Parque Rural de Anaga

Parque Rural de Anaga: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Santa Cruz de Tenerife: wandelen in het Anaga-gebergte

1. Santa Cruz de Tenerife: wandelen in het Anaga-gebergte

Ontdek het bos van het Anaga Rural Park tijdens een wandeling van 3,5 uur naar de vulkanische koepel in de buurt van het gehucht Taborno, naar beneden door het prachtige laurierbos van Anaga, een Unesco-biosfeerreservaat sinds 2015. Wandel terwijl u geniet van een fantastisch uitzicht terwijl het pad uit het bos komt en de kliffen nadert die uitkijken op de noordoostelijke oever van het eiland. Taborno is een gehucht bovenop de kraan van twee verschillende kloven. Het wordt beschouwd als een uitkijkpunt gehucht. Wees getuige van het lokale plattelandsleven van het eiland en luister naar je gids die het lokale gebruik in zo'n geweldige bergketen zal uitleggen. Anaga is een van de plaatsen op Tenerife waar sommige inheemse pre-Spaanse gebruiken langer zijn bewaard. Na de wandeling zal de lunch worden geserveerd met lokale producten.

Santa Cruz de Tenerife: wandel 2 uur door het bos van Anaga

2. Santa Cruz de Tenerife: wandel 2 uur door het bos van Anaga

Ontdek de schoonheid van het eeuwenoude laurierbos tijdens een wandeltocht die je in contact brengt met de natuur. Maak een gemakkelijke wandeling zonder al teveel inspanning en geniet van de frisse lucht en heerlijke geuren van dit laurierbos. Als je een beginnend wandelaar bent of gewoon een ontspannende wandeling in een rustig tempo wilt maken, trek er dan op uit door het bos van Anaga. Ontdek de rijkdom van de natuur tijdens je wandeling door dit prachtige bos dat ooit een geïsoleerd terrein was en bekijk de authentieke Canarische structuur. Loop door een landschap dat miljoenen jaren geleden nog een apart eiland was dat door de zee van de rest van het eiland werd gescheiden. Ook vandaag de dag wordt dit bos gezien als een afzonderlijke wereld, als een eiland aan een ander eiland met een eigen identiteit.

Tenerife: Anaga Rural Park-dagtour met gids

3. Tenerife: Anaga Rural Park-dagtour met gids

Ontdek een van de laatste laurierbossen ter wereld tijdens een dagtour door het Anaga Rural Park, waar de tijd eeuwen lijkt te hebben stilgestaan. Begin in het typische vissersdorpje San Andres, net buiten Santa Cruz de Tenerife, vlakbij het strand van Teseritas. Je wordt vrijwel direct ondergedompeld in de natuur. Je gids geeft informatie over de geschiedenis van een van de oudste kanten van Tenerife, gevormd door miljoenen jaren vulkanische erosie. Steek de Fayal-Brezal over en ontdek plaatsen vol landelijke tradities en vriendelijke lokale bevolking die altijd op bezoekers wacht. Leer de legendes en verhalen van de aboriginals en de eerste gouverneurs die het eiland veroverden. Op de top van Anaga ervaar je een van de beste geheimen van de Alisio-wind; geniet van de magie van het vochtige Laurisilva-bos. Bezoek vervolgens geïsoleerde dorpjes die nog steeds door de lokale bevolking worden bewoond om de traditionele landelijke architectuur te zien. Geniet van een uniek uitzicht vanaf een bevoorrecht uitkijkpunt, direct boven een klif die 550 meter boven de zeespiegel uittorent. Eindig met een wandeling in de UNESCO-werelderfgoedstad San Cristóbal de La Laguna en ontdek waarom het soms het 'Florence van de Canarische Eilanden' wordt genoemd.

Zuid-Tenerife: San Cristóbal de La Laguna en Anaga-tour

4. Zuid-Tenerife: San Cristóbal de La Laguna en Anaga-tour

Nadat je bent opgehaald van Playa de las Américas bezoek je eerst de stad San Cristóbal de La Laguna, een UNESCO-werelderfgoedlocatie doordrenkt van traditie, legendes en schoonheid. Bekijk de vele kerken, historische gebouwen en charmante straten van een stad die wordt omschreven als het "Florence van de Canarische eilanden". Ga vervolgens naar Anaga, een vulkanische rotsformatie die tussen de 7 en 9 miljoen jaar oud is. Verken de landschappen van het gebied die zijn versierd met geologische formaties zoals roques of oude vulkanische schoorstenen en dijken, dat zijn breuken gevuld met gestolde magma-vormende rotsplaten die op muren lijken. Zie mooie rotswanden en diepe ravijnen. Verken de nabijgelegen bossen met laurier- en drakenbomen voordat je terugkeert naar je accommodatie.

Tenerife: Anaga Canyoning-rondleiding

5. Tenerife: Anaga Canyoning-rondleiding

Het begin van de afdaling begint met een eerste abseil van ongeveer 10 meter. Vanaf hier kun je zien hoe de dichte vegetatie je begint te beschutten, wat samen met het mos rond de stam van de bomen en het contrast van licht tussen de lucht en de boomtop je favoriete scène zal zijn als je een groenliefhebber bent. Nadat je de laatste muur bent afgedaald, hervat je het pad terug door ongeveer 30 minuten te stijgen, waar je aankomt op het punt waar de canyoning-activiteit begon!

Tenerife: excursie Anaga UNESCO-Biosfeerreservaat

6. Tenerife: excursie Anaga UNESCO-Biosfeerreservaat

Geniet van een 5-uur durende natuur- en cultuur-excursie langs enkele historische locaties en voorbeelden van natuurschoon van Tenerife. Dit is een kans om de diversiteit in landschappen op het eiland te ervaren – van de bossen en stranden tot de vulkanen en andere bergen. Pauzeer onderweg om de traditionele barraquito-koffie van Tenerife te proeven, en verschillende plaatsjes te bezoeken met de beste voorbeelden van traditionele Canarische architectuur. Een lokale gids levert onderweg commentaar over de geschiedenis, cultuur, en gewoontes van het eiland. Retour-vervoer van en naar je accommodatie in Santa Cruz is inbegrepen in de prijs van de excursie.

Vanuit het zuiden van Tenerife: Anaga Rural Park & La Laguna Tour

7. Vanuit het zuiden van Tenerife: Anaga Rural Park & La Laguna Tour

Begin aan een excursie in Tenerife die natuur en cultuur combineert tijdens een dagtocht met de bus naar zowel Anaga Rural Park als La Laguna. Volg je gids door de weelderige bossen van het park en geniet met al je zintuigen van het immense natuurlijke landschap. Ga vervolgens naar de kleurrijke stad La Laguna om door de schitterende straten te wandelen en je gids te volgen naar de meest historische plekken. Nadat je je gids hebt ontmoet op een van de geselecteerde ontmoetingspunten, stap je in je bus en ga je rechtstreeks naar Anaga Rural Park. Wandel door het fantastische laurisilva-bos, ook wel Monteverde genoemd, dat werd uitgeroepen tot biosfeerreservaat vanwege zijn ongelooflijke diversiteit. Leer hoe het park een beschermd natuurgebied is in het Anaga-massief en hoe het de thuisbasis is van het grootste aantal endemismen in Europa. Wandel door deze subtropische en weelderige omgeving en let goed op voor de lokale fauna. Spring dan terug in je bus en begeef je naar de stad La Laguna, uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO. Dompel jezelf onder in de heldere en levendige straten van het stadscentrum, die altijd vol leven zijn. Luister naar straatmuzikanten en ontdek de honderden tavernes, restaurants en bars. Loop langs de schitterende winkelpuien, met weelderige vintage items of avant-garde modekleding, evenals indrukwekkende kerken, herenhuizen en historische gebouwen van deze oude en oogverblindende stad.

Vanuit het noorden van Tenerife: Anaga Rural Park & La Laguna Tour

8. Vanuit het noorden van Tenerife: Anaga Rural Park & La Laguna Tour

Reis terug in de tijd op een dagtocht die natuur en cultuur gebruikt om educatie te combineren met avontuur. Vertrek vanuit Santa Cruz de Tenerife en bezoek historische regio's op de Canarische Eilanden. Verken de Monteverde bossen van Anaga Rural Park en de UNESCO-werelderfgoedstad La Laguna met je gids. Vind het biosfeerreservaat van Anaga Rural Park in het Anaga-massief. Betreed de laurisilva-bossen van Monteverde om de inheemse flora en fauna te ontdekken. Volg een pad met een lage moeilijkheidsgraad en leer van je gids over de inspanningen die nodig zijn om dit park te beschermen, de thuisbasis van het grootste aantal endemismen in Europa. Ga naar de stad La Laguna, door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed vanwege zijn rijke geschiedenis die perfect bewaard is gebleven in de charmante straten. Ervaar de opwinding van straatmuzikanten tussen honderden tavernes, restaurants en winkels met antiek of avant-garde mode. Neem de tijd om de vele kerken, herenhuizen en historische gebouwen te zien die de indrukwekkende oude atmosfeer van Tenerife laten zien. Stop bij een van de bars of restaurants voor een hapje of een hapje voordat je terugkeert naar Santa Cruz de Tenerife.

Tenerife: wandeltocht door Anaga Rural Park met gids

9. Tenerife: wandeltocht door Anaga Rural Park met gids

Dompel al je zintuigen onder tijdens een begeleide wandeling door het Anaga Rural Park op Tenerife. Loop door het weelderige en dichte tropische bos van het park, uitgeroepen tot biosfeerreservaat, en bewonder het weidse uitzicht op het eiland en zijn toppen vanaf de uitkijkpunten. Ontmoet je gids in het park en ga rechtstreeks de weelderige laurisilva-bossen in, ook wel Monteverde genoemd. Het park, gelegen in het Anaga-massief, is een beschermd natuurgebied met het grootste aantal endemismen in heel Europa. Geniet van deze ongelooflijke natuurlijke locatie terwijl je lokale gids je specifieke flora laat zien. Houd ook een oor en oog voor de lokale fauna. Ontdek een van de meest betoverende bossen ter wereld en leer over de diversiteit aan soorten en landschappen.

Van Tenerife Zuid: Anaga, Wetenschapsmuseum en La Laguna

10. Van Tenerife Zuid: Anaga, Wetenschapsmuseum en La Laguna

Geniet van een dag wandelen, leren en verkennen tijdens deze dagtour. Reis comfortabel en zorgeloos met retourtransfers vanuit het zuiden van Tenerife. Het avontuur begint met het ophalen van verschillende ontmoetingspunten in het zuiden van het eiland. Geniet vervolgens van het wilde landschap terwijl u richting Anaga Rural Park rijdt, een beschermd natuurgebied in het Anaga-massief. Wandel door laurisilva-bossen en leer over de vele verschillende soorten die deze biosfeer naar huis noemen. Velen van hen zijn endemismen, wat betekent dat ze alleen op dit eiland te vinden zijn. Rijd vervolgens naar het Museum of Science and Cosmos (MCC), dat wetenschap en plezier samenbrengt met een reeks interactieve tentoonstellingen. Leer meer over de principes die de natuur beheersen, hoe het lichaam werkt en zelfs iets over astronomie. Neem daarna de tijd om de kleurrijke straten van La Laguna te verkennen. Deze kleine stad, de thuisbasis van de eerste universiteit van de Canarische Eilanden, is een knooppunt voor studenten en cultuur. Vergeet niet om de vele kerken en historische gebouwen te bekijken die deze stad de status van UNESCO Werelderfgoed hebben opgeleverd.

Sitemap Parque Rural de Anaga

Wil je alle activiteiten in Parque Rural de Anaga ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parque Rural de Anaga

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 146 beoordelingen

Uitstekende gids Marco, Italiaans, lokale partner van Tamaran-bureau, geep met 5-6 personen, en geen bus vol mensen, allemaal uitstekend, zie tijdens deze excursie de 4 seizoenen in 1 dag, het noorden met mist en wolken, de oude hoofdstad altijd fris en met zijn straten vol clubs en mensen, de oceaan in het noorden met zijn koele bries, en de zon in het zuiden, Candelaria met zijn kathedraal enz. Excursie wel!

We gingen met Angel en Dori en we hadden een geweldige tijd! Ze legden ons veel uit over typische dingen van Tenerife en Angel legde ons dingen uit over de natuur van Anaga. Heel erg bedankt jongens!!! Het was een fantastische manier om onze vakantie te beginnen in de rust van Anaga

Ervaring 10 met onze gids Angel. We hebben een kleine reisroute gemaakt waarin hij ons veel bezienswaardigheden heeft uitgelegd over het eiland, het park en zijn vegetatie. Ik raad deze tour aan aan iedereen die Anaga vanuit een lokaal oogpunt wil verkennen. Bedankt engel :)

Geweldige tijd met onze gids Angel. Zeer informatief en we waardeerden het ophalen van ons resort zo terwijl we bij Amarillo Golf logeerden. Vanwege hitte en vuur waren de bospaden gesloten, dus gingen we op een alternatieve tour (malpais de guimar) die geweldig was.

Alles wordt prachtig verteld en getoond - we zouden zelf niet zoveel interessante plekken vinden. Ik raad het ten zeerste aan.