Park Güell
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Regel nu je ticket!

Park Güell: tours & tickets

Park Güell: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Barcelona

Bekijk alle 677 tickets en tours

Top 5 kenmerken van Gaudí's Park Güell

De 'k' in 'Park' geeft aan dat Gaudí geïnspireerd werd door de Engelse stadsparken tijdens het ontwerpen van zijn betoverende Park Güell. Verder is er niets Engels aan: Gaudí's unieke stijl is in elk element te zien. Benieuwd naar enkele weetjes over de beste onderdelen?

De markthal

De markthal

Park Güell was oorspronkelijk bedoeld als centrum van een wooncomplex dat nooit is gebouwd. De architectuur van de markthal is geïnspireerd op zowel Griekse tempels als de Romeinse weg die ooit nabij liep.

De draak

De draak

"El Drac" bij de hoofdtrap doet denken aan Eden en Sint-Joris, maar de fontein die hij bewaakt roept weer Python, de draak uit klassiek Delphi, op!

Casa Museu Gaudí

Casa Museu Gaudí

Van de geplande 60 villa's zijn er slechts twee voltooid. Dit is er een van. Gaudí woonde er zelf tussen 1906 en 1925 omdat er geen koper te vinden was, en tegenwoordig is het een museum met een collectie van zijn ontwerpen. Je hebt wel een apart kaartje nodig om het museum te bezoeken.

De kronkelbank

De kronkelbank

De bank, bedekt met kleurig mozaïek, kronkelt als reuzenslang door het park. Niemand minder dan Salvador Dalí zag het gevaarte als voorloper van het surrealisme, en als iemand daar verstand van heeft...

De portierswoning

De portierswoning

Religieuze of politieke symboliek? Welnee, het verhaal gaat dat de omgekeerde kopjes op een van de Hans en Grietje-achtige huizen bij de hoofdingang symbool staan voor Gaudí's beslissing om geen koffie meer te drinken.

Onze insidertips

Hoe lang duurt het?

Als je maar kort in Barcelona verblijft, kun je Gaudí's gebouwen in een paar uur zien. Houd wel rekening met het feit dat het park in zijn geheel veel groter is dan het monumentale deel dat hier staat beschreven. Als je toch al een buitenmens bent, kun je hier met gemak een hele middag doorbrengen.

Wat zijn de openingstijden?

In het hoogseizoen (4 mei tot 6 september) is het monumentale gedeelte van het park tussen 08:00 en 21:30 uur geopend; tussen 29 maart en 3 mei en van 7 september tot 24 oktober van 08:00 tot 20:00 uur; en in de winter van 08:30 tot 18:15 uur. Er mogen elk halfuur slechts 400 bezoekers naar binnen, dus online tickets boeken kan handig zijn!

Hoe kom je er?

Het is een aardig stuk klimmen de heuvel op, maar er is ook een roltrap (Baixada de la Gloria). Het park is bereikbaar met de metro (20 minuten lopen vanaf de halte 'Lesseps'), en met bus 24 en 92, die recht voor de ingang van het park stoppen.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Openingstijden verschillen per seizoen, controleer ze dus van tevoren online.
 • Toegangsprijzen
  Bij de ingang kost een standaard volwassenenticket 8 EUR.
 • Heb ik een gids nodig?
  Dat is zeker aan te raden. Check onze populairste tours.
 • Hoe kom ik er?
  Het is 20 minuten lopen (heuvelopwaarts) vanaf metrostation 'Lesseps', en bus 24 en 92 stoppen bij een van de ingangen van het openbare park. Vanaf hier kun je naar het monumentale gedeelte lopen.
 • Extra tips

  • Per halfuur mogen slechts 400 bezoekers naar binnen.

  • Neem zonnebrandcrème mee en trek goede schoenen aan.

Wat anderen zeggen over Park Güell

Gemiddelde beoordeling
4.2 / 5
gebaseerd op 14.612 beoordelingen

Bijzonder park met mooie en kunstzinnige bouwwerken van Gaudi

Bijzonder aangelegd park met mooie en kunstzinnige bouwwerken van Gaudi. De afhandeling met de van tevoren online bestelde tickets verliep erg soepel en bij binnenkomst kun je genieten van heel veel kunstzinnige ontwerpen en bouwsels. Zeker een aanrader als je een bezoek aan Barcelona brengt. Ook de hop on / hop off bus stopt er in de buurt.

Barcelona: toegangsbewijs Park Güell Beoordeeld door

Prachtige kleuren en bouwwerken;groene,verrassende tuin. TO DO !!

We zijn 's ochtends om 9u geweest. Was nog koel in de prachtige tuin. We konden makkelijk en nog rustig genieten van de uitzichten en geweldig mooie kleuren van de bouwwerken. Tickets op voorhand gekocht is nodig!! Vanaf 10u wordt het drukker. Volgende keer Barcelona ga ik waarschijnlijk nog es terug...zo onder de indruk. TO DO!

Barcelona: toegangsbewijs Park Güell Beoordeeld door

Snel en makkelijk, niet bij het loket hoeven te staan.

Voor een ticket op dezelfde dag stond eerst dat er binnen 48 uur reactie zou komen, maar binnen 20 minuten waren de tickets al binnen. Supersnel en makkelijk. Allen nog even een plattegrond ophalen bij het loket. Park zelf was wel een kleine bouwput door werkzaamheden, maar voor deze prijs toch goed te doen.

Barcelona: toegangsbewijs Park Güell Beoordeeld door

Leuk park Waren veel werkzaamheden kon niet overal bij.

Van hieruit prachtig uitzicht over Barcelona. Een plaatje was het. Jammer dat je niet overal bij kon. We hadden mooi weer en hebben daar genoten van de omgeving. Het is wel een vreselijke klim naar boven. Phoe hè? Het was het geld waard(zegt de hollander) ondanks dat we zo door konden lopen.

Barcelona: toegangsbewijs Park Güell Beoordeeld door

Sprookjesachtige ontspannende wandeling tussen cultuur en natuur

Goed gecontroleerde ingang. Het is druk, maar nooit te druk. Je kunt zelf bepalen wat je eerst bezoekt en met welk tempo je dat doet. Ook het omrande park is een echte aanrader! Vanop de top heb je een magisch overzicht over barcelona!

Barcelona: toegangsbewijs Park Güell Beoordeeld door