Ontdek het beste van
Park Zrinjevac, Zagreb

Park Zrinjevac, Zagreb: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Zagreb: Stadsrondleiding met kabelbaan en WO2-tunnels

Zagreb: Stadsrondleiding met kabelbaan en WO2-tunnels

Maak een wandeling van een paar uur met ons terwijl we je de hoogtepunten van Zagreb laten zien. Je gids heeft de lokale inzichten en handige tips zodat je meer wilt ontdekken. Begin de tour in het beroemde Zrinjevac-park in Zagreb, waar je geweldige selfies en fotomomenten kunt maken. Ga vanaf het park verder naar de Bogovićeva-straat, bekend om zijn bars en restaurants. Vervolgens loop je over het Ban Jelačić-plein naar de volgende halte bij de historische kathedraal van Zagreb. Loop na de kathedraal door Dolac Farmers Market naar de WW2-tunnels voor meer recente geschiedenis over de stad. Geniet van een kleine rustpauze op de kabelbaan naar de top van de Grič-heuvel. Op de top van de heuvel ligt Gradec (de bovenstad) waar u kunt genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Vanaf Gradec daalt u af naar de Tkalčićeva-straat. De straat staat ook bekend om zijn bars en restaurants, dus u kunt zelf bepalen waar u wilt stoppen voor een hapje. Rond de tour af op het Ban Jelačić-plein.

Zagreb: Stadsrondleiding met kabelbaan & WW2-tunnels

Zagreb: Stadsrondleiding met kabelbaan & WW2-tunnels

Maak kennis met de rijke geschiedenis van de Kroatische hoofdstad, die teruggaat tot de middeleeuwen, tijdens een 2,5 uur durende wandeling met gids. Je lokale gids neemt je mee van het Zrinjevac park naar het centrale plein Ban Jelacic, waar je leert hoe Zagreb aan zijn naam is gekomen, en dan verder naar de kathedraal, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Hoor meer over de oorsprong van de kathedraal van Maria Hemelvaart, de moeilijkheden die het heeft doorstaan en de renovatie ervan. Je route brengt je naar de Dolac Markt, de buik van Zagreb en naar de levendige Tkalciceva Straat, beter bekend als de barstraat, waar altijd een gestage stroom mensen is. Hoor meer over de filosofie van het loungen en andere alledaagse gewoonten van de plaatselijke bevolking. Vergeet niet de WO2-tunnel te bekijken voordat je verder gaat naar de bovenstad (Gradec). Een korte wandeling verder is de charmante kabelbaan. Dit is de oudste vorm van openbaar vervoer in de stad die de inwoners van Zagreb al meer dan 135 jaar plezier brengt. Spring erop en maak een ritje. De bovenstad (Gradec) is een van de 2 middeleeuwse nederzettingen die Zagreb vormden. Wandel over de charmante Strossmayer promenade, de beste plek voor een panoramisch uitzicht op de daken van Zagreb. Bekijk de Lotrscak Toren en de San Marco Kerk. De kerk met het schilderachtige dak staat op de ansichtkaart die het vaakst vanuit Zagreb wordt verstuurd. Daal af naar de oudste apotheek van Zagreb, die dateert uit de 14e eeuw. Loop door de Stenen Poort als je de Bovenstad verlaat. De poort maakte deel uit van de stadsmuren en is de enige poort die bewaard is gebleven. Binnen is er een kleine kapel met het miraculeuze beeld van Onze-Lieve-Vrouw, de beschermheilige van Zagreb. Na je bezoek aan de oude stad zal je gids je vertellen over hekserij en je enkele verborgen juweeltjes van de stad laten zien. Je rondleiding eindigt weer op het Grote Plein, waar je afscheid neemt van je gids.

Zagreb: Klassieke fietstocht van 3 uur

Zagreb: Klassieke fietstocht van 3 uur

Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties die Zagreb zijn gasten te bieden heeft. Je lokale gidsen vertellen je alles wat je moet weten over het hedendaagse Zagreb en de manier waarop de mensen leven en hun tijd doorbrengen. Kies tussen een ochtend- of middagtour. Begin je avontuur bij de winkel van de leverancier, waar je gids en fiets op je wachten. Verken de prachtige oude gebouwen van de bovenstad en beloon jezelf met een mooie afdaling naar de benedenstad. Leer de details van ongelooflijke gebeurtenissen en mensen die Zagreb hebben gevormd tot deze prachtige Midden-Europese hoofdstad. Stop halverwege de rondleiding voor een gratis espresso zoals de plaatselijke bevolking, en met de plaatselijke bevolking! Ontdek de beste plekken om te dineren, winkelen, romantische wandelingen, trendy plekken en andere bezienswaardigheden.

Zagreb: fietstocht van 2,5 uur met hoogtepunten

Zagreb: fietstocht van 2,5 uur met hoogtepunten

Wat is er fijner dan comfortabel zitten en op de fiets door Zagreb rijden met een licht briesje in je gezicht? Leer de Kroatische stad op de meest opwindende manier kennen, van dichtbij en voel je als een local. Ontdek bezienswaardigheden zowel dichtbij als ver weg terwijl je gids je meeneemt naar de meest verbluffende en historische monumenten van Zagreb. Er worden regelmatig stops gemaakt, elk zo lang als je wilt. Leer de geschiedenis achter de legendarische stad terwijl je langs gebouwen en door straten vliegt die er al eeuwen zijn. Zowel de binnenstad als de bovenstad komen aan bod tijdens deze tour. Verken het maarschalk Tito-plein, een van de grootste en mooiste pleinen van Kroatië met het Kroatische Nationale Theater en de Universiteit van Zagreb. Kijk in de Bron van het Leven en ontdek het Groene Hoefijzer. Wandel door de Tkalčićeva-straat en steek de Bloody Bridge over, samen met nog veel meer, tijdens deze fietstocht door Zagreb.

Vanuit Zagreb: Varazdin Barokstad & Kasteel Trakoscan

Vanuit Zagreb: Varazdin Barokstad & Kasteel Trakoscan

Begin je dag met een pick-up in Park Zrinjevac. Stap in een AC-voertuig voor een rit naar de barokke stad Varazdin. Je gids zal onderweg interessante verhalen vertellen. Ontdek het barokke juweeltje Varazdin met een lokale gediplomeerde gids. Bezoek een van de mooiste begraafplaatsen van Europa. Maak een wandeltocht van het fort van de oude stad naar het stadhuis, de kathedraal en de parochiekerk van St. Na de rondleiding krijg je vrije tijd voor je eigen activiteiten. Rijd naar het Trakoscan kasteel. Het sprookjeskasteel dateert uit de late 13e eeuw, maar werd in de 19e eeuw in de romantische geest herbouwd door de adellijke familie Draskovic. In het kasteel zie je een waardevolle collectie schilderijen, meubels en wapens. In de late namiddag keer je terug naar Zagreb.

Zagreb: Groepswandeltour door Zagreb (kabelbaan inbegrepen)

Zagreb: Groepswandeltour door Zagreb (kabelbaan inbegrepen)

Welkom bij onze tour in kleine groep door Zagreb, de hoofdstad van Kroatië boordevol geschiedenis en cultuur. Tijdens onze verkenningstocht delen we verhalen, anekdotes en insidertips om je Zagreb als een plaatselijke bewoner te laten ervaren, zodat je herinneringen overhoudt die je nog lang zult koesteren. Bereid je voor om Zagrebs verborgen juweeltjes en levendige sfeer te ontdekken terwijl we samen het verleden en heden verkennen. We beginnen onze tour in het Zrinjevac park (Nikola Šubić Zrinski plein). Je lokale gids wacht op je naast de meteorologische post. Je krijgt een korte introductie over wat je kunt verwachten en een paar leuke weetjes over deze locatie. Vervolgens stoppen we bij de bronzen maquette van de stad Zagreb om een duidelijker beeld van het landschap te krijgen. Onze volgende stop is de prachtige kathedraal waar je het verhaal hoort over de stichting van Zagreb en de "kerkheuvel" Kaptol. We genieten van de kleurrijke en levendige sfeer van de iconische boerenmarkt Dolac. We bezoeken de meest levendige straat van de stad, de Tkalčićeva straat, waar je hoort wat de plaatselijke bevolking voor plezier doet en ook een paar interessante plaatselijke legendes. Daarna is het tijd om de straat The Bloody Bridge te passeren en een verhaal te horen over hoe zo'n mooie straat zo'n bloederige naam heeft gekregen. Later beklimmen we de Gradec heuvel en passeren we de middeleeuwse Stenen Poort en horen we een verhaal over een wonder. We zien ook de eerste apotheek van Zagreb. Daarna bezoeken we het hart van de middeleeuwse Gradec heuvel, waar tegenwoordig het kleurrijke dak van de San Marco kerk en de parlements- en regeringsgebouwen staan. We lopen door de Ćirilometodska straat en horen verhalen over alfabet, theater, heksen, kunst, huwelijken... Onze volgende stop is bij de prachtige Sint-Katelijnekerk, bekend om zijn barokke stucdecoraties en beschilderde plafond. We komen aan bij de Lotrščak Toren, een deel van de oorspronkelijke verdedigingsmuren uit de 13e eeuw met een interessant verhaal. We zijn er precies op tijd om 's middags een kanonvuur te zien en te horen! Wees niet bang, dat gebeurt elke dag. Daarna is het tijd om te genieten van de kortste kabelbaanrit ter wereld. We eindigen onze tour op het centrale plein van Zagreb (Ban Jelačić Plein), het hart van het moderne Zagreb. Je gids geeft je graag wat aanbevelingen voor de rest van je tijd in Zagreb.

Privéwandeling door Zagreb

Privéwandeling door Zagreb

Kies tussen een vertrek in de ochtend of een middag en begin uw tour te voet met een ophaalservice vanaf uw centraal gelegen hotel of hostel in Zagreb. Een rit met de kortste kabelbaan ter wereld brengt ons naar de bovenstad - Gradec, een van de twee middeleeuwse nederzettingen waar Zagreb vandaan komt. Geniet van de charme en harmonie van de Strossmayer-promenade, een van de beste plekken voor een panoramisch uitzicht op de daken en het landschap van Zagreb. We zullen de Lotrscak-toren zien die het Gric-kanon huisvest dat elke dag afgaat om de middag te markeren, de barokke kerk van St. Catherine gebouwd door jezuïeten, de zetels van het Kroatische parlement en de regering en de kerk van St. Drie koninkrijken van Kroatië. Ga verder richting Stone Gate, die deel uitmaakte van het verdedigingssysteem van Gradec en de enige stadspoort is die tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven. Binnen de poort bevindt zich een kleine kapel met de afbeelding van Onze-Lieve-Vrouw, patroonheilige van de stad. Daal af naar de benedenstad via de populaire Tkalciceva-straat. Een korte wandeling over de open markt Dolac (markt is gesloten voor middagtour) brengt u naar de tweede middeleeuwse nederzetting - Kaptol. De Dolac-markt is de grootste in Zagreb, waar u de kans krijgt om over de lokale keuken te praten. Ook leer je iets meer over de interessante geschiedenis van de monumentale Kathedraal van de Tenhemelopneming van de Heilige Maagd Maria. Ladislas I, koning van Hongarije, stichtte aan het einde van de 11e eeuw het bisdom Zagreb. Ga verder naar het centrale plein van Zagreb, het Jelacic-plein. Ban Jelacic was een belangrijke historische figuur voor het Kroatische volk en tegenwoordig is het plein een populaire ontmoetingsplaats voor alle lokale bewoners. Eindig je tour met een bezoek aan het prachtige park Zrinjevac, het meest charmante park in het beroemde "Lenuci hoefijzer".

Zagreb fotosessie tour

Zagreb fotosessie tour

Welkom bij de exclusieve Zagreb-tour, waar je gids niet alleen een deskundige expert is, maar ook een professionele fotograaf die prachtige foto's van je avontuur maakt, bewerkt en snel bij je aflevert. Aan het begin van je tour word je hartelijk begroet door je gids-fotograaf, die je in een vriendelijke sfeer zal begeleiden tijdens de 1,5-2 uur durende tour. Verken de pittoreske bovenstad, het historische hart van Zagreb, dwaal door de smalle geplaveide straatjes, bewonder de middeleeuwse architectuur en geniet van de charmante sfeer. Je gids deelt boeiende verhalen en inzichten in de geschiedenis, cultuur en verborgen juweeltjes van de stad. Tijdens de tour zal uw fotograaf-gids vakkundig openhartige foto's, unieke hoeken en verbluffende composities vastleggen die uw ervaring in Zagreb laten zien. Van lachmomenten tot geposeerde foto's tegen iconische achtergronden, elke foto vertelt een verhaal en bewaart je herinneringen voor altijd. Verken de grootste en oudste openluchtmarkt voor levensmiddelen in Zagreb, kleurrijke straten Tkalčićeva en Radićeva, tunnel, Bloody Bridge Street en loop naar het San Marcoplein met zijn beroemde St. Mark's Church, een hoogtepunt van de tour. Het kleurrijke pannendak en de ingewikkelde details van de kerk vormen een boeiende achtergrond voor uw foto's. Onder begeleiding van de fotograaf neem je de perfecte poses aan en leg je onvergetelijke beelden vast in deze historische setting. Terwijl je doorgaat met het verkennen van de bovenstad, heb je de mogelijkheid om te stoppen bij schilderachtige uitkijkpunten en panoramische vergezichten over de daken en bezienswaardigheden van Zagreb vast te leggen. Je fotograaf zal er zijn om ervoor te zorgen dat je adembenemende beelden hebt om te koesteren. Naast het fotografieaspect, zal je gids ook diepgaande kennis over Zagreb bieden, inzicht bieden in lokale tradities, culturele nuances en de beste plekken om te eten, drinken, interessante musea om te bezoeken en de stad te ervaren als een echte local. Ontdek de betoverende bovenstad maar heb ook een professionele fotograaf en gids aan je zijde. Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis van de stad, leg verbluffende foto's vast en creëer blijvende herinneringen aan je bezoek aan Zagreb.

Archeologische wandeling door Zagreb

Archeologische wandeling door Zagreb

De rondleiding duurt 2,5 uur. Hij begint in het centrum van Zagreb bij de Maquette van een stad of Zagreb pozdravlja in de Augusta Cesarca straat. Je krijgt een korte introductie met de route van de tour en de archeologische basisbegrippen van Zagreb en Kroatië. Deze boeiende stadsrondleiding omvat talrijke bezienswaardigheden, te beginnen met de kathedraal van Zagreb en de Dolac Markt. Na een kennismaking met de schoonheid van de Tkalčićeva Straat gaan we verder naar de Bovenstad. Op het San Marcoplein leer je verschillende archeologische methoden en kom je te weten waarom dit een belangrijke plek is voor Zagreb en de Kroatische geschiedenis. Tot de twee originele archeologische plekken behoren ook het Grič Park, het Ban Jelačić Plein en het Zrinjevac Park, die allemaal in de Boven- en Benedenstad liggen. Draag comfortabele schoenen, neem goede wil mee en voila, we kunnen beginnen! We zijn heel flexibel als het gaat om het nemen van een fotopauze, het kopen van water of naar het toilet gaan.

Archeologische privéwandeling door Zagreb

Archeologische privéwandeling door Zagreb

De rondleiding duurt 3 uur. Hij begint in het centrum van Zagreb bij de Maquette van de stad Zagreb of op een andere ontmoetingsplaats naar keuze van de klant. Je krijgt een korte introductie met de route van de tour en de archeologische basisbegrippen van Zagreb en Kroatië. Deze boeiende stadsrondleiding omvat talrijke bezienswaardigheden, te beginnen met de kathedraal van Zagreb en de Dolac Markt. Na een kennismaking met de schoonheid van de Tkalčićeva Straat gaan we verder naar de Bovenstad. Op het San Marcoplein leer je verschillende archeologische methoden en kom je te weten waarom dit een belangrijke plek is voor Zagreb en de Kroatische geschiedenis. Tot de twee originele archeologische plekken behoren ook het Grič Park, het Ban Jelačić Plein en het Zrinjevac Park, die allemaal in de Boven- en Benedenstad liggen. Op een gegeven moment houden we een koffiepauze, hoewel er in het oude Zagreb geen aanwijzingen zijn voor koffiedrinkgelegenheden :) ! Maak je geen zorgen, we hebben uitstekende wijnen en bieren in Kroatië! Draag comfortabele schoenen, neem goede wil mee, en voila, we kunnen beginnen! We zijn heel flexibel als het gaat om het nemen van een fotopauze of naar het toilet gaan.

13 activiteiten gevonden
Sorteren op:

De topbezienswaardigheden in Zagreb

Activiteiten in Park Zrinjevac, Zagreb

Rondleidingen in Kroatië

Wat te doen in Kroatië

Andere activiteiten in Park Zrinjevac, Zagreb

Wil je alle activiteiten in Park Zrinjevac, Zagreb bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.