Paul da Serra

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Paul da Serra: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Madeira: dagtrip Skywalk en vulkanische baden in Porto Moniz

1. Madeira: dagtrip Skywalk en vulkanische baden in Porto Moniz

Ontdek een prachtige plek op aarde tijdens deze excursie vanuit Funchal. Je reist eerst langs de noordkust in de richting van San Vicente, bekend om z'n wijngaarden, vulkanische grotten en de productie van madeirawijn. Bij een beroemd uitkijkpunt pauzeer je even. Bij helder weer heb je hier prachtig uitzicht op het eiland Porto Santo. Ook kun je de waterval bekijken die op een bruidssluier lijkt en daarom in het Portugees 'Veu de Noiva' heet. Dan kom je aan bij de natuurlijke vulkanische meren van Seicxal. Plons in het kraakheldere water en badder in de beeldschone natuur. Je bezoekt de lavameren van Porto Moniz, een unieke kans om te weten te komen hoe de vulkaan werkt. Vervolgens gaat het bergopwaarts naar Paul de Serra, het grootste plateau op het eiland met een hoogte van bijna 1500 meter. Deze mooie plek met schitterend uitzicht is meteen de ideale plek om te lunchen. Strijk neer in een van de lokale restaurants.  Je laatste bestemming is Cabo Girão, de hoogste zeeklif van Europa en de op een na hoogste ter wereld, met een hoogte van 589 meter boven zeeniveau. Maak een wandeling over het bekende uitkijkpunt met glazen vloer, waar je spectaculair uitzicht hebt op de valleien van Ribeira Brava en São Vicente. Je 4x4 brengt je ten slotte terug naar je accommodatie in Funchal. 

...
Vanuit Funchal: hoogtepunten van het westen van Madeira

2. Vanuit Funchal: hoogtepunten van het westen van Madeira

Ontsnap aan de drukte van Funchal tijdens een dagvullende tocht door het westen van Madeira. Na ophaalservice van geselecteerde hotels in Funchal, passeer je het traditionele vissersdorpje Câmara de Lobos. Je gaat verder naar Cabo Girão Skywalk, Europa's hoogste klif op de Skywalk op 589 m. Ga vervolgens naar Ribeira Brava en ga noordwaarts door de diepe en smalle valleien van Serra D'Água. Bij aankomst in Encumeada op de top van de vallei, geniet je van een ongelooflijk uitzicht op de zuid- en noordkust van het eiland. Steek een bergpas over, waar beide zijden van het eiland zichtbaar zijn en reis af naar de ruige schoonheid van de noordkust, waar Atlantische walsen witte branding op de kliffen afzetten. Doorkruis het hoogste plateau van Madeira en bewondert meer spectaculaire panorama's. Vervolgens ga je naar São Vicente aan de noordkust van Madeira. Je bezoekt het dorpje Porto Moniz. Hier heb je ongeveer 1 uur voor de lunch, evenals wat tijd om de vulkanische zwembaden te bewonderen. Ga verder naar Paul da Serra om een van de grootste natuurreservaten ter wereld te zien. Tenslotte rij je terug naar Funchal.

...
Northwest Madeira 4x4 Tour

3. Northwest Madeira 4x4 Tour

De tour begint in je hotel, cruisehaven of pension en brengt je naar Serra d'Água, waar je de kans krijgt om meer te weten te komen over het eiland Madeira. Aan de noordkant ziet u het dorp Ginjas. Ga dan verder met de oude wegen en enkele boswegen, waar het alleen mogelijk is om met een 4X4 te gaan. Ga naar de top op 1500 meter bij Paúl da Serra. Verken de natuurlijke schoonheid van dit eiland, ontmoet de mensen en verken de culturen, tradities en lokale eten en drinken. Geniet van de expertise van een meertalige chauffeur, die je meeneemt op deze dagtrip naar Encumeada, Ginjas, Estanquinhos, Paúl da Serra, Fanal, Ribeira da Janela, Porto Moniz, Seixal en São Vicente, met extra mogelijkheden om te zien en te zwemmen in de vulkanische lavabaden.

...
Madeira: Full-Day South Coast Jeep Tour

4. Madeira: Full-Day South Coast Jeep Tour

Verken het beste van het zuiden van het eiland Madeira met deze jeepsafari-tour. Je zult valleien, bergen, plateaus en de kust ontdekken, die deze expeditie naar de soms vergeten zuidwestkant van het eiland tot een onvergetelijke reis maken. De diversiteit van dit deel van het eiland is gewoon geweldig. Je bezoekt Ponta do Pargo, het meest westelijke punt van Madeira, voordat je gaat zitten om te genieten van de lunch. Na de lunch wandelt u langs de esplanade aan zee om de verborgen vissersdorpjes te ontdekken. Je bezoekt Funchal, Paul da Serra, Ponta do Pargo, Paul do Mar, Jardim do Mar, Calheta en Ponta do Sol tijdens deze schilderachtige ervaring. Aan het einde van uw tour wordt u teruggebracht naar uw vertrekpunt.

...
West-Madeira: dagtour met jeepsafari

5. West-Madeira: dagtour met jeepsafari

Deze jeepsafari-tour begint in Funchal City en vervolgens bezoek je verschillende unieke plekken in Lugar de Baixo, Lombo do Mouro, Bica da Cana, Paul da Serra, Santa, Porto Moniz, Seixal, Serra d´água en Funchal. Verken de fascinerende landschappen langs de ruige noordkust van Madeira. Geniet van de kristalheldere lucht en de mysterieuze wildernis terwijl je het inheemse Laurissilva-bos in Santa binnengaat, voordat je afdaalt naar de indrukwekkende dorpen langs de uitstekende noordkust. Ga bijvoorbeeld naar Seixal om de vele verschillende watervallen te zien. Ga vervolgens naar Porto Moniz, bekend om zijn natuurlijke zoutwaterzwembaden bestaande uit vulkanische rotsen, een van de mooiste natuurlijke zwembaden ter wereld. Ga ten slotte naar de prachtige Serra de Àgua-vallei om de zuidkust, Encumeada, Ribeira Brava en Campanário te zien. Op maandag kunt u het westen en noorden van het eiland Madeira verkennen.

...
Madeira: West Tour met Porto Moniz en vulkanische zwembaden

6. Madeira: West Tour met Porto Moniz en vulkanische zwembaden

Iets meer dan drie mijl van de stad Funchal, de eerste stop is het beroemde, schilderachtige vissersdorpje Câmara de Lobos, een favoriete schilderplek van wijlen Winston Churchill. Daarna reis je naar het prachtige 1.902 meter hoge, glazen balkonzichtpunt van Cabo Girão, beroemd als de hoogste van Europa en de op een na hoogste klif ter wereld. Als u langs de kust van het eiland reist, arriveert u kort in het dorp Ribeira Brava, waar u een kerk kunt bezoeken die dateert uit de 15e eeuw. Ga vervolgens naar het 3,303 meter hoge uitkijkpunt, Encumeada, om te genieten van een prachtig uitzicht over zowel de noord- als de zuidkust van het eiland, evenals de valleien van Ribeira Brava en São Vicente. Zoek op een hoogte tussen 4200 en 4900 voet de toeristische attractie Paúl de Serra en het zijn verschillende levada-wandelingen die via het Laurissilva-bos met verschillende punten van het eiland verbinden, zoals Rabaçal, Risco en de 25 fonteinen. Stop dan voor de lunch (niet inbegrepen) en extra tijd in de badplaats Porto Moniz, de thuisbasis van de grootste vulkanische natuurlijke poelen van Madeira. Geniet tijdens de afdaling richting de stad van een fantastisch uitzicht, vooral die van de vulkanische poelen in hun geheel. Bij mooi weer is het mogelijk om een duik te nemen, dus wees voorbereid. Geniet vervolgens van een korte stop met uitzicht op het zwarte zandstrand en de natuurlijke rotspoelen van het dorp Seixal. Onderweg heb je het plezier om verschillende watervallen te passeren, met name de beroemde en prachtige Bride's Veil. Als je omhoog staart naar het water dat de berg naar beneden stroomt, kun je zien hoe de rotswand gedurende miljoenen jaren subtiel is gevormd door de wind en regen om te vormen wat alleen kan worden omschreven als de perfecte kunstvorm. Bezoek vervolgens het pittoreske naburige dorp São Vicente, waar u een prachtige kerk uit de 17e eeuw kunt bekijken voordat u terugkeert naar Funchal.

...
Northwest Madeira: Open Top 4x4 Tour

7. Northwest Madeira: Open Top 4x4 Tour

Stap uit de gebaande paden in een 4x4-open voertuig, aangedreven door een ervaren gids. Verken de ruige noordwestelijke kant van Madeira en leer over lokale tradities, cultuur en geschiedenis terwijl je de natuurlijke wonderen van het gebied tegenkomt. Proef lokale gerechten en drankjes zoals poncha en zwem in de natuurlijke kust, vulkanische lavabaden in Porto Moniz of Seixal. Maak een wandeling van 15 minuten langs een levada en leer over het unieke aquaductsysteem dat het eiland vandaag nog steeds van water en energie voorziet. Verken een klein deel van een uitgebreid levada-netwerk van meer dan 2.000 km en bewonder het prachtige uitzicht op het landschap dat deze loopbruggen bieden. Bekijk de fauna en flora in Fanal Forest, inclusief de inheemse Ocotea foetens-bomen, waarvan sommige meer dan 500 jaar oud zijn. Deze tour gaat door Serra d'Água, Ginjas, Estanquinhos, Paúl da Serra, Fanal, Ribeira da Janela, Porto Moniz, Seixal en São Vicente.

...
Vanuit Funchal: dagtocht in een 4x4 naar Porto Moniz

8. Vanuit Funchal: dagtocht in een 4x4 naar Porto Moniz

Je vertrekt al vroeg vanuit Funchal en gaat op weg naar een uitkijkpunt met uitzicht op het dorp Ribeira Brava, de Atlantische Oceaan en op de mooie bergen. Vanaf hier gaat je reis verder noordwaarts naar São Vicente, bekend om zijn wijngaarden, vulkanische grotten en de wijnproductie van Madeira. Vervolgens bezoek je een van de beroemdste uitkijkpunten aan de noordkust. Hier kijk je uit op een waterval die vanwege de grote hoeveelheid water veel weg heeft van een bruidssluier en daarom Véu da Noiva wordt genoemd. Op een heldere dag kun je ook het eiland Porto Santo zien liggen. Je toert verder en pauzeert bij de natuurlijke bassins van Seixal, waar het kristalheldere water uitnodigend wacht op een frisse duik. Geniet al zwemmend van het mooie landschap. Ook de vulkanische baden van Porto Moniz worden niet overgeslagen. Dit is een van de meest bezochte plekken van Madeira. Vervolgens gaat het heuvelopwaarts over een landweg naar Paúl da Serra, het grootstse plateau van het eiland op bijna 1,500 meter hoogte met een spectaculair uitzicht. Hier kun je lunchen in een typisch Madeirees restaurant (niet inbegrepen). Aan het einde van de tour  ga je naar Cabo Girão, met 580 meter de Europa's hoogste zeeklif en de tweede hoogste ter wereld en ook bekend om zijn uitkijkpunt met zwevende glazen vloer.

...
Madeira: Canyoning in Ribeira do Lajeado

9. Madeira: Canyoning in Ribeira do Lajeado

Begin je avontuur op het Paúl da Serra-plateau, het grootste op Madeira en het startpunt voor vele prachtige canyons. De tour richt zich op de Ribeira do Lajeado-kloof, onderdeel van de Laurissilva Unesco-werelderfgoedlocatie. Loop eerst 30 minuten langs het pittoreske Levada do Alecrim om het begin van de kloof te bereiken. In de kloof vind je verschillende abseilen langs de watervallen met een lengte tot 25 meter. Er zijn ook meerdere mogelijkheden om tot 12 meter naar beneden te springen in prachtige lagunes (optioneel). Na de laatste plons in het water, loop je 40 minuten een steil pad op dat je terugbrengt naar het startpunt.

...
Vanuit Funchal: 25 fonteinen Levada wandeling en jeepsafari

10. Vanuit Funchal: 25 fonteinen Levada wandeling en jeepsafari

Vertrek vanuit Funchal en reist westwaarts naar het uitkijkpunt Paul da Serra in Calheta. Je neemt na aankomst deel aan een wandeling langs de beroemde  Levada das 25 Fontes e Risco en ontmoet de verbazingwekkende watervallen die het natuurpad zijn naam geven. Ga dan naar Pico da Urze voor de lunch in een typisch restaurant op eigen kosten. Je vervolgt over de weg naar het dorp  Ponta do Sol om de prachtige zuidkust van Madeira te zien. Bekijk het vogelperspectief van de kustplaats Ribeira Brava. Je baant je een weg naar de hoogste klif van Europa in Cabo Girão voor adembenemende vergezichten op 580 meter boven de zeespiegel.

...

Sitemap Paul da Serra

Wil je alle activiteiten in Paul da Serra ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Paul da Serra

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.436 beoordelingen

De rondleiding over het westelijk deel is zeer goed bevallen. Prettige chauffeur/tourleader die veel vertelde over de bezienswaardigheden en heel veel stops heeft gemaakt met veelal meer dan voldoende tijd om rond te kijken en foto's te maken. Wij kenden het oostelijk deel al (twee jaar geleden gedaan en ook heel mooi), maar het westelijk gedeelte doet daar niet voor onder. Al met al onze complimenten voor de organisatie van deze excursie.

Erg mooie tocht met voldoende stops met mooie uitzichten. Marco is een uitstekende gids die met veel enthousiasme, deskundigheid en humor veel en duidelijke informatie geeft over Madeira. Zeer de moeite waard en absoluut een aanrader.

de tocht met de 4x4 is onvergetelijk een superaanrader de chauffeur was geweldig, het was een echt avontuur! ik verklap het niet, doe het gewoon

Geweldige trip, leuke off-road ervaring, veel mooie natuur kunnen zien met de betreffende uitleg erbij. Ervaren gids.

Een heel mooie en afwisselende rondrit met leuke stopplaatsjes en een sympatieke gids die weet waarover hij spreekt