Kies data

Parque Nacional Tulum

Parque Nacional Tulum: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Tulum: Skip-the-Line Entreeticket & Tequila-proeverij

1. Tulum: Skip-the-Line Entreeticket & Tequila-proeverij

Boek vooraf uw toegangsbewijs voor de archeologische vindplaats van de Maya-stad Tulum en geniet van skip-the-line privileges en een tequila-proeverij. Ontdek de talrijke archieven uit het verleden die zijn afgebeeld in muurschilderingen en andere werken in de gebouwen van deze historische stad. Begin met een gestroomlijnd invoerproces door eenvoudig uw voucher in te wisselen voor een ticket op een aangewezen locatie in de buurt van de ingang van de camping. Begin dan alle wonderen van Tulum in je eigen tempo te verkennen. Stap het verleden in terwijl je de ruïnes van de stad Tulum verkent. Dompel jezelf onder in Tulum National Park's uitbreiding van 664 hectare vol met een grote verscheidenheid aan flora en fauna die kenmerkend is voor de regio. Maak foto's van mooie uitzichten om uw bezoek te onthouden.

Tulum: toegang tot het Mystika Museum & Skip-the-Line bij de ruïnes van Tulum

2. Tulum: toegang tot het Mystika Museum & Skip-the-Line bij de ruïnes van Tulum

Dompel jezelf onder in de Maya-kosmologie, cultuur en natuur met een bezoek aan het Mystika Immersive Museum in Tulum. Loop door 7 meeslepende kamers in het museum voordat je profiteert van je skip-the-line toegang tot de Tulum-ruïnes. Leer meer over de geschiedenis van de Maya's en neem de tijd om door deze archeologische vindplaats te wandelen. Eenmaal in het Mystika Immersive Museum, ga je door 7 meeslepende ervaringen die je meenemen naar de wonderen van Mexico. Loop door kamers met verschillende thema's met felle lichtinstallaties en opvallende kleuren, waaronder Ascension, Liberation, Coming Home, Manifest, Espíritu, Sanctuary en Maya. Ga na een bezoek aan het museum naar de ruïnes van Tulum, waar je de lange rijen kunt overslaan met je vooraf gereserveerde ticket. Loop in je eigen tempo door deze historische archeologische vindplaats en leer meer over de Maya-cultuur en geschiedenis.

Van Cancun of Puerto Morelos: begeleide dagtocht naar Tulum

3. Van Cancun of Puerto Morelos: begeleide dagtocht naar Tulum

Verken de archeologische ruïnes van Tulum met een ervaren gids, duik in een verfrissende cenote verborgen door het bladerdak van de jungle en bekijk de hippe winkels en stijlvolle boetieks in Playa del Carmen tijdens deze dagexcursie. Je wordt opgehaald bij je hotel en ontspant op weg naar de door het weer verweerde ruïnes van Tulum die boven de zandige kusten van het Caribisch gebied liggen. Laat je gids de toegangsprijzen regelen en ga naar binnen om de geheimen van de oude Maya's te ontdekken. Wandel tussen tempels, paleizen en forten die al honderden jaren staan. Glijd naar het strand voor wat vrije tijd op het zand. Ga verder naar de Mariposa-cenote, waar gevlekt zonlicht een zoetwaterzwembad midden in de jungle verlicht. Neem een duik om af te koelen, geniet van een smakelijk lunchbuffet ter plaatse en maak vervolgens een ritje om je dag af te sluiten tussen de bruisende activiteit van Playa del Carmen.

Quintana Roo: Tulum, Cobá, Cenote, Buffet & Playa del Carmen

4. Quintana Roo: Tulum, Cobá, Cenote, Buffet & Playa del Carmen

Ontdek de natuurlijke en archeologische schatten van Riviera Maya tijdens deze begeleide dagtocht. Kies je ideale startpunt en ga op pad om de historische hotspots van Cobá en Tulum te zien. Zie de evolutie van een samenleving terwijl je door de moderne straten van Playa del Carmen loopt, langs de Caribische kust. Bij Cobá vind je Nohoch Mul, de hoogste piramide van het schiereiland Yucatán. Race naar de top of doe het rustig aan en geniet van het prachtige uitzicht vanaf de top. Leer meer over oude manieren van leven in de regio vanuit je gids en maak het af met een duik in de rustige wateren van Choo-Ha cenote. Vul bij het lunchbuffet, vol met traditionele en smakelijke gerechten, voordat je naar Tulum gaat. Met de majestueuze ruïnes en weidse uitzichten op de Caribische zee, is het gemakkelijk om je de oorsprong van de stad als een belangrijke haven voor te stellen. Ontspan met het geluid van zachte golven en het gevoel van de zon op je huid. Sluit de dag af in Playa del Carmen aan de Caribische kust. Je hebt wat vrije tijd om door de autovrije straten te lopen, de ambachtelijke en designerwinkels te bezoeken en de unieke sfeer op te snuiven. Neem de tijd om uit te rusten en herinneringen op te halen aan je terugreis.

Tulum en Coba: archeologische dagtour met lunch

5. Tulum en Coba: archeologische dagtour met lunch

Breng de dag door met het ontdekken van archeologische vindplaatsen van de oude Maya's tijdens deze rondleiding door Tulum en Coba. Zwem in een zinkgat en krijg vrije tijd om foto's te maken. Nadat je door een erkende gids in de lobby van je hotel wordt opgehaald, begint je tour en word je onderweg voorgesteld aan de Mayacultuur. Pauzeer eerst in Coba, waar je de hoogste piramide van Mexico beklimt en een schitterend uitzicht op de omgeving hebt.  Zwem in natuurlijke cenotes (zinkgaten) en relax in het verfrissende water. Sluit de dag af in de archeologische zone van Tulum, een indrukwekkende Mayastad aan de kust. Laat je rondleiden door het gebied en geniet van wat vrije tijd om de omgeving te verkennen en foto's te maken.

Tulum: privé snorkel- en zeilervaring

6. Tulum: privé snorkel- en zeilervaring

Geniet van een zeilboottocht voor de ruïnes van Tulum voordat je in het water duikt om te snorkelen en het rif te verkennen om koralen en vissen in hun natuurlijke habitat te zien. Geniet van tal van fotomomenten om uw ervaring te onthouden. De ervaring begint op het strand van Pocna Tulum Hotel, waar uw bemanning voor de dag op u wacht. Nadat je het personeel hebt ontmoet, de boot hebt gezien en een korte veiligheidsintroductie hebt gekregen, begin je aan je zeilavontuur. Zodra u op het water bent, begint u meteen te genieten van het uitzicht op het heldere water van de Mexicaanse Caraïben. Tijdens de tour laat de kapitein je de beroemde ruïnes van het kasteel in Tulum zien. Bekijk de ruïnes vanuit een zeldzaam perspectief op het water. Leer meer over oude Maya-mensen die deze belangrijke stad als haven gebruikten. Stop bij het riet en pak je snorkeluitrusting om de snorkelactiviteit te starten. Bewonder de flora en fauna van het Meso-Amerikaanse rif, het op een na grootste rif ter wereld. Geniet van ongeveer 45 minuten snorkelen. Na je zeilavontuur wordt je teruggebracht naar het strand van Pocna Tulum Hotel, waarna je vrij bent om in de strandclub te blijven om drankjes en eten te kopen en in je eigen tempo te verkennen.

Tulum: snorkelavontuur in Cenote en Reef

7. Tulum: snorkelavontuur in Cenote en Reef

Het eerste natuurlijke ecosysteem dat je tijdens dit avontuur bezoekt, is de Tulum Reef Bay, die een prachtig uitzicht op de ruïnes van Tulum belooft. Kom van dichtbij en persoonlijk vanaf de boot, met voldoende tijd om foto's te maken. Maak je dan klaar om jezelf onder te dompelen in het prachtige Caribische rif en ervaar het onderwaterleven uit de eerste hand door er doorheen te snorkelen. De volgende plek is een spectaculaire ondergrondse cenote, een soort zinkgat, vol rotsformaties en geschiedenis. De stalagmieten en stalactieten zullen zeker indruk maken. Tijdens dit deel van de ervaring gebruik je een reddingsvest om veiligheid en plezier te garanderen. Ga terug naar het ontmoetingspunt na een geweldige dag in en op het water.

Playa del Carmen: Tulum, Cenote & Zwemmen met Schildpadden

8. Playa del Carmen: Tulum, Cenote & Zwemmen met Schildpadden

Ontdek een heilige cenote in de jungle en het kristalheldere water van Akumal Bay tijdens deze tour door Play del Carmen. Snorkel met schildpadden, zwem in Akumal en ontdek heilige ruïnes tijdens dit avontuur van een hele dag. Bezoek de Maya-ruïnes van Tulum en wees getuige van een ommuurde stad die ooit een mijlpaal voor de Maya-beschaving was. Leer de geschiedenis en cultuur van deze plaats kennen van je deskundige, tweetalige gids. Laat je betoveren door geheimen en mysteries dankzij spannende verhalen. Zie enkele van de mooiste uitzichten in de Riviera Maya vanaf de top van een grote klif - nu een van de meest populaire plekken voor foto's op sociale media. Duik diep in de jungle en ontdek een oase verborgen in de weelderige flora. Zwem in een cenote in de Riviera Maya en dompel je onder in kristalhelder water. Laat je verbazen door de eeuwenoude formaties van stalactieten en stalagmieten die de grot versieren. Zet je reis voort naar een van de mooiste stranden van de Mexicaanse Caraïben, Akumal. Zie zeeschildpadden en koraalriffen die leven geven aan honderden veelkleurige vissen. Snorkel met zeeschildpadden in Akumal terwijl deze zich tegoed doen aan onderwaterplanten.

Dagexcursie Tulum & Coba & Cenote

9. Dagexcursie Tulum & Coba & Cenote

De eerste halte is Tulum, de oude Maya-stad op een klif met uitzicht op de Mexicaanse Caribische zee. Je tweetalige deskundige gids deelt fascinerende informatie over de archeologische vindplaats, het belang ervan in de geschiedenis en het dagelijkse leven van zijn inwoners op zijn hoogtepunt. Hoor alles over de culturen uit het verleden en de theorieën over hun ondergang. Daarna bezoek je de Verborgen Schatten voor een duik in het verfrissende water van Cenote La Gloria. Cenotes zijn uniek voor het schiereiland Yucatan, natuurlijke zinkgaten in kalksteengrotten die heilig waren voor de oude Maya's. Geniet dan van een authentiek regionaal lunchbuffet om op te laden voor de laatste halte van de dag. Het laatste deel van deze ongelooflijke reis is een rondleiding door de Maya-ruïnes van Coba. Nog steeds meestal verborgen onder het oerwoudgebladerte, is Coba de site van de hoogste piramide in de Yucatan, klim naar de top voor adembenemende uitzichten. Luister naar je gids over de ontdekking van deze site. Je bewondert de grenzen van de natuur en door de mens gemaakte structuren en de junglebanden met de ruïnes. 

Van Cozumel: Express Tour naar de Maya-ruïnes van Tulum

10. Van Cozumel: Express Tour naar de Maya-ruïnes van Tulum

Begin je avontuur door je gids te ontmoeten vlak voor het standbeeld van de zwaluwen, zodat je de veerboot naar Playa del Carmen kunt nemen en geniet van een schilderachtige rit van 45 minuten in de blauwe wateren van het Caribisch gebied. Daarna neem je een busje met airconditioning naar de ommuurde stad Tulum, waar je de prachtige en gerestaureerde tempels zult verkennen die boven de Caribische Zee uitsteken. Tulum is een archeologische vindplaats die een van de mooiste landschappen ter wereld biedt. Je wordt door een lokale expert geleid door de geheimen, feiten, mythen en prachtige legendes van de oude Maya-beschaving, en krijgt de kans om de gedetailleerde gebeeldhouwde figuren en fresco's op de muren van prominente gebouwen zoals "El Castillo" (The Castle ), De Tempel van de Dalende God en Het Huis van de Zuilen, waarin je gedurende ongeveer 2 uur geweldige foto's kunt maken. Na deze onvergetelijke ervaring keert u terug naar uw vervoer waarin u zult genieten van een heerlijke lichte snack terwijl u terugkeert naar Playa del Carmen, waar u de veerboot net op tijd zult nemen om terug te zijn naar Cozumel.

Parque Nacional Tulum: tours & tickets

Sitemap Parque Nacional Tulum

Wil je alle activiteiten in Parque Nacional Tulum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parque Nacional Tulum

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.019 beoordelingen

Pastor, onze gids was waarschijnlijk een van de coolste, intelligentste mannen die ik in lange tijd heb ontmoet! Hij MAAKTE de tour! Gewoon een overvloed aan informatie over de Maya-cultuur, geschiedenis en passie. Hij was zo goed, ik bleef de rest van mijn reis aan hem denken in de hoop dat ik hem weer op een andere reis zou hebben ... hij was grappig, en mijn favoriete onderdeel was dat hij ons allemaal meenam naar een zeer afgelegen cenote en we hadden het helemaal voor onszelf! Verdomme... deze man is goed. Ik wist niet eens hoe geweldig dat was, tot we tijdens een latere tour als vee naar een enorme cenote werden gejaagd waar zo'n 160 toeristen rondliepen, die de schoonheid en majic van de cenote echt verpesten. Hoe dan ook, ik heb niet veel tijd om naar Mexico te komen, en het is al meer dan 8 jaar een achterstallige reis, maar Pastor was echt een eer om te hebben. Hij is slim, grappig, eerlijk en ziet er ook heel goed uit lol. Ik zou mijn best doen om hem weer te vinden. Bed

Very nice excursion! We did 3 activities via GetyrGuide and this one was by far the best. The guide was very sweet and made sure we had everything we needed. The food we got in Tulum was very nice (tacos, enhiladas,..). The cenotes we visited were very unique and more quiet, less busy then the cenote we visited in our chichén itzá trip. There were 2 at one place and you are free to decide of you want a float belt or not (other cenote trip we had to wear it). So go book this activity! And have a great time. Victor is one of the best, down to earth guide and it was his first day as solo guide. Greetings from Belgium!

Leuk familie-uitje met de ontdekking van Maya-sites, twee hele leuke kleine cenotes, met een goede maaltijd tussen de verschillende sites, ik raad het echt aan ... leuke gids, geen zorgen.

Mijn beste vriend en ai zijn dol op deze activiteit! Ray was een geweldige gids! Tijd voor alles! Geweldige geschiedenis om te ontdekken! Sterk aanbevelen! ️

Geweldige hele dag ervaring! Zeker een aanrader als je het gebied bezoekt.