Kies data

Park Oliwski

Park Oliwski: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Hoogtepunten Gdańsk, Gdynia & Sopot: privétour van een dag

1. Hoogtepunten Gdańsk, Gdynia & Sopot: privétour van een dag

Je bewondert een dag lang prachtige bezienswaardigheden. Aan het begin van de dag word je opgehaald van je hotel of appartement of van de haven en bezoek je het toeristische centrum Skwer Kościuszki in Gdynia. Loop vervolgens langs de prachtige kade richting het beroemde volledig opgetuigde zeilschip Dar Pomorza. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad in het Stadsmuseum van Gdynia. Ervaar het beroemdste wandelpad en de langste pier in Polen tijdens een wandeling langs de straat Monciak en Plac Zdrojowy in Sopot. Bewonder in Franse stijl aangelegde tuinen en exotische planten in Park Oliwski in Gdansk en leer alles over de cisterciënzer Kathedraal van Oliwa. Geniet van een prachtig uitzicht over de Tricity vanaf een overweldigend uitzichtspunt. Daarna ga je naar de oude binnenstad van Gdansk. Bewonder de voormalige poorten van de oude binnenstad, inclusief de Uplands-poort aan het begin van de koninklijke weg. Je komt erachter dat deze route in het verleden alleen toegankelijk was voor de machtige monarchen.  Ga verder naar de Lange Markt en het Stadshuis. Vervolgens kom je langs de Neptunus-fontein en het Artushof (Dwor Artusa) om de voormalige ontmoetingsplek van de kooplieden van de stad te zien. Nu is het onderdeel van het historische museum van Gdansk. Ga naar binnen en bekijk de muren die zijn bedekt met friezen van mythologische en historische figuren. Beëindig de rondleiding op de Groene Poort met uitzicht op de rivier Motlawa. Dit is een geweldige rondleiding voor mensen die de Tricity op een dag willen bezoeken, traditioneel Pools willen lunchen (op eigen kosten) en gewoonweg een geweldige dag willen beleven.

Gdansk 1-daagse hoogtepunten Privérondleiding en vervoer

2. Gdansk 1-daagse hoogtepunten Privérondleiding en vervoer

Laat je ophalen bij je hotel en ga op pad met je lokale gids. Begin met een bezoek aan de historische oude binnenstad en bewonder de prachtige architectuur, kleurrijke gebouwen en smalle steegjes die dateren uit de Middeleeuwen. Ga door de beroemde Golden Gate, Arthur's Court en de Neptune-fontein en bezoek vervolgens de St. Mary's Church. Stop vervolgens bij de prachtige Motlawa-rivier en bewonder vervolgens het Amber Altar in de St. Bridget's Church. Verken vanaf daar de scheepswerf en leer over het belang ervan in de ontwikkeling van Gdansk. Kom aan in de wijk Oliwa en geniet van de gotische architectuur, bekijk de kathedraal van Oliwa en luister naar een orgelconcert. Strek je benen tijdens een wandeling door Oliwa Park, de thuisbasis van een idyllische Japanse tuin. Stop daarna bij de baai van Gdansk, gevolgd door een wandeling langs de Brzenzo-pier. Bezoek ten slotte Westerplatte, de plek waar de Tweede Wereldoorlog begon, en luister naar de fascinerende historische verhalen van je gids. Stop bij de naburige militaire begraafplaats voordat je ontspant op de terugreis naar je hotel.

2 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Park Oliwski

Wil je alle activiteiten in Park Oliwski ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Park Oliwski

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 46 beoordelingen

Toen werd het een mooie dag

Helaas heeft onze chauffeur de gewijzigde ophaaltijd pas laat in de avond voor onze excursie ontvangen. Dus ik moest hem eerst bellen zodat hij hiervan op de hoogte was. Dat zou beter georganiseerd moeten worden. Maar aangezien onze chauffeur al onderweg was, stoorde de vertraging ons niet. In het begin was onze gids een beetje erg stil, maar dat veranderde in Gdansk en we kregen zeer interessante informatie. Voor de lunch werden we meegenomen naar een heel leuk restaurant waar rs zeer goede Poolse gerechten serveerde tegen zeer goede prijzen. Van daaruit konden we meteen Gdansk gaan verkennen, zodat we geen tijd verloren. Al met al was het een zeer interessant en goed gepland uitje. We hadden de volgorde op elk moment kunnen wijzigen of iets heel anders kunnen doen. Onze gids was hier erg flexibel en past zijn routes altijd aan de klanten aan.

Prachtige introductie tot het Tri-City gebied

Onze gids Michał was gemakkelijk om mee te communiceren voor, tijdens en na onze hele dag tour met hem. Hij was punctueel, vriendelijk en zeer eenvoudig; heerlijk makkelijk om mee te praten. Dankzij zijn wereldsheid en onuitputtelijke kennis van Gdańsk en zijn omgeving, was ons verblijf in de omgeving onmetelijk verrijkt. En in plaats van ons alleen maar dingen over Gdańsk te vertellen die in elk exemplaar van Lonely Planet te vinden zijn, hielp hij ons bij het ontdekken van verbazingwekkende verhalen en plaatsen die anderen misschien nooit zouden weten.

Echt leuke en informatieve dag

Een absoluut fantastische dagtour door de 3 steden, onze gids Jakob was zo zeer informatief, deskundig en vriendelijk. Een reisschema voor de hele dag was gepland en de dag stelde niet teleur. We hebben echt genoten van de prachtige middelste stad Sopot en Jakob was erg gemakkelijk te begrijpen en beantwoordde zoveel van onze vragen. Ik zou deze tour echt aan iedereen aan het begin van je reis aanbevelen, omdat deze je voorbereidt op de duur van je verblijf .. zeker een 5-sterren ervaring. Speciale dank aan Jakob.

De rondleiding was goed. Gids was zeer goed geïnformeerd. We hadden echter geen behoefte aan de politieke opmerkingen over de rol van Duitsland in de Tweede Wereldoorlog. We vonden de opmerkingen beledigend.