Kies data

Parijs Zomerse activiteiten

Parijs Zomerse activiteiten: Onze meest aanbevolen

Parijs: rondvaart van 1 uur over de Seine

1. Parijs: rondvaart van 1 uur over de Seine

Maak een rondvaart over de rivier de Seine die begint aan de voet van de Eiffeltoren. Vaar rustig onder de bruggen van Parijs door en bewonder de reeks prachtige monumenten langs het water, terwijl je luistert naar toelichting over Parijs en de bezienswaardigheden waar je langs vaart. Tijdens de rondvaart kom je langs de Eiffeltoren, de Notre Dame, het Hôtel de Ville, het Louvre en nog veel meer. Je kunt ook kiezen voor een rondvaart in de avond voor een totaal andere blik op de Lichtstad, die bij het vallen van de avond in de schijnwerpers wordt gezet.  Individuele audiogidsen zijn beschikbaar in 14 talen en geven toelichting over Parijs en haar geschiedenis, monumenten en architectuur. Houd er rekening mee dat de audiogids beschikbaar is via je smartphone door aan boord verbinding te maken met wifi.

Versailles: rondleiding met voorrang & toegang tot de tuinen

2. Versailles: rondleiding met voorrang & toegang tot de tuinen

Ontdek de weelde, schoonheid en geschiedenis van het paleis van Versailles tijdens een interactieve rondleiding met gids. Ga via een aparte ingang het paleis in om je rondleiding te beginnen, en ga vervolgens met een gids of alleen naar de beroemde tuinen. Bekijk tijdens de 90 minuten durende rondleiding door het hoofdpaleis de staatsappartementen, de koninklijke slaapkamer en de beroemde Spiegelzaal. Kom meer te weten over de sleutelfiguren van de Franse monarchie, van Lodewijk XIV tot Marie Antoinette. Luister naar verhalen over de fascinerende historische gebeurtenissen die plaatsvonden in vele van de kamers van het paleis, voordat je eropuit trekt om, met je gids of alleen, het uitgestrekte tuinencomplex te verkennen. Bewonder de grootsheid van de tuinen, de bronzen beelden en de sierbassins vergezeld van rijen grote bomen. Als je de tuin samen met een gids bezoekt, kun je tijdens een rondleiding van 45 minuten fascinerende inzichten verwachten.

Parijs: directe toegang top of 2e verdieping Eiffeltoren

3. Parijs: directe toegang top of 2e verdieping Eiffeltoren

Verkort je wachttijd in de lange rijen voor een van de meest onvergetelijke monumenten van de Franse hoofdstad met een ticket voor directe toegang tot de tweede verdieping en, als je deze optie hebt geselecteerd, tot de top. Kom meer te weten over de Eiffeltoren van je gids. Geniet van de uitkijkplatforms en kijk uit op de kathedraal Notre-Dame, Les Invalides, en kijk in je eigen tempo rond. Na een korte inleiding over de geschiedenis van de iconische toren, ga je met de lift naar de 2e verdieping. Ga met de lift naar de top als je deze optie hebt geselecteerd. Geniet van het spectaculaire uitzicht op de Franse hoofdstad en bekijk de belangrijkste monumenten van bovenaf.

Parijs: directe toegang Eiffeltoren met lift en rondleiding

4. Parijs: directe toegang Eiffeltoren met lift en rondleiding

Sla de ticketrij voor de Eiffeltoren over en maak een rondleiding door deze beroemde bezienswaardigheid en bewonder de stad van bovenaf. Geniet van een 2 uur durende rondleiding door de toren en hoor alles over de oorsprong en de geheimen achter de bouw van dit architectonische meesterwerk. Neem de lift en klim naar het uitkijkplatform op de tweede verdieping, en als je ticket voor de top kiest, ga je helemaal naar de bovenste verdieping. Vanaf daar kun je genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over de Franse hoofdstad, met onder andere de Sacré-Cœur, het Louvre en de Arc de Triomphe. Kies voor een 1 uur durende rondvaart op de Seine, op elk moment beschikbaar na je bezoek aan de Eiffeltoren. Bewonder de vele gebouwen langs de rivieroever die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan, waaronder de Eiffeltoren, Les Invalides, de Notre-Dame en de Conciergerie. Vaar langs charmante woonboten en drijvende restaurants.

Parijs: top of 2e verdieping Eiffeltoren - directe toegang

5. Parijs: top of 2e verdieping Eiffeltoren - directe toegang

Geniet, vanaf het observatiedek op de 2e verdieping van de Eiffeltoren, van een vogelvluchtperspectief over Parijs. Tref je gids bij de Eiffeltoren voor een korte inleiding over de geschiedenis van de toren. Krijg vervolgens directe toegang tot de 2e verdieping, waar je gids interessante verhalen en anekdotes over de unieke geschiedenis van de toren zal vertellen. Kom meer te weten over de Lichtstad en geniet van een bijzonder uitzicht op de Notre-Dame, het Louvre, de Arc de Triomphe en Les Invalides. Je gids laat je dan in je eigen tempo verder de Eiffeltoren verkennen. Klim op je gemak zonder gids naar de top voor nog meer adembenemende panorama's en geniet van een glas bubbels in de Champagnebar (indien optie geboekt). Stap, opweg naar beneden, ook op de 1e verdieping uit, om op 60 meter boven de grond over de nieuwe glazen vloer te lopen.

Parijs: panoramische rondvaart over de Seine met diner

6. Parijs: panoramische rondvaart over de Seine met diner

Bewonder de lichtstad vanaf de rivier de Seine tijdens een rondvaart in de avond. Stap binnen in het drijvende restaurant Paris en Scène en geniet tijdens de rondvaart van een hoofdgerecht en een dessert. Na afloop van de heerlijke maaltijd keer je weer terug naar de plek waar je aan boord bent gegaan. Zit comfortabel in een clubstoel met uitzicht op de Seine. Maak tijdens de boottocht gebruik van de grote lounge met airconditioning en het panoramaterras met een prachtig uitzicht op diverse Parijse monumenten. Vaar langs de Eiffeltoren, Place de la Concorde, Musée d'Orsay en vaar onder beroemde Parijse bruggen door zoals de Pont de l'Alma, Pont Alexandre III en de Pont des Arts. Het menu varieert per seizoen en omvat een uitgebreid tweegangenmenu. Een veganistisch menu is op aanvraag beschikbaar. Voorbeeldmenu (dit kan variëren op de dag zelf): • Amuse • Hoofdgerecht: Provençaalse marmita met kalfsvlees, verschillende soorten groenten; gekonfijte citroen met basilicumolie OF bouillabaisse à la Marseille met kabeljauw, aardappelsalade met kruiden, gerookte aïoli • Dessert: rijstpudding, geroosterde pinda's en karamel met gezouten boter OF chocolademousse, Espelette-peper en chocoladeschaafsel.

Parijs: rondleiding langs beroemde graven op Père Lachaise

7. Parijs: rondleiding langs beroemde graven op Père Lachaise

Het Cimitière du Père Lachaise is niet alleen historisch interessant, maar ook prachtig om te zien, en je vindt er een aantal van de duurste en meest begeerde graven ter wereld. Het is de laatste rustplaats van beroemde artiesten, schrijvers en musici, van Yves Montand en Simone Signoret tot Chopin en Oscar Wilde. Tijdens deze 2 uur durende wandeltocht loop je door het labyrint van grafstenen, bomen en paden terwijl de gids je de beroemde graven en merkwaardigheden die deze plek zo speciaal maken laat zien. Het graf van Oscar Wilde is zonder meer opmerkelijk, bedekt met rode lippenstift achtergelaten door kussende bewonderaars. Terwijl je langs het graf van Chopin komt, krijg je het idee dat je zijn beroemde treurmars kan horen. Zie de laatste rustplaats van Molière, de beroemde Franse toneelschrijver. Molière, een zieke man waarvan artsen dachten dat hij een hypochonder was, beroemd om zijn ironie en satire, stierf op het toneel terwijl hij een gezonde man speelde die een hypochonder was, terwijl het publiek hem toejuichte. Het meest bezochte graf is toch wel dat van de beroemde Amerikaanse rockster, Jim Morrison. Zijn graf en nabije omgeving zijn bedekt met graffiti van de hordes fans die hier komen. Wandel over een buitengewone begraafplaats en herleef de levens van een aantal van 's werelds grootsten.

Vanuit Parijs: rondleiding Versailles met voorrangstoegang

8. Vanuit Parijs: rondleiding Versailles met voorrangstoegang

Ga mee met een deskundige tolk-gids op deze tour van een halve dag naar het schitterende Kasteel van Versailles en krijg voorrangstoegang. Laat je meenemen door de geschiedenis van het kasteel, een van de belangrijkste monumenten ter wereld. Ontmoet je gids voor het Pullman Hotel in Parijs. Stap aan boord van een luxe touringcar met airconditioning, leun achterover en ontspan tijdens de korte rit naar Versailles. Dit was ooit de woning van Lodewijk XIV, ook wel bekend als de Zonnekoning. Je proeft de glorie van de Parijse koninklijke familie. Neem alles in je op terwijl de gids je door de prachtigste kamers van het kasteel leidt, waaronder de Statievertrekken, de Spiegelzaal en de grote appartementen van de koning en koningin. Na het grootse interieur in je op te hebben genomen, kun je nog lekker rondlopen door de prachtige tuinen van Versailles, vol met beelden, bustes en marmeren vazen daterend uit 1661, toen groepen beeldhouwers door de officiële schilder van Koning Lodewijk XIV, Charles Le Brun, werden begeleid.

Eiffeltoren: trap naar 2e etage met optie voor de top

9. Eiffeltoren: trap naar 2e etage met optie voor de top

Ontdek de Eiffeltoren als nooit tevoren terwijl je het monument te voet beklimt. De gids begint met een inleiding over het iconische bouwwerk voordat je naar de ingang wordt begeleid. Je krijgt nog veel meer interessante feiten en anekdotes te horen. Begin de beklimming naar de 2e verdieping onder leiding van je gids en luister naar de verhalen over het ontstaan en de bijna-ondergang van de beroemde toren terwijl je geniet van het unieke uitzicht vanaf de trap. Op de 1e verdieping kun je even pauzeren en kom je meer te weten over de Eiffeltoren en zijn architect. Vervolgens wandel je over de 57 meter hoge glazen vloer. Vergeet niet om een paar foto's te maken als aandenken. Ga verder naar het observatiedek op de 2e verdieping voor panoramisch uitzicht op de Arc de Triomphe en andere Parijse highlights terwijl je geniet van het interessante en leuke commentaar van de gids. Als je alle spectaculaire uitzichten in je hebt opgenomen, kun je kiezen of je met de trap of de lift weer naar beneden wil.  Je kunt je ticket upgraden met een bezoek aan de top, waar je het originele kantoor van Gustave Eiffel kunt bekijken en vanaf het hoogste platform van panoramisch uitzicht op Parijs kunt genieten. Upgraden kan alleen tijdens het boeken. Houd er rekening mee dat de top in sommige gevallen gesloten wordt vanwege onvoorziene omstandigheden zoals slecht weer of hoge bezoekersaantallen. In deze zeldzame gevallen heeft de groep geen toegang tot de top, zelfs niet als deze opnieuw wordt geopend terwijl je al in de toren bent. Mocht dit gebeuren, dan krijg je de toegangskosten voor de top binnen 5 tot 10 dagen terugbetaald. De terugbetaling gebeurt automatisch, dus je hoeft geen contact met ons op te nemen.

Parijs: rondleiding en voorrangstoegang Louvre

10. Parijs: rondleiding en voorrangstoegang Louvre

Sla de beroemde lange wachtrijen bij het Louvre over en bezoek de must-see attracties van het museum. De deskundige gids onthult subtiele details over de tentoongestelde kunstwerken, die de meeste bezoekers nooit te weten komen. Bekijk de 'Mona Lisa', de 'Venus van Milo' en de 'Nikè van Samothrake'. De rondleiding omvat ook Griekse en Romeinse oudheden zoals de 4.000 jaar oude Grote Sfinx van Tanis, andere herkenbare werken van Da Vinci en Rafaël en hoogtepunten uit de Franse Romantiek. Sculpturen zoals de 'Stervende Slaaf' van Michelangelo en 'Amor en Psyche' van Antonio Canova voegen een extra dimensie toe aan de rondleiding. In de Apollogalerie vang je een glimp op van de geschiedenis van het Louvre als Koninklijk Paleis, voordat Lodewijk XIV verhuisde naar het hof van Versailles. Het al even weelderige decor van het tweede keizerrijk is ook bewaard gebleven in de appartementen van Napoleon III. Na de rondleiding kun je op eigen gelegenheid het Louvre blijven verkennen.

291 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 19

Veelgestelde vragen over Parijs

Welke topattracties zijn een must-see in Parijs?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Parijs?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Versailles

Andere activiteiten in Parijs

Wil je alle activiteiten in Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parijs

I enjoyed the tour over the Saine. I will remember this tour when I look back on my trip. I went on my own not knowing the French language some of the staff doesn’t speak English well but we figured it out.

Het was heel leuk om met een gids rond te fietsen die goed Nederlands spreekt! Heel veel gezien en veel geschiedenis gehoord. Prima fietsen ook. Tip: Plan een pauze in voor koffie :)

lange wachtrij,

als tip wil ik iedereen meegeven om eerst het paleis en daarna de tuinen te bezichtigen. Wij moesten namelijk na de tuinen weer in de rij pfff voor het paleis.

Bijzonder indrukwekkend. Moet je gewoon een keer gezien hebben.

Prachtige tour door de Seina rivier mooie uitzicht!