Kies data

Parlementarium

Parlementarium: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Brussel: hop-on hop-off bustour

1. Brussel: hop-on hop-off bustour

Verken Brussel met een flexibele één- of tweedaagse hop-on-hop-off bustour. Geniet van de flexibiliteit en vrijheid om in en uit te stappen wanneer je maar wilt. Bekijk bezienswaardigheden zoals het Charles Rogierplein, de Grote Markt en nog veel meer.  Kies een ticket voor 1 of 2 dagen dat bij jouw schema past en begin je sightseeingreis. Gebruik je ticket voor de blauwe en rode routes en stap uit waar je maar wilt. Bekijk de sites die jij wilt bezoeken en breng er op je gemak zoveel tijd door als je wilt. Kies een stoel in de open top voor een panoramisch uitzicht of in de overdekte cabine om warm te blijven. Luister naar het opgenomen commentaar over de hoogtepunten, leun achterover, ontspan en geniet van onbeperkt reizen gedurende 24 of 48 uur. Neem de blauwe busroute om de Saints-Michel-et-Gudule-kathedraal, het Belgisch Stripcentrum en de Botanische Tuin te zien. Deze route rijdt ook voorbij het Charles Rogierplein, de Basiliek van het Heilig Hart, de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken, het Koninklijk Kasteel van Laken en de Koninklijke Serres. Vergeet niet te stoppen en foto's te maken bij het Atomium, het Magritte Museum, het Sint-Katelijneplein, Manneken-Pis en de Grote Markt. Ontdek ook het opmerkelijke stadhuis en de grote herenhuizen in art-nouveaustijl, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan. Neem op de rode route en stop op het Koningsplein om het beste uitzichtpunt over Brussel, de Kunstberg, te bezoeken. Stap uit bij het Paleis voor Schone Kunsten, de Zavelwijk en het Europees Parlement, als je wilt. Op deze route zie je ook het Coudenbergpaleis, het Muziekinstrumentenmuseum, het Hortamuseum en de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis.

Brussel: stadsverkenningsspel

2. Brussel: stadsverkenningsspel

Verken Brussel en bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden in dit verkenningsspel. Los uitdagingen op je telefoon op en laat je leiden naar populaire locaties zoals het Europees Parlement, de Royal Gallery en meer. Reis naar het Jubelpark en start het spel bij de standbeelden in het midden . Je kruipt in de huid van een Nederlandse zeeman die na het volgen van een kaart in Brussel is beland. Terwijl je uitdagingen oplost, ontvouwt het verhaal zich en de aanwijzingen op je telefoon brengen je naar de volgende locatie en puzzel. Het duurt tussen de 1-1,5 uur, maar je moet het in je eigen tempo verkennen: pauzeer het spel en hervat wanneer je wilt vanaf de locatie waar je het hebt onderbroken. Je kunt alleen spelen, in een grote groep of in verschillende kleinere groepen die tegen elkaar strijden voordat je elkaar ontmoet bij de laatste stop van het spel, Grand Palace .

Brussel: stadsintroductie in-app gids & audio

3. Brussel: stadsintroductie in-app gids & audio

Loop door een prachtige route van de stad, ontdek verborgen juweeltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app 'World City Trail' uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van het exterieur en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling op elk moment, zonder een schema. Pauzeer het voor de lunch, drink een drankje, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je tour in Parc du Cinquantenaire, een goed onderhouden 19e-eeuws stadspark met bloementuinen en fonteinen. Bezoek het Parlamentarium en leer alles over het Europees Parlement en het Koninklijk Paleis, een van de karakteristieke symbolen van Brussel. Vervolgens ga je richting de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, de rooms-katholieke kapelkerk en de beiaard van de Kunstberg met zijn unieke architectuur. Je volgende stap is het iconische Manneken-Pis, La Grand-Place, omringd door elegante historische gebouwen uit de 14e eeuw en de Sint-Nicolaaskerk. De kers op de taart van deze unieke tour is de kathedraal van St. Michael en St. Gudula, waar je de reis zult beëindigen.

Overzicht activiteiten in Parlementarium

Wil je alle activiteiten in Parlementarium ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parlementarium

Gemiddelde beoordeling

3.6 / 5

gebaseerd op 323 beoordelingen

Zeer goed georganiseerde tour en we hadden het geluk dat we een stralende zon hadden! En we hadden een zeer bekwame en uiterst vriendelijke buschauffeur! Alles ging perfect.

Zeer vriendelijke buschauffeur! Leuke stoelen in de bovenste open ruimte. Tour kan indien nodig worden gepauzeerd en hervat. Absoluut te raden.

Ik vond het geweldig. Brussel is fantastisch en bruist van het leven. De busdienst was erg goed en met een zeer adequate frequentie.

De bus was erg goed, zowel de blauwe route als de rode route stoppen op veel interessante plaatsen!

leuk bezoek met korte stops mooie beschrijving van de stad.