Datums kiezen

Ontdek het beste van
Parijs

Een stad die zo synoniem staat voor romantiek, dat iedere bezoeker zich aan haar charme wil oeh-la-laven.

Onze aanbevelingen voor Parijs

Parijs: 1 uur durende boottocht op de Seine

1. Parijs: 1 uur durende boottocht op de Seine

Begin aan een rondvaart op de Seine die begint aan de voet van de Eiffeltoren. Glijd onder de bruggen van Parijs door en bewonder een reeks prachtige monumenten langs de waterweg terwijl je luistert naar commentaar over Parijs en de bezienswaardigheden die je passeert. Tijdens je cruise kom je langs de Eiffeltoren, de Notre Dame, Hotel de Ville, het Louvre en nog veel meer. Kies ervoor om je cruise 's nachts te maken voor een heel ander perspectief van de Lichtstad, want de stad wordt verlicht als de avond valt. Individuele audiogidsen zijn beschikbaar in 14 talen en geven commentaar over Parijs en haar geschiedenis, monumenten en architectuur. Let op: de audiogids is beschikbaar via je smartphone door verbinding te maken met de Wi-Fi aan boord.

Disneyland Parijs: Dagticket

2. Disneyland Parijs: Dagticket

Disneyland® Park: In een fantasiewereld niet zo ver weg leven de helden en heldinnen van Disney in sprookjes waar gelukkig geen einde aan komt. Geniet van eindeloos plezier in verschillende magische landen. Beleef je favoriete Disney verhalen precies zoals je ze herinnert uit de klassieke Disney films. Hier komen sprookjes echt uit. Sensatie in het Disneyland® Park is er in alle soorten en maten. Big Thunder Mountain en Star Wars® Hyperspace Mountain bieden een rush voor volwassenen, terwijl de kleintjes hoog in de maanverlichte lucht kunnen zeilen met 'Peter Pan's Flight'. Familiepret is natuurlijk te vinden in elke hoek van het park, van de 'Pirates of the Caribbean' tot de 'Mad Hatter's Tea Cups'. Ontmoet Disney figuren. Mis de hoofdattractie niet: een meet 'n' greet met geliefde Disney figuren. Houd je pen en camera gereed en ontmoet de personages waar je van houdt. Elke dag is een feest in het Disneyland® Park. Bovenop alle prachtige attracties en personages zijn er het hele jaar door tal van spectaculaire familieparades en shows om van te genieten. Wees getuige van de betoverende Disney Electrical Sky Parade bij Kasteel Doornroosje! Bereid je vanaf 8 januari, als de zon ondergaat, voor op een duizelingwekkende vertoning voor ons betoverende nachtspektakel, Disney Dreams! Kijk hoe drones de nachtelijke hemel schilderen met magische kleuren. Walt Disney Studios® Park: Ontdek de magische wereld van film en televisie in het Walt Disney Studios® Park. Verken 4 Cinemagic studiokavels met spannende attracties en spectaculaire shows. Neem het middelpunt van de belangstelling in de Studios, op slechts een steenworp afstand van het Disneyland® Park. Je weet nooit welke ster je tegenkomt. Werk samen met de Avengers en neem het op tegen de machtigste MARVEL missies Avengers Campus land. Fans van ongelooflijk live entertainment - luister! Voor de allereerste keer in Disneyland® Paris, bereid je voor op een muzikale reis door de vele prachtige werelden van Pixar in Together: a Pixar Musical Adventure - een originele, meeslepende nieuwe productie die alle juiste noten raakt. Ga achter de schermen en probeer de Worlds of Pixar. Laat je meevoeren naar kleurrijke werelden vol attracties, entertainment, eten en plezier met personages in decors die rechtstreeks afkomstig zijn uit Ratatouille, Finding Nemo, Toy Story en nog veel meer.

Parijs: Louvre Museum Tijdskaartje

3. Parijs: Louvre Museum Tijdskaartje

Verken het Louvre in je eigen tempo met een toegangsticket met tijdsaanduiding, zodat je binnen 30 minuten naar binnen kunt. Bekijk niet te missen en iconische kunstwerken zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo. Ontdek meesterwerken uit de renaissance en oude Egyptische relikwieën, samen met schilderijen uit de 13e tot de 20e eeuw. Het museum opende voor het eerst zijn deuren op 10 augustus 1793 en toonde toen slechts 537 schilderijen. Het werd in 1796 gesloten en vervolgens in 1801 weer heropend als Musée Napoléon, met een grotere collectie.  De collectie omvat inmiddels 20.000 werken. Tegenwoordig zijn er 8 afdelingen: Egyptische oudheden, oudheden van het nabije oosten, Griekse, Etruskische en Romeinse oudheden, Islamitische kunst, beeldhouwkunst, decoratieve kunsten, schilderijen, en prenten en tekeningen.

Parijs: tickets dakterras Arc de Triomphe

4. Parijs: tickets dakterras Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is de neoclassicistische interpretatie van de oude Romeinse triomfboog. Het is zeker de moeite waard om naar de 50 meter hoge top te gaan. Je ziet hier de twaalf Parijse lanen die uit de boog naar de Lichtstad stralen. Parijs is een van de meest fascinerende steden ter wereld en hier bevind je je midden in het centrum van deze stad. Geïnspireerd door de grote triomfbogen van het oude Rome liet Napoleon de Arc de Triomphe bouwen, kort na zijn overwinning in Austerlitz. Helaas stierf Napoleon voordat de boog voltooid was. Aan de voet van de boog eert het graf van de onbekende soldaat de 1,3 miljoen Franse soldaten, die in de Eerste Wereldoorlog stierven. Zie de eeuwige vlam die dagelijks om 18:30 uur weer aangestoken wordt. Bovendien is er een niet te missen tentoonstelling die het symbolische belang van dit monument uitlegt. Het uitzicht vanaf de top van de boog is de 284 treden er naar toe meer dan waard. Je ziet heel Parijs vanaf een bijzondere plek. In tegenstelling tot de Eiffeltoren is de Arc de Triomphe een bezienswaardigheid die niet alle toeristen bezoeken.

Parijs: Gereserveerde toegang tot het Louvre en boottocht

5. Parijs: Gereserveerde toegang tot het Louvre en boottocht

Krijg de sleutels tot de stad Parijs met een combinatieticket voor het Louvre Museum en een riviercruise. Bezoek het iconische Louvre Museum met een ticket voor gereserveerde toegang en ga op elk moment van de dag mee met een cruise op de rivier de Seine. Bewonder de kunstwerken, van het oude Egypte tot de Renaissance, terwijl je in je eigen tempo wandelt. Ontspan daarna tijdens een 1 uur durende riviercruise en bekijk de stad van een andere kant. Bekijk de wereld vanuit het comfort van een plezierboot die elke dag vertrekt vanaf de Eiffeltoren. Het ticket voor de riviercruise is geldig voor elke dag in de komende zes maanden; de boot vaart ongeveer elke 30 minuten, 7 dagen per week, en vertrekt vanaf de brug Alma, op een paar minuten lopen van de Eiffeltoren. Boek de Louvre gereserveerde toegang, cruise en Eiffeltoren optie en upgrade je verblijf in Parijs met een bezoek aan de Eiffeltoren. Geniet vanaf de Eiffeltoren van het uitzicht in vogelvlucht over Parijs vanaf het observatiedek op de tweede verdieping van de Eiffeltoren. Ontmoet je gids naast de Eiffeltoren voor een korte introductie over de geschiedenis van de toren. Geniet vervolgens van toegang tot de tweede verdieping met de lift en hoor interessante verhalen en anekdotes over de unieke geschiedenis van de toren van je gids. Leer meer over de "Lichtstad" en geniet van een bevoorrecht uitzicht op de Notre Dame, het Louvre, de Arc de Triomphe en Les Invalides. Je gids laat je daarna alleen om in je eigen tempo van de Eiffeltoren te genieten.

Parijs: Volledig toegangsticket voor het paleis en de tuinen van Versailles

6. Parijs: Volledig toegangsticket voor het paleis en de tuinen van Versailles

Bezoek het Paleis en de Tuinen van Versailles met een vooraf geboekte 1-daagse pas met volledige toegang. Verken de sierlijke Staatsappartementen en de adembenemende Spiegelzaal in de officiële residentie van de Franse monarchie van 1682 tot 1789. Leer meer over Louis XIV en andere Franse royals. Krijg een idee van het leven aan het Franse hof tijdens een wandeling door de schitterende Spiegelzaal. Wandel in je eigen tempo door de legendarische tuinen en bewonder fonteinen, beeldhouwwerken en prachtig onderhouden gazons. Geniet van toegang tot het Grand en Petit Trianon op hun eigen terrein. Zie waar de "Zonnekoning" zich privé vermaakte en waar hij naartoe ging om te ontsnappen aan de ontberingen van het hofleven. Ga vervolgens naar het landgoed van Marie Antoinette en ontdek waar zij privé haar toevlucht zocht. Kies in de lente en zomer voor de optie fontein en muzikale tuin om te genieten van een spectaculaire fonteinenshow of de iconische muzikale tuinen om je bezoek af te maken. Horace Vernet: Tentoonstelling in het Paleis van Versailles van 14 november 2023 tot 17 maart 2024.

Parijs: ticket Opera Garnier

7. Parijs: ticket Opera Garnier

Met haar eclectische en opzichtige barokke stijl is de Opéra Garnier één van de meest extravagante uitingen van de architectuur van het Tweede Keizerrijk in Frankrijk. Profiteer van een snelle en gemakkelijke toegang tot dit prachtige gebouw in het centrum van Parijs. Het grootste operahuis van Europa werd ingehuldigd in 1875 en is vernoemd naar de jonge architect Charles Garnier. Bewonder de kronkelende slangen van het bronzen Pythonisse-beeld voordat je de dubbele trap van de Grand Escalier (hoofdtrap) beklimt. Stel je je de slingerende hoepelrokken voor terwijl je het adembenemende decor bewondert en wandelt door enorme foyers, gevuld met sprankelende mozaïeken, kleurrijke marmeren pilaren en bladgoudbloesems. Alles wat je ziet is een lust voor het oog. Je ontvangt je digitale ticket direct na je reservering, dat je gewoon laat zien bij de ingang van de Opera om daarna te genieten van je bezoek.

Parijs: Avondlijke riviercruise met muziek

8. Parijs: Avondlijke riviercruise met muziek

Geniet van de nachtelijke gloed van Parijs tijdens een rondvaart op de Seine. Tour door de Lichtstad en geniet van de ontspannen sfeer aan boord terwijl de muziek speelt. Geniet tijdens het varen van een panoramisch uitzicht op de Eiffeltoren, het Louvre, de Notre-Dame de Paris, het Orsay Museum, de Alexandre III-brug, het Concorde-plein, het Petit en Grand Palace, de Marie-brug en nog veel meer. Voor meer informatie over de monumenten die u ziet, downloadt u de tour-app die u tijdens de cruise kunt gebruiken (downloadinstructies vindt u op de bevestigingsvoucher).

Parijs: Toegangskaartje Louvre Museum en boottocht op de Seine

9. Parijs: Toegangskaartje Louvre Museum en boottocht op de Seine

Bezoek de meesterwerken van het Louvre Museum, een van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld. Maak daarna een optionele boottocht over de prachtige rivier de Seine en bewonder de beroemde monumenten in de stad. Het Louvre is het grootste museum ter wereld en heeft 35.000 kunstwerken in drie vleugels verdeeld over een tentoonstellingsruimte van 73.000 vierkante meter. Elke vleugel heeft meer dan 70 kamers en toont uitgebreide schilderijen en kunstvoorwerpen. Bekijk de iconische Mona Lisa, bewonder duizenden verbazingwekkende schilderijen en wandel tussen perfecte beeldhouwwerken. Boek de optie met een audiogids erbij en vergroot je ervaring en begrip van de tentoongestelde werken. Na het bezoek aan het Louvre Museum kun je een optionele 1 uur durende rondvaart op de rivier de Seine maken. Bekijk meer van de iconische monumenten van Parijs, zoals het Institut de France, de Eiffeltoren, de Notre Dame, de Conciergerie, het Musee de Orsay, het Hotel de Ville en nog veel meer. Aan boord heb je ter plekke gratis toegang tot een audiogids in de taal van je keuze, die je helpt meer te leren over de uitgebreide geschiedenis die aan elk monument verbonden is.

Parijs: Eiffeltoren toegangsbewijs met optionele toegang tot de top

10. Parijs: Eiffeltoren toegangsbewijs met optionele toegang tot de top

Geniet van toegang tot de Eiffeltoren en bewonder het adembenemende uitzicht vanaf de geselecteerde verdieping van het iconische bouwwerk. Breng zoveel tijd als je wilt door bij de toren en verken de verschillende verdiepingen op je eigen gemak. Bekijk Parijs van bovenaf en vanuit een compleet nieuw perspectief. Bewonder de oude façade van het Louvre en het financiële district La Defense. Bewonder het kleurrijke Pompidou Museum en de uitgestrekte witte vlakte van de Sacré-Coeur Basiliek. Als je voor de topoptie kiest, heb je het voorrecht om de stad Parijs vanaf het hoogste punt te bewonderen. Bekijk op weg naar beneden de vele interessante activiteiten op de eerste verdieping. Test je moed door over de glazen vloer te lopen!

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Parijs

Alle activiteiten

820 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Parijs

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Parijs?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Brugge

Verken Parijs

Lees onze volledige gids voor Parijs of ontdek de beste ervaringen van de stad.

Wat anderen zeggen over Parijs

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 276.581 beoordelingen

Het Louvre Museum Ongelofelijk, goedkoop en bovendien inclusief toegang via een privégedeelte zonder wachtrijen. De boot kan worden verbeterd, maar voor deze prijs is het acceptabel. Ze hebben geen bar op de boot, je gaat gewoon zitten en ze nemen je mee op een vrij korte tocht over de rivier. Ik vind het geweldig dat ze een coupon voor de boot achterlaten, zodat je deze op elke gewenste dag kunt gebruiken.

Hallo, deze tour heb ik samen met mijn zoon van 13 gevolgd. Een ideale manier om hem grote symbolische plekken en gebouwen van Parijs te leren kennen. Hannah was onze gids. Haar enthousiasme was aanstekelijk. Aanrader!

Ik vind het een hele leuke bezigheid die iedereen zou moeten zien en doen. Parijs is 's avonds heel anders en heel gemakkelijk te bereiken. We gingen vroeg en dronken wat tot vertrektijd, het was geweldig.

Geweldige boot met comfortabele stoelen naar buiten gericht. Eten en drinken waren te goed. Algemene ervaring was geweldig.

Het is de reis waard, misschien is het eten niet top, maar de ervaring vult alles aan.