tour met voorrang

2. Versailles: Kasteel van Versailles geleide tour met voorrang

Ontdek de pracht, schoonheid en geschiedenis van het Kasteel van Versailles tijdens een geleide tour met voorrangstickets. Ga naar binnen via een voorrangsingang en volg een deskundige gids door de weelderige zalen van dit iconische Franse architectonische meesterwerk. Kom naar het trefpunt om je gids te ontmoeten, die je een vriendelijke introductie geeft over het koninklijke complex en je naar binnen leidt om een van de grootste paleizen ter wereld te verkennen. Bekijk de sierlijke staatsappartementen en de glinsterende Spiegelzaal, een van de beroemdste zalen in het kasteel van Versailles, waar veel evenementen van grote historische betekenis plaatsvonden, waaronder het Verdrag van Versailles. Kom alles te weten over de hoofdrolspelers van de Franse monarchie, van koning Lodewijk XVI tot zijn vrouw, Marie Antoinette. Luister terwijl je gids deze legendarische personages tot leven brengt met interessante verhalen. Tijdens deze interactieve rondleiding is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Voel je daarna vrij om het kasteel te verkennen of op eigen gelegenheid door de tuinen te wandelen. Houd er rekening mee dat er op bepaalde dagen tussen april en oktober een toeslag kan gelden voor toegang tot de tuinen.

Het Louvre: tour

3. Het Louvre: tour

Profiteer van voorrangstoegang tot het Louvre en laat je op een zorgvuldig geplande route rondleiden door een deskundige gids. De route is ontwikkeld om je tijd zo goed mogelijk te besteden en je een beter inzicht te geven in de hoogtepunten van het museum. Zie de kroonjuwelen van de Franse monarchie, staar terug naar Da Vinci's raadselachtige Mona Lisa en voel de passie van Vrijheid leidt het volk van Delacroix. Je gids brengt de kunst tot leven op een informatieve wandeling door de enorme galerijen. Verken overblijfselen uit het oude Egypte en vergaap je aan de indrukwekkende collectie Griekse en Romeinse antiek, inclusief de legendarische Venus van Milo en de beroemde Nikè van Samothrake. Ontdek de tijdloze beelden van Michelangelo en Canova, Neoklassieke schilderijen van Jacques-Louis David en iconische werken uit de Franse Romantiek, zoals Het vlot van de Medusa. Neem na de rondleiding de tijd om zelf de 380.000 voorwerpen in het museum te verkennen, en verlaat het Louvre met een grotere waardering voor haar schatten.

Eiffeltoren: tour naar top per lift

4. Eiffeltoren: tour naar top per lift

Begin je bezoek aan de Eiffeltoren met het ontmoeten van je gids en het luisteren naar een introductie over de geschiedenis van het monument. Ga met de lift naar de 2e verdieping en bewonder het uitgestrekte uitzicht op de stad dat zich voor je ontvouwt terwijl je omhoog gaat. Na de rondleiding op de 2e verdieping ga je naar de liften naar de top. Op de top kun je in alle rust genieten van het uitzicht op de beroemde monumenten die zijn te zien vanaf de Eiffeltoren. Zie de Notre Dame, de rocadéro-tuinen en de gouden koepel van het Hôtel des Invalides. Zorg er op de weg terug naar de begane grond voor dat je het observatiedek op de 1e verdieping niet overslaat. Daar kun je over de nieuwe glazen vloer lopen en een kleine tentoonstelling over de Eiffeltoren bekijken. Verlaat de rondleiding met een betoverd gevoel door de prachtige Parijse uitzichten en een nieuwe kijk op deze prachtige stad.

Eiffeltoren: tour naar 2e verdieping per trap en naar top per lift

5. Eiffeltoren: tour naar 2e verdieping per trap en naar top per lift

Maak kennis met je gids en ga de toren binnen met het beklimmen van 704 traptreden. Kom op adem bij één van de uitrustpunten en ervaar een kant van de Eiffeltoren die je zou missen als je helemaal met de lift omhoog zou gaan. Bij aankomst op de eerste verdieping neem je een welverdiende pauze. Loop over de nieuwe glazen vloer en ervaar een interactieve tentoonstelling. Op weg naar de 2e verdieping krijg je een paar onbekende weetjes te horen over de oorspronkelijke kleur van de toren en de fonkelende lichtjes. Ervaring een uniek gevoel van voldoening bij aankomst op de 2e verdieping. Je gids kan je van alles vertellen over de monumenten die je onder je ziet liggen, zoals de Sacre-Coeur, de Arc de Triomphe en de Champs-Élysées. Zet je avontuur daarna in je eentje voort en neem de lift naar de top van de toren. Eenmaal daar aangekomen kun je het kantoor van Gustave Eiffel bekijken en genieten van het uitzicht over Parijs. Wanneer je alles hebt gezien, kun je met de lift weer terug naar de begane grond en je dag voortzetten.

Begraafplaats Père-Lachaise: wandeltour

6. Begraafplaats Père-Lachaise: wandeltour

Bezoek een van Parijs' opmerkelijkste monumenten, de begraafplaats Père-Lachaise, tijdens een wandelroute met een deskundige gids. Mis tijdens je verblijf in Parijs de meest bezochte begraafplaats ter wereld, die meer dan 3,5 miljoen bezoekers per jaar trekt, niet. Bekijk de laatste rustplaatsen van de vele beroemde artistieke, literaire en historische figuren, inclusief Marcel Proust, Edith Piaf, Delacroix, Jim Morrison, Chopin, Oscar Wilde en vele anderen. Ontdek het terrein van de 19e-eeuwse begraafplaats met je gids, die zowel historische nauwkeurigheid als humor in de toelichting verwerkt. Laat ze de geheimen van de begraafplaats en een aantal van zijn beroemde bewoners met je delen. Hoogtepunten zijn onder meer de schilderachtige geplaveide paden, uitgebreide graven en prachtige decoratieve funeraire kunst.

Parijs: Skip-the-Line Eiffeltoren Tour per lift

7. Parijs: Skip-the-Line Eiffeltoren Tour per lift

Bezoek de beroemdste attractie van Parijs met skip-the-line toegang en een gids om je te leiden. Geniet van de meest indrukwekkende uitzichten over de stad en leer meer over de constructie en betekenis ervan. U kunt op de tweede verdieping verblijven of de optionele mogelijkheid benutten om naar het hoogste niveau van de structuur te gaan. Na een ontmoeting met uw gids krijgt u voorrang bij toegang tot de tweede verdieping van de Eiffeltoren, met uitzicht over de zogenaamde Ville Lumière (lichtstad). Terwijl je met de lift naar boven gaat, zal je gids je verrassen met verhalen en feiten over deze symbolische structuur. Leer meer over het gebouw zelf en over de civiel ingenieur die het heeft gemaakt, Gustave Eiffel. Uw gids zal u ook wijzen op alle opmerkelijke bezienswaardigheden van Parijs, waaronder het Louvre, de kathedraal Notre-Dame, Montmartre en de Sacré-Coeur. Maak gebruik van de optionele mogelijkheid om met de lift langs de tweede verdieping naar de top van de toren te stijgen, om het uitzicht vanaf het hoogste punt van de hele stad te bewonderen.

Parijs: rondleiding door de spookachtige begraafplaats Père Lachaise

8. Parijs: rondleiding door de spookachtige begraafplaats Père Lachaise

Ontdek de begraafplaats Père-Lachaise, de grootste en populairste begraafplaats van Parijs en de thuisbasis van fantastische paranormale verschijnselen. Luister naar verhalen over de beroemdheden die hier begraven liggen, leer over de lange geschiedenis van de begraafplaats en ontdek fascinerende verhalen over geesten die over het terrein zwerven. Loop met je gids tussen de graven en ontdek de rustplaatsen van beroemde beroemdheden zoals Frédéric Chopin, Edith Piaf, Marcel Proust, Oscar Wilde en Jim Morrison. Kom meer te weten over het leven van de beroemdheden en de talrijke Parijzenaars die zijn begraven op de begraafplaats Père-Lachaise. Met meer dan een miljoen mensen die op het kerkhof zijn geïnterneerd, zou het geen verrassing moeten zijn dat het een van de meest spookachtige plekken in Parijs is. Leer meer over de lange geschiedenis van de begraafplaats, de vreemde sekten die ermee verbonden zijn, en duik in de achtervolgingen die door de jaren heen zijn gemeld. Tijdens je ontdekkingstocht zal je gids je verhalen vertellen over de spiritistische oprichter Allan Kardec, de fantasieën gevonden bij het graf van Jim Morisson, de geest van Marcel Proust die over het kerkhof dwaalt op zoek naar zijn geliefde, en vele minder bekende fenomenen die opdoemen in Père - Begraafplaats Lachaise.

Parijs: achter de schermen bij Stade de France

9. Parijs: achter de schermen bij Stade de France

Je bezoekt het grootste stadion van Frankrijk tijdens deze unieke rondleiding van 90 minuten. Je neemt plaats als toeschouwer en ziet het ongelooflijke panorama. Als bevoorrechte bezoeker krijg je de loges en kleedkamer te zien, en loopt door dezelfde tunnel die spelers gebruiken wanneer ze richting het veld gaan. Je deskundige gids vertelt meer over de geschiedenis van het stadion, de unieke architectuur en de sterren die op het goed onderhouden veld zijn verschenen. Afgezien van sportevenementen is het stadion ook gastheer van internationale shows. The Rolling Stones was de eerste groep die optrad in het Stade de France. Internationale sterren zoals Madonna en ACDC kozen ook deze locatie voor hun concerten, telkens bezocht door 80.000 toeschouwers. Je eindigt met een bezoek aan het museum, waar je een hoop items aantreft die getuigen van de legendarische geschiedenis van het stadion. Je ziet archieven, modellen, gesigneerde gitaren, truien en nog veel meer. Tijdens deze unieke rondleiding kun je de voetsporen volgen van voetballegendes Zidane en Ronaldo, die in 1998 de finale van de FIFA Wereldbeker speelden. Dit is ook de plek waar Cristiano Ronaldo zijn eerste grote Trofee voor Portugal heeft opgeheven. Om technische redenen is het veld van het stadion momenteel niet te zien.

Parijs: begeleide backstage-tour Roland-Garros-stadion

10. Parijs: begeleide backstage-tour Roland-Garros-stadion

Begin aan een rondleiding door het Roland-Garros-stadion, de legendarische tennislocatie van Parijs. Treed in de voetsporen van de grootste kampioenen die geschiedenis hebben geschreven op het French Open-toernooi, van Rafael Nadal tot Steffi Graf, Björn Borg en Chris Evert. Bezoek de perskamers, kleedkamers, de presidentiële tribune en de gang die de spelers naar de gravelbaan leidt. Geniet vanaf de tribunes van een vrij uitzicht op het beroemde hof en zijn onvergelijkbare kleigrond, evenals het omliggende stadsbeeld. Van de historische vier musketiers tot hedendaagse winnaars, je hoort talloze anekdotes van je gids, die ook de geheimen onthult van het nieuwe Philippe Chatrier-hof, een technologisch en architectonisch meesterwerk met zijn schuifdak.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Combi-aanbiedingen
230 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 15

Veelgestelde vragen over Parijs

Welke topattracties zijn een must-see in Parijs?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Parijs?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Versailles

Sitemap Parijs

Wil je alle activiteiten in Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parijs

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 16.651 beoordelingen

Très bien oftewel heel goed! Theo, heeft een passie voor wijn & kazen en dat zie je als hij zijn kennis met je deelt! Ik heb veel geleerd en heerlijke wijnen en kaas uit Frankrijk geproefd! Ik zou deze tour ten zeerste aanbevelen en zal dit absoluut opnieuw doen wanneer ik in Parijs ben! ️

Leuke enthousiaste gids die makkelijk de bijzondere verhalen van Montmartre vertelde. Het was een verrassende wandeling met bijzondere hoekjes en doorkijkjes. We hadden al gewandeld door Montmartre maar zijn echt van de gebaande paden afgeweken.

een goede keuze, prachtige locatie. Met de moto gekomen, gelogeerd in een hotel nabij en daar onze bagage mogen laten, zodoende we op ons gemak het kasteel konden bezoeken.

Barbara heeft ons meegenomen terug in de tij en heeft ons bezoek waardevol aangevuld.

Zeer vlotte en leuke rondleiding doorheen de catacomben van een sport stadion