Kies data

Parque Nacional Tulum

Parque Nacional Tulum: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Tulum: Mystika Immersive & Tulum Ruins Skip-the-Line Ticket

1. Tulum: Mystika Immersive & Tulum Ruins Skip-the-Line Ticket

Dompel jezelf onder in een Mexicaans natuurreservaat met een bezoek aan Mystika Immersive in Tulum, een museum met 7 unieke tentoonstellingen. Profiteer van skip-the-line toegang tot de archeologische zone van Tulum. Leer meer over de geschiedenis van de Maya's en neem de tijd om door de historische plek te wandelen. Eenmaal bij Mystika Immersive, baan je je een weg door 7 meeslepende ervaringen die je naar de wonderen van Mexico zullen brengen. Ontdek heldere lichtinstallaties en opvallende kleuren, waaronder Ascension, Liberation, Poema, Manifest, Coming Home, Sanctuary en Maya. Na je Mystika Immersive-ervaring ga je naar de Tulum Archaeological Zone, waar je de wachtrijen bij de kassa overslaat met je vooraf gereserveerde ticket. Loop in je eigen tempo door deze historische archeologische vindplaats en leer meer over de Maya-cultuur en geschiedenis.

Tulum en Coba: archeologische dagtour met lunch

2. Tulum en Coba: archeologische dagtour met lunch

Breng de dag door met het ontdekken van archeologische vindplaatsen van de oude Maya's tijdens deze rondleiding door Tulum en Coba. Zwem in een zinkgat en krijg vrije tijd om foto's te maken. Nadat je door een erkende gids in de lobby van je hotel wordt opgehaald, begint je tour en word je onderweg voorgesteld aan de Mayacultuur. Pauzeer eerst in Coba, waar je de hoogste piramide van Mexico beklimt en een schitterend uitzicht op de omgeving hebt.  Zwem in natuurlijke cenotes (zinkgaten) en relax in het verfrissende water. Sluit de dag af in de archeologische zone van Tulum, een indrukwekkende Mayastad aan de kust. Laat je rondleiden door het gebied en geniet van wat vrije tijd om de omgeving te verkennen en foto's te maken.

Cancún/Riviera Maya: ruïnes van Tulum, zwemmen met zeeschildpadden en cenotes

3. Cancún/Riviera Maya: ruïnes van Tulum, zwemmen met zeeschildpadden en cenotes

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Cancun of Riviera Maya, bezoek je de ruïnes van Tulum. Begin aan een tour van 45 minuten met een professionele archeoloog-gids en leer over de geschiedenis van de Maya's. Verken de site in je eigen tempo. Stap vervolgens aan boord van uw bus en reis naar de Xtun Cenote. De rit omvat off-road rijden, aangezien de cenote zich in de jungle bevindt. Geniet na aankomst van een Mexicaans lunchbuffet met onder meer Cochinita Pibil, 'het getrokken varkensvlees van Mexico', kip, rijst, bonen, tortilla's en tortillachips. Vegetarische opties zijn beschikbaar op voorafgaande kennisgeving. Bezoek twee soorten cenotes, fase 1 en fase 2. Dwaal eerst door de droge fase 2 cenote en bewonder de prachtige formaties van stalactieten en stalagmieten. Na een duik in de natte fase 1 cenote, snorkel en verken je het kleurrijke zeeleven. Geniet na je cenote-avontuur van een koffie in Mexicaanse stijl genaamd Café Olla. Ga vervolgens naar Akumal Bay, een perfecte plek om te zwemmen met zeeschildpadden die zich voeden met het zeegras in de baai bij jou in de buurt. Trek je meegeleverde snorkeluitrusting aan - of die van jezelf, als je dat liever hebt - en geniet van een snorkeltocht langs deze verbazingwekkende wezens. Je instructeur begeleidt je bij elke stap van het proces om een unieke en leuke zwemervaring te garanderen. Een professionele fotograaf zal u de hele dag begeleiden en uw mooie momenten vastleggen. Bekijk de foto's aan het einde en koop uw USB met de gids. Keer ten slotte terug naar het busje voor vervoer terug naar uw hotel.

Tulum: voorrangsticket

4. Tulum: voorrangsticket

Boek uw toegangsticket voor de archeologische vindplaats van de Maya-stad Tulum vooraf en geniet van skip-the-line privileges en een tequila-proeverij. Ontdek de talloze archieven uit het verleden die zijn afgebeeld op muurschilderingen en andere werken die te vinden zijn in de gebouwen van deze historische stad. Begin met een gestroomlijnd toegangsproces door simpelweg je voucher in te wisselen voor een ticket op een aangewezen locatie bij de ingang van het terrein. Begin dan met het verkennen van alle wonderen van Tulum in je eigen tempo. Stap in het verleden terwijl je de ruïnes van de stad Tulum verkent. Dompel jezelf onder in de uitgestrektheid van Tulum National Park van 664 hectare gevuld met een grote verscheidenheid aan flora en fauna die kenmerkend zijn voor de regio. Maak foto's van mooie uitzichten om je bezoek te onthouden.

Tulum: privé snorkel- en zeilervaring

5. Tulum: privé snorkel- en zeilervaring

Geniet van een zeilboottocht voor de ruïnes van Tulum voordat je in het water duikt om te snorkelen en het rif te verkennen om koralen en vissen in hun natuurlijke habitat te zien. Geniet van tal van fotomomenten om je ervaring te onthouden. De ervaring begint op het strand van het Pocna Tulum Hotel, waar uw bemanning voor de dag op u wacht. Nadat je het personeel hebt ontmoet, de boot hebt gezien en een korte veiligheidsintroductie hebt gekregen, ga je op zeilavontuur. Eenmaal op het water kunt u meteen genieten van het uitzicht op het heldere water van de Mexicaanse Caraïben. Tijdens de tour laat de kapitein je de beroemde ruïnes van het kasteel in Tulum zien. Bekijk de ruïnes vanuit een zeldzaam perspectief van dichtbij op het water. Kom meer te weten over oude Maya-mensen die deze belangrijke stad als haven gebruikten. Stop bij het riet en pak je snorkeluitrusting om de snorkelactiviteit te starten. Bewonder de flora en fauna van Mesoamerican Reef, het op een na grootste rif ter wereld. Geniet van ongeveer 45 minuten snorkelen. Na je zeilavontuur word je teruggebracht naar het strand van het Pocna Tulum Hotel, waarna je vrij bent om in de strandclub te blijven om drankjes en eten te kopen en in je eigen tempo te verkennen.

Van Cancun: dagtocht naar Tulum, Cenote en Playa del Carmen

6. Van Cancun: dagtocht naar Tulum, Cenote en Playa del Carmen

Verken de archeologische ruïnes van Tulum met een ervaren gids, duik in een verfrissende cenote verborgen door het bladerdak van de jungle en bekijk de hippe winkels en stijlvolle boetieks in Playa del Carmen tijdens deze dagexcursie. Je wordt opgehaald bij je hotel en ontspant op weg naar de door het weer verweerde ruïnes van Tulum die boven de zandige kusten van het Caribisch gebied liggen. Laat je gids de toegangsprijzen regelen en ga naar binnen om de geheimen van de oude Maya's te ontdekken. Wandel tussen tempels, paleizen en forten die al honderden jaren staan. Glijd naar het strand voor wat vrije tijd op het zand. Ga verder naar de Mariposa-cenote, waar gevlekt zonlicht een zoetwaterzwembad midden in de jungle verlicht. Neem een duik om af te koelen, geniet van een smakelijk lunchbuffet ter plaatse en maak vervolgens een ritje om je dag af te sluiten tussen de bruisende activiteit van Playa del Carmen.

Vanuit Cancún: Cobá, Cenote, Tulum en Playa del Carmen-tour

7. Vanuit Cancún: Cobá, Cenote, Tulum en Playa del Carmen-tour

Ontdek de Maya Rivièra van dichtbij tijdens een begeleide dagtrip vanuit Cancún, met hotel pick-up en drop-off inbegrepen. Zwem in het heldere water van een heilige cenote, bewonder de oude Mayasteden Tulum en Cobá, en bezoek de kustplaats Playa del Carmen. Begin je rondreis vanuit Cancún met een bezoek aan Tulum, een oude Mayastad gebouwd aan de kust. Bewonder de ongelooflijke bouwwerken, waaronder El Castillo, El Templo de Los Frescos en het prachtige witte zandstrand. Dit is een van de meest gefotografeerde plekken aan de Riviera Maya. Ontdek vervolgens Cobá, een Maya-stad met de hoogste piramide van het hele schiereiland Yucatán. Trek door de uitgestrekte jungle die jou omringt en verbaas je over de geluiden, geuren en natuurlijke schoonheid. Jouw gids zal je tijdens je verkenningstocht inwijden in magische verhalen over een oude cultuur. Stop voor een lunchbuffet en proef lokale lekkernijen. Geniet van een regionaal lunchbuffet met specialiteiten uit Yucatán. Maak je dag wat pittiger met een smaakje van de speciale habanero salsa als je moedig bent. Duik in een werkelijk magische ervaring met een duik in een cenote in de Riviera Maya, een onderaards kalkstenen gat gevuld met kristalhelder water. Sluit je Riviera Maya-tour af met een bezoek aan Playa del Carmen, een bruisende stad in de Mexicaanse Caraïben - een perfecte plek om te winkelen, mensen te kijken, en te genieten van de chique 5th Avenue-vibes.

Tulum: paardrijden in de jungle met transfers en lunch

8. Tulum: paardrijden in de jungle met transfers en lunch

Te paard rijden is een geweldige manier om de pittoreske Maya-jungle te verkennen. Ontdek idyllische cenotes en kom in contact met de natuur in Tulum National Park tijdens dit begeleide paardrijavontuur, inclusief lunch en vervoer vanuit Tulum of Playa del Carmen. Ontvang om te beginnen instructies over de beste rijtechnieken en zorg voor een helm. Ga vervolgens naar een droge cenote. Houd je ogen open om verschillende soorten dieren in het wild in het gebied te spotten, waaronder vogels en misschien ook apen. Ga dan naar een andere cenote en koel af terwijl je een verfrissende duik neemt. Bewonder onderweg alle verschillende bomen en planten van de Maya-jungle. Geniet van een Mexicaanse lunch voordat je terugkeert naar het startpunt.

Van Cozumel: Express Tour naar de Maya-ruïnes van Tulum

9. Van Cozumel: Express Tour naar de Maya-ruïnes van Tulum

Begin je avontuur door je gids te ontmoeten vlak voor het standbeeld van de zwaluwen, zodat je de veerboot naar Playa del Carmen kunt nemen en geniet van een schilderachtige rit van 45 minuten in de blauwe wateren van het Caribisch gebied. Daarna neem je een busje met airconditioning naar de ommuurde stad Tulum, waar je de prachtige en gerestaureerde tempels zult verkennen die boven de Caribische Zee uitsteken. Tulum is een archeologische vindplaats die een van de mooiste landschappen ter wereld biedt. Je wordt door een lokale expert geleid door de geheimen, feiten, mythen en prachtige legendes van de oude Maya-beschaving, en krijgt de kans om de gedetailleerde gebeeldhouwde figuren en fresco's op de muren van prominente gebouwen zoals "El Castillo" (The Castle ), De Tempel van de Dalende God en Het Huis van de Zuilen, waarin je gedurende ongeveer 2 uur geweldige foto's kunt maken. Na deze onvergetelijke ervaring keert u terug naar uw vervoer waarin u zult genieten van een heerlijke lichte snack terwijl u terugkeert naar Playa del Carmen, waar u de veerboot net op tijd zult nemen om terug te zijn naar Cozumel.

Quintana Roo: Tulum, Cobá, Cenote, Buffet & Playa del Carmen

10. Quintana Roo: Tulum, Cobá, Cenote, Buffet & Playa del Carmen

Ontdek de natuurlijke en archeologische schatten van Riviera Maya tijdens deze begeleide dagtocht. Kies uw ideale startpunt en ga op pad om de historische hotspots van Cobá en Tulum te bekijken. Zie de evolutie van de samenleving terwijl je door de moderne straten van Playa del Carmen loopt, langs de Caribische kust. Stel je de oorsprong van Tulum voor als een belangrijke haven terwijl je de majestueuze ruïnes en het weidse uitzicht op de Caribische zee in je opneemt. Ontspan met het geluid van zachte golven en het gevoel van de zon op je huid. Vul aan bij het lunchbuffet, vol met traditionele en smakelijke gerechten, voordat je naar een heilige cenote gaat waar je een dutje doet en de hitte en je zorgen achter je laat. Zoek in Cobá Nohoch Mul, de hoogste piramide van het schiereiland Yucatán. Leer meer over oude manieren van leven in de regio vanuit je gids en maak het af met een duik in de rustige wateren van de Choo-Ha cenote. Sluit de dag af in Playa del Carmen aan de Caribische kust. Je hebt vrije tijd om door de autovrije straten te wandelen, de ambachts- en designerwinkels te bezoeken en de unieke sfeer op te snuiven. Neem wat tijd om uit te rusten en herinneringen op te halen aan de terugreis.

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Avonturen
  • Citycards
  • Privétours
43 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Overzicht activiteiten in Parque Nacional Tulum

Wil je alle activiteiten in Parque Nacional Tulum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parque Nacional Tulum

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.019 beoordelingen

Pastor, onze gids was waarschijnlijk een van de coolste, intelligentste mannen die ik in lange tijd heb ontmoet! Hij MAAKTE de tour! Gewoon een overvloed aan informatie over de Maya-cultuur, geschiedenis en passie. Hij was zo goed, ik bleef de rest van mijn reis aan hem denken in de hoop dat ik hem weer op een andere reis zou hebben ... hij was grappig, en mijn favoriete onderdeel was dat hij ons allemaal meenam naar een zeer afgelegen cenote en we hadden het helemaal voor onszelf! Verdomme... deze man is goed. Ik wist niet eens hoe geweldig dat was, tot we tijdens een latere tour als vee naar een enorme cenote werden gejaagd waar zo'n 160 toeristen rondliepen, die de schoonheid en majic van de cenote echt verpesten. Hoe dan ook, ik heb niet veel tijd om naar Mexico te komen, en het is al meer dan 8 jaar een achterstallige reis, maar Pastor was echt een eer om te hebben. Hij is slim, grappig, eerlijk en ziet er ook heel goed uit lol. Ik zou mijn best doen om hem weer te vinden. Bed

It was very well organized from pick-up in the morning, the guiding at the two ruins and cenote, till drop-off after the tour was completed. Everyone was so kind and we had an amazing day! The price is great compared to all the things you get in return. I highly recommend booking this tour if you want to get out of your hotel and see and hear about some historical sights. Thank you!

Geweldige excursie! Comfortabel vervoeren! Tulum, Coba en Cenote zoals beschreven. Zeer goede gidsen Cesar en Luis. Lunch voldoende en van goede kwaliteit. Een prachtige excursie, je moet er alleen rekening mee houden dat je ongeveer 13 uur onderweg bent (ophalen 7 uur Costa Mujeres, terug rond 20 uur)

Onze gids Cesar heeft ons alles heel goed uitgelegd. Zowel over de dagelijkse gang van zaken als over de geschiedenis van de Maya's. Ook voor eten en drinken werd gezorgd. De cenote is echt een droom! Niet overweldigd en heel erg leuk. Echt een bijzondere dag al met al. Dank daarvoor !

De tour was erg goed en interessant. Helaas kon de gids geen rondleiding geven in Coba omdat ze geen toegang lijken te hebben. In Coba kun je een fiets huren en overal fietsen. De cenotes waren indrukwekkend. Er waren geen toeristen en je kon gaan zwemmen in twee verschillende cenotes.