Belevingen in
Passendale

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Passendale: De beste dingen die je niet wil missen

Herdenkingstour: Brugge & Flanders Fields Tour

1. Herdenkingstour: Brugge & Flanders Fields Tour

Ontdek Vlaanderen, de inspiratiebron voor het gedicht "In Flander's Feilds" en leer over de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog en de soldaten die erin vochten. Leer hoe de Britse, Canadese, Australische, Nieuw-Zeelandse en Amerikaanse soldaten zichzelf opofferden en wees getuige van het verplaatsen van de Last Post in Ieper. Geniet in Brugge van het uitzicht op de vredige Lake of Love en het pittoreske Begijnhof. Je gids zal de verhalen en geheimen achter de geschiedenis van de stad uitleggen vanaf de Vikingperiode tot het einde van de Middeleeuwen. Maak er dan een punt van om alle belangrijke hoogtepunten van de stad te bewonderen, zoals de Basiliek van het Heilig Bloed van Jezus, de Belforttoren, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Sint-Janshospitaal en nog veel meer. Na de lunch arriveer je op de plaats van de eerste gasaanvallen en leer je de details van Passendale, beschouwd als een van de bloedigste veldslagen in de hele Eerste Wereldoorlog. Ga naar Tynecot, 's werelds grootste Commonwealth-begraafplaats, en bezoek het geavanceerde verbandstation waar John McCrae het gedicht 'In Flanders' Fields' schreef. De focus van dit bezoek ligt op de opoffering van de Britse, Canadese, Australische, Nieuw-Zeelandse en Amerikaanse soldaten. Het hoogtepunt van de dag is de ontroerende Last Post-ceremonie aan de Menenpoort in Ieper.

Vanuit Brugge: Stad Brugge & Flanders Fields

2. Vanuit Brugge: Stad Brugge & Flanders Fields

In Brugge geniet je van het uitzicht op de vredige Lake of Love en het pittoreske Begijnhof. Je gids zal de verhalen en geheimen achter de geschiedenis van de stad uitleggen vanaf de Vikingperiode tot het einde van de Middeleeuwen. Bezoek veel van de hoogtepunten van Brugge: de Basiliek van het Heilig Bloed van Jezus, de Belforttoren, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Sint-Janshospitaal en geniet van een aangename boottocht langs de smalle grachten. Na een korte lunchpauze vertrek je naar Flanders Fields. Je deskundige gids zal je tijdens het hele bezoek leiden om je te helpen de gebeurtenissen te begrijpen die hebben geleid tot de Eerste Wereldoorlog en hoe de catastrofe zich ontwikkelde. Bezoek het slagveld van Passendale en de Tyne Cot Cemetery, de grootste Commonwealth-begraafplaats ter wereld waar Britse, Australische en Canadese soldaten werden begraven. Dichtbij is Polygone waar elk jaar Anzac Day wordt gevierd bij zonsopgang. Bezoek dan het Monument van de 'Brooding Soldier', dat de opoffering van 2.000 Canadese soldaten tijdens de eerste Duitse gasaanval herdenkt. Vervolgens brengt je coach je naar Essex Farm. Dit was het verbandstation waar Dr. John McCrae het beroemde gedicht 'In Flanders Fields' schreef. Na een vaste lunch in de buitenwijken van Ieper, rijdt u naar Frankrijk om het ontzagwekkende Vimy Memorial, het museum en de loopgraven te bezoeken. Als de tijd het toelaat, bezoek je ook dicht bij Ieper Hill 60, waar Australische gravers grote ondergrondse mijnen tot ontploffing brachten. Om 20:00 uur woon je de Last Post-ceremonie bij de Menenpoort bij, een dagelijks eerbetoon aan alle soldaten en officieren van het Gemenebest die na de strijd werden vermist. De rondleiding biedt volop gelegenheid tot reflectie en het maken van foto's.

Day Trip van Parijs naar Ypres Salient, Vlaanderen

3. Day Trip van Parijs naar Ypres Salient, Vlaanderen

Betaal uw eerbied aan de Commonwealth 185.000 soldaten die hun leven in de Ieperboog, één van de Eerste Wereldoorlog moeilijkste bevochten stukken van het Westelijk Front opgeofferd. Door zijn gedenktekens, begraafplaatsen en slagveld resten, Ieper is een van de meest dramatische periodes van 20e-eeuwse geschiedenis, een terrein gekleurd door verwoestende moderne brutaliteit. Ontdek de verschrikkingen van de oorlog, en zijn zeer echte helden en schurken, door middel van nederig bezienswaardigheden van het gebied: John McCrae's Essex Farm site; Langemark, de Duitse begraafplaats; Vancouver Corner, de Canadese monument; Tyne Cot Cemetery, Passchendaele; Polygon Wood, de Australische gedenkteken; Saint George's Chapel; en de Menenpoort. Word lid van een herdenkingsdag voor de velen die in Ieper stierven tussen 1914 en 1918, in wat ooit was "de oorlog om alle oorlogen te beëindigen."

Veelgestelde vragen over Passendale

Wat zijn deze week de beste dingen om te doen in Passendale?

Welke tours in Passendale nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Deze belevingen in Passendale nemen aanvullende Covid-19-maatregelen:

Sitemap Passendale

Wil je alle activiteiten in Passendale ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.