Belevingen in
Parque das Nações

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Parque das Nações: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Oceanarium van Lissabon: toegangsticket

1. Oceanarium van Lissabon: toegangsticket

Voeg je bij de 17 miljoen bezoekers uit 140 landen die het Oceanarium van Lissabon (Oceanário de Lisboa) bezocht hebben sinds de opening in 1998. Het is gevestigd op het terrein van de Expo 98 en is het grootste indooraquarium van Europa. Je entreeticket geeft je recht op toegang tot alle permanente tentoonstellingen. Zie de wonderen van het leven op aarde op de schitterende displays met meer dan 8.000 schepsels van 500 verschillende soorten en hoor hoe complex de oceanen zijn. Het is verdeeld in 4 verschillende tanks met water - die de noordelijke Atlantische Oceaan, de Zuidelijke IJszee, de noordoostelijke Stille Oceaan en de Indische Oceaan vertegenwoordigen - en grote acrylplaten verdelen deze tanks van het centrale aquarium en geeft je de indruk dat alle levende schepsels in één grote massa met zout water zwemmen!

...
Lissabon: hop on, hop off-bus Belém met optionele boottocht

2. Lissabon: hop on, hop off-bus Belém met optionele boottocht

De romantische lanen, oude Moorse wijken, Romeinse fundamenten en gotische monumenten van Lissabon ademen geschiedenis. Deze hop on, hop off-rondrit in Belém in Lissabon krijg je de kans om het deel van Lissabon te bezoeken waar de meeste monumenten staan. De meest gedurfde moderne gebouwen van plaatselijke en internationale architecten zorgen ervoor dat dit kosmopolitische centrum met al zijn kleuren en zijn altijd aanwezige zon zowel je zintuigen als je gastronomische gevoel aanspreekt. Met Belém Lissabon krijg je enkele van de mooiste panorama's op de stad aan boord van een dubbeldekkerbus met open dak. Je voelt het briesje van de Taag door je haren waaien terwijl je door de lanen vol bomen vanuit het oude stadscentrum naar het historische Belem rijdt. Bovendien kan je gratis gebruikmaken van de openbare trams van Carris en krijg je korting in een aantal musea en monumenten als je deze rondrit boekt. Neem zeker ook de tijd om de uitstekende musea, zoals de Stichting Calouste Gulbenkian, het Tegelmuseum en het Museum voor Oude Kunst te bezoeken. Je kan enkele van Lissabons fantastische winkelcentra bezoeken of naar muziek luisteren in een hippe bar in Bairro Alto. Met je hop on, hop off-ticket dat 24 uur geldig is, kan je immers gaan waar je wil, wanneer je wil.

...
Lissabon: hop on, hop off-bustour

3. Lissabon: hop on, hop off-bustour

Bezoek Lissabon en Cascais tijdens een excursie die je de vrijheid geeft om je eigen route te plannen. Deze hop on, hop off-bustocht van een dag omvat 4 afzonderlijke routes. Je hebt de volledige controle dankzij de diverse haltes langs de route. Stap in en uit waar en wanneer je maar wil en bezoek zo veel bezienswaardigheden, tuinen of winkelboulevards als je wil. Je kunt aan boord ook gebruikmaken van de audiogidsen in 14 talen. Belém Riverside (rode route): Halte 1 - Praça Marquês de Pombal Halte 2 - Amoreiras Halte 3 - Estrela Halte 4 - Torre de Belém Halte 5 - Padrão dos Descobrimentos Halte 6 - Doca de Belém/MAAT Halte 7 - Doca de Alcântara Halte 8 - Corpo Santo/Cais do Sodre Halte 9 - Rua do Comércio Halte 10 - Restauradores Oriente Line (blauwe route): Halte 1 - Praça Marquês de Pombal Halte 2 - Fundação Calouste Gulbenkian Halte 3 - Estádio da Luz Halte 4 - Colombo Halte 5 - Cidade Universitária Halte 6 - Campo Grande Halte 7 - Oceanário Halte 8 - Casino de Lisboa Halte 9 - C.C. Vasco da Gama Halte 10 - Torre Vasco da Gama Halte 11 - Gare do Oriente Halte 12 - Museu do Azulejo Halte 13 - Santa Apolónia Halte 14 - Museu do Fado Halte 15 - Casa dos Bicos Halte 16 - Rua do Comércio Halte 17 - Rossio Halte 18 - Restauradores Halte 19 - Parque Eduardo VII Cascais-route (oranje route): Halte 1 - Praça Marquês de Pombal Halte 2 - Mosteiro dos Jerónimos Halte 3 - Carcavelos Halte 4 - Estoril Halte 5 - Cascais Halte 6 - Guincho [Pq. Campismo Orbitur] Halte 7 - Guincho [Rest. Porto de Santa Maria] Halte 8 - Guincho [Forte dos Oitavos] Halte 9 - Boca do Inferno Halte 10 - Cascais [Casa das Histórias Paula Rego] Kastelen-route (groene route): Halte 1 - Praça Marquês de Pombal Halte 2 - Casa Museu Amália Rodrigues Halte 3 - Miradouro S. Pedro De Alcântara Halte 4 - Chiado Halte 5 - Cais do Sodré Halte 6 - Rua do Comércio ] Halte 7 - Casa dos Bicos Halte 8 - Museu do Fado Halte 9 - Martim Moniz Halte 10 - Portas do Sol [Castelo S. Jorge] Halte 11 - Rossio Halte 12 - Restauradores Halte 13 - Parque Euduarco VII

...
Lissabon: 48 uur hop on, hop off-bus en toegang Oceanário

4. Lissabon: 48 uur hop on, hop off-bus en toegang Oceanário

Stap in de hop-on, hop-off bus en ga naar de rivier om de vele boten en schepen te zien in de haven van Lissabon. Je kunt het nieuwste gebied in de hoofdstad bewonderen: het Parque das Nações, gebouwd op de plaats van Expo '98, compleet met moderne architectuur, recreatiegebieden en restaurants. Ga daarna naar het Oceanário, een van de beste aquaria ter wereld met meer dan 15.000 dieren en meer dan 450 verschillende plantensoorten. De complete hop-on, hop-off route duurt ongeveer 1 uur en 40 minuten, en je ticket is 48 uur geldig. De route gaat langs de rivier, en je kunt Alfama en het Tegelmuseum bezoeken op je reis. De volledige route bestaat uit Praça da Figueira, Restauradores, Mq. de Pombal, Picoas, Campo Pequeno, Oceanário, Pavilhão de Portugal, C.C. Vasco da Gama, Hotel Myriad, Museu do Azulejo, de Terminal de Cruzeiros, Campo das Cebolas en Rua do Comercio.

...
Lissabon: 72-uurs hop on, hop off-ticket bus, tram & boot

5. Lissabon: 72-uurs hop on, hop off-ticket bus, tram & boot

Ontdek alle wijken van Lissabon met een combiticket voor bus, boot en tram, dat je tegelijkertijd toegang geeft tot het openbare vervoernetwerk. Verken de monumenten en musea in de ontelbare buurten van de stad met 3 verschillende dubbeldekker-bustours, een Yellow Boat-vaart en een rit met een historische tram. Tijdens de Belém-tour kun je de Manuelstijl van Lissabons pleinen en lanen bewonderen, en tijdens de bustour Modern Lissabon ontdek je de stijlvolle, moderne gebouwen. Reis terug naar de 'Tijd van de Ontdekkingsreizen' in Belém en Ajuda, en wandel door de traditionele buurten Alfama, Mouraria, Baixa, Chiado, Estrela en Lapa. Maak een rit met het oudste vervoermiddel van Lissabon en stap op een tram die je naar Castelo São Jorge brengt. Je reist door historische buurten, zoals Mouraria en Graça. Vaar onder de 25 aprilbrug door en verder naar Belém aan boord van een Yellow Boat. Bewonder monumenten als de Torre de Belém en Padrão dos Descobrimentos vanuit een nieuw perspectief. Keer terug naar Terreiro do Paço voor een schitterend uitzicht op Lissabon, en stap uit en weer in waar en wanneer je maar wilt.

...
Lissabon: moderne Lissabon bustour

6. Lissabon: moderne Lissabon bustour

Stap aan boord van de hop-on-hop-off-bus en ga naar de rivieroever om de vele boten en schepen in de haven van Lissabon te zien. Bewonder het nieuwste gedeelte van de hoofdstad, het Nations Park, gebouwd op de site van Expo '98, met zijn moderne architectuur en recreatiegebieden en restaurants. Dit is ook de locatie van de Oceanario, het grootste aquarium ter wereld. De complete hop-on hop-off-route duurt ongeveer 1 uur en 40 minuten om te voltooien. Je ticket is 24 uur geldig. De route gaat langs de rivier en je kunt Alfama en het Fado-museum bezoeken. stopt: Pc. Figueira Restauradores R. Comercio Campo das Cebolas / Pç. Comercio Cruise-terminal van Lissabon (alleen tijdens cruisedagen) Sta. Apolónia Museu Azulejo Oceanarium Pavilhão de Portugal C.Comercial Vasco da Gama / FIL Torre Vasco Gama / Hotel Myriad Campo Pequeno Restauradores Pc. Figueira

...
Lissabon: privézonsondergangsvaart 2 uur over rivier de Taag

7. Lissabon: privézonsondergangsvaart 2 uur over rivier de Taag

Je profiteert van een fantastische vaart bij zonsondergang over de rivier de Taag (Tejo) en leert Lissabon vanuit een ander perspectief kennen. Je bewondert de kleurrijke schoonheid van Lissabon vanaf het water. Je vertrekt vanaf de jachthaven van Belém, naast de Padrão dos Descobrimentos (Monument van de Ontdekkingen) dat opgericht werd ter ere van het 15e- en 16e-eeuwse Portugese tijdperk van de grote ontdekkingen. Je vaart onder  de imposante  hangbrug "Ponte 25 de Abril" door, laat Alcantara achter je  en komt aan in de meest historische wijk van de stad. Je bekijkt de witte koepel van de Basilica  da Estrela en  het prachtige plein Praça do Comércio. Je hebt uniek zicht op het kasteel van  São Jorge dat bovenop één van de legendarische 7 heuvels van Lissabon ligt. Vanaf stuurboord bezichtig je de beroemde rivierendelta Mar da Palha. Je bekijkt de majestueuze Vasco da Gama-brug op je terugkeer naar de haven, en ziet als laatste hoogtepunt van de tocht de uitgestrekte armen van het Cristo-Rei beeld in Almada.

...
Lissabon: dag-stadstour met kabelbaan

8. Lissabon: dag-stadstour met kabelbaan

Ervaar de vele kanten van Lissabon op een tour langs meer dan 20 attracties. Reis naar  geweldige uitzichtspunten, zoals Eduardo VII Park, São Pedro de Alcântara de kerk van Nossa Senhora do Monte. Gedurende de dag hoor je fascinerende verhalen over de geschiedenis van Lissabon. Bij kasteel São Jorge duik je in de middeleeuwen en kijk je uit op het historisch centrum van de stad. Ontdek de oudste kerk, de kathedraal van Lissabon, en verken de esoterische kant van het centrum. Bij het grote plein Praça do Comércio leer je hoe de stad werd herbouwd na de grote aardbeving van 1755. Beklim de Arco da Rua Augusta en stel je voor hoe het was om de Portugese schepen te zien terugkomen van hun ontdekkingsreizen over de hele wereld. Bezoek de grote monumenten die dit tijdperk van de grote ontdekkingen eren en neem een kijkje in het Hiëronymietenklooster (Mosteiro dos Jerónimos). Beklim de toren van Belém en bewonder het monument voor de ontdekkingsreizigers, in de vorm van een schip. Proef een Pastel de Belém, een heerlijk taartje. In het Parque das Nações ontdek je de hedendaagse kant van Lissabon. Hiervandaan kun je een ritje maken met de kabelbaan en zweven boven de Taag en de plek waar de Expo van 1998 gehouden werd. 

...
Lissabon: self-drive moderne stadstour en oceanarium-tickets

9. Lissabon: self-drive moderne stadstour en oceanarium-tickets

Ontdek de oostkant van Lissabon en het moderne landschap met een stadstour van 6 uur aan het stuur van een 100% elektrisch voertuig. Verken groene ruimtes om te relaxen en zie hedendaagse architectuur die adembenemend is. Vaar als een local door Lissabon en bezoek het beroemde aquarium van Oceanarium van Lissabon. Elke keer dat u een interessant punt doorgeeft, geeft uw GPS-audiogids informatie en legt u uit waar u bent en wat u ziet. Stop bij het fascinerende Oceanarium van Lissabon, waar u verschillende watersoorten van over de hele wereld kunt observeren. Het aquarium herbergt een verbazingwekkende hoeveelheid zeeleven, waaronder uit de Indische en Atlantische oceaan. Met deze geweldige ervaring kun je aanbevolen plekken zien, geweldige selfies maken en je ervaringen in realtime delen met je vrienden en familie via de live cameratechnologie aan boord. U kunt ook gebruikmaken van uw gratis parkeren in de stad, zodat u kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.

...
Varen in Lissabon: 2-uur durende rondvaart

10. Varen in Lissabon: 2-uur durende rondvaart

Ontdek de prachtige stad Lissabon vanaf de prachtige wateren van de Taag. Verlaat de jachthaven van Belém en volg wind en zee naar de Padrão dos Descobrimentos (Monument voor de Ontdekkingen), een monument ter ere van het Portugese Onderzoekstijdperk in de 15e en 16e eeuw. Je vaart onder  de imposante  25 aprilbrug door, laat Alcantara  achter  je en komt aan in de prachtige historische wijk van Lissabon. Bewonder de witte koepel van  de Basilica  da Estrela,  het prachtige plein Praça do Comércio en het kasteel van São Jorge, gebouwd op de top van de 7 heuvels van Lissabon.  Vanaf stuurboord bezichtig je de beroemde rivierendelta Mar da Palha. Je bekijkt de majestueuze Vasco da Gama-brug op je terugkeer naar de haven, en ziet als laatste hoogtepunt van de tocht de uitgestrekte armen van het Cristo-Rei beeld in Almada.

...

Sitemap Parque das Nações

Wil je alle activiteiten in Parque das Nações ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parque das Nações

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 4.368 beoordelingen

Vanaf juli 2021 worden er 2 lijnen geëxploiteerd, de (groene) kasteellijn, die je door het strakke historische stadscentrum naar het kasteel van Sao Jorge brengt in een kleinere bus (ongeveer 40 minuten om de rondreis te voltooien), en de open 'top dubbeldekker (rood) Belem-lijn die je vanuit Lissabon naar de gemeente Belem brengt, met de beroemde kustverdedigingstoren en een monument voor het tijdperk van ontdekkingen (rond en uur en 10 minuten om te voltooien). In Belem kunt u ook een bezoek brengen aan het St. Jeronimo-klooster, het graf van Vasco da Gama en het Maritiem Museum. De audiogids is zeer informatief en gemakkelijk te begrijpen, met aangename pauzes met de lokale Fado-muziek. Voor een meerprijs van 12 EUR per persoon boekten we ook de boottocht tussen het centrum van Lissabon en Belem. Toen we de tour namen, was het vrij leeg, soms waren we de enige mensen in de bus, ongetwijfeld vanwege de Covid-maatregelen in Portugal die buitenlandse toeristen afschrikken, wat jamm

Ga eerst goed op uitzoeken waar de opstappunten zijn. In een korte tijd veel gezien

In drie dagen Lissabon doorkruisen. Vanaf de bergen het water en door de straten.

Great! Shout out to Mario and Pedro!! It was so good! Worth every penny!

Handige manier om Lissabon te verkennen en om op hotspots uit te komen!