Kies data

Pastéis de Belém, Lissabon

Pastéis de Belém, Lissabon: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Lissabon: van oost naar west privétour door Tukxi

1. Lissabon: van oost naar west privétour door Tukxi

Verken Lissabon van oost naar west in een Tukxi, een klein voertuig dat een mix is tussen een tuk-tuk en een driewielige scooter. Deze privétour combineert een bezoek aan 3 historische buurten met een verkenning van Belem (optioneel), een van de meest populaire wijken van de stad. Je tour begint in de oude stad, waar je terug in de tijd reist en verliefd wordt op de kleurrijke wijken Alfama, Mouraria en Graça. Stop onderweg om alles te ontdekken wat Lissabon te bieden heeft, wat vooral gemakkelijk wordt gemaakt door de Tukxis. Als extra kun je ervoor kiezen om een extra uur aan je tour toe te voegen en je gids te volgen naar het westen van de stad langs de glinsterende rivier de Tejo om aan te komen in Belem, waar veel van de grote Portugese ontdekkingsreizigers aan hun reizen begonnen. Hier kunt u de Belem-toren, het Jerónimos-klooster en het Monument der Ontdekkingen bewonderen, 3 van de meest verbazingwekkende gebouwen in Portugal. Als er tijd is, sluit je tour dan af met een bezoek aan de wereldberoemde Pasteis de Belém en probeer een aantal van hun heerlijke custardtaartjes.

Lissabon: privérondleiding met gids van 4 uur

2. Lissabon: privérondleiding met gids van 4 uur

Dit is een sightseeingtour die alles omvat wat je in Lissabon moet zien. Het geeft je een compleet overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Tijdens deze rit van 4 uur kun je de oude wijken ervaren, monumenten vol geschiedenis bezoeken en adembenemende uitzichten zien. Graça, Alfama, Bairro Alto, Chiado en Belem zijn must-see wijken van de Portugese hoofdstad en kunnen op een ontspannen en comfortabele manier worden verkend aan boord van een elektrische tuk-tuk. En aangezien smaken ook een geweldige manier zijn om een stad te leren kennen - geniet van ons aanbod van een traditionele likeur bij een van de haltes. De tuk-tuk is een zeer veelzijdige manier om door de heuvels van Lissabon te reizen, omdat het toegang krijgt tot plaatsen waar toeristische bussen niet zijn toegestaan, gezien de geografie van de stad. Ook kunt u rekenen op de live uitleg van uw professionele vertellers. Wees voorbereid op een leuk avontuur maar ook op veel geschiedenis en hedendaagse cultuur.

Lissabon: 1-uur durende boottocht

3. Lissabon: 1-uur durende boottocht

Bewonder het historische centrum van Lissabon tijdens een boottocht van het stadscentrum naar Belém. Beleef gedurende 1 uur de meest ontspannen manier om Lissabon te bezichtigen, vrij van verkeerslawaai en opstoppingen, en met niet te missen fotomomenten.  Krijg fantastisch uitzichten op de beroemde bezienswaardigheden van de stad vanaf de uitkijkpunten aan het water, waaronder de Terreiro do Paço, een indrukwekkend 18e-eeuws gebouw, het Cristo Rei-heiligdom, de 25 april-brug en het opvallend moderne MAAT-gebouw. Luister naar fascinerende informatie over de geschiedenis van de stad en elk herkenningspunt waar je langs vaart via de beschikbare gids-app. Vaar verder naar Princesa Pier, waar je aan het einde van jouw cruise aanmeert. Stap hier van de boot om de opwindende wijk Belém te verkennen en probeer een traditionele pastel de Belém.

Kleine groep Wandeltocht van Belém

4. Kleine groep Wandeltocht van Belém

Ga op een leerzame verkenningservaring met deze 3 uur durende wandeling door Belem. Ontvang gedetailleerde informatie van uw gids over de rol van Portugal als zeevarende natie in de voorhoede van ontdekkingen, plus een breed scala aan onderwerpen, variërend van actuele gebeurtenissen in Portugal tot rijke culinaire tradities en nog veel meer. Bekijk de belangrijkste monumenten in de omgeving, zoals het Monument der Ontdekkingen, het Jerónimos-klooster en de Toren van Belém. Je krijgt de gelegenheid om de kloosters van het Jerónimos-klooster te bezoeken en een rondleiding te krijgen van je gids. Deze tour wordt geleid door een gecertificeerde lokale gids wiens missie het is om reizigers te informeren over wat ze moeten weten om hun verblijf in Lissabon te verbeteren en om de Portugese cultuur en erfgoed te promoten. Van aanbevelingen voor dingen om te doen in de stad, tot insider-advies over het openbaar vervoer naar andere gebieden die je tijdens je verblijf zou willen bezoeken, voel je vrij om je gids alles te vragen. Een koffie- of ijspauze halverwege de tour is ook inbegrepen. Het maximum aantal deelnemers is 8 personen. Zo is een persoonlijke en boeiende ervaring gegarandeerd.

Lissabon: groepsreis van een halve dag met fado-dinershow

5. Lissabon: groepsreis van een halve dag met fado-dinershow

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Lissabon, begin je aan deze panoramische tour door Marques de Pombal, Main Avenue van Lissabon, Restauradores, Rossio en Baixa Pombalina en stop je in Belem om de beroemde Pastel de Belem te proeven, ook bekend als Pastel de bata of gebak met kaneel. Daarna stop je bij de belangrijkste monumenten in Belém, zoals het klooster van Jeronimos en de toren van Belem. Rond 20:30 uur diner en zie de Fado-show in een van de meest typische restaurants van Lissabon in de wijk Alfama. Hier proef je de echte Portugese gastronomie. Fado, is een Portugese variant van stedelijke romantiek. Dit is een verhaal of gewoon een gevoel en drukt een gemoedstoestand uit. Fado is een van de meest karakteristieke elementen van de Portugese en vooral de cultuur van Lissabon. Fado is opgenomen in de lijsten van immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO. Na de show voordat je naar je hotel gaat, bezoek je het beste uitkijkpunt bij Onze-Lieve-Vrouw van de Berg om 's nachts een van de beste 360 panoramische uitzichten over Lissabon te bewonderen. De chauffeur neemt je mee door het historische stadscentrum van Lissabon tijdens een panoramische sightseeingtour. Rijd langs veel van de meest historische bezienswaardigheden van Lissabon die 's nachts magisch verlicht zijn. De chauffeur kan op uw verzoek stoppen voor fotomomenten en zal u terugbrengen.

Privétour van een halve dag in Lissabon

6. Privétour van een halve dag in Lissabon

Bezoek tijdens je Lissabon-tour van een halve dag alle belangrijke bezienswaardigheden en monumenten van het gebied van Belém, waaronder het Jerónimos-klooster, de Belém-toren en het Discoveries Monument. Geniet van wat vrije tijd om de beroemde banketbakkerij "Pastéis de Belém" te bezoeken en het heerlijke gebak te proeven. Verken het kasteel van Lissabon, de kathedraal van Lissabon en de omliggende traditionele wijk Alfama. Bewonder het grootste park van Lissabon, Edward de VII Park en bekijk de mooiste pleinen en lanen, zoals de Restauradores, Rossio en Avenida da Liberdade. Steek de 25 april-brug over en bezoek het standbeeld van koning Christus aan de andere kant van de rivier de Taag. Doe dit alles met een zeer deskundige, ervaren en leuke chauffeur in een prachtig Mercedes-voertuig

Lissabon: historische tuktuktour van 3 uur

7. Lissabon: historische tuktuktour van 3 uur

Vaar door Lissabon per tuk tuk en bekijk moeiteloos veel van de beste locaties van de stad in korte tijd. Je deskundige gids neemt je mee naar de beste uitzichten, fotomomenten en de meest interessante plekken. Haltes zijn onder meer de kathedraal van Lissabon, de Sint-Antoniuskerk, de kasteelbuurt, het Sint-Vincentklooster en nog veel meer. Voel de polsslag van de romantische stad terwijl je naar de wijken Chiado en Bairro Alto rijdt. U zult genieten van het prachtige uitzicht vanaf het uitkijkpunt Rua de Sao Pedro de Alcantara en een bezoek brengen aan de prachtige Estrela-basiliek, een van de mooiste barokke kerken in Lissabon. Maak kennis met de smalle straatjes van Bairro Alto, waar de nacht vol charme en opwinding is terwijl talloze bars en restaurants bruisen van klanten. Rijd vervolgens verder naar het Jerónimos-klooster en bezoek de kerk. Maak kennis met de Belem-toren, waar de Portugese karvelen in 1500 naar Brazilië vertrokken. Neem ten slotte de tijd om te genieten van het monument gewijd aan de Portugese ontdekkingen en proef een (of meer) beroemde custardtaartjes, Pasteis de Belem.

Lissabon: begeleide wandel-, fiets-, tram- en boottocht

8. Lissabon: begeleide wandel-, fiets-, tram- en boottocht

Verken Lissabon tijdens een begeleide wandeling door gebieden zoals het centrum van Lissabon en de wijk Alfama. Berijd een gele tram naar Bairro Alto en trap met een fiets langs de rivier de Taag. Probeer een traditioneel gebakje en bekijk de toren van Belém. Ontmoet je gids op het Rossio-plein en dompel jezelf onder in de geschiedenis van Lissabon tijdens een begeleide wandeling. Wandel naar het Restauradores-plein om aan boord van de Elevador da Glória te klimmen, een beroemde gele tram die je naar Bairro Alto brengt, waar je vanaf het uitkijkpunt São Pedro de Alcântara uitzicht hebt over de stad. Loop naar de oudste jezuïetenkerk in de stad, de kerk van St. Roque. Bekijk de ruïnes van het Carmo-klooster dat werd verwoest tijdens de aardbeving van 1755. Ga naar het centrum van Lissabon, het historische en commerciële centrum van de stad. Ga naar de wijk Alfama en verdwaal in de architectuur en geschiedenis van de kathedraal van Lissabon. Volg je gids naar het Praça do Comércio-plein dat in het zuiden uitkomt op de immense monding van de rivier de Taag, waar koningen en staatshoofden vroeger van boord gingen voor staatsbezoeken. Spring aan boord van een goed onderhouden fiets en begin je rit op vlakke paden langs de rivier de Taag. Bekijk de iconische brug van 25 april en de moderne architectuur van het MAAT Museum. Bij aankomst in Belém kun je jezelf onderdompelen in de 16e-eeuwse kunstwerken in Manuelijnse stijl van het Jerónimos-klooster. Proef een traditionele pastel de belém (Portugese custardtaart) in de winkel "Pastéis de Belém" die werd opgericht in 1837. Volg je gids naar de Padrão dos descobrimentos, een monument gewijd aan de belangrijkste Portugese zeevaarders. Bekijk de Belem-toren die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en die de stad in de 16e eeuw verdedigde tegen maritieme aanvallen. Sluit je tour af met een dromerige boottocht langs de rivier de Taag. Ontspan terwijl je de stad vanaf het water in je opneemt tot je Praça do Comércio bereikt en je tour beëindigt.

Lissabon: stadshoogtepunten minivantour

9. Lissabon: stadshoogtepunten minivantour

Grijp de kans om het Marquês de Pombal-plein te leren kennen en ga richting Baixa, het centrum van Lissabon. Laat u door de typische en bochtige straten van de wijk Alfama rijden. Maak onderweg kennis met de kathedraal van de stad, de Sint-Antoniuskerk, en vergeet niet te stoppen bij de verschillende uitkijkpunten die Lissabon te bieden heeft, vanwaar men een prachtig uitzicht over de stad van de zeven heuvels kan aanschouwen. Loop door de steegjes waar Fado werd geboren, om te zien hoe het moderne leven zich heeft verplaatst door de smalle stenen straatjes en de oude pittoreske huizen. Nadat je de kans hebt genomen om te lunchen, ga je naar Parque das Nações, aan de rivier, waar Expo '98 plaatsvond, en sta jezelf toe de gedurfde en moderne architectuur te bewonderen. Volg de rivier en rijd langs het water naar Belém terwijl u verschillende monumenten en parken ziet die zijn gewijd aan de Portugese maritieme uitbreiding. Bezoek het prachtige Jerónimos-klooster, de thuisbasis van het beste Manuelijnse architectuurmonument uit de 16e eeuw. Maak kennis met het Monument der Ontdekkingen en het 16e-eeuwse gebouw Toren van Belém. Grijp de kans om de meest typische Portugese zoetigheden te proeven, in de fabriek van Pastéis de Bélem. Geniet van deze fantastische traktatie, die jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. Je gids zal je onderweg vergezellen en verhalen en bezienswaardigheden delen over de bezochte plaatsen.

Lissabon: Small Group Scenic Sightseeing tocht per minibus

10. Lissabon: Small Group Scenic Sightseeing tocht per minibus

Krijg de volledige Lissabon-ervaring tijdens een uitgebreide rondleiding door de kleine groep van de bezienswaardigheden, geluiden en smaken. Bezoek beroemde bezienswaardigheden, zoals het standbeeld van Christus de Koning, en reis door typische buurten. Je gids neemt je mee terug naar het 16e-eeuwse "tijdperk van ontdekkingen" in Belém. Leer meer over Portugese navigators, stop voor de 500 jaar oude Torre de Belém en bekijk het Jerónimos-klooster (Mosteiro dos Jerónimos), een van de meest prominente voorbeelden van Portugese laat-gotische Manuelijnse architectuur. Ervaar de verfijnde smaak van een Pasteis de Belém (vla taart), oorspronkelijk gemaakt door de monniken. Keer terug naar de huidige dag en steek de brug over naar de datum van de Portugese revolutie (Ponte 25 de Abril), de dag waarop de dictatuur van Salazar eindigde in 1974. Krijg een aantal van de beste uitzichten op Lissabon vanaf het standbeeld van Christus de Koning (optioneel toegang voor een extra vergoeding). Leer vervolgens over "The City of Seven Hills" ("A Cidade das Sete Colinas") van enkele van de observatiepunten van miradouros ("Golden Views") en ontdek zelf waarom ze zo'n poëtische titel hebben gekregen. Beëindig je tour op Largo do Carmo in het Chiado-district en sta op de plaats van de Anjerrevolutie van 1974 die een einde maakte aan de jaren van dictatuur.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Wateractiviteiten
  • Andere belevenissen
29 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Pastéis de Belém, Lissabon

Wil je alle activiteiten in Pastéis de Belém, Lissabon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pastéis de Belém, Lissabon

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 453 beoordelingen

De boottocht over de Taag was mooi. Onderweg werd er niets verteld, dus als je dat wel wilt, is dit geen goede boottocht! Het duurt 45 minuten, geen uur. Een ander aandachtspunt is de opstapplaats. We hebben lang gezocht omdat er geen bord staat en niemand in de buurt de boottocht kende. Het is rechts op het platform t.h.v. het grote plein). Pier nr. 3. Op het doek bij de loopbrug staat Lisboat (naam van bootmaatschappij). Dat zagen wij later pas.

Om de prachtige stad een uur vanaf het water te zien en dan uit te stappen bij Belem was perfect. Niet meer en niet minder. Er was geen uitleg of iets dergelijks aan boord.

Mooie sightseeingtour. Jammer dat het kaartje eenrichtingsverkeer is.

Spijtig genoeg geen gids, maar was een hele fijne rondvaart.

Wees voorzichtig, je moet vragen dat het een rondreis is?