uitzicht vanaf de klokkentoren

Begeleid bezoek aan Notre Dame & Ile de la Cité

Product ID: 10511
Gecertificeerd

Vanaf € 35 per persoon

Tour boeken
Belangrijke Informatie
Duur
2 uur - 2.5 uur
Niet in de rij staan
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Live gids
Engels

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
 • Geniet van een 2 uur durende begeleide tour van de Notre Dame en Ile de la Cité
 • Wandel door het Ile de la Cité, het centrum van middeleeuws en gotisch Parijs
 • Geniet van een fantastisch uitzicht op Parijs vanaf de torens (mits optie geboekt)
 • Verken de Notre Dame Kathedraal, een prachtig gotisch meesterwerk dat stamt uit de 12e eeuw
Overzicht
Reis door het hart van Middeleeuws en gotisch Parijs op deze begeleide tour van 2 uur. Bezoek de Notre Dame Kathedraal en haar klokkentorens en beklim de 387 treden voor een indrukwekkend uitzicht over Parijs. Bezoek het prachtige Ile de la Cité.
Wat te verwachten
Begin met een wandeltocht door het beroemde Ile de la Cité, het hart van het middeleeuwse Parijs en één van twee natuurlijke eilanden in de rivier de Seine. Deze historische plek was een thuis voor koningen, revoluties en beruchte waterspuwers.

Ile de la Cité is sinds Romijnse tijden bewoond geweest, het is een perfecte introductie tot de pracht en praal van Parijs en ligt in het hart van zijn schitterende en bruisende straten.

Hier zul je zien waarom Victor Hugo de Notre Dame uitkoos om het verhaal van zijn alom geprezen boek De Klokkenluider van de Notre Dame.

De bouw van de Notre Dame begon in 1163 maar het gebouw werd pas in 1345 afgemaakt. De geschiedenis zal voor je ogen voltrekken wanneer de gids jou het verbazingwekkende verhaal van de Notre Dame vertelt, van het begin tot aan de dag van vandaag.

Met luchtbogen, dreigende waterspuwers, hoge torens, een kolossaal orgel en indrukwekkende klokkentorens creërt de gotische architectuur een sfeer die zowel mooi als onheilspellend is.

Binnenin de kathedraal zul je de 13e eeuwse gebrandschilderde glazen ramen zien en je verwonderen over de portalen die taferelen uitbeelden uit het leven van de Maagd Maria, het laatste oordeel en het leven van St. Anne, de moeder van de Maagd Maria.

Om de tour op een aangrijpende manier te eindigen zullen we de wachtrij overslaan en de 387 treden naar de klokkentorens van de Notre Dame beklimmen (mits optie geboekt) voor een waterspuwers-uitzicht over Parijs.
Inbegrepen
 • Gids
 • Audio-sets om de gids beter te kunnen horen
 • Skip-the-Line tickets voor de toren van de Notre Dame (indien deze optie is geboekt)
Niet inbegrepen
 • Fooien (optioneel)
 • Ophaalservice bij hotel
Annuleringsbeleid
Annuleer tot 1 dag van tevoren voor een volledige terugbetaling
Trefpunt

Het ontmoetingspunt is bij het standbeeld van Henri IV, in het midden van Pont Neuf- aan de westelijke kant van Ile de la Cité. Pont Neuf is de brug die Ile de la Cité verbindt aan zowel de linker- als rechteroever van Parijs. Het standbeeld is van een man op een paard en staat midden op de brug. Dichtstbijzijnde Metro: Pont Neuf (7) of Cite (4) (Openen in Google Maps)

Wat je moet weten
• Het is de verantwoordelijkheid van alle deelnemers om 15 minuten voor vertrek bij de verzamelplaats te zijn, alwaar zij hun voucher aan de gids tonen
• Gasten die te laat komen kunnen niet mee, en gemiste tours worden niet terugbetaald
• De tour is helaas niet geschikt voor mensen in een rolstoel of met beperkingen die extra hulp vereisen. Ook kinderwagens kunnen niet mee
• Het is de verantwoordelijkheid van alle deelnemers om op eigen gelegenheid naar de verzamelplaats te komen
• Let op: soms wordt de Notre Dame op korte termijn gesloten voor religieuze diensten en evenementen. In dit geval krijgen gasten de kans de tour gratis te herboeken, of ze ontvangen volle restitutie

Vanaf € 35 per persoon

Tour boeken
Onze belofte aan jou
 • Direct boeken met gegarandeerde plekken
 • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (130 Beoordelingen)

Georganiseerd door

City Wonders Ltd.

Product ID: 10511