Kies data

Patio de los Arrayanes

Patio de los Arrayanes: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Granada: rondleiding Alhambra, Nasridenpaleizen & Generalife

1. Granada: rondleiding Alhambra, Nasridenpaleizen & Generalife

Bezoek het Alhambra, een must voor elke bezoeker van de stad Granada. Deze Unesco-Werelderfgoedlocatie beschikt over aantrekkelijke en uitgebreide kamers, een monumentale en historische ligging en prachtig gedetailleerde islamitische kunst en architectuur. Maak van je bezoek aan het Alhambra een buitengewone ervaring, met een tour vol kennis en geschiedenis dankzij de officiële lokale gids. De deskundige gids voert je langs elk gedeelte van dit 'rode fort' en weet je alles te vertellen over het erfgoed van Granada. Je kunt de gids alles vragen wat je wilt over dit spectaculaire monument. Verken het Alcazaba-fort, vroeger een militaire vesting, en het oudste deel van het Alhambra-complex. Bewonder de Nasridenpaleizen, waaronder het paleis van Mexuar, het paleis van Comares en het paleis van Leones. Als laatste ga je naar het Generalife, het zomerpaleis van de sultan, gelegen ten oosten van het Alhambra en omringd door uitgestrekte tuinen met een enorme variëteit aan flora, te midden van een prachtig islamitisch landschap.

Granada: ticket en rondleiding Alhambra en Nasridenpaleizen

2. Granada: ticket en rondleiding Alhambra en Nasridenpaleizen

Krijg een idee van het middeleeuwse Granada tijdens deze onvergetelijke rondleiding over het terrein van het Alhambra en de Generalife, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Ontspan, wetende dat je ticket voor de paleiselijke stad toegang verschaft tot de Nasridenpaleizen, het Alcazaba-fort en het terrein van de Generalife. Afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen voor een beleving in een kleine groep of met een privégids.  Je deskundige lokale gids haalt je op bij het complex, zodat je er zeker van bent dat je het terrein via een speciale groepsingang betreedt. Ook als je het paleis van de Generalife binnen gaat, kun je gebruik maken van een aparte groepsingang.  Geniet van de kalmte van het oude zomerpaleis van de emir in de Generalife, waar je onder andere een prachtige rozentuin, groene binnenplaatsen en ontspannende waterpartijen kunt vinden. Kom alles te weten over de geschiedenis van de stad Granada en het Alhambra in deze rustige omgeving.  Je gids neemt je mee naar de Nasridenpaleizen, de oude Moorse paleizen, waar je van dichtbij de iconische islamitische decoraties kunt bestuderen. Bewonder de kleurrijke geometrische tegels en diverse waterpartijen op de binnenplaatsen, waaronder de beruchte 'Patio de los Leones' ofwel de Leeuwenhof. Liefhebbers van architectuur en kunst kunnen hun hart ophalen aan de kenmerkende islamitische en Mudéjar-stijlen op het terrein. Bezoek de Alcazaba samen met je gids en bekijk de koninklijke vesting, die zo sterk is dat 'ie nog voor eeuwen na de bouw kon werden gebruikt. Beklim de trappen van de uitkijktoren en geniet van het prachtige uitzicht over Granada, inclusief de wijken Albaicín en Sacromonte. Neem na afloop van de tour de tijd om het complex zelf te verkennen, of je nu langer wilt doorbrengen in de schitterende tuinen of andere plekken zoals het Paleis van Karel V, een renaissance-paleis dat uit de 16e eeuw stamt, wilt bezoeken. Geniet vanaf tal van uitkijkpunten in het Moorse paleizencomplex van het adembenemende uitzicht op de oude Arabische wijk van Granada, Albaicín.

Granada: ticket Alhambra & Generalife met audiogids

3. Granada: ticket Alhambra & Generalife met audiogids

Verken het Alhambra en de weelderige tuinen van Generalife met dit ticket voor gegarandeerde toegang zonder wachtrij. Bekijk duizenden jaren aan Moorse geschiedenis, en verken deze monumentale plek met uitzicht op de prachtige stad Granada. Het Alhambra, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een van de best bezochte bezienswaardigheden ter wereld. Dankzij de informatieve audiogids kun je in je eigen tempo een door jou uitgestippelde route volgen, en heb je een rondleiding die perfect bij je past. Kom meer te weten over de geschiedenis van het Nasrid-koninkrijk dankzij de architectuur en symboliek die je overal in het fort en de tuinen zult zien. Ontdek de betekenis van water in het complex en ontspan in de Tuinen van Generalife, een paradijs dat voor altijd groen blijft. Houd er rekening mee dat toegang tot de Nasridenpaleizen bij deze rondleiding niet is inbegrepen. Je kunt kiezen of je deze attractie wilt ontdekken met een audiogids of een officiële gids. Je kunt je tour ook een upgrade geven met een 1,5 uur durende bustocht door Granada met een optionele audiogids. Bezoek het centrum van de stad en de wijken Albaycin en Realejo. De bustocht van 1,5 uur kun je zowel voor als na je bezoek aan het Alhambra doen. Neem je eigen koptelefoon mee of huur tegen bijbetaling ter plekke een headset.

Granada: Alhambra & Generalife snelle toegang

4. Granada: Alhambra & Generalife snelle toegang

Met deze tickets voor snelle toegang vermijd je de wachtrijen bij de kassa, en ontdek je het indrukwekkende architectonische hoogstandje van de Nasriden, het Alhambra. Dwaal in je eigen tempo door de fascinerende tuinen van het Alhambra, vol met fonteinen, hangende planten en geplaveide paden. Ontdek de sfeer van de Moorse cultuur en bewonder de vegetatie rondom het fort. Bewonder de decadente architectuur van het Generalife, het paleis tegenover het Alhambra, waar ooit de koningen van Granada woonden. Wandel door het militaire gebied, de Alcazaba, en bekijk de gefortificeerde zandkleurige torentjes. Vervolg je tocht door het complex en zie het Paleis van Karel V, het moskee-bad en een aantal verborgen looppaden in de tuinen.

Van Malaga: dagexcursie naar Granada met Alhambra

5. Van Malaga: dagexcursie naar Granada met Alhambra

Geniet van een rondleiding door het Alhambra-monument, inclusief een bezoek aan de Nazari-paleizen. Vertrek vanuit Malaga en ga naar Granada en ervaar de levendige stad, zonder je zorgen te maken over tickets of transfers. Nadat je het paleis hebt gezien, verken je de Generalife-tuinen met een gids. Laat je ophalen van Malaga met een comfortabele bustransfer en bevind je in de prachtige stad Granada. Eenmaal daar verken je het wereldberoemde Alhambra-paleis, met voorrangstoegang en geen wachtrijen. Bewonder de Nasrid-paleizen, Generalife, Alcazaba en Charles V-paleis met een gids en sta versteld van de innovatieve waterpartijen en architectuur van de tuinen. Leer tijdens het lopen de unieke geschiedenis van de laatste buitenpost van het islamitische Spanje. Wandel daarna door het historische stadscentrum van Granada en geniet van het adembenemende uitzicht op de regio Granada. Geniet van wat vrije tijd in het stadscentrum om de kathedraal te bezoeken, te lunchen in een lokaal restaurant of gewoon door de straten en pleinen te slenteren. Neem een pauze in een van de beroemde tapasbars van Granada voordat je weer in de bus stapt voor de terugreis naar Malaga.

Vanuit Sevilla: dagexcursie Alhambra en Albaicín in Granada

6. Vanuit Sevilla: dagexcursie Alhambra en Albaicín in Granada

Reis vanuit Sevilla naar Granada voor een rondleiding in het historische Alhambra, dat vanwege de culturele betekenis en architectonische schoonheid door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed. Maak gebruik van de diensten van een officiële gids en expert op het gebied van het erfgoed van de stad en het fort, dat is gebouwd voor de Nasridische emirs die in de 13e en 14e eeuw over Spanje heersten. Bewonder de vestingwerken van de Alcazaba (citadel), die werd gebouwd om de stadswijken van na het Romeinse tijdperk, waaronder de Moorse buitenwijk 'El Albayzín', te beschermen. Bewonder de schoonheid van de Nasridenpaleizen en de Generalife, waar zich de zomerse lusthoven van de emir bevinden. Rijd vervolgens naar het centrum van Granada om te lunchen (op eigen kosten). Neem daarna een begeleide rondwandeling in de door UNESCO beschermde wijk Albaicín, waar de kronkelende straatjes het toonbeeld zijn van het middeleeuwse Moorse verleden. Wandel langs witgekalkte huizen en kom eeuwenoude kerken en bloemrijke balkons tegen. Neem een pauze om te genieten van het spectaculaire uitzicht op het fort Alhambra dat op de heuvel ligt.  Keer aan het einde van dit historische avontuur terug naar Sevilla en word afgezet bij de plaats waar je begonnen bent.

Alhambra & Nasridenpaleizen: rondleiding versnelde toegang

7. Alhambra & Nasridenpaleizen: rondleiding versnelde toegang

Kom meer te weten over de geschiedenis van Granada tijdens deze rondleiding van 3 uur door het Alhambra en de Generalife. Onder begeleiding van je deskundige gids wandel je door het uitgebreide complex van meer dan 600 jaar oud. Bewonder de schitterende mengeling van islamitische kunst en cultuur. Het Alhambra staat sinds 1984 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Ooit was het een hofstad en de residentie van de sultans van de Nasridendynastie. Je gids neemt je niet alleen mee naar de versierde paleizen van de sultans, maar laat je ook de militaire forten zien, waar je beloond wordt met een prachtig uitzicht op Granada en de omliggende bergen. Loop daarna verder naar de Generalife. Dit paleis werd in de 14e eeuw gebouwd als een rustoord voor de Moorse koningen van Granada. In de weelderige tuinen vind je veel verschillende planten en schitterende waterpartijen. Een schrijver beschreef het eens dichterlijk als 'het water dat huilt'.

Granada: rondleiding en entreeticket Alhambra

8. Granada: rondleiding en entreeticket Alhambra

Verken de Nasridenpaleizen, het fort Alhambra en de weelderige tuinen van Generalife met dit ticket zonder wachtrij en gegarandeerde toegang. Bekijk duizenden jaren aan Moorse geschiedenis en verken deze monumentale plek met uitzicht op de prachtige stad Granada. Het Alhambra, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, behoort tot de meest bezochte bezienswaardigheden ter wereld. Geniet, samen met een erkende gids, van de beste route door het Alhambra om alle uithoeken van het monument te zien. Je komt aan de hand van de architectuur en symbolen in de Nasridenpaleizen, vestingen en tuinen, meer te weten over de geschiedenis van het koninkrijk van de Nasriden. Hoor hoe belangrijk water is in dit complex, en ontspan in de tuinen van Generalife, een paradijs waar het altijd groen is.

Vanuit Sevilla: bezoek aan Alhambra en Albaicín

9. Vanuit Sevilla: bezoek aan Alhambra en Albaicín

Volg de route van de schrijver Washington Irving en ontdek het Alhambra en de Tuinen van Generalife, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, evenals de charmante stad Granada. Je vriendelijke lokale gids neemt je mee naar de magische wereld van de Arabische nachten terwijl je de prachtige Moorse architectuur verkent om meer te weten te komen over de geschiedenis van één van de meest bezochte attracties ter wereld. Dit maakt van het bezoek een buitengewone en rijke ervaring. Tijdens een rondleiding door het Alhambra beschik je over één van de officiële reisgidsen, een ervaren tolk van het erfgoed van Granada. Je gids leidt je door elk deel dat de "rode vesting" vormt en beantwoordt ook alle vragen die je hebt over dit spectaculaire monument.

Van Malaga: rondleiding Alhambra met toegangskaarten

10. Van Malaga: rondleiding Alhambra met toegangskaarten

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van het Alhambra tijdens deze dagtrip vanuit Malaga. Verken een van de mooiste voorbeelden van Moorse architectuur ter wereld met een gids. Bezoek de Nasrid-paleizen van Granada en het paleis van Karel V. Wordt opgehaald bij het ontmoetingspunt in Malaga. Leun achterover en ontspan op het schilderachtige platteland naar Granada. Betreed het Alhambra-complex en laat het uitzicht op de stad van Granada je de adem benemen. Bekijk de ingewikkelde details, fonteinen en fresco's in de Nasrid-paleizen. Dwaal door de ontvangsthallen en koninklijke vertrekken in het paleis. Verken het belangrijkste fort, het Alcazaba. Beklim de uitkijktoren Torre de la Vela. Betreed het paleis van Karel V en bekijk de kunstwerken en kunstvoorwerpen die in dit gebouw uit de Renaissance zijn ondergebracht. Wandel ten slotte door de rustige tuinen van het landgoed Generalife en hoor het geluid van stromend water uit de fonteinen. Keer terug naar Malaga aan het einde van je tour.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
42 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Overzicht activiteiten in Patio de los Arrayanes

Wil je alle activiteiten in Patio de los Arrayanes ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Patio de los Arrayanes

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 11.211 beoordelingen

Een extreem lange dag, maar het is het allemaal waard. Gids Petra was heel duidelijk en luid met haar uitleg, haar vermakelijke persoonlijkheid voegt ook veel plezier toe tijdens de reis. Toen we bij Alhambra aankwamen, was het Gustavo die ons rondleidde, er is uitgebreide geschiedenis en verhalen om naar te luisteren. We moesten heel snel lopen terwijl we naar de gids luisterden, simpelweg omdat Alhambra enorm enorm is. Aan het einde van de tour is iedereen zo moe van het lopen.

Deze dagtrip is zeker aangeraden voor mensen die meer te weten willen komen over de geschiedenis van Granada/Andalusië. Onze gids Zoraide wist veel te vertellen over de streek. Alles was perfect geregeld en het is zeker je geld waard! Albacin was prachtig en de Al Hambra was adembenemend.

Uitstekend, we hadden weinig tijd om Granada te bezoeken en de excursie gaf ons toegang tot dat monumentale historische erfgoed dat het Alhambra is.

Nina was wonderful! We loved her tour. She was also very patience with our small kids. Great experience.

fantastisch plek en een fantastische gids die de drie uur een onvergetelijke ervaring maakte