Belevingen in
Passau

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Passau

Passau: De beste dingen die je niet wil missen

Passau: stadswandeling van 1 uur

1. Passau: stadswandeling van 1 uur

Bezoek de mooiste plekjes van Passau tijdens een ontspannen stadswandeling met achtergrondinformatie, grappige verhalen en geheime tips van een lokale gecertificeerde stadsgids. Loop door de pittoreske straatjes, passeer het oude stadhuis en de toren met zijn vloedlijnen en bekijk het theater en de nationale historische schat, ScharfrichterHaus. Bekijk de Stephansdom, de thuisbasis van het grootste kathedraalorgel ter wereld. Bewonder op de linkeroever van de rivier de Donau het fort Veste Oberhaus dat uittorent boven Passau en werd gebouwd in 1219. Bekijk naast het kasteelcomplex van Veste Niederhaus waar de rivieren Donau, Ilz en Inn elkaar kruisen, waardoor Passau zijn epitheton de "Stad van Drie Rivieren." Niet ver hiervandaan ligt de voormalige jezuïetenkerk van St. Micheal, waar je ook de nieuwe en oude delen van de stad kunt zien. Geniet onderweg van de gelegenheid om foto's te maken, met name op de Inn-promenade en Residenzplatz met zijn schattige cafés.

Passau: toegangsticket voor kasteel Veste Oberhaus

2. Passau: toegangsticket voor kasteel Veste Oberhaus

Om je tour te beginnen, verken je het uitgestrekte terrein van het Veste Oberhaus, dat hoog boven Passau ligt en een van de grootste en tegelijkertijd best bewaarde kasteelcomplexen in Europa is. Ga dan binnen in de meer dan 800 jaar oude kasteelmuren, waar de geschiedenis op een unieke manier tot leven komt. Treed in de voetsporen van de prins-bisschoppen van Passau, die ooit in de kamers woonden waarin tegenwoordig het Oberhaus-museum spannende tentoonstellingen presenteert van de middeleeuwen tot de recente geschiedenis. Een absoluut hoogtepunt is het bezoek aan de onlangs geopende uitkijktoren met multimediapresentatie over de veelzijdige geschiedenis van de kastelen en paleizen in de regio Inn-Salzach-Dona. Op het bovenste platform wacht u een spectaculair panoramisch uitzicht over Passau en omgeving. De nieuwe Veste Oberhaus-app begeleidt je op een virtuele avontuurlijke tour "in de voetsporen van ridders en prins-bisschoppen" door het kasteelcomplex. Zo komt de voormalige ophaalbrug weer tot leven, laat een panoramatour de mooiste uitkijkpunten zien en nodigt de speurtocht uit om op authentieke plekken voorwerpen uit de oudheid te ontdekken. Tot slot is een bezoek aan het uitkijkpunt Batterie Linde aan te bevelen, vanwaar u kunt genieten van het mooiste uitzicht op de pittoreske oude stad en de beroemde samenvloeiing van de rivieren Donau, Inn en Ilz.

Passau: privéwandeling van 2 uur met gids

3. Passau: privéwandeling van 2 uur met gids

Bekijk de hoogtepunten van Passau en leer over de lange geschiedenis van de stad van een lokale gids. Van forten tot kathedralen, terwijl je Passau verkent, hoor je fascinerende feiten en interessante bezienswaardigheden. Bekijk tijdens deze privéwandeling met gids de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en leer meer over de geschiedenis van Passau, van de oude Romeinse wortels tot zijn positie als de stad van de drie rivieren. Ontdek waar u een van de grootste kathedraalorgels ter wereld kunt vinden. Laat je verrassen door de vele verhalen die verborgen liggen in de straten, gebouwen en hoeken van Passau. Je vriendelijke gids zal je vertellen wat er speciaal en uniek is aan het leven in Passau en je voorkennis geven. Deze tour is geweldig voor degenen die de stad voor het eerst bezoeken en er het beste uit willen halen.

Passau: privétransfer naar Praag

4. Passau: privétransfer naar Praag

Beginnend met het ophalen van uw hotel / haven in Passau, reist u rechtstreeks naar de magische stad Praag. U kunt genieten van het mooie uitzicht vanuit uw moderne minibus / minibus terwijl u reist, en laat uw professionele Engelstalige chauffeur weten of u korte tussenstops wilt maken om foto's te maken of onderweg wat snacks of koffie te nemen. Na uw reis van ongeveer 3 tot 3,5 uur komt u aan op uw bestemming in Praag. Eenmaal daar zal uw chauffeur u helpen met uw bagage, voordat hij u vriendelijk afscheid neemt.

Passau: Luchthaventransfer Salzburg

5. Passau: Luchthaventransfer Salzburg

Vermijd het gedoe van het openbaar vervoer of wachten op een dure taxi. Met deze privépendeldienst van/naar Passau van/naar de luchthaven van Salzburg heeft u een comfortabele rit in een modern voertuig met airconditioning. Aankomst: Uw chauffeur wacht u op met een naamkaartje in de aankomsthal. Maakt u zich geen zorgen als uw vlucht vertraging heeft, uw chauffeur wacht op u, helpt u met uw bagage en begeleidt u naar de auto. Vertrek: U wordt op de afgesproken tijd opgehaald uit Passau en komt op tijd aan bij de vertrekterminal op de luchthaven van Salzburg. Voor de transfer worden Mercedes Benz-minibussen voor maximaal 8 personen gebruikt. Ze zijn comfortabel, voorzien van airconditioning, rookvrij en worden altijd in topconditie gehouden. U kunt kiezen voor een enkele reis of een retour.

Passau: magische kerstwandeltocht

6. Passau: magische kerstwandeltocht

Kom in de kerststemming tijdens deze begeleide wandeling in Passau. Bekijk samen met een professionele lokale gids de meest feestelijk versierde plekken en leer lokale kerstverhalen en legendes. Deze speciale tijd van het jaar brengt magie in Passau. Bezoek de feestelijke kerstmarkt midden op het beroemde Kathedraalplein, proef lokale vakantieproducten en nog veel meer. Bereid je voor om betoverd te worden door de charmante kerstsfeer van de stad, iets wat je alleen in deze tijd van het jaar kunt ervaren.

Van Passau: enkele reis privétransfer naar Praag

7. Van Passau: enkele reis privétransfer naar Praag

Je begint met het ophalen van je hotel of de haven van Passau, vanwaar je naar de stad Cesky Krumlov reist. Gelegen in de regio Zuid-Bohemen van het land, kunt u het historische centrum van de stad verkennen met een begeleide wandeling van 1,5 tot 2 uur waarin u meer te weten komt over het kasteel van Cesky Krumlov. Op het terrein van het kasteel zijn een grote rococo-tuin, een uitgebreide brug over een diepe kloof in de rots (waarop het kasteel is gebouwd), en het kasteel zelf. Het kasteel bestaat uit vele gedefinieerde kenmerken die dateren uit verschillende periodes door de tijd heen. Geniet na de rondleiding van 2 uur vrije tijd om de stad te verkennen. Neem een lunch in een van de charmante lokale cafés of ga winkelen voor souvenirs. Je wordt later opgehaald uit het stadscentrum om je reis naar Praag voort te zetten, waar je in de late namiddag / vroege avond aankomt.

Praag: Sightseeing-transfer naar Passau via Cesky Krumlov

8. Praag: Sightseeing-transfer naar Passau via Cesky Krumlov

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Praag, ga je naar de stad Cesky Krumlov, gelegen in de regio Zuid-Bohemen van het land. Stop hier om het historische centrum van de stad te verkennen tijdens een begeleide wandeling van 1,5 tot 2 uur, om meer te weten te komen over het kasteel van Cesky Krumlov, het symbool van de stad. Bewonder het kasteel dat zich op een rots boven de stad bevindt. Op het terrein vindt u een grote rococo-tuin. Bekijk het interieur, dat op zijn beurt bestaat uit veel gedefinieerde delen uit verschillende periodes. Geniet na de rondleiding van 2 uur vrije tijd om de stad te verkennen. Neem een lunch in een van de charmante lokale cafés of ga winkelen voor souvenirs. Later word je opgehaald uit het stadscentrum en vervolg je de reis naar Passau, waar je in de vroege avond aankomt.

Luchthaven München: privétransfer van/naar Passau

9. Luchthaven München: privétransfer van/naar Passau

Haal de stress uit het reizen met het openbaar vervoer met een betaalbare privétransfer van 1,5 uur tussen Passau en de internationale luchthaven van München. Voor de transfer worden Mercedes Benz-minibussen voor maximaal 8 personen gebruikt. Ze zijn comfortabel, voorzien van airconditioning en rookvrij. Uw ervaren chauffeur helpt u met uw bagage. U kunt kiezen tussen een enkele reis of een retour.

Passau: luchthavenshuttle van/naar Linz

10. Passau: luchthavenshuttle van/naar Linz

Vergeet het gedoe van reizen met het openbaar vervoer of het huren van een taxi. Met deze 1 uur durende pendeldienst van Passau naar de luchthaven van Linz rijdt u comfortabel in een modern voertuig met airconditioning. Uw chauffeur wacht u op met een naamkaartje in de aankomsthal. Maakt u zich geen zorgen als uw vlucht vertraging heeft, uw chauffeur staat paraat. Ophalen vindt plaats op het afgesproken tijdstip en wordt verwacht stipt aan te komen. Voor de transfer worden Mercedes Benz minibussen gebruikt met een capaciteit van maximaal 8 personen. Voertuigen zijn comfortabel, voorzien van airconditioning, rookvrij en worden altijd in topconditie gehouden. Enkele reis of retourtransfers zijn ook mogelijk (zie opties).

Veelgestelde vragen over Passau

Welke topattracties zijn een must-see in Passau?

De topattracties in Passau zijn:

Sitemap Passau

Wil je alle activiteiten in Passau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.