Datums kiezen

Ontdek het beste van
Patio de los Naranjos, Mosque-Cathedral of Cordoba

Patio de los Naranjos, Mosque-Cathedral of Cordoba: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Malaga: Dagtrip Cordoba met tickets Moskee-Kathedraal

1. Vanuit Malaga: Dagtrip Cordoba met tickets Moskee-Kathedraal

Maak een dagtrip per bus van Malaga naar Cordoba. Verken de Moskee-Kathedraal van Córdoba, een Unesco-werelderfgoedlocatie en een van de meest bezochte monumenten van Spanje, met toegangsbewijzen inbegrepen. Wandel door de charmante straatjes van de Joodse wijk tijdens een wandeltour en bewonder de oude synagoge. Steek de Romeinse brug over, beroemd als decor voor het tv-programma Game of Thrones. Volg je gids op een 1 uur durende wandeling door een goed bewaard gebleven historische wijk van de Kalifaatstad, de Joodse wijk van Cordoba. Wandel door de beroemde straat Calleja de las Flores, ook wel bekend als de Zakdoeksteeg. Loop langs de Synagoge van Cordoba, de enige synagoge die in Andalusië bewaard is gebleven na de verdrijving van de Joden in 1492. Ga verder naar een van de belangrijkste pleinen in het midden van de Joodse wijk, Plaza Maimónides. Bekijk het karakteristieke bronzen standbeeld van Maimónides, ter ere van deze beroemde Cordobische Joodse filosoof en arts. Ga vervolgens naar de Patio de los Naranjos voor een rondleiding door de Grote Moskee-Kathedraal van Córdoba, een van de meest gevierde monumenten van Spanje. Leer hoe het weelderige gebedshuis oorspronkelijk werd gebouwd als moskee in de 8e eeuw en later werd omgebouwd tot kathedraal. Later krijg je wat vrije tijd om door het historische centrum van de stad te wandelen. Bekijk belangrijke monumenten zoals het Alcazar van de christelijke vorsten, het Plaza de la Corredera en de Patios de San Basilio. Probeer de lokale gastronomie zoals flamenquines (gefrituurde varkensrolletjes) of salmorejo (koude tomatensoep). Tenslotte ontmoet je je gids op het afgesproken tijdstip om aan de terugreis naar Malaga te beginnen.

Van Málaga: Rondreis naar Cordoba

2. Van Málaga: Rondreis naar Cordoba

We halen je op met onze gids op de gekozen tijd en plaats om de bustour te beginnen. excursie naar Cordoba in je eigen tempo vanuit Málaga. Tijdens de bustour geniet je van de reis langs Málaga en de Costa del Sol terwijl onze gids je alles vertelt over anekdotes en bezienswaardigheden van de stad Cordoba die 4 keer is genomineerd als Unesco-werelderfgoedlocatie. Eenmaal in Cordoba heb je 5 uur de tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden van Cordoba op je eigen tempo te bekijken. Verdwaal op de beroemdste plekken van de Joodse wijk, de Calleja de las Flores. Laat je fotograferen in het smalste straatje van de stad, de Zakdoeksteeg, en bezoek de binnenkant van de Synagoge van Cordoba. De enige synagoge die in Andalusië bewaard is gebleven na de verdrijving van de Joden in 1492. Snuif de geur van sinaasappelbloesem op buiten Cordoba's beroemdste monument, de Patio de los Naranjos in de Moskee-Kathedraal van Cordoba. Maak ook van de gelegenheid gebruik om kennis te maken met het Alcazar van de christelijke vorsten, het Plaza de la Correderath via de Romeinse brugDe stad is beroemd als decor voor de beroemde serie Game of Thrones en geniet van het prachtige uitzicht vanaf de andere kant van de Guadalquivir, bezoek de Calahorra toren of bekijk Andalusische patio's in de wijk San Basilio en proef de typische gastronomie van Córdoba, zoals flamenquines of salmorejo andaluz (Andalusische gazpacho). Op het door onze gids aangegeven tijdstip ontmoeten we elkaar weer om terug te gaan naar dezelfde plaats waar we je hebben opgehaald.

Ticket voor Mezquita de Cordoba + Audiogids

3. Ticket voor Mezquita de Cordoba + Audiogids

Bezoek de Cordoba Moskee-Kathedraal in je eigen tempo. We sturen je de tickets via Whatsapp en naar je e-mail. Zorg ervoor dat het telefoonnummer correct is. Je kunt genieten van de Patio de los Naranjos, de kathedraal, de Koninklijke Kapel, de Mihrab en de monumentale omgeving, allemaal zonder in de rij te staan om tickets te kopen. Wat is inbegrepen? Ticket voor de Cordoba Moskee-Kathedraal. Wat is niet inbegrepen? Toegang tot de klokkentoren of minaret. Wat moet je meenemen? Geldig paspoort of ID. Koptelefoon. Zeer belangrijk De uitgiftetijd van de tickets kan tot 30 minuten afwijken van de geselecteerde tijd tijdens het aankoopproces. Je ontvangt de tickets in je e-mail. Toegang tot de Moskee-Kathedraal wordt alleen verleend aan bezoekers die netjes gekleed zijn.

Van Costa del Sol: Dagtrip naar Cordoba Vrije tijd

4. Van Costa del Sol: Dagtrip naar Cordoba Vrije tijd

We halen je met onze gids op met de bus op de gekozen tijd en plaats om de excursie naar Córdoba te beginnen. Tijdens de bustour geniet je van de reis door Málaga en de Costa del Sol terwijl onze gids je anekdotes vertelt over de stad Córdoba, 4 keer genomineerd als Unesco-werelderfgoedlocatie. Eenmaal in Córdoba krijg je 5 uur de tijd om in je eigen tempo de belangrijkste bezienswaardigheden van Córdoba te bekijken. Verdwaal in de beroemdste hoekjes van de Joodse wijk, Calleja de las Flores. Maak een foto in het smalste straatje van de stad, de Calleja del pañuela, bezoek het interieur van de Synagoge van Córdoba, de enige Synagoge die in Andalusië bewaard is gebleven na de verdrijving van de Joden in 1492. Bezoek het beroemdste monument van Córdoba, de Patio de los Naranjos en adem de citrusgeur in. Maak niet alleen van de gelegenheid gebruik om het Alcázar de los Reyes Cristianos en het Plaza de la Corredera te bezichtigen, maar steek ook de Romeinse brug over, die bekend staat als decor voor de beroemde serie Game of Thrones, en geniet van het prachtige uitzicht vanaf de andere kant van de Guadalquivir, bezoek de Torre de la Calahorra of bekijk Andalusische patio's in de wijk San Basilio en proef de typische Cordovaanse gastronomie zoals flamenquines of Andalusische salmorejo. Op de door onze gids aangegeven tijd ontmoeten we elkaar weer om terug te keren naar dezelfde verzamelplaats. Uiteindelijk zullen we op de door de gids aangegeven tijd en plaats terugkeren naar de Costa del Sol.

Van Costa del Sol: Sevilla en het Koninklijk Paleis van Alcázar

5. Van Costa del Sol: Sevilla en het Koninklijk Paleis van Alcázar

Ervaar de prachtige stad Sevilla tijdens deze verhelderende dagtocht met een professionele gids. Hoor over de Moorse erfenis en zijn architectuur en leer over het sinaasappelseizoen van de stad. Bekijk het sierlijke koninklijke paleis van het Alcázar, Het oudste in gebruik zijnde paleis van Europa, daterend uit de 11e eeuw. Bezoek de kathedraal van Sevilla en de klokkentoren Giralda, beide uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO. Bewonder het graf van Christoffel Columbus en de Patio de los Naranjos. Heb de mogelijkheid om de Giralda, de oude minaret van de moskee, te bewonderen. Vervolg je tocht door de smalle straatjes en kleine pleintjes van de Barrio de Santa Cruz, de historische Joodse wijk van Sevilla. Geniet van wat tijd voor lunch of winkelen. Sluit ten slotte uw tour af bij de Torre de Oro naast de prachtige rivier de Guadalquivir voordat u terugkeert naar de Costa del Sol.

Córdoba: privé begeleide wandeltocht

6. Córdoba: privé begeleide wandeltocht

Leer Córdoba op de meest comfortabele en persoonlijke manier kennen met onze privétour door Córdoba, de perfecte tour om met familie of vrienden te doen en een gids in het Spaans die volledig tot je beschikking staat. Onze gids haalt je op bij het hotel, de attractie of de afgesproken plaats en neemt je mee op een rondleiding door de stad volgens een route die is gebaseerd op jouw smaak en voorkeuren. Tijdens je privétour door Córdoba lopen we in je eigen tempo door de straten van de stad, met pauzes om foto's te maken, te eten of een souvenir te kopen. Bovendien kan onze gids u adviseren over de beste plekken om te eten in Córdoba (vooral om salmorejo te proberen, een typisch gerecht uit de streek), hoe u het openbaar vervoer kunt gebruiken, wat de beste gebieden zijn om te winkelen in Córdoba en zelfs details en curiosa van het lokale leven. Vraag ons wat u wilt, wij helpen u graag verder! In onze standaardroute zullen we de belangrijkste monumenten en attracties van Córdoba zien: het gratis toegankelijke deel van de moskee-kathedraal van Córdoba, Alcázar de los Reyes Cristianos, Romeinse brug, Puerta del Puente, Patio de los Naranjos, Joodse wijk van Córdoba , Plein van de gang…

Klooster San Isidoro del Campo

7. Klooster San Isidoro del Campo

Het klooster van San Isidoro del Campo is een middeleeuws juweeltje dat binnenin plaatsen vol verhalen heeft. De legende vertelt namelijk dat er onder het klooster een school was die door San Isidoro werd gesticht en daarboven een Mozarabische kluizenarij die de overblijfselen van de heilige huisvestte. Het werd gesticht door Guzmán El Bueno in 1301 als een familie pantheon en vandaag de dag dient het nog steeds voor de begrafenis van zijn geslacht, omdat het het laatste graf van 2017 is. Het klooster werd door Guzmán de Goede aan de cisterciënzers gegeven zodat ze voor hun ziel zouden bidden, En ze waren er ongeveer honderd jaar, totdat ze werden vervangen door de Hermitische Jeroniemen van López de Olmedo. Deze orde was verantwoordelijk voor de picturale decoratie van het klooster, omdat de cisterciënzers zo'n sobere orde waren dat ze alleen een gekruisigde Christus als decoratie hadden. Het was een belangrijk brandpunt van het protestantisme en verschillende monniken moesten vluchten omdat ze vervolgd werden door de Heilige Inquisitie, omdat ze verboden boeken lazen en vertaalden, zoals de Bijbel van Beer. Het was toen dat koning Felipe II deze orde verdreef en het klooster aan de Jerónimos gaf die tot zijn confiscatie. In de negentiende eeuw werd het onder andere gewijd aan de fabriek van Malta en aan Vrouwen van Binnen, zoals het altaarstuk van Martínez Montañés, die zijn San Jerónimo beschouwt als het topwerk van zijn productie. Thuis: Patio de los Naranjos, ingang van het klooster Duur: ongeveer 100 minuten. Toegang tot het monument: Gratis Spaanse taal In deze rondleiding leer je het klooster van San Isidoro del Campo kennen tijdens een rondleiding door het interieur van het monument. Aanbevolen voor alle doelgroepen Toegankelijke en inclusieve route

Andere activiteiten in Patio de los Naranjos, Mosque-Cathedral of Cordoba

Wil je alle activiteiten in Patio de los Naranjos, Mosque-Cathedral of Cordoba bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.