Parma: Parmigiano productie en Parmaham tour & proeverij
Leer de geheimen van enkele Italiaanse specialiteiten tijdens een rondleiding door de Parmigiano Reggiano en Prosciutto fabrieken. Geniet van een probleemloos bezoek met ophaal- en terugbrengservice vanaf handige ophaalpunten in Parma. De rondleiding begint op de geplande tijd. Zie de meesters aan het werk terwijl je van je lokale gids een overzicht krijgt van de geschiedenis van Parmigiano Reggiano. Vervolgens bezoek je de kruiden/opslagruimtes waar de kaas naartoe wordt gebracht voor zijn laatste productiefase. Aan het einde van de rondleiding kun je verschillende soorten gerijpte Parmigiano Reggiano proeven en snuffelen in de winkel waar je lokale producten kunt kopen. Ga daarna naar de producenten van Prosciutto di Parma Ham. De rondleiding begint met een korte geschiedenis van de productie, gevolgd door een bezoek aan de "koude fase", waar het verse vlees wordt verwerkt. Leer hoe het beste vlees wordt gekozen en bekijk de zoutmachines en koel- en rustcellen. Neem een kijkje in de kruidenkamers en proef de traditionele hamaroma's in de lucht. Leer over de "spillatura" en hoe alleen de beste hammen de test doorstaan en worden gebrandmerkt als de beroemde "Kroon van Parma". Geniet tot slot van een degustatie van Parmaham vergezeld van een glas lokale wijn. Na de proeverij brengt je gids je naar je hotel of ophaalpunt.