Parma
Wijntours & -proeverijen

Wijntours & -proeverijen
18 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Aanbevolen

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Parma Wijntours & -proeverijen: onze aanbevelingen

Parma: Parmigiano productie en Parmaham tour & proeverij

Parma: Parmigiano productie en Parmaham tour & proeverij

Leer de geheimen van enkele Italiaanse specialiteiten tijdens een rondleiding door de Parmigiano Reggiano en Prosciutto fabrieken. Geniet van een probleemloos bezoek met ophaal- en terugbrengservice vanaf handige ophaalpunten in Parma. De rondleiding begint op de geplande tijd. Zie de meesters aan het werk terwijl je van je lokale gids een overzicht krijgt van de geschiedenis van Parmigiano Reggiano. Vervolgens bezoek je de kruiden/opslagruimtes waar de kaas naartoe wordt gebracht voor zijn laatste productiefase. Aan het einde van de rondleiding kun je verschillende soorten gerijpte Parmigiano Reggiano proeven en snuffelen in de winkel waar je lokale producten kunt kopen. Ga daarna naar de producenten van Prosciutto di Parma Ham. De rondleiding begint met een korte geschiedenis van de productie, gevolgd door een bezoek aan de "koude fase", waar het verse vlees wordt verwerkt. Leer hoe het beste vlees wordt gekozen en bekijk de zoutmachines en koel- en rustcellen. Neem een kijkje in de kruidenkamers en proef de traditionele hamaroma's in de lucht. Leer over de "spillatura" en hoe alleen de beste hammen de test doorstaan en worden gebrandmerkt als de beroemde "Kroon van Parma". Geniet tot slot van een degustatie van Parmaham vergezeld van een glas lokale wijn. Na de proeverij brengt je gids je naar je hotel of ophaalpunt.

Parma: Bezoek aan een traditionele kaasfabriek met proeverij

Parma: Bezoek aan een traditionele kaasfabriek met proeverij

Ga mee op een exclusieve reis door de oorsprong van Parmigiano-Reggiano, de legendarische kaas die door de EU wordt beschermd en volgens aloude methodes wordt gemaakt. Tijdens dit unieke bezoek aan een Parma kaasfabriek leer je de geheimen achter de 900 jaar oude traditie, diep geworteld in de "Zona Tipica" van Parma, Reggio Emilia, Modena en delen van Bologna en Mantova. Zie hoe kaasmakers verse wrongel uit melkvaten halen en ervaar het fascinerende proces van koken en het scheiden van de wei. Je maakt een rondleiding door de vorm- en zoutkamers voordat je de stagionatura binnengaat, waar duizenden kaaswielen rijpen tot ze perfect zijn. Hier voert het Consorzio strenge tests uit, waarbij de wielen worden gehamerd voor het befaamde brandmerkritueel. Sluit je tour af met een proeverij van deze opmerkelijke kaas, gecombineerd met lokale wijn - een waar feest van Parma's culinaire uitmuntendheid.

Parma: Stadsrondleiding

Parma: Stadsrondleiding

Met deze nieuwe stadsrondleiding met gids leer je de belangrijkste schatten van de stad kennen en de belangrijkste culinaire geheimen die van Parma een creatieve gastronomiestad en hoofdstad van de Italiaanse cultuur 2020 hebben gemaakt. Parma is ook de stad van Giuseppe Verdi, onze gids zal je vertellen over de anekdotes van de grote musicus. De oude hoofdstad van het hertogdom Parma en Piacenza is al sinds de 11e eeuw een zetel van de universiteit. De rondleiding begint op Piazza Garibaldi, het hart van de stad en gaat verder langs de belangrijkste monumenten, alleen buiten, er zijn geen ingangen tot de monumenten. De tour wordt gegeven in het Italiaans en Engels. Op zaterdagmiddag in het Italiaans en Frans.

Vanuit Bologna: rondleidingen en proeverijen in de Parma kaas- en hamfabriek

Vanuit Bologna: rondleidingen en proeverijen in de Parma kaas- en hamfabriek

Deze tour van Parmezaanse kaas begint vanaf het treinstation van Bologna, waar ons personeel u kaartjes zal bezorgen voor de trein van Bologna naar Parma en terug. Eenmaal in Parma ontmoet je buiten het treinstation van Parma onze medewerkers die dat wel zullen doen zal u verwelkomen en u in onze minibus of busje laten zitten. De eerste stop is de producent van Parmigiano Reggiano, waar het mogelijk is om direct getuige te zijn van de verwerking van Parmigiano Reggiano. De rondleiding begint bij de zuivelfabriek, een ruimte waar de melk wordt gekookt in de zogenaamde "caldere" waaruit vervolgens de wielen van Parmigiano Reggiano worden gehaald. Het zal dan mogelijk zijn om de pekelkamer en het rijpingsmagazijn te bezoeken, waarin het mogelijk zal zijn om te proberen de Parmigiano Reggiano te "verslaan", zoals de experts van het Consortium doen. Aan het einde van de tour is er een proeverij van Parmigiano Reggiano van verschillende leeftijden vergezeld van typische mosterd en lokale rode wijn. Daarna gaan we verder naar de hamfabriek, waar de beroemde parmaham wordt geboren. Het bezoek start vanuit de ruimtes waar het verse varkensvlees wordt verwerkt en waar alleen de beste poten worden geselecteerd voor Parmaham. Daarna gaan we verder in de rijpingskelders waar de "sugnatura" wordt uitgelegd en waar de parmahammen worden "getapt" in aanwezigheid van bezoekers om hun aroma's te ontdekken en hun goedheid te beoordelen. Aan het einde proeven van ham en wijn uit de heuvels en dan terug naar de stad.

Parma: Kaas, Ham en Balsamico Azijn Tour met proeverijen

Parma: Kaas, Ham en Balsamico Azijn Tour met proeverijen

Parmigiano Reggiano, Prosciutto di Parma & Balsamico Azijn Experience Geniet van een onvergetelijke culinaire reis langs de beste producten van Parma: Parmezaanse kaas, Prosciutto di Parma en traditionele Balsamico azijn. Begin met een bezoek aan een familiebedrijf dat Parmigiano Reggiano produceert, waar je meer te weten komt over de oorsprong van deze iconische kaas en de traditionele methoden die worden gebruikt om het te maken. Proef de complexe, nootachtige smaken van deze legendarische kaas, die al meer dan 900 jaar wordt gemaakt in de Zona Tipica van Parma, Reggio Emilia, Modena en delen van Bologna en Mantova. Bezoek vervolgens een door een familie gerunde prosciuttificio om de kunst van het produceren van Prosciutto di Parma te ontdekken. Hoor de geschiedenis van deze wereldberoemde ham, bekijk de zorgvuldige selectie van het beste vlees en verken de zoutmachines en rijpingskamers. Leer over het "spillatura" proces en hoe alleen de beste hammen worden gebrandmerkt met de prestigieuze "Kroon van Parma". Geniet van een proeverij van Prosciutto di Parma, gecombineerd met een glas lokale wijn, om de delicate smaken te proeven. Verdiep je ten slotte in de wereld van de traditionele balsamico-azijn. Bezoek een familiebedrijf in Modena en ontdek het ingewikkelde proces van het rijpen van balsamico-azijn in houten vaten. Geniet na de rondleiding van een proeverij van 12 en 25 jaar oude Traditionele Balsamico Azijn, samen met andere balsamico specerijen, en waardeer de diepte van smaken die dit product tot een verborgen parel van de regio hebben gemaakt.

Van Parma: Parmigiano en Parmaham met gids

Van Parma: Parmigiano en Parmaham met gids

Ga op een rondleiding door het hart van het culinaire erfgoed van Parma. Begin met een verkenning van Parmigiano Reggiano in een traditionele caseificio (kaasmakerij). Kijk hoe meester-kaasmakers deze iconische kaas maken, van het scheiden van de wei tot het vormen van de kaas in de kenmerkende wielen. Bezoek de vorm- en zoutkamers en stap dan de stagionatura binnen waar duizenden kazen rijpen tot ze perfect zijn. Leer meer over de strenge tests door het Consorzio, waaronder het hamerproces en het iconische brandmerkritueel. Geniet van een proeverij van Parmigiano Reggiano in combinatie met balsamicoazijn en mousserende regionale wijn, waarbij je twee verschillende gerijpte kazen proeft. Duik vervolgens in de wereld van Parmaham. Begin met een introductie over de geschiedenis, gevolgd door een bezoek aan de koude fase waar vers vlees wordt verwerkt. Observeer de selectie van de beste stukken en het zout- en koelproces. Bezoek daarna de rijpingskamers, gevuld met de uitgesproken aroma's van de ham, en leer over het "battitura" proces dat resulteert in de felbegeerde "kroon" van Parmaham. Maak je ervaring compleet met een proeverij van 24 maanden gerijpte Parmaham, geserveerd met zelfgebakken brood en lokale wijn uit de heuvels van Parma.

Van Parma: Parmezaan, Parmaham & Balsamico Azijn Tour

Van Parma: Parmezaan, Parmaham & Balsamico Azijn Tour

Leer de heerlijke producten van Parma kennen tijdens deze halfdaagse tour met gids. Zie hoe ze Parmigiano Reggiano maken, ontdek het prachtige platteland van Parma en leer de geheimen van balsamico azijn. Vertrek 's ochtends vanuit Parma richting de Hooglanden. Stop bij een Parmigiano Reggiano kaasmakerij en maak er een rondleiding met je gids. Leer elke stap van het natuurlijke proces dat leidt tot de "geboorte" van de koning van alle kazen. Ga de indrukwekkende rijpingskamers binnen en sta omringd door 5000 Parmigiano Reggiano kaaswielen voordat je kaas van verschillende leeftijden proeft en leert hoe de kaas in de loop van de tijd beter wordt. Keer terug naar de bus en reis door het prachtige platteland van Parma. Ga naar binnen bij een Parmahamfabriek en volg de reis van deze prestigieuze ham, van de zorgvuldige selectie van het vlees tot de zorgvuldige rijping. Proef de unieke zoetheid van Parmaham en andere lokale vleeswaren. Stop vervolgens in een gezellige trattoria en proef het beste van de Parmaanse keuken. Smul van heerlijke voorgerechten, tortelli d'erbetta (zelfgemaakte pasta gevuld met ricotta kaas en spinazie) en een seizoensgebonden dessert in combinatie met een glas Lambrusco wijn, water en koffie. Sluit je tour af met een bezoek aan een 300 jaar oud herenhuis gewijd aan balsamicoazijn. Luister naar het verhaal van een familie die azijn beschouwt als haar kostbaarste geschenk in het leven en bewonder vaten gevuld met zwart goud, gerijpt tot wel 25 jaar. Proef balsamico-azijn van verschillende leeftijden en ontdek ongewone recepten voordat je terugkeert naar Parma.

Parma: Parmigiano-Reggiano Kaas Tour

Parma: Parmigiano-Reggiano Kaas Tour

Leer de oorsprong van Parmigiano-Reggiano-kaas tijdens een bezoek aan een kaasfabriek in Parma. Hoor hoe deze door de EU beschermde kaas nog steeds op traditionele wijze wordt geproduceerd. Exclusief gemaakt in de Zona Tipica van Parma, Reggio Emilia, Modena en delen van Bologna en Mantova, Parmezaanse kaas dateert van meer dan 9 eeuwen. Kijk hoe de kaasmakers het product uit de melkvaten halen en neem een kijkje achter de schermen bij het koken en scheiden van de wei. Je bezoekt dan de vorm- en zoutkamers, voordat je naar de stagionatura gaat waar de kaas wordt gerijpt. Proef de aanblik en de geur van duizenden kaaswielen en leer over de strenge tests die door het Consorzio zijn uitgevoerd, zoals het hameren van de kazen vóór het ritueel van het brandmerken. Proef tot slot de heerlijke kaas vergezeld van wat honing en lokale wijn.

Parma: traditionele culinaire tour

Parma: traditionele culinaire tour

Met deze gastronomische tour in Parma kun je jezelf onderdompelen in de lokale gastronomische cultuur onder begeleiding van een lokale expert, iemand die hier woont en alle geheimen en curiosa van het gebied kent. Je ontdekt lokale restaurants en de meest verborgen plekjes, die alleen door de lokale bevolking worden bezocht. Kom en proef enkele van de beroemdste gerechten uit de Emilia-Romagna traditie en dompel jezelf onder in de culinaire en culturele tradities van deze prachtige stad. Enkele mogelijke proeverijen tijdens deze tour zijn: een plankje vleeswaren, Parmigiano kaas en een glas wijn; Tortelli (eierpasta gevuld met verschillende ingrediënten); Tigelle, bereid met een mengsel van bloem, reuzel, gist en water (meestal gevuld met salami). Je kunt ook een Duchessa taart proberen - het typische zondagse dessert voor lokale families, of een ijsje en genieten van een Caffè espresso - de enige manier om een maaltijd in Italië af te sluiten.

Bologna: Rondleiding door culinaire markten

Bologna: Rondleiding door culinaire markten

Dit is een no-waste en duurzame culinaire tour. We bezoeken twee verschillende voedselmarkten, ontdekken de lokale producten en de winkels van familiebedrijven. Je leert hoe we winkelen, koken en eten. We proeven lokale hapjes, zoals parmaham, kaas, handgerolde verse pasta, mortadella, balsamico, typisch brood en tot slot een ambachtelijke gelato. De prijs van het eten is ongeveer €17 (in totaal voor alle verschillende soorten eten) per persoon, en het eten is niet inbegrepen: op elke plek kun je beslissen of en hoeveel je wilt eten. Het is anders en zo veel goedkoper dan een culinaire tour all inclusive: omdat je zelf kunt beslissen en we ook geen eten gaan verspillen, of misschien ben je gewoon nieuwsgierig en wil je gewoon een kijkje nemen en niet veel eten. Vegetarische/lactosevrije opties altijd beschikbaar.

Parma Wijntours & -proeverijen: onze aanbevelingen

Parma: Parmigiano productie en Parmaham tour & proeverij

Parma: Parmigiano productie en Parmaham tour & proeverij

Leer de geheimen van enkele Italiaanse specialiteiten tijdens een rondleiding door de Parmigiano Reggiano en Prosciutto fabrieken. Geniet van een probleemloos bezoek met ophaal- en terugbrengservice vanaf handige ophaalpunten in Parma. De rondleiding begint op de geplande tijd. Zie de meesters aan het werk terwijl je van je lokale gids een overzicht krijgt van de geschiedenis van Parmigiano Reggiano. Vervolgens bezoek je de kruiden/opslagruimtes waar de kaas naartoe wordt gebracht voor zijn laatste productiefase. Aan het einde van de rondleiding kun je verschillende soorten gerijpte Parmigiano Reggiano proeven en snuffelen in de winkel waar je lokale producten kunt kopen. Ga daarna naar de producenten van Prosciutto di Parma Ham. De rondleiding begint met een korte geschiedenis van de productie, gevolgd door een bezoek aan de "koude fase", waar het verse vlees wordt verwerkt. Leer hoe het beste vlees wordt gekozen en bekijk de zoutmachines en koel- en rustcellen. Neem een kijkje in de kruidenkamers en proef de traditionele hamaroma's in de lucht. Leer over de "spillatura" en hoe alleen de beste hammen de test doorstaan en worden gebrandmerkt als de beroemde "Kroon van Parma". Geniet tot slot van een degustatie van Parmaham vergezeld van een glas lokale wijn. Na de proeverij brengt je gids je naar je hotel of ophaalpunt.

Parma: Bezoek aan een traditionele kaasfabriek met proeverij

Parma: Bezoek aan een traditionele kaasfabriek met proeverij

Ga mee op een exclusieve reis door de oorsprong van Parmigiano-Reggiano, de legendarische kaas die door de EU wordt beschermd en volgens aloude methodes wordt gemaakt. Tijdens dit unieke bezoek aan een Parma kaasfabriek leer je de geheimen achter de 900 jaar oude traditie, diep geworteld in de "Zona Tipica" van Parma, Reggio Emilia, Modena en delen van Bologna en Mantova. Zie hoe kaasmakers verse wrongel uit melkvaten halen en ervaar het fascinerende proces van koken en het scheiden van de wei. Je maakt een rondleiding door de vorm- en zoutkamers voordat je de stagionatura binnengaat, waar duizenden kaaswielen rijpen tot ze perfect zijn. Hier voert het Consorzio strenge tests uit, waarbij de wielen worden gehamerd voor het befaamde brandmerkritueel. Sluit je tour af met een proeverij van deze opmerkelijke kaas, gecombineerd met lokale wijn - een waar feest van Parma's culinaire uitmuntendheid.

Parma: Stadsrondleiding

Parma: Stadsrondleiding

Met deze nieuwe stadsrondleiding met gids leer je de belangrijkste schatten van de stad kennen en de belangrijkste culinaire geheimen die van Parma een creatieve gastronomiestad en hoofdstad van de Italiaanse cultuur 2020 hebben gemaakt. Parma is ook de stad van Giuseppe Verdi, onze gids zal je vertellen over de anekdotes van de grote musicus. De oude hoofdstad van het hertogdom Parma en Piacenza is al sinds de 11e eeuw een zetel van de universiteit. De rondleiding begint op Piazza Garibaldi, het hart van de stad en gaat verder langs de belangrijkste monumenten, alleen buiten, er zijn geen ingangen tot de monumenten. De tour wordt gegeven in het Italiaans en Engels. Op zaterdagmiddag in het Italiaans en Frans.

Vanuit Bologna: rondleidingen en proeverijen in de Parma kaas- en hamfabriek

Vanuit Bologna: rondleidingen en proeverijen in de Parma kaas- en hamfabriek

Deze tour van Parmezaanse kaas begint vanaf het treinstation van Bologna, waar ons personeel u kaartjes zal bezorgen voor de trein van Bologna naar Parma en terug. Eenmaal in Parma ontmoet je buiten het treinstation van Parma onze medewerkers die dat wel zullen doen zal u verwelkomen en u in onze minibus of busje laten zitten. De eerste stop is de producent van Parmigiano Reggiano, waar het mogelijk is om direct getuige te zijn van de verwerking van Parmigiano Reggiano. De rondleiding begint bij de zuivelfabriek, een ruimte waar de melk wordt gekookt in de zogenaamde "caldere" waaruit vervolgens de wielen van Parmigiano Reggiano worden gehaald. Het zal dan mogelijk zijn om de pekelkamer en het rijpingsmagazijn te bezoeken, waarin het mogelijk zal zijn om te proberen de Parmigiano Reggiano te "verslaan", zoals de experts van het Consortium doen. Aan het einde van de tour is er een proeverij van Parmigiano Reggiano van verschillende leeftijden vergezeld van typische mosterd en lokale rode wijn. Daarna gaan we verder naar de hamfabriek, waar de beroemde parmaham wordt geboren. Het bezoek start vanuit de ruimtes waar het verse varkensvlees wordt verwerkt en waar alleen de beste poten worden geselecteerd voor Parmaham. Daarna gaan we verder in de rijpingskelders waar de "sugnatura" wordt uitgelegd en waar de parmahammen worden "getapt" in aanwezigheid van bezoekers om hun aroma's te ontdekken en hun goedheid te beoordelen. Aan het einde proeven van ham en wijn uit de heuvels en dan terug naar de stad.

Parma: Kaas, Ham en Balsamico Azijn Tour met proeverijen

Parma: Kaas, Ham en Balsamico Azijn Tour met proeverijen

Parmigiano Reggiano, Prosciutto di Parma & Balsamico Azijn Experience Geniet van een onvergetelijke culinaire reis langs de beste producten van Parma: Parmezaanse kaas, Prosciutto di Parma en traditionele Balsamico azijn. Begin met een bezoek aan een familiebedrijf dat Parmigiano Reggiano produceert, waar je meer te weten komt over de oorsprong van deze iconische kaas en de traditionele methoden die worden gebruikt om het te maken. Proef de complexe, nootachtige smaken van deze legendarische kaas, die al meer dan 900 jaar wordt gemaakt in de Zona Tipica van Parma, Reggio Emilia, Modena en delen van Bologna en Mantova. Bezoek vervolgens een door een familie gerunde prosciuttificio om de kunst van het produceren van Prosciutto di Parma te ontdekken. Hoor de geschiedenis van deze wereldberoemde ham, bekijk de zorgvuldige selectie van het beste vlees en verken de zoutmachines en rijpingskamers. Leer over het "spillatura" proces en hoe alleen de beste hammen worden gebrandmerkt met de prestigieuze "Kroon van Parma". Geniet van een proeverij van Prosciutto di Parma, gecombineerd met een glas lokale wijn, om de delicate smaken te proeven. Verdiep je ten slotte in de wereld van de traditionele balsamico-azijn. Bezoek een familiebedrijf in Modena en ontdek het ingewikkelde proces van het rijpen van balsamico-azijn in houten vaten. Geniet na de rondleiding van een proeverij van 12 en 25 jaar oude Traditionele Balsamico Azijn, samen met andere balsamico specerijen, en waardeer de diepte van smaken die dit product tot een verborgen parel van de regio hebben gemaakt.

Van Parma: Parmigiano en Parmaham met gids

Van Parma: Parmigiano en Parmaham met gids

Ga op een rondleiding door het hart van het culinaire erfgoed van Parma. Begin met een verkenning van Parmigiano Reggiano in een traditionele caseificio (kaasmakerij). Kijk hoe meester-kaasmakers deze iconische kaas maken, van het scheiden van de wei tot het vormen van de kaas in de kenmerkende wielen. Bezoek de vorm- en zoutkamers en stap dan de stagionatura binnen waar duizenden kazen rijpen tot ze perfect zijn. Leer meer over de strenge tests door het Consorzio, waaronder het hamerproces en het iconische brandmerkritueel. Geniet van een proeverij van Parmigiano Reggiano in combinatie met balsamicoazijn en mousserende regionale wijn, waarbij je twee verschillende gerijpte kazen proeft. Duik vervolgens in de wereld van Parmaham. Begin met een introductie over de geschiedenis, gevolgd door een bezoek aan de koude fase waar vers vlees wordt verwerkt. Observeer de selectie van de beste stukken en het zout- en koelproces. Bezoek daarna de rijpingskamers, gevuld met de uitgesproken aroma's van de ham, en leer over het "battitura" proces dat resulteert in de felbegeerde "kroon" van Parmaham. Maak je ervaring compleet met een proeverij van 24 maanden gerijpte Parmaham, geserveerd met zelfgebakken brood en lokale wijn uit de heuvels van Parma.

Van Parma: Parmezaan, Parmaham & Balsamico Azijn Tour

Van Parma: Parmezaan, Parmaham & Balsamico Azijn Tour

Leer de heerlijke producten van Parma kennen tijdens deze halfdaagse tour met gids. Zie hoe ze Parmigiano Reggiano maken, ontdek het prachtige platteland van Parma en leer de geheimen van balsamico azijn. Vertrek 's ochtends vanuit Parma richting de Hooglanden. Stop bij een Parmigiano Reggiano kaasmakerij en maak er een rondleiding met je gids. Leer elke stap van het natuurlijke proces dat leidt tot de "geboorte" van de koning van alle kazen. Ga de indrukwekkende rijpingskamers binnen en sta omringd door 5000 Parmigiano Reggiano kaaswielen voordat je kaas van verschillende leeftijden proeft en leert hoe de kaas in de loop van de tijd beter wordt. Keer terug naar de bus en reis door het prachtige platteland van Parma. Ga naar binnen bij een Parmahamfabriek en volg de reis van deze prestigieuze ham, van de zorgvuldige selectie van het vlees tot de zorgvuldige rijping. Proef de unieke zoetheid van Parmaham en andere lokale vleeswaren. Stop vervolgens in een gezellige trattoria en proef het beste van de Parmaanse keuken. Smul van heerlijke voorgerechten, tortelli d'erbetta (zelfgemaakte pasta gevuld met ricotta kaas en spinazie) en een seizoensgebonden dessert in combinatie met een glas Lambrusco wijn, water en koffie. Sluit je tour af met een bezoek aan een 300 jaar oud herenhuis gewijd aan balsamicoazijn. Luister naar het verhaal van een familie die azijn beschouwt als haar kostbaarste geschenk in het leven en bewonder vaten gevuld met zwart goud, gerijpt tot wel 25 jaar. Proef balsamico-azijn van verschillende leeftijden en ontdek ongewone recepten voordat je terugkeert naar Parma.

Parma: Parmigiano-Reggiano Kaas Tour

Parma: Parmigiano-Reggiano Kaas Tour

Leer de oorsprong van Parmigiano-Reggiano-kaas tijdens een bezoek aan een kaasfabriek in Parma. Hoor hoe deze door de EU beschermde kaas nog steeds op traditionele wijze wordt geproduceerd. Exclusief gemaakt in de Zona Tipica van Parma, Reggio Emilia, Modena en delen van Bologna en Mantova, Parmezaanse kaas dateert van meer dan 9 eeuwen. Kijk hoe de kaasmakers het product uit de melkvaten halen en neem een kijkje achter de schermen bij het koken en scheiden van de wei. Je bezoekt dan de vorm- en zoutkamers, voordat je naar de stagionatura gaat waar de kaas wordt gerijpt. Proef de aanblik en de geur van duizenden kaaswielen en leer over de strenge tests die door het Consorzio zijn uitgevoerd, zoals het hameren van de kazen vóór het ritueel van het brandmerken. Proef tot slot de heerlijke kaas vergezeld van wat honing en lokale wijn.

Parma: traditionele culinaire tour

Parma: traditionele culinaire tour

Met deze gastronomische tour in Parma kun je jezelf onderdompelen in de lokale gastronomische cultuur onder begeleiding van een lokale expert, iemand die hier woont en alle geheimen en curiosa van het gebied kent. Je ontdekt lokale restaurants en de meest verborgen plekjes, die alleen door de lokale bevolking worden bezocht. Kom en proef enkele van de beroemdste gerechten uit de Emilia-Romagna traditie en dompel jezelf onder in de culinaire en culturele tradities van deze prachtige stad. Enkele mogelijke proeverijen tijdens deze tour zijn: een plankje vleeswaren, Parmigiano kaas en een glas wijn; Tortelli (eierpasta gevuld met verschillende ingrediënten); Tigelle, bereid met een mengsel van bloem, reuzel, gist en water (meestal gevuld met salami). Je kunt ook een Duchessa taart proberen - het typische zondagse dessert voor lokale families, of een ijsje en genieten van een Caffè espresso - de enige manier om een maaltijd in Italië af te sluiten.

Bologna: Rondleiding door culinaire markten

Bologna: Rondleiding door culinaire markten

Dit is een no-waste en duurzame culinaire tour. We bezoeken twee verschillende voedselmarkten, ontdekken de lokale producten en de winkels van familiebedrijven. Je leert hoe we winkelen, koken en eten. We proeven lokale hapjes, zoals parmaham, kaas, handgerolde verse pasta, mortadella, balsamico, typisch brood en tot slot een ambachtelijke gelato. De prijs van het eten is ongeveer €17 (in totaal voor alle verschillende soorten eten) per persoon, en het eten is niet inbegrepen: op elke plek kun je beslissen of en hoeveel je wilt eten. Het is anders en zo veel goedkoper dan een culinaire tour all inclusive: omdat je zelf kunt beslissen en we ook geen eten gaan verspillen, of misschien ben je gewoon nieuwsgierig en wil je gewoon een kijkje nemen en niet veel eten. Vegetarische/lactosevrije opties altijd beschikbaar.

Veelgestelde vragen over Wijntours & -proeverijen in Parma

Welke andere activiteiten dan Wijntours & -proeverijen zijn de moeite waard in Parma?

Andere onmisbare dingen om te doen in Parma:

Topattracties in Parma

Activiteiten in Parma

Rondleidingen in Italië

Wat te doen in Italië

Andere activiteiten in Parma

Wil je alle activiteiten in Parma bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parma

Gemiddelde beoordeling

4.4
(11 beoordelingen)