Datums kiezen

Ontdek het beste van
Passadiços do Paiva Trailhead

Passadiços do Paiva Trailhead: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Porto: Aveiro, Paiva Loopbruggen en Arouca 516 Loopbrug

1. Vanuit Porto: Aveiro, Paiva Loopbruggen en Arouca 516 Loopbrug

We vertrekken vanuit Porto om 8 uur 's ochtends richting Arouca, waar we even stoppen om te douchen en koffie te drinken. Maak je klaar voor avontuur! Na een korte rit komen we aan bij de Walkways en gaan we over een van de langste hangbruggen ter wereld - De 516 Arouca! Hij overspant de vallei met een lengte van 516 meter en hangt 175 meter boven de Paiva rivier! - Let op: het oversteken van de brug is niet verplicht. Je hebt de optie om het over te slaan -. Daarna loop je de Paiva Walkways bergafwaarts in een totale lengte van 7 km over een houten promenade die zigzaggend bergafwaarts langs de linkeroever van de rivier loopt. (Je hebt ook de optie om slechts 3,5 km te lopen en halverwege opgepikt te worden). Dat kun je op de dag van de tocht beslissen. De wandeling wordt gevolgd door een ander hoogtepunt van onze dag: de lunch! Een heerlijke maaltijd is verdiend en zal plaatsvinden in een mooi typisch restaurant! Gebraden kalfsvlees is de vleesoptie die wordt aangeboden, maar vis of vegetarische opties zijn ook mogelijk. Na een powernap in de bus is het tijd om te genieten van Aveiro, ook wel het "Portugese Venetië" genoemd! Ontdek met ons het stadscentrum tijdens een korte wandeling en geniet van vrije tijd om jezelf te verwennen met "ovos-moles" - zoete eieren, een lokale delicatesse, of een ijsje, of een biertje, een souvenir of alles! En eenmaal in Aveiro is een boottocht over de kanalen een must! Je gaat aan boord van een "moliceiro" - de traditionele rivierboten - en ontdekt de charmante stad door de grachten! Eindig de dag weer in Porto.

Vanuit Porto: Dagtrip met gids naar Arouca 516 en Paiva Walkways

2. Vanuit Porto: Dagtrip met gids naar Arouca 516 en Paiva Walkways

Ontdek de schoonheid van de Paiva rivier en de kloof als je wandelt langs de Paiva Walkways en ervaar de sensatie van het oversteken van de 516 Arouca hangbrug op deze rondleiding met hotel pick-up en drop-off in Porto. Geniet van wat lokale lekkernijen met de inbegrepen lunch in een restaurant. Vanuit Porto word je opgehaald in een busje met airconditioning en rijd je ontspannen door het Portugese platteland. Geniet van een korte ruststop in Arouca waar je de kans hebt om meer te weten te komen over dit stadje. Het is inclusief een traditionele lokale zoetproeverij. Houd er rekening mee dat je door te boeken bij Detours direct bijdraagt aan een lokale ontwikkelingsorganisatie. Bereik Areinho en betreed de Paiva Walkways. Begin je reis door een trap van ongeveer 300 treden te beklimmen en bereik de ongelooflijke 516 Arouca brug die op een hoogte van ongeveer 175 meter boven de Paiva rivier ligt. Leer onderweg van je gids over de plaatselijke cultuur. Bewonder het uitzicht op de Aguieira waterval en de Paiva rivier terwijl je deze prachtige brug oversteekt. Vervolg je reis en volg het pad van de Paiva Walkways terwijl het de stroming van de rivier volgt. Wandel in je eigen tempo, geniet van de weelderige vegetatie en probeer wilde dieren zoals vogels te spotten. Ontspan halverwege de wandeling bij het strand van Vau en vervolg je weg naar Espiunca, waar onze wandeling eindigt. Reis vanuit Espiunca naar een restaurant in Alvarenga waar je "Arouquesa" DPO rundvlees kunt proberen samen met de beroemde "vinho verde" (andere niet-vlees opties beschikbaar). Sluit je dag af met een comfortabele rit terug naar je hotel in Porto.

Vanuit Porto: Paiva loopbruggen en Arouca 516 loopbrug

3. Vanuit Porto: Paiva loopbruggen en Arouca 516 loopbrug

We vertrekken vanuit Porto om 8 uur 's ochtends richting Arouca, waar we even stoppen om te douchen en koffie te drinken. Maak je klaar voor avontuur! Na een korte rit komen we aan bij de Walkways en gaan we over een van de langste hangbruggen ter wereld - De 516 Arouca! Hij overspant de vallei met een lengte van 516 meter en hangt 175 meter boven de Paiva rivier! Let op: het oversteken van de brug is niet verplicht. Je hebt de mogelijkheid om het over te slaan. Daarna loop je de Paiva Walkways bergafwaarts in een totale lengte van 7 km over een houten boardwalk zigzaggend bergafwaarts langs de linkeroever van de rivier. Neem een zwempak mee! Halverwege het pad vind je het Vau strand! Je hebt wat vrije tijd om te duiken en te zwemmen of gewoon je voeten in het schone water van de Paiva rivier te zetten. LET OP: zorg ervoor dat je een tweede set kleren meeneemt, want je kunt niet in de bus stappen met natte kleren! (Je hebt ook de optie om slechts 3,5 km te lopen en halverwege opgehaald te worden. Dat kun je op de dag van de tocht beslissen) De wandeling wordt gevolgd door een ander hoogtepunt van onze dag: de lunch! Een heerlijke maaltijd is verdiend en zal plaatsvinden in een mooi typisch restaurant! Vlees, vis of vegetarisch mogelijk. Na de lunch gaan we Arouca ontdekken voor een blik op de lokale cultuur en geschiedenis, inclusief het proeven van kloostersnoepjes in verband met het Arouca klooster. Eindig je dag weer in Porto.

Vanuit Porto: 516 Rondleiding over de Arouca-brug en Paiva-wandelpaden

4. Vanuit Porto: 516 Rondleiding over de Arouca-brug en Paiva-wandelpaden

Neem deel aan een begeleide reis naar de 516 Arouca Suspension Bridge en Paiva Walkways vanuit Porto. Ontdek een van de meest indrukwekkende wilde rivierkloven in het noorden van Portugal. Sluit je aan bij een gecertificeerde lokale gids en steek de 516 Arouca Suspension Bridge over, 175 meter boven de rivier de Paiva. Begin je avontuur vanuit Porto met comfortabel vervoer naar het Arouca UNESCO Global Geopark en een veiligheidsbriefing. Vertrek over de Paiva Walkways, een houten loopbrug van 8,7 km lang gebouwd langs de kliffen van de Paiva River Gorge. Begin de wandeling via oude dorpspaden. Bereid je vervolgens voor op de meest opwindende 516 meter van je leven op de 516 Arouca Suspension Bridge, een van de langste hangende voetgangersbruggen ter wereld. Laat je hangen aan staalkabels in Tibetaanse stijl in de lucht, 175 meter boven de rivier de Paiva en de Aguieiras-waterval. Het voelt alsof je door de lucht loopt en jezelf onderdompelt in een imposant landschap van wilde en adembenemende natuur. Als je een meer ontspannen ervaring wilt, kun je met een 4x4 naar de andere kant van de brug worden gebracht. Ga verder, langs de Paiva Walkways, stop bij mooie uitkijkpunten om foto's te maken. Bekijk de beroemde zigzagtrappen, oeverbossen, watervallen en kliffen van de kloof. Neem halverwege een pauze op Vau River Beach en herstel uw energie met wat traditionele snacks, sap en vers fruit. Op warme dagen kunt u een duik nemen in de rivier. Ga vanaf hier tot het einde van het pad dichter bij de rivier. Voel de kracht van de stroomversnellingen door hun brullende geluiden. Na de wandeling wordt u naar het berggebied van Arouca gereden. Trakteer uzelf ten slotte op een traditioneel Arouquesa-geroosterd kalfsvlees in een typisch restaurant (inbegrepen in de optie "Met lunch"). Proef als dessert een oud kloostergebak, naast de oorsprong ervan: het Santa Maria de Arouca-klooster.

Alvarenga: Paiva Walkways en rondleiding 516 Arouca Bridge

5. Alvarenga: Paiva Walkways en rondleiding 516 Arouca Bridge

Voetgangersroute door de 8 km van de bekroonde Paiva-loopbruggen, aangevuld met het avontuurlijke kruis van de grootste voetgangershangbrug ter wereld, 516 Arouca. De 516 Arouca-brug is de grootste voetgangershangbrug ter wereld en bevindt zich in Arouca, in de wijk Aveiro, Portugal. Met een lengte van 516 meter en een hoogte van 175 meter verbindt het de oevers van de rivier de Paiva. Als je de brug oversteekt, heb je een adembenemend uitzicht over Garganta do Paiva en Cascata das Aguieiras, beide sites van het UNESCO Arouca Geopark-territorium. 516 Arouca Bridge bevindt zich in Arouca, naast de beroemde Passadiços do Paiva. Onderweg zult u de belangrijkste geologische bezienswaardigheden kunnen interpreteren, zoals de Paiva-kloof, de Aguieiras-waterval, het prachtige rivierstrand van Vau, de Gola do Salto of de Espiunca-breuk, zonder de aspecten van biodiversiteit uit het oog te verliezen. In het laatste geval kunt u hopelijk zelfs otters zien.

Vanuit Arouca: 516 Arouca Brug & Paiva Loopbrug Tour

6. Vanuit Arouca: 516 Arouca Brug & Paiva Loopbrug Tour

Ontdek de 516 Arouca Suspension Bridge en Paiva Walkways tijdens een tour vanuit Alvarenga. Verken met een gids een van de mooiste wilde rivierkloven in Noord-Portugal. Begin je tour in Alvarenga, waar je je gids ontmoet, een veiligheidsbriefing krijgt en wat informatie krijgt over het Arouca Geopark en de Paiva River Valley. Vervolgens start je de wandeling via oude dorpspaden, richting de 516 Arouca Suspension Bridge. Wanneer u de brug bereikt, vindt uw overtocht plaats op een exclusief tijdstip, met alleen uw reisgenoten en gids. Het voelt alsof je door de lucht loopt terwijl je jezelf onderdompelt in het imposante omringende landschap. Als u de brug niet te voet wilt oversteken, kunt u gratis in een 4x4 naar de andere kant worden gebracht. Nadat u de brug bent overgestoken, loopt u over de Paiva Walkways. Je gids laat je een aantal geweldige plekken zien voor foto's terwijl hij de beroemde zigzagtrappen, oeverbossen, idyllische watervallen en indrukwekkende kliffen van de Paiva River Gorge belicht. Halverwege rust je even uit op het strand van de Vau-rivier. Daar kunt u genieten van het landschap terwijl u uw energie kunt herstellen met traditionele snacks, sap en vers fruit. Op een warme dag kun je een verfrissende duik nemen in de rivier, dus zorg ervoor dat je zwemkleding meeneemt. Na uw stop wandelt u over het houten looppad langs de rivier terug naar uw startpunt.

Vanuit Porto: Hele dag Paiva Walkways Tour

7. Vanuit Porto: Hele dag Paiva Walkways Tour

Begin je dag met een handige pick-up van je hotel, gevolgd door een 1,5 uur durende rit naar het begin van dit geweldige pad. Je persoonlijke gids zal je geweldige inzichten geven over het leven in Portugal en manieren en tradities om de weg naar de Paiva Walkway in een flits te laten passeren. Let op: door te boeken bij Detours draag je direct bij aan een lokale ontwikkelingsorganisatie. Geniet van een korte ruststop in Arouca waar je de kans hebt om meer te weten te komen over dit stadje. Het is inclusief een traditionele lokale zoetwarenproeverij. De wandeling langs de rivier is gevuld met geologische, natuurlijke en archeologische bezienswaardigheden op de mooiste locaties. Als je Areinho bereikt, ga je de Paiva Walkways op en begin je je reis door een trap van ongeveer 300 treden te beklimmen en onderweg leer je van je gids over de plaatselijke cultuur. Bewonder het uitzicht op de Aguieira waterval en de Paiva rivier terwijl je deze prachtige brug oversteekt. Vervolg je reis en volg het pad van de Paiva Walkways terwijl het de stroming van de rivier volgt. Wandel in je eigen tempo, geniet van de weelderige vegetatie en probeer wilde dieren zoals vogels te spotten. Ontspan halverwege de wandeling bij het strand van Vau en vervolg je weg naar Espiunca, waar onze wandeling eindigt. Reis vanuit Espiunca naar een restaurant in Alvarenga waar je "Arouquesa" DPO rundvlees kunt proberen samen met de beroemde "vinho verde" (andere niet-vlees opties beschikbaar). Sluit je dag af met een comfortabele rit terug naar je hotel in Porto.

Vanuit Porto: 516 Arouca Brug & Paiva Wandelpaden - Rondleiding

8. Vanuit Porto: 516 Arouca Brug & Paiva Wandelpaden - Rondleiding

De Tour met gids naar de 516 Arouca hangbrug en Paiva Walkways laat je een van de indrukwekkendste en mooiste wilde rivierkloven van het noorden van Portugal ontdekken. Omdat we een gecertificeerde lokale operator zijn, zal de oversteek van de 516 Arouca hangbrug op een exclusief tijdstip plaatsvinden, met alleen je reisgenoten en gids. Tijdens de Paiva Walkways wandeling zal je lokale gids je aandacht vragen voor speciale bezienswaardigheden en deze uitleggen. De Paiva Walkways De Paiva Walkways zijn een 8,7 km lange houten loopbrug die langs de kliffen van de Paiva River Gorge zijn gebouwd. Het ligt in het Arouca Unesco Global Geopark, in het noorden van Portugal, op 75 km ten zuidoosten van Porto. Deze geweldige attractie is vanwege haar indrukwekkende schoonheid 10 keer bekroond bij de World Travel Awards. De 516 Arouca hangbrug Dit is een van de langste hangbruggen voor voetgangers ter wereld, met een lengte van 516 meter en een hoogte van 175 meter. De 516 Arouca hangbrug, opgehangen aan staalkabels in Tibetaanse stijl, was een grote technische uitdaging. Dit verbazingwekkende bouwwerk verbindt beide oevers van de Paiva River Gorge, over de prachtige Aguieiras Waterval. De rondleiding met gids De 516 Arouca Suspension Bridge & Paiva Walkways Begeleide Tour begint in Alvarenga, waar je je gids ontmoet en een veiligheidsbriefing en uitleg krijgt over het Arouca Geopark en de Paiva riviervallei. Daarna beginnen we de wandeling over oude dorpspaden naar de 516 hangbrug van Arouca. De oversteek van de brug is een magisch moment. Je hebt het gevoel in de lucht te lopen en je onder te dompelen in een indrukwekkend landschap van wilde en adembenemende natuur! Maar als je niet op je dapperste dagen bent, geen zorgen! We brengen je gratis met een 4x4 naar de andere kant van de brug! Verderop, langs de Paiva Walkways, laten we je de beste scenario's voor je foto's zien. Met de nadruk op de beroemde zigzagtrappen, oeverbossen, de idyllische watervallen en de indrukwekkende kliffen van de Paiva River Gorge. Halverwege rusten we even uit bij het Vau River strand, waar we het landschap kunnen bewonderen, terwijl jij je energie weer kunt opdoen met wat traditionele snacks, sap en vers fruit. Op warme dagen nodigt de rivier je uit voor een verfrissende duik, dus neem zwemkleding mee! Vanaf hier tot het einde loopt een houten wandelpad dichter naar de rivier. Zo kunnen we de kracht van de stroomversnellingen voelen, langs wat de beste wildwaterbaan in Portugal is. De transfer vanuit Porto Je wordt door een professionele chauffeur in een modern en comfortabel busje van het centrum van Porto naar het berggebied van Arouca gebracht. Deze rit duurt in totaal ongeveer 1 uur, waarvan de helft hoog. Typische lunch - Arouca geweldige gastronomie! Na de wandeling zul je jezelf verwennen met de traditionele "Arouquesa Roasted Veal", in een typisch restaurant. Als toetje proef je het oude kloostergebak, naast zijn oorsprong, het Santa Maria klooster van Arouca.

Vanuit Arouca: Cano-raften - Avonturentocht

9. Vanuit Arouca: Cano-raften - Avonturentocht

Ontdek de Paiva-rivier in een kanovlot. Gebruik deze opblaasbare boot met 2 of 3 zitplaatsen om door de vele stroomversnellingen van de Paiva-rivier te varen, die u genoeg adrenaline en plezier voor uw dag zullen bezorgen. Tussen de stroomversnellingen door vind je tijd om te ontspannen in de natuur om je heen en jezelf uit te dagen met een aantal optionele sprongen in het water. Deze leuke natuurervaring is perfect voor een tijdje met familie en vrienden! De Paiva-rivier De Paiva-rivier is een van de meest wilde rivieren van Portugal. Gelegen in het noorden van Portugal, vlakbij Porto, tussen bergen en diepe valleien, presenteert het zichzelf als een rivier met kristalhelder water met de juiste hoeveelheid avontuur dankzij de vele stroomversnellingen! Het prachtige landschap van deze rivier, tussen inheemse bossen en hoge kliffen, maakt plaats voor een perfect scenario voor een opwindend avontuur in de ongerepte natuur. De avonturentocht Deze tour begint in Areinho River Beach, vlakbij de ingang van de Paiva Walkways, waar je je activiteitengids zult ontmoeten. Na een korte uitleg over hoe de activiteit zal verlopen, ontvang je alle uitrusting die je nodig hebt en ga je in een 4x4 rechtstreeks naar de rivier nabij Paradinha, een typisch schistdorp aan de rivier. Bij aankomst bij de rivier ga je, na een korte maar belangrijke veiligheidsbriefing, op avontuur op de stroomversnellingen die de Paiva-rivier zo spannend maken! Onderweg zul je momenten vinden om te ontspannen, momenten om jezelf uit te dagen en momenten om plezier te hebben met je reisgenoten.

Vanuit Porto: Rivier Tubing Avontuur met Authentieke Lunch

10. Vanuit Porto: Rivier Tubing Avontuur met Authentieke Lunch

Beleef een spannend en schilderachtig tubingavontuur op de rivier de Paiva, net buiten Porto. Leun achterover op een opblaasbare buis die dienst doet als drijvende loungestoel, een onvoorspelbaar vaartuig dat de kleine stroomversnellingen nog leuker maakt. Tussen de adrenalinestoten door heb je tijd om te ontspannen en de natuur om je heen in je op te nemen. Ontmoet je chauffeur in Porto en reis naar het Arouca Unesco Geopark. Na een veiligheidsbriefing pak je je spullen en ga je de rivier op. Voel je hart pompen op de stroomversnellingen. Neem een pauze op de rustigere delen van de rivier en geniet van het uitzicht op het nabijgelegen rivierdorp Paradinha. Aan het einde van je avontuur ga je verder naar Arouca waar je de gelegenheid hebt om een lokaal gerecht te proeven voordat je terugkeert naar Porto. Proef gebraden kalfsvlees uit Arouquesa in een typisch restaurant voor de regio en probeer als dessert een traditioneel gebakje uit het Santa Maria klooster.

Alle activiteiten

15 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Passadiços do Paiva Trailhead

Wil je alle activiteiten in Passadiços do Paiva Trailhead bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Passadiços do Paiva Trailhead

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 276 beoordelingen

Het was een fantastische excursie! We namen het downhill-pakket, dus het werd zeer op prijs gesteld. De reis is ongeveer 9 km inclusief de hangbrug, wat we erg leuk vonden. Ondanks dat we in hevige regen en wind de brug overstaken, hebben we er toch van genoten. Het diner was heerlijk (kalfsvlees) en de gids erg vriendelijk. We hadden graag wat meer tijd in Aveiro gehad, vooral sinds Le Soleil uit was. En ook de laatste stop bij het vissersdorpje was zeer geliefd! Bedankt voor deze prachtige excursie, ik zal het doorgeven aan mijn kennissen die naar Portugal gaan en die nog fit genoeg zijn om dagelijks ongeveer 10 km te lopen.

Mooie tour, de ochtend is het avontuurlijke deel tussen de pose en de loopbruggen, terwijl de middag rustiger is. De lunch was echt geweldig, waarschijnlijk het beste eten dat we in Portugal aten. Joao was een geweldige gids, hij alleen was de hele ervaring waard. De rondleiding zou in het Engels zijn, maar omdat mijn moeder weinig verstond, poetste hij het Italiaans dat hij kende op en wanneer hij kon, vertaalde hij ook wat informatie voor haar. Hij legde ons onderweg zoveel dingen uit, waardoor de autorit veel sneller en minder saai werd. Sterk aanbevolen ervaring.

Een zeer gevarieerde en interessante dag waarbij we veel verschillende landschappen in deze regio hebben mogen ervaren.

Ondanks de regen was het een geweldig mooie dag. Alles was goed geregeld en het eten was heerlijk. Echt een anrader.

Actief in het begin en ontspannen aan het einde. Aanbeveling om de hele route te lopen. Het is de moeite waard.