Kies data
Parijs

Sportstadions

Parijs Sportstadions: Onze meest aanbevolen

Parijs: achter de schermen bij Stade de France

1. Parijs: achter de schermen bij Stade de France

Je bezoekt het grootste stadion van Frankrijk tijdens deze unieke rondleiding van 90 minuten. Je neemt plaats als toeschouwer en ziet het ongelooflijke panorama. Als bevoorrechte bezoeker krijg je de loges en kleedkamer te zien, en loopt door dezelfde tunnel die spelers gebruiken wanneer ze richting het veld gaan. Je deskundige gids vertelt meer over de geschiedenis van het stadion, de unieke architectuur en de sterren die op het goed onderhouden veld zijn verschenen. Afgezien van sportevenementen is het stadion ook gastheer van internationale shows. The Rolling Stones was de eerste groep die optrad in het Stade de France. Internationale sterren zoals Madonna en ACDC kozen ook deze locatie voor hun concerten, telkens bezocht door 80.000 toeschouwers. Je eindigt met een bezoek aan het museum, waar je een hoop items aantreft die getuigen van de legendarische geschiedenis van het stadion. Je ziet archieven, modellen, gesigneerde gitaren, truien en nog veel meer. Tijdens deze unieke rondleiding kun je de voetsporen volgen van voetballegendes Zidane en Ronaldo, die in 1998 de finale van de FIFA Wereldbeker speelden. Dit is ook de plek waar Cristiano Ronaldo zijn eerste grote Trofee voor Portugal heeft opgeheven. Om technische redenen is het veld van het stadion momenteel niet te zien.

Parijs: begeleide backstage-tour Roland-Garros-stadion

2. Parijs: begeleide backstage-tour Roland-Garros-stadion

Begin aan een rondleiding door het Roland-Garros-stadion, de legendarische tennislocatie van Parijs. Treed in de voetsporen van de grootste kampioenen die geschiedenis hebben geschreven op het French Open-toernooi, van Rafael Nadal tot Steffi Graf, Björn Borg en Chris Evert. Bezoek de perskamers, kleedkamers, de presidentiële tribune en de gang die de spelers naar de gravelbaan leidt. Geniet vanaf de tribunes van een vrij uitzicht op het beroemde hof en zijn onvergelijkbare kleigrond, evenals het omliggende stadsbeeld. Van de historische vier musketiers tot hedendaagse winnaars, je hoort talloze anekdotes van je gids, die ook de geheimen onthult van het nieuwe Philippe Chatrier-hof, een technologisch en architectonisch meesterwerk met zijn schuifdak.

Veelgestelde vragen over Sportstadions in Parijs

Welke andere activiteiten dan Sportstadions zijn de moeite waard in Parijs?

Andere onmisbare dingen om te doen in Parijs:

Wat zijn de beste Sportstadions in Parijs?

Sitemap Parijs

Wil je alle activiteiten in Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parijs

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 729 beoordelingen

De 2 tieners die me vergezelden, waren ongeduldig om deze legendarische plek te kunnen bezoeken. We werden niet teleurgesteld. Alles is heel goed georganiseerd, je kunt alles zien, zelfs de plaats waar de president van de republiek zit als hij in het stadion is. De gids was erg goed, ze vertelde ons anekdotes en herinneringen aan geweldige vergaderingen. Er is geen tekort aan musea met de bouwarchieven van het stadion en foto's van de verschillende grote evenementen. Je moet gewoon weten dat je veel moet lopen, trappen op en af gaan, het is beter om fit en goed uitgerust te zijn!

Voor degenen die van voetbal houden is een zeer interessante tournee. De gids vertelt het verhaal in detail. We zien de grandeur van het Stade de France van dichtbij. Echt voor degenen die van RER naar het stadion gaan, lopen te veel. Maar stap gewoon vroeg uit met een goede planning. De gids, die ik me de naam niet herinner, is spectaculair. Ze is Italiaans en maakte altijd grappige opmerkingen. Ze is erg intelligent en denkt heel snel na. Het is teveel voor degenen die van de sport houden.

Bezoek en leuke gids, wees voorzichtig bij het bezoeken van het politiehoofdkwartier van het stadion waar cellen zijn ... laat je kinderen de kleine broertjes niet opsluiten ... want als de deur dicht is kun je niet meer openen !!! Memorabel moment vooral voor de betrokken ouders ...

Jammer dat we het veld niet konden zien, aangezien het stadion werd voorbereid voor een concert..

Leuke tour achter de schermen, kleedkamers en spelers tunnel, aanrader in Parijs