Parthenon

Parthenon
253 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Parthenon: topattracties in de buurt

Parthenon: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Athene: Combiticket Akropolis en 6 Archeologische Vindplaatsen

Athene: Combiticket Akropolis en 6 Archeologische Vindplaatsen

Bespaar tijd en geld tijdens je verblijf in Athene met een vooraf geboekte combiticket dat je toegang geeft tot 7 archeologische topattracties in Athene. Bespaar tot 50% en vermijd de lange rijen toeristen bij de Akropolis, de Oude Agora, de Romeinse Agora, de Tempel van Zeus, de School van Aristoteles, de Bibliotheek van Hadrianus en de Oude Begraafplaats Kerameikos. Verrijk je ervaring met een audiogids terwijl je in je eigen tempo rondwandelt. Bewonder het Parthenon, een Unesco-werelderfgoedlocatie, dat op de Akropolisheuvel staat en dompel je onder in de 2500 jaar rijke geschiedenis van dit indrukwekkende bouwwerk. Bezoek ook de antieke Agora op de noordwestelijke hellingen van de Akropolis. Leer meer over dit voormalige artistieke, spirituele en commerciële centrum. Even ten noorden van de Akropolis ligt de Romeinse Agora, ooit het middelpunt van het openbare leven in Athene. Je hebt ook toegang tot de beroemde Bibliotheek van Hadrianus en de Tempel van de Olympische Zeus in de Olympion Site, evenals Kerameikos, de oude begraafplaats die zich uitstrekt tot de oevers van de rivier Eridanos en het nabijgelegen Lyceum.

Athene: Acropolis toegangsbewijs met optionele audiogids

Athene: Acropolis toegangsbewijs met optionele audiogids

Bezoek de Akropolis, misschien wel de belangrijkste bezienswaardigheid van Griekenland en een van de meest bezochte bezienswaardigheden ter wereld. Ontvang je ticket per e-mail, samen met instructies om je audiotour te downloaden (afhankelijk van de gekozen optie) en ga direct naar de Zuidingang, vlakbij het metrostation Akropolis. Neem zoveel tijd als je nodig hebt. Loop het Theater van Dionysos binnen en bekijk daarna de Parthenon Tempel, die op de UNESCO-lijst staat en gewijd is aan Athena, de godin van wijsheid en oorlog. Bezoek de Propylaea, de tempel van Athena Nike, het Erechtheion en bekijk het Odeon van Herodes Atticus. Dwaal langs alle kanten van de heuvel en krijg een prachtig uitzicht op de hoofdstad van Griekenland. Bekijk de omringende bergen en de blauwe Egeïsche Zee die Athene omringt.

Athene: Wandeltour met gids over de Akropolis en het Parthenon

Athene: Wandeltour met gids over de Akropolis en het Parthenon

Geniet van de oude wonderen van Athene. Wandel door met bomen omzoomde straten naar de uitlopers van de Unesco-werelderfgoedlocatie van de Akropolis, een van de meest onthullende archeologische vindplaatsen ter wereld. Overwin de drukte, ga naar de zuidelijke helling van de Akropolis en ga naar binnen om de oude schatten te bekijken. Stop bij het heiligdom van Dionysus, gewijd aan de Griekse god van de wijn en de vruchtbaarheid. Eenmaal binnen op de Akropolis kun je belangrijke bezienswaardigheden van dichtbij bekijken, zoals de Propylaea poort, het Erechtheion, de Tempel van Athena Nike en het Parthenon. Leer de geschiedenis van deze fascinerende ruïnes van je gids. Eenmaal op de top van de heilige heuvel kun je genieten van een weids uitzicht over Athene. Leer meer over de opgravingen en krijg inzicht in de ruïnes van de citadel. Hoor meer over de omliggende monumenten, waaronder Mars Hill en het Odeon van Herodes Atticus. Sluit je tour af op de top van de Akropolis en laat je vrij om de site in je eigen tempo verder te verkennen. Kies uit een rondleiding in de vroege ochtend, ochtend of middag. Voorrangsticket toegang Houd er rekening mee dat zelfs met onze voorrangsticket service, er enige wachttijd nodig kan zijn voor de veiligheidscontroles. Dit komt doordat de bezoekersaantallen op de locaties gedurende de dag onvoorspelbaar kunnen fluctueren. De wachttijd varieert meestal van 0 tot 10 of 30 minuten, maar kan in zeldzame gevallen langer zijn.

Athene: Rondleiding Akropolis, Parthenon & Akropolismuseum

Athene: Rondleiding Akropolis, Parthenon & Akropolismuseum

Reis terug in de tijd tijdens een informatieve en leuke rondleiding over de Akropolis van Athene. Onder leiding van een deskundige en gediplomeerde gids ontdek je het UNESCO Werelderfgoed door middel van een reis door de geschiedenis, mythologie en verhalen. Ga verder met een bezoek aan het Akropolismuseum, dat is uitgeroepen tot een van de topmusea ter wereld. Alle originele overgebleven meesterwerken van de tempels van de Akropolis worden tentoongesteld met behulp van natuurlijk licht. Opgravingen zijn ook zichtbaar onder glazen vloeren en loopbruggen. Bezoek de Akropolis heuvel. Bekijk het Dionysus Theater, waar beroemde oude drama's en tragedies voor het eerst werden opgevoerd. Wandel rond het verbluffende Odeon van Herodes Atticus en het heiligdom van de genezende god Asclepius. Bezoek op de top van de heuvel de Propylea Tempel van Nike en de Erechtheion Tempel. Bekijk het Parthenon, het symbool van de democratie en de westerse beschaving. Deze monumenten dateren uit de 5e eeuw en zijn getuigen van het glorieuze oude Athene en de Gouden Eeuw van Pericles. Stap binnen in het hedendaagse wonder dat het Nieuwe Akropolismuseum is, gelegen op slechts een paar minuten lopen van de Akropolis. Dit architectonische juweeltje, ontworpen door architecten Fotiadis en Shumin, wiegt de schatten van het oude Griekenland in zijn glazen omarming. Van de meeslepende inkijkjes in het dagelijks leven op de begane grond tot de betoverende originele kariatiden op de eerste verdieping (vijf verblijven er hier, de zesde in het British Museum) en het hoogtepunt op de bovenste verdieping met het buitengewone fries van het Parthenon en een recreatie van het Parthenon, naast het adembenemende uitzicht op de Akropolis. Elke stap is een greep uit de geschiedenis en nodigt je uit voor een tijdloze reis door het erfgoed van Athene te midden van architectonische grandeur. Verken de allure van de klassieke oudheid in het New Acropolis Museum.

Athene: Acropolis ticket met optionele audiotour & bezienswaardigheden

Athene: Acropolis ticket met optionele audiotour & bezienswaardigheden

Stressvrij wandelen in Athene! Koop uw e-tickets voor de Akropolisheuvel en het oogverblindende Akropolismuseum. Upgrade uw ervaring met optionele combitickets, die toegang bieden tot de beste archeologische bezienswaardigheden en musea zoals de Oude Agora, het Forum Romanum, Kerameikos, de Tempel van Zeus of het Nationaal Archeologisch Museum. Kies uw tijdslot (alleen) voor de Akropolisheuvel en ontvang e-tickets per e-mail. Download tickets en rondleidingen via de meegeleverde link en duik in oude verhalen bij elke attractie. Geniet van Athene en zijn schoonheid, met professionele verhalen en historische inzichten. Houd er rekening mee dat alle tickets niet-restitueerbaar zijn, en hoewel tijdsloten hier kunnen verschijnen, is het essentieel om uw bindende selectie voor de Akropolisheuvel op de "Mijn Boekingspagina" van Clio Muse Tours te maken voor een vlotte, stressvrije ervaring.

Athene: Akropolis & Akropolismuseum met optionele audio

Athene: Akropolis & Akropolismuseum met optionele audio

Bezoek de adembenemende Akropolis met een vooraf geboekt toegangsbewijs op de gewenste datum en specifieke tijd. Ontdek een van de beroemdste en meest bezochte monumenten in de wereld van de oudheid. Wandel naar de UNESCO-werelderfgoedlocatie die diende als de oude citadel en ontdek de gebouwen in je eigen tempo. Ontvang uw ticket per e-mail, samen met instructies om uw audiotour te downloaden en rechtstreeks naar de zuidelijke ingang te gaan, vlakbij het metrostation Akropolis. Scan uw ticket bij de ticketvalidatieautomaten, zet uw koptelefoon op en luister naar onze professionele, erkende gidsen die u historische informatie presenteren en originele, zorgvuldig uitgekozen verhalen vertellen. Je hebt zoveel tijd als je nodig hebt. Het toegangsticket omvat ook toegang tot de Propylae, de Tempel van Athena Nike, het Parthenon en het Erechtheion met zijn Veranda der Maagden. Nadat je de ruïnes hebt verkend, bezoek je het Akropolismuseum, dat enkele belangrijke werken uit de hedendaagse architectuur en waardevolle vondsten uit de monumenten van de Akropolis bevat. Bekijk met je audiogids de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals votieven, artefacten uit het dagelijks leven, beelden uit de archaïsche periode, kariatiden en natuurlijk de majestueuze Parthenonzaal met de metopen, de frontons en de fries.

Akropolis: Akropolis en Parthenon Wandeltour met gids

Akropolis: Akropolis en Parthenon Wandeltour met gids

Welkom op de Akropolis, een eeuwenoud wonder dat bezoekers al eeuwenlang fascineert. Bereid je voor op een reis terug in de tijd door de fascinerende geschiedenis en architectonische kracht van het oude Athene. Onze Akropolis-tour begint bij het beroemde Oude Theater van Dionysos, de bakermat van het drama en het oudste nog bestaande Griekse theater. Terwijl je tussen de oude stenen stoelen staat, kun je je de theatervoorstellingen voorstellen die ooit duizenden toeschouwers in hun ban hielden. Leer meer over de centrale rol van het theater in de oude Griekse samenleving en de blijvende erfenis ervan in het moderne drama. Loop dan helemaal naar Propylaia Gates, de imposante toegangspoort die meteen indruk op je maakt met zijn grootsheid en symmetrie. Als je door de monumentale poorten stapt, voel je het gewicht van de geschiedenis als je je aansluit bij de oude filosofen, staatslieden en aanbidders die ooit op deze heilige grond rondliepen. Verderop kom je het Erechtheion tegen, een tempel die opvalt door zijn unieke en fascinerende ontwerp. Bewonder de kariatiden, de prachtige vrouwenfiguren die als steunpilaren dienen, elk met een eigen houding en persoonlijkheid. Ontdek de legendes en mythen die verbonden zijn aan dit heilige heiligdom, waaronder de strijd tussen Athena en Poseidon om de bescherming van de stad. Vervolgens naderen we het iconische Parthenon, het kroonjuweel van de Akropolis. Terwijl je naar de prachtige gevel kijkt, zul je versteld staan van de precisie en vaardigheid van de oude Atheense architecten. Leer meer over het doel van het Parthenon als heiligdom voor de godin Athena en zijn rol als symbool van de macht en invloed van Athene over de oude wereld. Neem ten slotte aan het einde van de rondleiding even de tijd om te genieten van het adembenemende panoramische uitzicht over Athene vanaf de Akropolis-heuvel. Bewonder de levendige stad die zich onder je uitspreidt en die de oude wonderen die je net hebt verkend afzet tegen het bruisende moderne leven. Ga met ons mee op een onvergetelijke reis door de tijd tijdens deze Akropolis-tour, waar de oude geschiedenis tot leven komt in het hart van Athene. Dompel jezelf onder in de verhalen en architectuur die de oude wereld vorm gaven en krijg een dieper begrip en waardering voor de blijvende erfenis van de Griekse beschaving.

Athene: Rondleiding Akropolis en Parthenon met Entree

Athene: Rondleiding Akropolis en Parthenon met Entree

Ontdek de mythen en verhalen rond de iconische monumenten van de Akropolis in Athene, zoals het Parthenon en het Dionysus Theater, tijdens deze rondleiding van 1 uur en 45 minuten. Geniet van het prachtige uitzicht over de stad vanaf de top van de Akropolis en neem voldoende tijd om foto's te maken aan het einde van de tour. Boek nu en verken Athene als nooit tevoren! Ga mee met onze Early Bird Akropolis Tour en versla de hitte en de drukte! We beginnen bij de hoofdingang en gaan meteen door naar het Parthenon en bekijken de beroemde kariatiden bij het Erechteion. Onze gediplomeerde gids deelt fascinerende mythen en historische feiten over deze iconische monumenten terwijl je geniet van een panoramisch 360 uitzicht over Athene. Daarna gaan we naar de zuidelijke ingang, langs het Asklepeion, het Odeon van Herodes Atticus en het Dionysus Theater. Geniet van nog meer prachtige uitzichten en verdiep je in de rijke geschiedenis van de Akropolis. Let op: zelfs 's ochtends kan het nog heet en druk zijn. Voorrangsticket voor toegang tot de rij Houd er rekening mee dat zelfs met onze voorrangsticket service, er enige wachttijd nodig kan zijn voor de veiligheidscontroles. Dit komt doordat de bezoekersaantallen op de locaties gedurende de dag onvoorspelbaar kunnen fluctueren. De wachttijd varieert meestal van 0 tot 10 of 30 minuten, maar kan in zeldzame gevallen langer zijn.

Athene: Rondleiding in kleine groep over Akropolis & Parthenon

Athene: Rondleiding in kleine groep over Akropolis & Parthenon

Ervaar de wonderen van de beroemde Akropolis en het Parthenon met een rondleiding. Geniet van de privileges van voorrangstickets en voorrangstoegang, zodat je de lange rijen kunt omzeilen en meteen kunt beginnen met het verkennen van deze iconische bezienswaardigheden. Ga op een fascinerende reis in de tijd terwijl je gids je door de verschillende historische perioden leidt, beginnend bij de oude Hellenistische en Romeinse tijdperken en verder door de Byzantijnse en Ottomaanse perioden tot aan de moderne tijd. Terwijl je de heuvel oploopt in de schaduw van eeuwenoude olijfbomen, krijg je inzicht in de gevierde mythen van het oude Athene en leer je over de belangrijke religieuze festivals en eerste culten. Ontdek hoe belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de stad verbonden zijn met dit heilige gebied. Bewonder de belangrijkste bouwwerken die de Akropolis vandaag de dag sieren, waaronder het majestueuze Parthenon, de imposante Propylaia, het ingewikkelde Erechtheion en de elegante Tempel van Athena Nike. Neem een pauze om te genieten van het adembenemende panoramische uitzicht over Athene vanaf dit indrukwekkende uitkijkpunt en wees getuige van de evolutie van de stad in bijna 3000 jaar. Daarna heb je de mogelijkheid om de heuvel in je eigen tempo verder te verkennen of je gids te volgen naar de zuidelijke uitgang voor een fascinerend uitzicht op het altaar van Asclepius en het Theater van Dionysus.

Athene: Rondleiding Akropolis, Parthenon & Akropolismuseum

Athene: Rondleiding Akropolis, Parthenon & Akropolismuseum

Meet your licensed tour guide at Porinou 5 street 11742, an experienced archaeologist, and then start your unique combination of a tour. Enter from the south slope of the acropolis and set off on your leisurely walking tour of some of the world's finest monuments. Along the way, listen as your guide shares knowledgeable insight into the citadel's ruins including excavation details. Visit the Theater of Dionysus, an amphitheater that is arguably the birthplace of performing arts. Perch yourself on a stone seat to imagine the sights and sounds experienced by ancient theatergoers who came to watch plays by Greek writers Aeschylus, Sophocles, and Euripides. Also, pass the Odeon of Herodes Atticus; the theater is still used today during the Athens Festival from May to October. Find peace and quiet at an Asclepius, a healing temple that honored the god of medicine Asclepius, before the Parthenon. Wander around the temple to learn about how it was constructed for the goddess Athena. Once you familiarize yourself with the site's classical architecture, head indoors to the New Acropolis Museum for a brief break and refreshments (at your own expense) in the cafe. Ranked one of the top 5 museums in the world, the New Acropolis Museum boasts collections of statues and other relics of everyday life in several galleries. In the Gallery of the Slopes of the Acropolis, the glass floor occasionally reveals an archaeological excavation site.

De topbezienswaardigheden in Athene

Activiteiten in Parthenon

Steden in Griekenland

Andere activiteiten in Parthenon

Wil je alle activiteiten in Parthenon bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parthenon

Gemiddelde beoordeling

4.5
(13.218 beoordelingen)

Onze gids Ellie was super gepassioneerd en interactief met een geweldige mix van kennis over de historische context en mythologie. We werden zo gegrepen door de verhalen en vragen, en de tijd vloog voorbij. De microfoonopstelling en de oortelefoons zorgden ervoor dat alles luid en duidelijk was. Als je liever een kleinere ecologische voetafdruk hebt, neem dan je eigen koptelefoon mee met een 3,5 mm-aansluiting, want de meegeleverde is wegwerpbaar en goed genoeg, maar niet geweldig. We gingen voor de sessie van 16.00 uur, waarbij de beklimming naar de Akropolis perfect met zonsondergang werd getimed en we zouden absoluut aanraden hetzelfde te doen, met als bonus een kleinere menigte

Helaas moesten we onze tour annuleren vanwege het kopen van dubbele tickets bij een ander bedrijf. Het was voorbij de annuleringsdatum, maar de medewerker van de klantenservice was ongelooflijk begripvol en zorgde voor een gedeeltelijke terugbetaling. We waren erg opgelucht en dankbaar! Klantvriendelijk zijn ze zeker. Ik raad ten zeerste aan!!

een heel mooi, echt interessant en essentieel bezoek om dankzij onze gids ten volle te genieten van de geschiedenis en context. het is echt een pluspunt vergeleken met een bezoek dat we alleen zouden hebben afgelegd.

Prachtige archeologische vindplaats met veel geschiedenis. Aanraden om schoenen met gesloten neus te dragen vanwege de veel grind en rotsen om te beklimmen.

Toplocatie en ondersteuning Onze gids legt het heel goed uit en is super aardig Het bezoek was duidelijk en prettig Dankzij haar